Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

tesekkur ederimmm. camasir makinem mutfakta
deneyeyim bakalim olmazsa dolap icine koymam gerekecek geri.

evet topladim temizledim evi sira bana geldi kendi bakimima

evet vanilya kokulu, guzel gayet.
sabunlari nereye koyabilirimki yerim kalmadi
anladim havlular icin ne demek istedigini. tek 1 sepet aldim, sabunlar icin ayri bi sepet daha mi aliyim diyosun ?
evet tum sabunlar kokulu sahane hepsi valla. toz gorunmez de yere asiri yakin diye tozlanirmi havlularim onu dusundum.

insanin yaptikca yapasi geliyo valla. bos durmadim pek. biraz once evi temizledim toz aldim banyolar mutfak falan temizledim. artik sira bana geldi, kendi bakimimi yapcam, el ayak sac cilt ne varsa evi temizlemekten kendimi saldim

Sabunlar icin simdi bosuna dolasma. Taraklar icin plastik bi kutu alirken hemen 2 tane al onada sabunlarini koyarsin. Hatta banyodaki dolabini bilmiyorum tabi. Ama yan yana guzelce kutular dizebilirsen bi rafa sen o ayni renk kutudan 3/4 tane al. Misal birine esinin banyo esyalari icin; tras urunleri, taragi, jileti, vs vs. Digerine senin banyo malzemelerin; kutuya sigarsa epilator(sudan uzak kalmasi gerekiyosa koyma islanir), jilet, tarak, agda bandi vs vs.
Diger kutuyada bu sabunlarini. Simdilik hazir toplamisken karismasin diye o sabunlari bi posete koy. Butun evi kutularla dizsen yinede yetmez inan bana. Oyle faydasini goruyosunki o kutularin. Bulmusken renginide sevmisken al saglamsa eger bi kac tane makul yerlere. Misal benim örulu sepetlerim parcalandi 3 senedir kullaniyorum. Zamaninda almadim simdi onlarin siyahini bulamiyorumki 4lu bisekilde aliyim( set yapicaktim). 2 tane buldum kenara koydum, 2 si eksik.

Banyo dolabini elimden gelse full dolap kutu yaparim ben. Plastik olmasi onemli ama. Banyo islak yer. Bak resim ekliyorum sagdan sola rafli dolaplar nasil duzenli duryor gor. Bazi hanimlar guzelce durulmus rulo yapilmis havlulari duzenli saniyor. Ama hicte duzenli durmuyor. Goze karmasik geliyor. Misal ikinci ve ucunku resimdekini hic sevmedim ben bazilarina duzenli gozukse bile. Cunku goz yoruyor. Hic durulmus sira sira bi sepete dizilmis havlularin yerini tutarmi? Katla katla diz sepetide rafa kaldir tertemiz.

E tabi kendi temizliginde onemli, kocis geliyor

Tatlim bak bide bi site buldum tam simdi. Cok degisik taktikler var bayildim. En sevdiklerimi ekledim resim olarak.

Dar alanlar icin ideal, aliexpresste satiliyordu bunu gormustum.

Canim ne guzel yazmissin yine cok seviyosun bu isi sen
o banyo icin dedigin raflar superde benim banyom kucucuk yahu, bak resimleri ekliyorum gor. boyle iki tane dolabim var iste ama baya dar oyle derin degil yani.
bide muslugun altinda bi cekmece ve altinda bir bolme var.
bunlarin hepsine tum makyaj, temizlik, bakim urunlerimi esimin ayni sekilde, ve iste sigdirabildigim kadar havlu, sabun ekstra seyleri koymaya calistim.
buyur bak hepsi bu kadar

daha bu iki dolaba el atmadim tabi sen simdi dicen ne daginik biliyorum planim arasinda bunlari duzenlemekte.
bende havlulari oyle koyma taraftari degilim hem daginik duruyo hem almak istesen hepsi bozulur hemde zaten yerim yok

yolladigin resimlerden en cok kancali olanlari begendim, benim aklimda bu ara dun dusundum hatta o kancalardan alip yapistirmak istiyorum bi yere, mutfak kapisinin arkasina dusundum yemek yapma onluklerimi , mutfak bezlerimi asarim dedim.

"Smdi sen diycen ne kalabalik"

Ilahi kiz
Tamam tamam demiyom gi
Simdilik o dolaplari bos verebilirsin kendine tatil ver kocisisine yogunlan, izinlisin hadi
Ama kisa zamanda ordan kullanmadiklarini cope bas/ annengile goturucegin posete koy yada daha buyuk kapakli bi kutu al gardrobun kuytu bi kosesine at goz kalabaligi yapmasin.
Evet pek derin degilmis. Acaba o yeni aldigin havlu sepetini enine dogru koysan sigarmiki ust raflara?? Tabi plastik lazim islak yer oldugu icin ama boyutunu kararlastirirsin.

O kancalara benzer biseyi ben gardrobumun kapagina yapmistim kolyelerim icin. Pisman oldum. Cunku her kapiyi actigimda kolyeler kapiya degip ses yapiyordu. Yanimda uyuyan kardesimi uyandiriyordu sabah kiyafet secerken. Belki sana olabilir. Ama gardrop kapagina yaparken sunuda hesaba kat o hancalar sabit olmadigi icin saga sola savrulucak ve yine karisicak.

aksam oldu zaten esim aksam yemegine yetisiyo, bugunde yemek bakim gunumdu onlari yaptim
yok hic derin degil o kutunun yarisi girmez dolaba
kolyeler sangur sungur ses yapar tabi, ben oyle mutfak icin dusundum. banyo ve oda kapilarinin arkasina yapistirmistik havlulari , kiyafet vs asiyoruz .
bundan sonraki asama yatak odamdaki dolaplar , sonrada banyo dolaplarim. baya atilacak sey var kullanmadigim

Gozumde acayip hamarat bi bayan gozuktun su an.
Temizlik bitti, yemekler hazir, kendi bakiminda hazir. Oh mis.

Evet mantikli. Sen kapilarin ustune en guzeli kancali askiliklardan al, civileme felan gerekmiyor. Ayni camasir teli gibi astiklarin varya? Onlari diyorum.

Kutu sigsaydi guzel olurdu ya. Neyse o zmn sen en guzeli raflari hafiflet atilacaklari at. Kocanin bolumunu senin bolumunude ayir.
Banyodaki cekmece icinde o kocanin dolabina aldigin ayirticidan koyabilirsin. Eger cekmece derinse o ayirtici pek fayda etmezse buyuklu kucuklu kutulardan alip sende ayirticiya benzer bisey yapabilirsin. Mesela buyuk kutunun icine ordaki fön makinasini korsun, diger uzunlamasina alicagin kutularin icine uzun olan taraklarivs korsun. Ufak ufak aldigin kutunun icine jilet paketlerini, ivir ziviri. Plastik olsun aman. Aa tam resimde goremiyrum ama o cekmecede ayirticimi var tahtadan??

En son sepetini koydugun yerede dedigim gibi ben yine sepetler alirdim. Plastik sepetler. Sira sira dizerdim ordaki tum rafa sagdan sola. Alt rafada kutuya konulmuycak seyleri kordum( cam silicek gordum orda dolapta, misal onu)

Bak mesela soyle bi duzen.

Hepsini okumadim ama kucuk evin daha duzenli olacagini, kucucuk evi nasil daginik tutuyorsun, temizlemek cokmu zor deselerd.
Asil mesele kucuk evi duzenli tutmak zaten.

Küçük eve hic birsey sigdiramazsin. Mecbur ust uste ya yana koyarsin. Bir yerden alıp diger yere koyarsin.
Yani bu senin duzensizligin degil aslinda, evin kucuk hatta cok kucuk olmasindan kaynaklanan bir sorun.

Evet hamaratligim tutmustu dun :)
Kutu sigmiyo malesef. O cekmecelikte dedigin gibi bolme degildd u sklinde bi bosluk var ortasinda yani oyle bi cekmece duzenleyicide koyamiyorum, bi tarafina fon makinemi koydum diger yanda esimin tras makinesi var cok kullanissiz bi cekmece aslinda ya.
Bende o yuzden alttaki rafi verimli kullanmaya calisiyorum oda genis degil ama banyoda en cok sey alan orasi yine. Belki o aldigim kutudan bi tane daha alip icine fon makinemi taraklarimi falan koyarim

O cabut,havlulari koydugun kutudanmi? Olabilir evet. Fön makinesi olabilir ama tarak felan islak olunca nemlendirir pis eder guzelim sepetin pasakli durur. Sen yinede bi plastige bak onun icin. Aslinda L sekli felan olsada yinede isine yaraya bilir kzum ya? Eger fazla bogmazsan o cekmeceyi yine hersey duzenli olabilir. Abur cuburlar cekmecelrri karistirir en cok. Kapakli plastik bi kutu orayi daha az karmasik yapar. Mesela soyle

evet canim o havlulari koydugum kutudan 1 tane daha almak istiyorum yanyana iki kutu olsun, yeni aldigima da fon makinemi koyarim yanina baska ne olur bilemedim..
o kullanissiz dedigim cekmecemde bosalmis olur oraya minik bi kutu alirim tokalarim icin.
gonderdiginde guzel ama yine buyuk, bana birazcik daha kucuk lazim.
bu hafta ici yatak odasindaki cekmeceleri duzenlicem

Plan guzel kuzum olur ikinci sepet, hem sette durur. Cekmece icinde istedgin boyutlarda bulursan tamamdir fistik gibi olur. Cin dukkanlari yokmu oralarda, onlar ucuz olur. Hamarat hanfendi, devam devam. Once bi diz, sonrada mesela yine kararlastirip ne lazimmis diye, oralara kutular al. Ha bak ne diycem.Ben sana ilk yorumumda cekmece ayirticilari gostermistimya aliexpressten. Hani plastik, beyaz? Onlari alma diyorum simdi. Cok pahali. 4 5 tane serit ayirtici lazim duzenlemek icin 1 cekmeceyi. Oda 30 tl frlan eder. Cok sacma bi fiyat demis oluyum. Sen yine kutularla devam. Baslamadan once resim cekmeyi unutma, before after yap.

selamm biraz bunaldim ya ev duzenlemeden, azcik ara veriyorum hemen baslamicam yatak odasina
bi kendime geleyim sonra giriscem
before after yaparim tabi sizle paylasmasi en eglenceli kismi

selamm biraz bunaldim ya ev duzenlemeden, azcik ara veriyorum hemen baslamicam yatak odasina
bi kendime geleyim sonra giriscem
before after yaparim tabi sizle paylasmasi en eglenceli kismi

Hakettin tabi bi arayi. Esinle guzel vakit gecirmeye bak ozlemistir seni eniste bey :)

Tatillerdesin sanirim fistik peaceful16 ?
Bi ara gaza gelip temizlige baslamak istersen diye harika bi sayfa buldum sana.
Instadan tulayerkan diye arattir. Basta yemek tarifleri paylasiyor gibi gorunsede, cok guzel duzenleme tiyolari var ve ev dizayni resmen dergi kapaklarindan firlama gibi bisey. Idolum bu kadin bnim. Bende nasip olur evlenirsem ayni o ablam gibi olucam

yok canim valla calisiyorum , evde de dinleniyorum mola verdim bu hafta ev isi yok
tulayerkani ekledim guzel duruyo bakarim sayfasina fikir olur.
ama en guzel fikirler sende valla merak etme yaptikca paylasacagim ve fikirlerini alacagim

yok canim valla calisiyorum , evde de dinleniyorum mola verdim bu hafta ev isi yok
tulayerkani ekledim guzel duruyo bakarim sayfasina fikir olur.
ama en guzel fikirler sende valla merak etme yaptikca paylasacagim ve fikirlerini alacagim

Ay, utandirdin kiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…