Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

Eskiye oranla baya baya gelişme var cnm, eline sağlık. Baya bir toparlanmış. Çoraplar için en ufak boy hurçları deneyebilirsin. Yumuşak olduğu için kıyafetleri koyduğun yerlere bile konuyor. Ben hep hurca koyuyorum çoraplarımı. Tabi en ufak boyu ufak bir çanta kadar :KK66:

tesekkur ederimm ya en azindan beni rahatsiz etmiyor dolabi actigimda daha temiz ve duzenli bir goruntu var.
sepet dusunuyodum hurcta iyi fikir yer kaplamamasi icin. sepete yerim var mi emin degilim cunku.
esimin dolabini duzenlicem yarin, belki geldiginde sevinir :KK39:kot pantolonlarini asiyormusun yoksa katlimi?
esimin dolabi da benimkinin aynisi, gomlegi cok var hepsi askida, kotlari sortlari tshirtleri camasirlari cekmecelerde.
ona cekmece duzenleyici almistim onu kurcam icine corap kemer camasirlarini dizicem. erkek dolabi daha kolay heralde 1-2 saate biter :21:

nasi katladigimi anlatmaya calistim sildim mumkun degil resim aticam nasi yaptigimi :)
onceden direk ikiye katliyodum daha ince oluyodu ama genis oluyodu diye simdi daha farkli katladim daha kucuk oldu.
daha bastan mi yapmam gerekiyo dolaplarimi :KK43:
coraplarim icin alicam kutu canim , ikea ya gidicem bu ara tum ihtiyaclar icin.
esimin dolabini da yarin toplicam geldiginde supriz olur, dedigin gibi emin olmadiklarimi yada eski yuzlu bulduklarimi ayiririm bakar.
ona aldigim cekmece duzenleyiciyi de kurayim kemerleri coraplari kol dugmeleri vs yerlestiririm. onun dolabi daha kolay cok basit katlamasi falan. bi toz alir dizerim.

sen cok seviyosun bu isi dimi ? :) keske hong kongta olsaydin bana fikir verirdin, ben o kadar ugrastim kac gundur sonuca bak . mukemmel olmaliydi bu kadar ugrasmaya..

Sevdigim dogrudur, cokmu belli oluyor:ıslık:
Seve seve yardim ederdim valla. Taktiklerle yardim etmeye calisyorum burdan oldugu kadariyla.

Yok kiz oyle deme ilerleme var sende.
Hersey azimle baslar. Sen isin cogunu bitirdin o azimle. Aslinda cope atilanlar atildi, siralama yapildi kazak badi tisort diye saniyorum?. Isin cogu bitti hemen kendini sifirdan basliyor sayma sakin kzum benim. Sirada sadece goze hitabi kaldi. Oda hemen guzel bi planla tamamdir.

Moralin dusmus gibi senin :)
Hadi sen gazi birakmadan hemen esinin dolabina git simdilik birak kendi dolabini mola ver orya. Esinin atilicaklarini posete doldur, asilicaklari as ve o ayriticiyi doldurmaya bak. Guzellestikce o dolapta keyfin yine yerine gelir bence. Sonra yine doneriz senin dolabina.

tesekkurlerr, dikey katlamaya geceyim diyosun yani, tshirtler ve badiler icin olabilir haklisin. ama sifon bluzlarim cok var onlar durmaz oyle duser dimi ?
karton cok profesyonelmis ama zor oyle tek tek yapmak degilmi :KK55:
esimin dolabini nasi yapsam acaba, tum gomlekleri askida, kotlari pantolonlari katli , tshirtler sortlar katli. onunkini boyle dikey yapsam durmaz galiba cok esyasi yok cunku ferah onun cekmeceleri.
onda bi deneme yapmak istedim benimkini bozmadan ama cesaret edemiyorum bide kullanisli olmazsa ona bozcak hemen tekrar yapmam gerekcek :KK69:

Yok sorun olmaz esinin cekmecesinide boyle diz tatlim. Mesela benim erkek kardesimin atlet kulotlarida doldurmaz oyle asiri cekmeceleri frlan. Ama duzenli duruyor yinede. Bak onun cekmecelerinide yine ayni sekil durup bu sekilde dizerim. Illa dikey kalmasina gerek yok. Eger boyle dizersen kullanisli olur inan bana. Cunku renkleri tek tek gorucek, almak istedgini alicak ve digerlerini bozmuycak oyle fazla.
Benim paspal 18 yasindaki kardesim bile bozmayi beceremiyor.
Screenshot_2016-07-20-18-21-06.png

tesekkurlerr, dikey katlamaya geceyim diyosun yani, tshirtler ve badiler icin olabilir haklisin. ama sifon bluzlarim cok var onlar durmaz oyle duser dimi ?
karton cok profesyonelmis ama zor oyle tek tek yapmak degilmi :KK55:
esimin dolabini nasi yapsam acaba, tum gomlekleri askida, kotlari pantolonlari katli , tshirtler sortlar katli. onunkini boyle dikey yapsam durmaz galiba cok esyasi yok cunku ferah onun cekmeceleri.
onda bi deneme yapmak istedim benimkini bozmadan ama cesaret edemiyorum bide kullanisli olmazsa ona bozcak hemen tekrar yapmam gerekcek :KK69:

Bazi sorulari atlamisim dur.
Tul sifon badileri asman gerek evet canim.
Boyle durmaz. O kartonla tek tek yapmak biraz yora bilir dogruya dogru. Ama amatorce baslarken katlama en guzel nasil yapilir cok guzel gelistirirsin kendini bunla. Sonra zaten bosverirsin kendin katlarsin.

Yok sorun olmaz esinin cekmecesinide boyle diz tatlim. Mesela benim erkek kardesimin atlet kulotlarida doldurmaz oyle asiri cekmeceleri frlan. Ama duzenli duruyor yinede. Bak onun cekmecelerinide yine ayni sekil durup bu sekilde dizerim. Illa dikey kalmasina gerek yok. Eger boyle dizersen kullanisli olur inan bana. Cunku renkleri tek tek gorucek, almak istedgini alicak ve digerlerini bozmuycak oyle fazla.Benim paspal 18 yasindaki kardesim bile bozmayi beceremiyor. Eki Görüntüle 1860355

Super boyle esim icin cok kullanisli olur.
Kardesinin kiyafetlerinide yapiyosun ne tatlii :)
Bende boyle yapcam yarin. Dolabina bi goz attimda simdi yine yok fazla biseyi , bu arada burda saat gece 12.30 , hong kong, yarin is cikisi baslicam onun dolabina. Ve evet benim dolaptan gina geldi suanda incik cincik erkek kiyafetleri iyi gelir simdi dumduz kocaman katla koy :) bizimki gibi tullu renkli vs farkli farkli degil :)

Esim zaten anca cekmeceye koyuyo geri kendi oyle pek katlama falan yapmaz ben duzeltmezsem oyle duruyo dolabi yinede benimkinden cok daha iyi durumda ama cogu seyi askida ondan da olabilr :) cok tozlanmis onu farkettim. Toz alma zamani gelmis yani
:KK22:

Evet cok belli sevdigin ama ne guzel bisey boyle duzenli olman bana baksana ne kadar kastim:olamaz:
Insallah duzeni koruyabilirim ne dersin? :KK16:

Super boyle esim icin cok kullanisli olur.
Kardesinin kiyafetlerinide yapiyosun ne tatlii :)
Bende boyle yapcam yarin. Dolabina bi goz attimda simdi yine yok fazla biseyi , bu arada burda saat gece 12.30 , hong kong, yarin is cikisi baslicam onun dolabina. Ve evet benim dolaptan gina geldi suanda incik cincik erkek kiyafetleri iyi gelir simdi dumduz kocaman katla koy :) bizimki gibi tullu renkli vs farkli farkli degil :)

Esim zaten anca cekmeceye koyuyo geri kendi oyle pek katlama falan yapmaz ben duzeltmezsem oyle duruyo dolabi yinede benimkinden cok daha iyi durumda ama cogu seyi askida ondan da olabilr :) cok tozlanmis onu farkettim. Toz alma zamani gelmis yani
:KK22:

Evet cok belli sevdigin ama ne guzel bisey boyle duzenli olman bana baksana ne kadar kastim:olamaz:
Insallah duzeni koruyabilirim ne dersin? :KK16:

:KK22:sana gore tatli ama erkek kardesime gore ne gerek var, pff.
Harcaniyorum buralarda:kızgın:degerimi bilmiyor essek kardesim.
Evet bosver senin dolabni simdi, esininkine basla. Askiliklari uzun kol kisa kol diye siralandir. Kisliklari eger askilik cok tasarsa cikarabilirsin yada cekmeceler zaten bos dersen katlayip koyabilirsin cekmecelere. Tum bunlari yaparken renk uyumunada uyarsan cok guzel olur. Mavi tonlar bi yerde vs, siyah beyazlar bi yerde. Tozlanmis diyosun, raflari sile sile koydunmu tamamdir hersey oh mis. Sana bide bonus bilgi vereyim kuzum. Ben marketten kokusunu sevdgim ufak ufak mumlar aliyorum. O mumlari ikiye boluyorum, sonra islak mendillerin icine koyuyorum( yada ince bi cabuta sar cope aticagin elbiseleri parcalayip). O sarili mumlari cekmecelerimizin icine, raftaki elbiselerimizin aralarin koyuyorum mis gibi kokuyor giysiler( mumlar leke yapar o yuzden sariyorum) Annemin yazmalari kokardi o kdar yikamaya ragmen anlamadik gitti, en son bu mumlar care oldu annem cok memnun. Bu kokuyu sabunlarla saglayanlarda var, olabilir tabiki oda. Bu noktada kendini kaptirma, hafif kokular al yoksa babamin camasirlari gibi erkek giysileride buram buram agir tuvalet kokulari gibi kokar :) Yasemin kokusunda boyle bisey oldu bizde.

Kocanin dolabini sip sak yap, o mis kokularida koy sonra kocan gelsin kocaman surprizle karsilassin :KK45:

ya ben mi tam yapamadim dolap mi kullanisli degil vallahi bilmiyorum , elimden geldigince ayni boyda katladim herseyi. ama cok farkli tshirt bluzlerim var hepsi farkli boylarda, baya ugrastimda en sonunda baydim artk kac gundur, bugun bitireyim dedim yerlestirdim herseyi..

coraplarim icin sepet alcam dagilinca bulamiyorum sonra hersey dagiliyo cekmecedeki.. mermerimiz var aynen. ustunde suanda zaten baya bisey var utum falan orda duruyo kullanmadigim esyalar buyuk bi koli icinde duruyo. cok tozlaniyo orasi iyi degil coraplar icin.. ancak kapakli kutu olursa olabilir belki..
dolabimda yine yer kalmadi, o kadar sey verdim kendimce temizledim yok ya. %5- % 10 farketmistir. ayni depo gibi , o kadar ugrasmistim yani pek bi ferahlama olmadi, nedendirki..
Moral bozmayin ust rafi kutular kurtarir.Ne kadar cesitli olursa olsun katlandigi zaman on kisimlari duz olur utusuzlerde sanirim o yuzden duz durmuyorlar.Giyip yikadikca duzenlenir ama biraz daha atmaniz gerekli bence.

tesekkur ederimm ya en azindan beni rahatsiz etmiyor dolabi actigimda daha temiz ve duzenli bir goruntu var.
sepet dusunuyodum hurcta iyi fikir yer kaplamamasi icin. sepete yerim var mi emin degilim cunku.
esimin dolabini duzenlicem yarin, belki geldiginde sevinir :KK39:kot pantolonlarini asiyormusun yoksa katlimi?
esimin dolabi da benimkinin aynisi, gomlegi cok var hepsi askida, kotlari sortlari tshirtleri camasirlari cekmecelerde.
ona cekmece duzenleyici almistim onu kurcam icine corap kemer camasirlarini dizicem. erkek dolabi daha kolay heralde 1-2 saate biter :21:

Hurç acayip rahat oluyor, küçük boyları anca bir kazak gibi yer tutuyor, heryere giriyor. Ve fermuarlı olduğu için ağzı kapalı. Gayet derli toplu duruyor :KK66:

Kot pantolonlarım hep katlı üstüste duruyor. Sadece kumaş pantolonları falan asıyorum ütüleyip.

Erkeklerin dolabı çok rahat bitiyor, çok çeşit olmadığı için onlarda :-)

Ben gömlekleri hep düğmelerini ilikleyerek asıyorum askıya. Hem ütüleri bozulmuyor, hem çok düzgün duruyor hem de askıdan düşmüyor :KK66:

:KK22:sana gore tatli ama erkek kardesime gore ne gerek var, pff.
Harcaniyorum buralarda:kızgın:degerimi bilmiyor essek kardesim.
Evet bosver senin dolabni simdi, esininkine basla. Askiliklari uzun kol kisa kol diye siralandir. Kisliklari eger askilik cok tasarsa cikarabilirsin yada cekmeceler zaten bos dersen katlayip koyabilirsin cekmecelere. Tum bunlari yaparken renk uyumunada uyarsan cok guzel olur. Mavi tonlar bi yerde vs, siyah beyazlar bi yerde. Tozlanmis diyosun, raflari sile sile koydunmu tamamdir hersey oh mis. Sana bide bonus bilgi vereyim kuzum. Ben marketten kokusunu sevdgim ufak ufak mumlar aliyorum. O mumlari ikiye boluyorum, sonra islak mendillerin icine koyuyorum( yada ince bi cabuta sar cope aticagin elbiseleri parcalayip). O sarili mumlari cekmecelerimizin icine, raftaki elbiselerimizin aralarin koyuyorum mis gibi kokuyor giysiler( mumlar leke yapar o yuzden sariyorum) Annemin yazmalari kokardi o kdar yikamaya ragmen anlamadik gitti, en son bu mumlar care oldu annem cok memnun. Bu kokuyu sabunlarla saglayanlarda var, olabilir tabiki oda. Bu noktada kendini kaptirma, hafif kokular al yoksa babamin camasirlari gibi erkek giysileride buram buram agir tuvalet kokulari gibi kokar :) Yasemin kokusunda boyle bisey oldu bizde.

Kocanin dolabini sip sak yap, o mis kokularida koy sonra kocan gelsin kocaman surprizle karsilassin :KK45:

selam,

erkek kardesin kiymetini bilsin ya keske benimde dolaplarimi duzenleyen ablam olsa :)
oglen zara home'a gittim bu kutulari aldim. pembe olani banyoya koyucam(benim aldigim bunun mavisi) icine havlularimi dizerim bide acilmamis sabunlarim var birsuru onlari dizerim.
upload_2016-7-21_15-52-33.png

bu kucuk olani coraplarim icin aldim dolabima koyucam.
upload_2016-7-21_15-49-30.png

aksam esimin dolabina basliyorum dedigin gibi askidakileri pololar tshirtler gomlekler diye ayiririm ve kendi iclerinde renk renk gruplarim.
mum olayi guzelmis ya bende baya bi mum var ikeadan almistim ama kullanmiyorum cok cok nadir, yer kapliyo dedigin gibi yapabilirim.
esimin dolabi 1 saatte biter heralde ya, planim o yonde en azindan :KK45:

Eklentiler

• upload_2016-7-21_15-49-25.png
    upload_2016-7-21_15-49-25.png
    94,2 KB · Görüntüleme: 44
selam,

erkek kardesin kiymetini bilsin ya keske benimde dolaplarimi duzenleyen ablam olsa :)
oglen zara home'a gittim bu kutulari aldim. pembe olani banyoya koyucam(benim aldigim bunun mavisi) icine havlularimi dizerim bide acilmamis sabunlarim var birsuru onlari dizerim.
Eki Görüntüle 1860530
bu kucuk olani coraplarim icin aldim dolabima koyucam.
Eki Görüntüle 1860525
aksam esimin dolabina basliyorum dedigin gibi askidakileri pololar tshirtler gomlekler diye ayiririm ve kendi iclerinde renk renk gruplarim.
mum olayi guzelmis ya bende baya bi mum var ikeadan almistim ama kullanmiyorum cok cok nadir, yer kapliyo dedigin gibi yapabilirim.
esimin dolabi 1 saatte biter heralde ya, planim o yonde en azindan :KK45:

Keske senle kardes olsaydik, sen benin degerimi anlardin aah aah:).
Plan super, bide yururluge girsin bakem :)
O sepet cok cok hosmus, bayildim.
Bi onceki yorumumda durme tarzi gostermistim. Oylece diz super olur.
Sabunlarda evinin kokmasini istedgin bi koku yakala oyle hepsni karistirma orya burya koyma. Sen evdeyken o kokuyu almazsin ama disardan gelenler inan o kokuyu alicak. Zaten her evin kendine has bi kokusu vardir dikkatini cektiyse. Eger evde buyuk buyuk mumlar varsa parcala kucuk kucuk cakil taslari gibi ondan snra yine sarmala bi mendile koy.

:silah:
Hurç acayip rahat oluyor, küçük boyları anca bir kazak gibi yer tutuyor, heryere giriyor. Ve fermuarlı olduğu için ağzı kapalı. Gayet derli toplu duruyor :KK66:

Kot pantolonlarım hep katlı üstüste duruyor. Sadece kumaş pantolonları falan asıyorum ütüleyip.

Erkeklerin dolabı çok rahat bitiyor, çok çeşit olmadığı için onlarda :-)

Ben gömlekleri hep düğmelerini ilikleyerek asıyorum askıya. Hem ütüleri bozulmuyor, hem çok düzgün duruyor hem de askıdan düşmüyor :KK66:

selam,
bu kutuyu aldim coraplarim icin :
index.php

esimin dolabini duzenlicem bugun bakalim insallah kisa surede bitiririm. hala kutu/ sepet e ihtiyacim var taraklarimi, tokalarimi koymak istiyorum.

gomlekleri bende hep ilikliyorum ama sadece ilk 2-3 dugmesini :) sen hepsini mi ilikliyorsun :silah:

:silah:

selam,
bu kutuyu aldim coraplarim icin :
index.php

esimin dolabini duzenlicem bugun bakalim insallah kisa surede bitiririm. hala kutu/ sepet e ihtiyacim var taraklarimi, tokalarimi koymak istiyorum.

gomlekleri bende hep ilikliyorum ama sadece ilk 2-3 dugmesini :) sen hepsini mi ilikliyorsun :silah:

Güle güle kullan cnm, çok şekermiş :)

Biter biter çok kolay onlarınki :)

Zamanla alırsın, ben de ilk evlendiğimde hiç yoktu. 1 ay içinde yavaş yavaş tamamladım. Sonra oturttum düzenimi...

Evet ben hepsini ilikliyorum, ama benimki biraz da takıntı, eşim her giyişte söyleniyor tek tek açmaya ama yapacak birşey yok :KK70: :KK70:

Güle güle kullan cnm, çok şekermiş :)

Biter biter çok kolay onlarınki :)

Zamanla alırsın, ben de ilk evlendiğimde hiç yoktu. 1 ay içinde yavaş yavaş tamamladım. Sonra oturttum düzenimi...

Evet ben hepsini ilikliyorum, ama benimki biraz da takıntı, eşim her giyişte söyleniyor tek tek açmaya ama yapacak birşey yok :KK70: :KK70:

tesekkur ederimm :)
havlulari ve sabunlari boyle dizdim, banyoda muslugun altinda raf var oraya koydum, yere cok yakin toz olup pislenirmi havlular ?

esimin dolabini da yaptim 1.5 saatte tum kiyafetleri corap camasir ne varsa cikardim sildim ve dizdim. gelince sevinir belki :KK73:
upload_2016-7-21_21-57-35.png

Keske senle kardes olsaydik, sen benin degerimi anlardin aah aah:).
Plan super, bide yururluge girsin bakem :)
O sepet cok cok hosmus, bayildim.
Bi onceki yorumumda durme tarzi gostermistim. Oylece diz super olur.
Sabunlarda evinin kokmasini istedgin bi koku yakala oyle hepsni karistirma orya burya koyma. Sen evdeyken o kokuyu almazsin ama disardan gelenler inan o kokuyu alicak. Zaten her evin kendine has bi kokusu vardir dikkatini cektiyse. Eger evde buyuk buyuk mumlar varsa parcala kucuk kucuk cakil taslari gibi ondan snra yine sarmala bi mendile koy.

selam canim, anlardim kesinlikle. basina gelmeyen anlamaz, erkeklere gore ya cok gereksiz yada cok kolay bu ev isleri.

bak dizdim havlulari sabunlari boyle banyoda muslugun altindaki rafa koydum ama yere cok yakin bi karis ustunde yani, toz olur pislenirmiki?

esimin dolabinida bastan sona indirip sildim dizdim bitirdim guzel oldu.
aynen var cidden. bende kucuk mumlardan var en kucukler oluyo ya ikeada 50li 100lu satilanlardan. onlar var.

bundan sonraki adim evi komple bi temizlemek, esim cumartesi aksam burda olcak o gelene kadar yapacagim tertemiz olsun istiyorum ev.
sonraki asamada yatak odamdaki cekmecelik, icinde nevresim havlu bahsetmistim, onlari dedigin gibi dizmeyi dusunuyorum
upload_2016-7-21_21-59-47.png

tesekkur ederimm :)
havlulari ve sabunlari boyle dizdim, banyoda muslugun altinda raf var oraya koydum, yere cok yakin toz olup pislenirmi havlular ?

esimin dolabini da yaptim 1.5 saatte tum kiyafetleri corap camasir ne varsa cikardim sildim ve dizdim. gelince sevinir belki :KK73:
Eki Görüntüle 1860651

Çok şık olmuş cnm. Başka bir yer yok mu çamaşır makinesi üstü falan? Belki toz olabilir. Ben havlularımı dolaba koyuyorum açıkta içime sinmiyor... Ama sen istersen koy, gidişata bir bak. Memnun kalmazsan kaldırırsın...

Oo iyi iyi bak hemen toplanıyor onlarınki :KK70: iyi bakalım inşallah hoşuna gider :)

selam canim, anlardim kesinlikle. basina gelmeyen anlamaz, erkeklere gore ya cok gereksiz yada cok kolay bu ev isleri.

bak dizdim havlulari sabunlari boyle banyoda muslugun altindaki rafa koydum ama yere cok yakin bi karis ustunde yani, toz olur pislenirmiki?

esimin dolabinida bastan sona indirip sildim dizdim bitirdim guzel oldu.
aynen var cidden. bende kucuk mumlardan var en kucukler oluyo ya ikeada 50li 100lu satilanlardan. onlar var.

bundan sonraki adim evi komple bi temizlemek, esim cumartesi aksam burda olcak o gelene kadar yapacagim tertemiz olsun istiyorum ev.
sonraki asamada yatak odamdaki cekmecelik, icinde nevresim havlu bahsetmistim, onlari dedigin gibi dizmeyi dusunuyorum
Eki Görüntüle 1860652

Eger mumlar kokuluysa cokta guzel olur.
Ama galiba kokusuz oluyor o 100 lu paketler?
Sahane olmus sepet canim. Tertemiz duruyor dizilmis halde. Ama ben olsam yinede o sabunlari baska biyere koyardim. Sepete koymazdim.Goz kalabaligindan hazetmemde pek..
Misal o havlulari sepete enine degil boyuna dogru dizerdim. Bilmiyorumki anlatabildimmi. Boylelikle 2 havlu daha sigar. Hepside simetrik olur. O sabunlarda kokuluysa hos bi koku sec, kucuk parcalara kes o havlularin aralarina sikistir bi cabuta sarip eger mumlar hazirda degilse simdilik. Cok guzel renkler goruyorum ben burdan. Kokuludurlar hepsi. Tamamdir sepet.Galiba pis olmaz banyoda alt rafta ya. Toz felanda gorunmez.

Bakiyorumda sen sevdin bu isi :). Bos durmuyosun. En buyuk is bitti, dolaplar mis gibi olduysa bi toz almakta cocuk oyuncagidir be :) sen zoru basardin bile.

X