- Konu Sahibi xxtinaxxoxzqe
-
Verdim canım özelden sana :) Evimin fotoğraflarını eşimden fotoğraf makinesini kapabilirsem,çekip koyacağım:)
Merhabalar,
Bende geçen sene bu zamanlar hem evlilik heyecanı hemde evin tadılatı ile ilgili olarak koşturmuştum. Hem okul (ögretmenim) hem evin işleri birbirine karıştıgında en son ağladığımı hatırlıyorum. Gerçekten eğer çalışan bir bayansanız bu işle bir yandan uğraşmanız çok zor olacaktır.
Eşim arkadaşının bir tanıdığı aracılığıyşa iç mimar firması ile anlaştığını belirtti. Bu işte aman dikkat diyorum. Şİrketi olmayan yada güven vermeyen kişilerle çalışmayın, çalışacaksanızda dikkatli olrun. Zira arkadaşım kendisini iç mimar diye tanıtan birine parasını kaptırmış. Şuan mahkeme ile uğraşıyor. Gerekirse evinizi yaptıracağınız mimarlık firmasının ofisini ziyaret edin.
Süreç için önce bütçemizi sordular nasıl bir tarza hitap edeceğini vb. konularda eşim ve benim fikirlerimizi aldılar. Bizim bütçeye yakın bir fiyat ve onun yaklaşık 15 bin TL üzerinde bir fiyat toplamda 3 farklı fiyat teklifi hazırladılar. Tabi bunun için önce sözleşme imzaladık karşılıklı olarak. ( Sözleşme olayını aman atlamayın) Beklemediğim şekilde projesyonel olarak 3boyutlu görseller hazırladılar.
Sonuç olarak hiç bir şekilde sürpriz yaşamadım ne fiyatta ne de sonuçta. Ekstradan istediklerim oldu onları haklı olarak ayrı fiyatlandırmışlar. Sonuçtan çok memnunum ve soran arkadaşlara yönlendirmeleri yapabiliyorum. Yakın arkdaşımın şuan Bahçeşehirdeki dubleksini de yapıyorlarmış. Özetle önerebilirim ve bu işlerin tavsiye ile olduğunu çok iyi bilen iç mimarımız işini bu yüzden özenle yaptığını belirtiyor. Kaldıki dediği gibi oldu arkadaşımda bu yüzden benim memnunuiyetimden ötürü kendisi yaklaşık 4 bintl daha ucuz fiyat veren kişiye yaptırmadı.
Bilgi olması açısından evimde yaptırdıklarım:
Mevcut parke ve seramiklerin tamamı söküldü
evye mutfak dolapları ve kapakları tamamıyla değişti.
Güneşin konumuna göre evin yeterli ısınamama ihtiamline karşın mevcut peteği büyülttü kaldıki üst ve alt katlarımızda oturanlar bu kış salonunn ısınamamasından şikayetçi oldu
evimden getirdiğim koltukları tamamıyla sağlamlaştırdı ve begendiğim kumaşı uyguladı. ( kendilerine ait marangoz bölümü var anladığım kadarıyla )
tv ünitesi gardrop portmanto oturma odası ünite ve koltuklar , çeşitli raflar ve banyo dolapları , yatak odasının yataklar dahil mekana özel üretimi vb. baştan aşağı işler yapıldı.
Maliyetide bilmeniz açısından belirtim 65 Bin TL tuttu. İlk başta fiyat çok geldi ama memnuniyetim şuan had safhada. Kaldı ki mutfak dolap kapaklarının içersinde bile aydınlatma detayları var. Gelen arkadaşlarım çok şaşırıyor ve sen mi düşündün diyor :) Evet diyemiyorum tabiki :)
arkadaşlar içinize sinmesi önemli. İsteyen olursa iletişim bilgilerini verebilirim.
ve son olarak tadilat dekorasyon işi sabır işi diyorum . Sabrınız yanınızda olsun :)
güle güle huzurla oturun evinizde.
özelden yazamadm. firma bilgilerini verebilir misiniz.
Kızlar merhaba;
Bu konuyu özellikle birilerine yardımım olur diye açtım. Bundan 2 ay önce evimizi tadilata sokma kararı aldık, eşim evimizde değişecek bütün işleri listeledi ve ona göre tek tek ustalardan fiyat aldık. En sonunda kendimizce ucuz olduğuna inandığımız ustaları seçerek kapora verdik. İşte bu aşamadan sonra tam bir cinnet dönemine girdik. Bugün abi, yarın abla diyerek bizi haftalarca oyaladılar en sonunda eşim gidip mimari bir firmayı getirip keşif yaptırdı. İlk şoku verdikleri fiyatta yaşadım. Biz tek tek usta bulup ucuza getirdik derken verdikleri fiyat daha aşağıda çıktı. Sonra yapılacak her aşamayı listeleyerek şantiye planı çıkarttılar. Mesela 3 gün sonra fayans döşeneceğini biliyorduk. Her gün mimarları gelerek kontrol etti, kontrol ettiğine dair imzalı kağıt verdi, her şeyi 3 boyutlu çizdiler gösterdiler. 12 ay taksitle rahat rahat ödüyoruz, üstelik yapılan her şeye 2 yıl garanti verdiler. Boyamızdan tutunda musluğumuza kadar. 4 farklı paketleri var 16 bin liradan 30 bin liraya kadar tüm evinizi yeniliyorlar. 20 gün sonra teslim edeceklerine dair sözleşme yaptık, 19. gün teslim ettiler ve bayıldım. Giden kaporalarımız da olmasa hayatımın en güzel tadilatıydı diyebilirim. Ama haram zıkkım olsun o ustalara. Bundan sonra işi ehline yaptırırım, rahatlarım. Sizler de benim gibi yanmayın diye uyarmak istedim. İsteyen olursa (İstanbul) isimlerini ve numaralarını özelden veririm. Pazarlığınızı da yaparsınız çatır çatır ne de olsa ben referansım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?