"Evimi Tadilata sokacağım" diyenlere öneriler...

Ayrıca bunlara ek olarak ruhsat işlemlerini mimari firmalar yaptırıyor. Bizden bunun için herhangi bir ücret istemediler. Bu belgeyi iyice sakladım ki gıcığın biri çıkar şikayet ederse elimizde belediyeden onaylı ruhsatımız olacak. Biz balkon kapattık diye aldık sanmıştık meğerse herkese alıyorlarmış diyelim ki evde ufacık bir tadilat yaptırdınız ve şikayet oldu o zaman başınız yanıyor. Benden size tavsiye gidip bütün mimarlık firmalarıyla konuşun bu belgeyi verenlerle yaptırın. Biz halk olarak bu konuda biraz geriyiz sanırım benim kocam playstation bile alırken yırtındı ki çip taktırmayalım aman garantisi gidiyor falan diye sonra iş kocaman bir tadilata gelince tanımadığımız ustalara güvendik belgesiz falan. Demek ki diyorum bir musibet bin nasihattan iyiymiş.

Selamlar...Ben de Ankara 'da dediğin gibi bir firma arıyorum evimi yaptırmak için.Güvenilir ve işinin ehli.Ankara 'da yaptırıp da memnun kalanlar varsa lütfen cevap bekliyorum.

Merhaba canım,benim evim İstanbul'da,mimarlık firması da İstanbul'da haliyle Ankara'da hiç tanıdığım yok bu işleri yapan,keşke İstanbul olsaydı da sana firmanın bilgilerini verirdim hemen

Merhabalar,

Bende geçen sene bu zamanlar hem evlilik heyecanı hemde evin tadılatı ile ilgili olarak koşturmuştum. Hem okul (ögretmenim) hem evin işleri birbirine karıştıgında en son ağladığımı hatırlıyorum. Gerçekten eğer çalışan bir bayansanız bu işle bir yandan uğraşmanız çok zor olacaktır.

Eşim arkadaşının bir tanıdığı aracılığıyşa iç mimar firması ile anlaştığını belirtti. Bu işte aman dikkat diyorum. Şİrketi olmayan yada güven vermeyen kişilerle çalışmayın, çalışacaksanızda dikkatli olrun. Zira arkadaşım kendisini iç mimar diye tanıtan birine parasını kaptırmış. Şuan mahkeme ile uğraşıyor. Gerekirse evinizi yaptıracağınız mimarlık firmasının ofisini ziyaret edin.

Süreç için önce bütçemizi sordular nasıl bir tarza hitap edeceğini vb. konularda eşim ve benim fikirlerimizi aldılar. Bizim bütçeye yakın bir fiyat ve onun yaklaşık 15 bin TL üzerinde bir fiyat toplamda 3 farklı fiyat teklifi hazırladılar. Tabi bunun için önce sözleşme imzaladık karşılıklı olarak. ( Sözleşme olayını aman atlamayın) Beklemediğim şekilde projesyonel olarak 3boyutlu görseller hazırladılar.

Sonuç olarak hiç bir şekilde sürpriz yaşamadım ne fiyatta ne de sonuçta. Ekstradan istediklerim oldu onları haklı olarak ayrı fiyatlandırmışlar. Sonuçtan çok memnunum ve soran arkadaşlara yönlendirmeleri yapabiliyorum. Yakın arkdaşımın şuan Bahçeşehirdeki dubleksini de yapıyorlarmış. Özetle önerebilirim ve bu işlerin tavsiye ile olduğunu çok iyi bilen iç mimarımız işini bu yüzden özenle yaptığını belirtiyor. Kaldıki dediği gibi oldu arkadaşımda bu yüzden benim memnunuiyetimden ötürü kendisi yaklaşık 4 bintl daha ucuz fiyat veren kişiye yaptırmadı.

Bilgi olması açısından evimde yaptırdıklarım:
Mevcut parke ve seramiklerin tamamı söküldü
evye mutfak dolapları ve kapakları tamamıyla değişti.
Güneşin konumuna göre evin yeterli ısınamama ihtiamline karşın mevcut peteği büyülttü kaldıki üst ve alt katlarımızda oturanlar bu kış salonunn ısınamamasından şikayetçi oldu
evimden getirdiğim koltukları tamamıyla sağlamlaştırdı ve begendiğim kumaşı uyguladı. ( kendilerine ait marangoz bölümü var anladığım kadarıyla )
tv ünitesi gardrop portmanto oturma odası ünite ve koltuklar , çeşitli raflar ve banyo dolapları , yatak odasının yataklar dahil mekana özel üretimi vb. baştan aşağı işler yapıldı.

Maliyetide bilmeniz açısından belirtim 65 Bin TL tuttu. İlk başta fiyat çok geldi ama memnuniyetim şuan had safhada. Kaldı ki mutfak dolap kapaklarının içersinde bile aydınlatma detayları var. Gelen arkadaşlarım çok şaşırıyor ve sen mi düşündün diyor :) Evet diyemiyorum tabiki :)

arkadaşlar içinize sinmesi önemli. İsteyen olursa iletişim bilgilerini verebilirim.

ve son olarak tadilat dekorasyon işi sabır işi diyorum . Sabrınız yanınızda olsun :)

Son düzenleme:
Off 65 bin tl çok yüksek bir rakam canım isterlerse evin her yerini aydınlatsınlar ben veremem:) Ama madem bütçen yeterli olmuş hayırlı uğurlu olsun. Fotoğraflarını koy da görelim:)

güle güle huzurla oturun evinizde.
özelden yazamadm. firma bilgilerini verebilir misiniz.

Evet, evimin son hallerinden zar zor aynı yerlerden fotoğraf çekerek sizlerle paylaşıyorum. İnşallah Allah huzur içinde oturmayı nasip eder.

Bu da banyomuzdan bir görüntü

Diğer odaların tadilat halindeki fotoğrafları da şunlar

Hadi kızlar sizde fotoğraflarınızı paylaşın, biz de görelim :)

Son düzenleme:
Kızlar diğer fotoğrafları ekleyemedim, saat geç olduğu için de düzenleme yapamıyorum.
Bu arada bizden bir kaç kişi ulaşmış Rapido Mimarlık'a ve bunun için arayıp teşekkür ettiler, bir de tablo hediye ettiler. Çok duygulandım. Benim amacım sadece bizim gibi mağdur olmasınlar diye uyarı da bulunmaktı ve ben Rapido Mimarlık/ İki Demlik Mimarlık'ı seçmiştim, bu yüzden reklam vs. diye düşünen arkadaşlarım oldu, onlar mesaj geçmişlerime bakabilirler, onlarca mesajım var 3 - 4 tane mesaj atıp bilmem ne firması diye mesaj atmadım. Ben bizzat yaptırdım, memnun kaldım, önerdim. Bildiğim kadarıyla kadınlar kulübünden de hiç kimseyle anlaşma yapmamışlar. Ben anlaşma yaptım, diyen varsa çıksın :) Lütfen hiç işimiz olmayan reklam vs. gibi muamelelerde bulunmayalım. Hiç iş almamalarına rağmen bana tablo hediye ettiler, işim gücüm yok kimsenin reklamını yapamam:)

Kızlar, kadınlar kulübünün gücü ortada, lütfen reklamlara sizde prim vermeyin. Gidin herhangi bir mimarlık firmasıyla anlaşın, ustalarla uğraşmayın. Benim gibi rezil olmayın.

Merhabalar,

Biz de yeni aldığımız evde tadilat yaptırmak istiyoruz, bir kaç usta ile görüştük yaklaşık 15 lira fiyat verdiler. Sizin bahsettiğiniz onaylardan da bahsettiler ama çok pahalı olur uğraşmayın, sessiz sedasız halledelim vb dediler. Son olarak görenlerden biri (dubleks daire, merdiven yönünün değişmesi gerekiyor) merdiven için bir kolon kırmayı önerdi, herhangi bir şeyi taşımıyor vb diyerek. Benimse hiç içime sinmiyor. Hele böyle deprem bölgesinde... Bir de 1 ay içerisinde taşınmamız gerekli, herkes bitiririz diyor ama tam da sizin anlattığınız sebeplerden emin olamıyorum. Benim de özelden mesaj atma imkanım yoktu, rica etsem bana da firma bilgilerini iletebilir misiniz?

Teşekkür ederim şimdiden =)

Herkese tekrar merhabalar,

Başlık bir süredir faal olmadığından sanırım, ne yazık ki kimseden bir dönüş alamadım. Başlık altında konuşulan tepeli'nin linkine ve bilgilerine internetten ulaşabildim. Fakat çok pahalı olduğunu duydum ben de... Ne yazık ki bütçem oldukça sınırlı. Acaba benim çalıştığınız ya da bildiğiniz firmaların bilgilerini paylaşabilir miydiniz? Bir yandan bütçe kısıntısı varken bir yandan da oldukça sınırlı bir zamanım var... Her türlü yardımınız çok makbule geçecek...

Şimdiden çok teşekkürler :)

Canım Merhaba;
Yaşadığın sıkıntıları tahmin edebiliyorum :) Buradan bir kaç arkadaş benim önerimle firmaya ulaşmış fakat sorun yaşamışlar o yüzden ben firmayı kimseye önermiyorum. Çünkü ben iyilik amacıyla önermiş olmama rağmen buradan bazı sorunlu arkadaşlar çıkmış ve benim yüzümden firma sıkıntıya düşmüş o yüzden lütfen bizi kimseye önermeyin dediler. Ben firmamdan memnunum, tek sorun yaşamadım. Benim için sahte üyelik demişler, yazı geçmişime bakarlarsa yaşımı da, yeni evlendiğimi de, ne iş yaptığımı da (düğün fotoğrafçılığı) görebilirler. İnşaattan anlamam, etmem. İnsanlar nasıl yalan söyleyeceklerini şaşırdılar. Kimsenin reklamını yapmıyorum, farkındaysanız evini yeni yaptıranların resimlerini istedim ki göreyim. Bu da gayet kadınsal bir istek, benimki nasıl oldu acaba diye herkesle de karşılaştırıyorum. Onlar binlerce yalan söylerler ben buradan kimse benim gibi sorun yaşamasın diye firma adı bile vermeden öneririm olay olur. Tek bildiğim bu işi bayanlara yaptırmanın gerekliliği en azından ilgililer :)

=) Ben de sizi anladım doğrusu, birilerine yardım edeyim derken başımın ağrıdığı benim de olmuştur... Sizin herhangi bir sorumluluğunuz yok halbuki, tamamen iyi niyetle bir öneride bulunmuşsunuz... Çektiğiniz sıkıntılar için de üzüldüm. Ama benim için o kadar geçerli bir neden söylediniz ki, ısrar da edemedim.

Ama öte yandan da çok umutlanmıştım, o kadar güzel anlatmışsınız ki =) Neyse, adı geçen diğer firmayla görüştüm, yarın akşam için randevulaştık. Umarım bize o kadar yüksek bir fatura çıkarmazlar =S Ama yapılacak o kadar çok işi var ki... puff...

Güzel ve içime sinen bir şekilde bitebilirse sizinle fotoğraflarını paylaşmaya çalışırım buradan.

İlginiz için teşekkür ederim, işlerinizde kolaylıklar, güzel günler dilerim =)

Not: benim de müstakbel eşim fotoğrafla çok ilgili, ailesinde de pek çok fotoğrafçı var, bir yandan sanırım o yüzden de kanım kaynadı =)

Kızlar merhaba;
ben buradaki yaziyi okuyup bu rapido mimarlik denen dolandiricilarla calistim. Baslangicta cok profesyoneldiler, sahaneydi, sonradan parayi aldilar 24 haziran 2012'de girdikleri evimi agustos ayi bittiginde hala teslim etmemislerdi ve evin tadilati bitmemisti, artik gerisini tek tek usta cagiriip ekstra para verip yaptirdik, bu hirsizlara da 31.500 TL net odeme yaptik,ve ekstra bizim aldigimiz malzemeler vardi onunla toplam 35bin TL masrafimiz oldu. HARAAAMMM OLASUUUUN, BOGAZLARINDA KALSIN insallah, benden aldiklari beduayla artik baslarina gelmeyen kalmaz umarim, hergun agladim onlar yuzunden, utanmadan buraya da piskin piskin yazmislar, inanmayin, bunlarin yaptiklari profosyonelce adam kaziklamak, siz siz olun bu yalanlara inanmayin. Hakkimi helal etmiyorum, haram olsun, bana gelen size gelmesin, her platformada iki elim yakalarinda olacak bu hirsizlarin.

sakin inanmayin umarim gec kalmamisimdir, bunlar paranizi alir, isinizide yapmazlar, baskalariyla, tanidiginiz bildiginiz kislerle calisin ben bizzat bu siteden adlarini ogrenip RAPIDO mimarlik denen yeri aradim ve onlarla calistim,birebir kaziklandigim icin rahat rahat yaziyorum. Ben burada yazanlara inandim, egitimli bir insan olmama ragmen boyle kaziklandim, bana geldi, size gelmesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…