Evimi karıncalar bastı

ismihazan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
1.082
2.788
133
Bölüm kurallarını okudum ama bu konuyla ilgili bir kısıtlama göremedim, umarım aykırı bir yere açmıyorumdur konuyu, çünkü başka uygun yer bulamadım... lütfen yanlış yere konu açıyorsam sayfam kapanmasın çünkü acil çözüme ihtiyacım var

Kızlar evimi karınca bastı. Dışkapının altından giriyorlar ama öyle az buz bir şey değil sürü halindeler normalde de 3-5 oluyordu ama bu sabah uyandığımdan beri yapmadığım şey kalmadı. Biraz öldürdüm de maalesef 2 dakika içinde tekrar çok fazla bir şekilde doluyorlar eve. Girdikleri delikleri kapattık ama dışkapının eşiğinin başka yerlerinden giriyorlar. Binada benim olduğum katta bar sadece ve karşı dairenin kapı eşiğiyle bizim eşik arasında yol yapmıçşlar. Anlayamadık onlardan mı geliyor ama bizim eve girişlere engel olamıyoruz ilaçla ölenler ölüyor ama devamı hiç kesilmiyor bir sürü halinde karınca giriyor eve. Kafayı yiyeceğim bana bir çözüm söyleyin...

Bizim ev kuzeye bakıyor altıncı katta olmamıza rağmen geliyorlar. Yere küçük tatlı bi şey koyuyorum hepsi doluşuyor oraya süpürgeyle çekiyorum

Benim de küçük kızım yere çok kırıntı döktüğü için evi karınca bastı resmen. 8. Kattayız balkondan geliyor galiba ama ne yapsak gitmiyor. Üstüne bir de kızım çok seviyor onları görünce “Ayyyy ciciiiiii” deyip üstüne basıyor :)

Geçen yıl bizim evde de çok vardı. Karınca tebeşeri, pudra, kahve, limon dahil duyduğum birçok şeyi denedim. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile raid max aldım metalik sarı renkli kutusu, karıncaların geldiklerini tahmin ettiğim yerlere sıktım ancak bu şekilde kurtuldum.

Benim mutfakta olmuştu geçen sene. Geçiş yollarına çamaşır suyu döküp biraz bekledikten sonra siliyodum. 3-4 gün bu şekilde yaptım sonra gittiler.

Sıfır bina 4.kattayım, bizde de var
Üstelik sürekli misafir at sinekleri de var
Evde kedim var ilaç koymaya cesaret edemiyorum , Rabbimin yarattıklarıdır gücenmesin inş ama yıldım. Kırıntım, çöpüm yok, ortalıkta onları çekecek hiç bir şey yok ama geliyorlar, kedimin mamasının etrafına limonla tuz karıştırıp yere sürüyorum ona gelmiyorlar ama harici her yerde varlar

Annemlerde de oldu bu ara, 6. kat evleri. Elektroniklerin yarattığı manyetik alandan kafaları karışıyor herhalde. Tarım ilaçları satan yerden insana zararı olmayan kalıcı ilaç aldılar. Heryere, duvara yere sıkıyorsun. 3 ila 6 ay arası kalıcı. Üstünde gezen ölüyor, süpürgeyle çekiyorsun. Annem doğal yöntemlerin hepsini denedi ama 3-5 tane değilde koloni olunca ile yaramıyor malasef

Bende 3 ay boyunca öldürmemek için çabaladım. Birgün 20 aylık oğlumun parmagıyla ezip agzına attıgını gördüğüm gün hemen karınca yemi aldım çıktıgı yere koydum. 2 gün sonra tamamen yok oldular

Kahve,karbonat,limon,sirke..gibi doğal çözümler önerilir genelde ama ben de hiç ise yaramamıştı. Geldiği yerlere sinek ilacı sıkmıştım valla.Kayboldular o donem.
Bu sene de tek tük var birşey yapmıyorum ama geçen senelerde anormal anormal yerlerde çokça görünce ilaç sıkmak zorunda kalmistim

Bu sorunu yakından tanıyorum
Her türlü biyolojik mücadeleyi verdim yıllarca babamın evinde
Çare olamadılar

Son bir granül denedik, oymuş işte
Toptan çözdü.
Üstelik evde papağanlar varken kullanıldı, 1 kedi evde uyumaya gelirdi
Yani diyeceğim insan ve hayvan sağlığına yan etkisi yok

Eklentiler

• 26F4BFF5-998B-4B76-9241-2AB5F64CA079.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 194
Bunu Kullanınca ölmediler dmi?

Her yer bina karincalar da haklı nerden yiyecek bulsunlar , eskiden öyle miydi .. lanet olsun karincalar ölüyor..

Eczanelerde karınca tebeşiri var canım hemen yok oluyolar kullandığın an tecrübe ile sabit
KArınca granülü aldım döktüm ama üstünden geçip durdular ölen olmadı, onu deniyeyim o zaman teşekkür ederim
Bizim ev kuzeye bakıyor altıncı katta olmamıza rağmen geliyorlar. Yere küçük tatlı bi şey koyuyorum hepsi doluşuyor oraya süpürgeyle çekiyorum
süpürgeden geri çıkmıyorlar mı
benim evimde de 3-5 tane ortalıkta dolaşıp duranlar vardı ses etmiyordum ama bu öyle ayy cici cinsinden değil , hani dışarıda upuzun yol yaparlarya simsiyah olur o cinsten oldu bugün itibariyle

Çıkıyorlarsa helal olsun yani yaşamaya hak kazanmışlar demektir

Gerçekten ben bir günde mahvoldum ve çok tiksindim
Aynen öyle
Ben de granül döktüm ama bana mısın demediler üstünden geçip durdular hiç bişey olmadı. Bir de bunu deniyeyim. Ama bunu dökdükten sonra tam olarak ne oluyor orda kararsızım, hemen ölmediler sanırım diğer yorumunuzu okudum da, yuvasına götürmesi falan zaman alır
Her yer bina karincalar da haklı nerden yiyecek bulsunlar , eskiden öyle miydi .. lanet olsun karincalar ölüyor..
maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…