- 20 Temmuz 2009
- 634
- 5
-
- Konu Sahibi mylittlesunshine
kızlar bakın
http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim/513244-9829-home-sweet-home-9829-a.html
ay çok beğendim ben yakk deki en beğendiğim ev oldu hemencik
evet senin sayende ben de başkasının evine baktım,üstelik yorum bile yaptım!:)
ya ne dersin kuzum,bizim evler de böyle toparlanacak mı dersin?:))
bu arada benim için birkaç gündür yoğun geçiyor.
bugün sabahtan gidip ankastrelerimi,buzdolabımı ve kurutma makinamı aldım.
eve gidip oğlumu aldım çünkü dışarıda herkes t-shirtle yürüyüş yapıyordu,biz de oğlumla yürüyüşe çıktık.
eve döndüğümde eşimden eski fayansların kırıldığını öğrendim,bu hafta seramikleri döşemeye başlayacaklarmış!:))
akşamüzeri anneme uğrayacaktım,evin önünden geçeyim dedim..bir baktım ki cam balkon da takılmış,sadece bir kanatta sorun çıkmış,onu halleceklerdi yarın..
sanırım perşembe günü de pen takılacakmış..
fayans/seramik konusunda tek takıntım büyük banyonun o seramiklerle güzel olup olmayacağı..hala tek tereddütüm o..:26:
dün de avizeciler dolaşıldı,zaten ne istediğim belli gibi..benimki daha çok fiyat araştırması gibiydi..
istediğime yakın modeller buldum ama acele etmek istemiyorum çünkü mart sonunda İstanbul'a gideceğim,oraya da bir göz atmak istiyorum,aklım kalmaması için..
perde konusunda da adreslerden biri olan English Home'a gittim,yeni modeller gelecekmiş,acele etmemem gerektiğini söyledi..yeni sezonda güzel şeyler olacakmış..
linens te perdelerde %50 indirim gibi bir ibare gördüm ama emin değilim,araba kullanıyordum,yarın gidip bir araştıracağım,sizlere de haber veririm..
şimdilik böyle..
bilmiyorum ya bana hayal gibi geliyor kendi evimi yerleşmiş görmekdaha evin boş halini bile görmedim zira
aa beyaz eşyaları da yenilemişsin süper. avize konusunda fiyatları bana da yazarsan sevinirim çünkü benim baktığım yerler yapı marketler ve fiyatlar standarta yakın. acaba avizeci ya da elektirikçi tarzı yerlerde nasıl fiyatlar merak ediyorum doğrusu. istanbulda bi yer varmış avizecilerin çok ve uygun olduğu adını hatırlayamadım öğrenir yazarım yarın biz daha bakmadık ama oraya da bi bakalım diyoruz senin de aklında bulunsun.
english homea yeni perdeler mi gelecekmiş? ay bunu söylediğin ne iyi oldu anlatamam o zaman ben de acele etmeyeyim. linenste perdelerde indirim var evet ama linensin tüller idışında bizim evlere uyacak bi şeyi olduğunu sanmıyorum netten baktığım kadarıyla modelllerine. peki english homeda tarih verdiler mi yeni modeller için? 1 ay 2 ay falan?
senin adına sevindim bu arada işleri epey yoluna koydun. ben banyonun da çok güzel olacağını düşünüyorum sen hiç merak etme :)) o fayanslarla kötü olmasına imkan yok zaten :))
canım selam,
oğlan ateşlendi,bizim linens yalan oldu
bana da fonlarda bize göre birşey bulunmaz gibi geliyor,yine bizim adresimiz English Home olacak gibi..
Bu arada ben çoğu oda için perdelerimi beğendim English Home'da,beni tek düşündüren salonun perdeleri..yani halıya göre mi yoksa mobilyaya göre mi perde alacağımı bilmiyorum,eğer mobilyaya göre olacaksa benim berjer ve sandalye takımımla neredeyse aynı renkte olan bir kumaş vardı English Home'da ama dediğim gibi kararsız kaldım..sanırım salon için nötr renkte (krem,bej gibi) bir perde seçeceğim,herşeyle uysun diye..
Bu arada 1-2 ay falan değil,Nisan ayında yeni perdeler gelecekmiş English Home'a
ben burada birkaç avizeci dolaştım.Bir tanesinde bizim zevkimize uygun aydınlatmalar vardı,hatta merkezleri İstanbul Şişhane'deymiş (orada çok fazla avizeci var,sanırım oradan bahsediyor olabilirsin)
çok güzel şeyler buldum,fiyatları da çok uçuk değildi.internet adresleri de aşağıda,orada modellere bakabilirsin..ben şu asansörlü modelleri de çok beğendim..
Avize Dünyası , Avize Antalya
yalnız mutfak için kararımı verdim gibi;Philips avize üretimine başlamış,beyaz olanı çok hoşuma gitti,üstelik sorduğum tüm avizecilerden daha uygundu fiyatı (genelde benim beğendiğim avizelerin fiyatları 500-1500 arasıydı,ama Philips'te aynısı 379 tl ayrıca Philips garantisi de var)mutfak için işte buna karar verdim:
1009298 Avıze | Tepe Home
bana kalırsa yapı marketlerden aydınlatma almak için acele etme,çünkü İstanbul'da inanılmaz çeşit var!bir de onları gör derim..
sana verdiğim ilk adrese göz at mutlaka,o adamların İstanbul'da merkezleri,sana bir fikir olur..fikrin olsun diye söylüyorum;5 kollu avizeler 500,döküm aplikler 120 (yalnız bunlar sadece kahve/siyah oluyor),beyaz kaplama aplikler 60, bu asansörlülerde 3 lü olanlar 500-750 civarı,2 li olanlar 350 tl civarlarında..bir de altı porselenli olanlardan da yapabiliyorlar (mavi-beyaz porselenler favorim olduğundan onu da sordum) onlar da 250 tl civarında..tahminim İstanbul'da da fiyatları aynıdır.Antalya'da diğer baktığım tüm aydınlatmacılar bu fiyatların üzerindeydi.
ben şimdi haftaya İstanbul'a gittiğimde de fiyatlara bir göz atıp ona göre kararımı vereceğim.
salon için endişem yok,çünkü biz salonda lokal aydınlatma tercih ediyoruz,tavanda da led ışık düşünüyor eşim,yani avize falan olmayacak salonda,lambader ve abajurlar var.
yatak odasında da Zara Home'dan aldığım çok güzel beyaz işlemeli abajurlarım var,sadece şapkalarını değiştireceğim.
antre ve hol için de kararımı verdim gibi,aşağıdaki lambaların beyazları da vardı,bunların beyazlarını alacak gibiyim:
Ürün Detay Sayfası
bu da çok hoşuma gitti ama bunların beyazları var mı bilmiyorum,soracağım
Ürün Detay Sayfası
şimdi bugün duş teknesi ve duşakabin üzerine çalışmam gerekiyor,çünkü yarın alacağız,usta monte edecekmiş haftaya..
duş teknesi ve kabinle ilgili önerin varsa,mutlaka bekliyorum bu akşam :)
yemek yanmadan kontrol edeyim:)))
birkaç saat sonra görüşürüz
geçmiş olsun canım oğlun nasıl oldu iyidir umarım? english home perdelerini bekleyeceğim o zaman madem nisanda gelecek? ben de karar vermiş gibi bi şeydim ama yeni perdeleri görmeden almam sonra içimde kalan bi şey olur neme lazım :))
evet istanbulda şişhanede avizeciler çok fazlaymış fiyatları da fena değilmş. o philips'in avizelerini ben de çok beğeniyorum da benim salona uymaz yatak odasına da öyle bi şey istemiyorum. zbyd'nin salonu gibi salonlarda çok güzel duruyor o beyaz avizeler. fiyatı da iyiymiş hakikaten.
benim salon için ahşap eskitme tipler güzel olur çünkü yemek odam ahşap (meşe). koridora spot yapmış ustalar. geriye yatak odası, ve mutfakla küçük oda kalıyor. onları sade istiyorum göz yormayan ikea 365+ tarzı avizeler.
duş ve duşakabin hiç araştırmadım açıkçası :/ ayaklı küvet araştırdım epey ona da herkes kullanışsız diyince nişanlıma bıraktım normal bi duşakabin aldılar sanırım. şu sıralar cam duşakabinler gözüme güzel geliyor. cam balkon gibi olanlar var ya ve onları teknesiz yapıyolar direkt yerdeki fayanslara hem banyoyu daraltmıyor hem de senin duşkabindeki fayansların renkliydi onlar kapanmamış olur.
bugün bizim mutfak takılıyor, yatak odam da gitmiş şimdi eve indiriyorlar sonrasında montajı yapılacak. çok merak ediyorum görmüştüm daha önce ikisini de ama evde nasıl duracağını inanılmaz merak ediyorum. fotoğraflarını koymam sanırım henüz ama sana gönderip fikirlerini almak istiyorum
akşam ya da yarın fotolar elimde olur mesaj atarım mutlaka
bugün bizim mutfak takılıyor, yatak odam da gitmiş şimdi eve indiriyorlar sonrasında montajı yapılacak. çok merak ediyorum görmüştüm daha önce ikisini de ama evde nasıl duracağını inanılmaz merak ediyorum. fotoğraflarını koymam sanırım henüz ama sana gönderip fikirlerini almak istiyorum
akşam ya da yarın fotolar elimde olur mesaj atarım mutlaka
bu tüm duvarı cam yaptırmayı iyi düşünmüşsünüz. annemlerin yazlık balkon kapısı da böyle inanılmaz ferah ve kullanışlı oluyor. estetiği de ayrı güzel.
duvar kağıdı için ben pek araştırma yapmadın henüz o yüzden ne desem boş. benim aklımda da yatak başının olduğu duvarı kağıt kaplatmak var ama buna uzaktan cesaret edemiyorum zaten kolay bi işmiş istanbula gelince gezer bakar beğenirsem alırım bi duvar kağıdı.
ikeadan benim de epey alacaklarım var. dediğim gibi salon dışındaki diğer avizleri ikea'dan ya da ikea tarzı istiyorum. bu beğendiklerine ben de bakıp çok beğenmiştim gittiğimde bakıcam iyice
abajur iki tane yatak odasındaki komidinlere alıcam bi de ayaklı oluyor ya lambader mi deniyor haniondan da salona istiyorum bi tane. bunları işte gezerek bakmam lazım emin olmam için.
evin güzel olucak ya o balkon kapısı bile benim gönlümü fethettiyazlıktaki huzuru anımsattı sıcak güzel günleri
mesajla mail adresini atabilir misin bana?
evet ben de o balkonu görünce aklıma ilk gelen şey duvar boyunca cam oldu..
zaten benim için bir evin bol ışık alması çok önemli,sanırım evi almamızdaki en önemli etken bu evin bu kadar bol pencereli olması :)
evet ayaklı olan lambader:)ben salonumda çok uzun zamandır kullanıyorum,süper memnunum,çünkü tavandan ışık sevmiyoruz biz genelde,lokal aydınlatma daha dinlendirici oluyor.
gerçekten güzel mi olacak dersin:)isterim ki hepimizin evleri güzel olsun,içinde huzurla oturup keyif yapabileceğimiz evler olsun..
sevgiler
Duvar Fotoğrafları | Facebookbakın yaa şuna bu linkteki mobilya 2 de sehpasıyla birlikte 250 liraya satılmış 2. el ama boyansa beyaza harika olur ben de çüpçü ruhu var sanırımama işte o eski obilyalar şimdi yok ancak 2. el var ama bedavaya satılıyo ben istanbulda olsam varyaaaa....aaah ah burda yok hiç bişey böyle spot satan yer de yok...
Duvar Fotoğrafları | Facebookbakın yaa şuna bu linkteki mobilya 2 de sehpasıyla birlikte 250 liraya satılmış 2. el ama boyansa beyaza harika olur ben de çüpçü ruhu var sanırımama işte o eski obilyalar şimdi yok ancak 2. el var ama bedavaya satılıyo ben istanbulda olsam varyaaaa....aaah ah burda yok hiç bişey böyle spot satan yer de yok...
evet güzel ve muylu evlerimiz olsunsanki zaman hiç geçmiyor evimi düzenlemek eşyalarımı yerleştirmek istiyorum artık
bu hakikaten beyaza boyandığı an muhteşem olur. böyle şeyler eskiden çok vardı şimdi yok denecek kadar az bulursan da inanılmaz pahalı oymalı vs olduğu için.
böyle şeylerle uğraşacak gücüm olduğuna inandığım an ben de antikacı gezmeye başlıcam. bu konuda kesin kararlıyım yakın zamanda değil belki ama hayatımın bi evresinde mutlaka çukurcumayı talan edicem
canım artık Çukurcuma'dakiler de uyanmış,çok pahalıya veriyorlarmış,haberin olsun:)
eşim tam Beyoğlu çocuğu,hayatının önemli bölümü orada geçmiş (GS lisesi mezunu)onunla çok dolaştım oraları ama çok uçuk rakamlar telaffuz etmişlerdidilerim senin şansın yaver gider,bulursun uygun şeyler..
benim alt kat komşumun da evi tamamen bu tip klasik mobilyalarla dolu,yılda bir kez müzayedelere katılıyor burada,bizi de davet etti,katılma fırsatım olursa sizi bilgilendiririm buradan
ünlü oldular ya ondandır :) masumiyet müzesi de çukurcuma'da açılacaktı güyacelebrity olmak zor onlar da haklı
ünlü oldular ya ondandır :) masumiyet müzesi de çukurcuma'da açılacaktı güyacelebrity olmak zor onlar da haklı