• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimden bir kv bir görümce bir kayın geçti

Tedbir alınmamış acemi durum oluşmuş
Kalabalık başka şey
Kv haklı gibi
Önlem yok kitle Hersey misafir eşya bölümü oluştur
Az az yemek yapma
Yedek olsun atıştırayım dediği
Illa bulunsun poça vs uzun gider
Daya makarna vs
Tıka pasa yesinler
Laf ediyorlar diyorsan
Düşündürdü
Yaşanmamış farzet kaale alma
Bidakine bol kese daya gitsin
Kocanda onlar tarafından
Unut gül geç

Kalabalık başka şey
Kv haklı gibi
Az az yemek yapma
Daya makarna vs
Tıka pasa yesinler
Laf ediyorlar diyorsan
Düşündürdü
Kocanda onlar tarafından
Unut gül geç

Ben nedense sizi suçlu bulamadım. Tamam havlu ve lif vermek aklınıza gelmemiş olabilir, onlar da getirmemiş olabilir. Fakat geldiklerinde biz duş yapacağız havlu filan getirmemişiz, bize havlu verir misin diyebilirlerdi. Eminim ki sizin misafir için havlunuz vardır. Ya da kullanmadıklarınızdan verebilirdiniz.
Tuvaalet konusunda da siz zaten uyarmışsınız, onlar gıcıklığını yapmış, Gıcıklığına yapmış olmasa da önemsememiş.
Makyaj malzemesi konusunda da görümceniz hiç duymamış mı başkasının makyaj malzemesinin kullanılmayacağını? Elbise ya da parfüm değil ki. Ben ablamınkini bile kullanmam. Sonuçta ona ait.
Makyaj yapmayı biliyor da kullanmamayı bilmiyor mu?
En tahamül edemediğin şeylerden birisi de dışardan gelip,elini yıkamadan bebeği sevmek. Diş fırçalamadan öpmesi de aynı şey bence. Tamam belki söyleme şekliniz yanlış ama kaynınızın yaptığı da normal değil.
Yemek konusunda da misafir umduğunu değil bulduğunu yer(!) Siz o kadar uğraşmışsınız, annem yemeği tuzsuz yapınca ayıp olur diye söylemiyorum, çok güzel olmuş diyorum.
Anlamıyorum insanlar neden böyle. En başta kaynananız ddüşünmeliydi siz bebeklisiniz, o kadar kişi yatıya gelir mi? Bir de her şeyi dört dörtlük bekliyor. Kendisi o kadar çocuk doğurup büyütmüş, bunu en iyi onun anlaması lazımdı.
Allah yardımcınız olsun. Bir söz vardır bekara karı boşaması kolaydır diye belki benim de o hesaptır ama ben sanırım tahamül edemezdim ve eşimle de bu yüzden fena kavga ederdim. Umarım sizin bu sorun hallolur...
cok abartmissiniz. size yatili gelen insanlara temiz havlu cikarmak bukdarmi zor? temiz havlu lif koyabilirdiniz..... sizde abartmisiniz
Su yorumu yazmadan önce diger yazdıklarımı da okusaydiniz keşke o zaman da böyle yazacakmiydiniz

sanki bana da insanları beğenmiyormuşsunuz gibi geldi, durumu şöyle açıklayayım;

1. bizde kayınvalideme giderken havlu almıyoruz yanımıza, kendisi biz gelmeden hazırlar sağolsun,misafir havlusu diye bir şey var, sizin onları hazırlamanız lazımdı ve demeniz lazımdı, temiz havlular burada bunarı kullanın diye vermeniz lazımdı. ben sırf kayınvalidemler için 2 çift havlu takımı aldım. misafir illa havlusunu getirecek die bir şey yok.

2. tarak ve terlik olayını da şaşırdım ben o kadar hassas değilim, tarağı kayınvalidem kullansa dert etmem. terlikte yine aynı misafir için evinizde terlik olmalıydı.

3. ne bileyim yılda 2 kere geliyorlar idare edebilirdiniz gibi geliyor baştan adamları beğenmediğiniz ve üzügünüm ama biraz da tiksindiğiniz için her şeyleri batmış ve o çocuga o laf dencek gibi değil cidden.

bilmiyorum burada hep kayın aileleri topa tutuyoruz da insan da evine gelen misafire şunlar için bu kadar takılır mı? takılsa bile belli eder mi? ben bilemedim. ben yengeme gittiğimde sağolsun bizi kral gibi ağırlar, aynı şekilde kayınvalidem de her şeyi yapar, gittiğim evde her şey kusur sayılsa üstelik bu oğlumun evi olsa şahsen ben de kaldıramazdım.

eşinizle kavga etmeyin, adamın kafasında şu düşünce olacak, ne olursa ve nasıl olursa olsunlar onlar benim ailem ve karım evinde ağırlayamadı, burunlarından getirdi. bu konuda üste çıkma şansınız yok, iyice eşinizle arayı bozmayın derim.
Kendiniz soylenıssınız. Kv gıttıgımde guWl agırlar dıye. Allah bozmasın . Fakat gelin! Gittiginde kirli yorganlarda yatıran , geldıgınde de yemege ota b..a laf eden insanlara değil havlı guler yuz bile gosteresı gelmıyor insanın. Offff boyle ınsanların ailelerine gelib gitmek ölüm

Kalabalık başka şey
Kv haklı gibi
Az az yemek yapma
Daya makarna vs
Tıka pasa yesinler
Laf ediyorlar diyorsan
Düşündürdü
Kocanda onlar tarafından
Unut gül geç
Etli makarna yaptim corbadi salatasi hic biri yemedi kv kuru ekmek yedi ...kendi evinde makarnayi yogurda koyar tabak tabak yerdi çok şaşırirdım bende yemedi ....tencere tencere yemek yaptım hep kulp bulundu sadece fırında yaptığım tavuk butlari yediler dört kez bunu yaptım eee arada kuru yaptım yuvarlama yaptim her akşam tatliyi keki meyveyi eksik etmedim sabahları sigara böreği Ispanaklı borek kuzartma yumurta çeşitleri reçel leri yeşil siyah zeytini tere yağıni daha ne yapabilirim ...suc bende kuru peynir zeytin yumurta yapip önlerine koyacaktim çünkü biz onlara gittiğimizde bunların dışında hic birsey olmaz sofrada

Evi şuan çok afedersin b...k götürüyor kahvaltı masası oyle duruyor salon dağınık halilarim leke icinde ev çok kötü ama içimden temizlemek gelmiyo aglamamak için zor tutuyorum kendimi eşim geldi onunla konuşmak dahi istemiyorum susuyorum çünkü konusursam kötü olacak sakinleseyim öyle konuşayım diyorum

Kocanızda bi garip bi erkek karsının dedikodusunu yapıp onu başkasının yanında azarlarmı ya. Ay kardeşim allah yardımcın olsun içinden nasıl geliyosa öyle yap

Evi şuan çok afedersin b...k götürüyor kahvaltı masası oyle duruyor salon dağınık halilarim leke icinde ev çok kötü ama içimden temizlemek gelmiyo aglamamak için zor tutuyorum kendimi eşim geldi onunla konuşmak dahi istemiyorum susuyorum çünkü konusursam kötü olacak sakinleseyim öyle konuşayım diyorum

Kocanızda bi garip bi erkek karsının dedikodusunu yapıp onu başkasının yanında azarlarmı ya. Ay kardeşim allah yardımcın olsun içinden nasıl geliyosa öyle yap

Etli makarna yaptim corbadi salatasi hic biri yemedi kv kuru ekmek yedi ...kendi evinde makarnayi yogurda koyar tabak tabak yerdi çok şaşırirdım bende yemedi ....tencere tencere yemek yaptım hep kulp bulundu sadece fırında yaptığım tavuk butlari yediler dört kez bunu yaptım eee arada kuru yaptım yuvarlama yaptim her akşam tatliyi keki meyveyi eksik etmedim sabahları sigara böreği Ispanaklı borek kuzartma yumurta çeşitleri reçel leri yeşil siyah zeytini tere yağıni daha ne yapabilirim ...suc bende kuru peynir zeytin yumurta yapip önlerine koyacaktim çünkü biz onlara gittiğimizde bunların dışında hic birsey olmaz sofrada
Bu ders olsun

Onlar balı yaparsa sen de öyle yap fazlasına yorma bir se Bebek'le

Ama yemeyince Nasıl sustun yani sorsaydın neyini beğenmemiş ertesi gün de sen yap herkes yesin deseydin

Haklıyken haksız duruma düşmüşsün ama yaptın bir hata eşini alttan alma Çokta ağır konuşma ayarı Tuttur yani ....eşinle konuşursan eğer ben onlara o kadar hizmet ettim bebeğim olduğu halde kız kardeşin yan gelip yattı filan De ve sen kalkıp onlara tek laf etmedin ama ben kardeşine bişey dedim diye dünyayı başıma yıktınız De ayrıca yaz tatili içinde davet ettin ben istemiyorum bu defa da ben gidicem kız kardeşin bakalım Benin yaptığımın kaçta kaçını yapabilecek de .... nefret ediyorum erkek ailelerinin gelinleri kullanmalarından benim eşimin annesi en son doğumumda geldi 2 ay kaldı inanmayacaksın ama 1 hafta da 5 kilo aldı tartıldı kendisi de şok geçirdi 2 ayda duba gibi oldu sürekli dışardan yemek istedi ,eşime siparişler verdi ...benim psikoloji mi bozmuştu laf sokuyordu inadıma tuvalete terliksiz girip çıkıyordu sifonu çekmiyordu ah neler neler ...ben odada ağlarken o yedi içti tv karşısına geçti kahkaha attı... sonra kavga ettik şimdi evime gelmiyor inşallah ta bir daha gelmez huzurumu bozmaz ....

Su yorumu yazmadan önce diger yazdıklarımı da okusaydiniz keşke o zaman da böyle yazacakmiydiniz
sevgili kayra yolculuga cikmanin, yatili misafir olmanin bir adabi var. Ancak ulkemizde genelde erkek anneleri orasi oglumun evi o yuzden herseyi istedigim gibi alir kullanirim mantigi var. Normal olan ise havlunu, lifini, dis fircani, taragini koymandir cantana hemde ilk is olarak. Demek ki pek bilmiyorlar ve sizde huylarini ogrenmis oldunuz..Bir sonraki sefere ya cagirmazsiniz yada onlemini alirsiniz. Ancak sormadan dusa girmek, yemekten soylenmek cok ayip. Garip bir aile. Sen uzulme hic bebisinle takilmana bak

1- benim ailem de eşimin ailesi de getirmez havlu bana gelirken, herkes için havlu vardır evimde. hatta ansızın bir misafir gelir diye her zaman 2li 3lü diş fırçaları oluyor ya onlardan bulundururum evde. sizin de illa ki bir misafir havlunuz vardır. havlusuz lifsiz gelmeleri sorun değil ama sizden habersiz sizin havlularınızı kullanması sorun, o konuda haklısınız; o an uyarmalıydınız.

2- kv'nizi anında uyaracaktınız. anne söylemiştim ama unuttun sanırım oda çok fena kokuyor, bebek de küçük daha sürekli camı açamıyorum hasta olur yoksa, lütfen bir daha klozeti kullanma, o anda söyleseniz darılacağını sanmıyorum(ben kv ye benden başkası oturunca rahatsız oluyorum dediğim için kullanmadı darılmadı da)

3- ben sizin damak zevkinizi tutturamıyorum galiba, hem oğlun da senin yemeklerini özlemiştir sen yapsan ya yemekleri anne...

4- ben buna çok takılmam ama kendileri mi söylediler siz mi anladınız? mesela kv lerde kalırken ben dışarıdayken görümcem kullansa malzemelerimden gelince ya şunu kullandım senden ama sorun olur muydu? gibi söylüyor.
söyledilerse, bir daha kullanmazsan sevinirim bunlar özel eşyalar sonuçta rahatsız oluyorum diyebilirdiniz veya odanızda ve odanızın kapısı kapalı oldugu halde kullanılmışsa odanızın kapısını da kitleyip öyle çıkın evden.

5- yan gel yat görümce sendromu. siz de bebeğinizi bahane edip bir şeyler isteseydiniz de yapmaz mıydı acaba? yaşını da bilmiyorum gerçi görümcenizin.

6- bunu anlamadım kv niz eşinizi neye alıştırıyor?

7- burada da doğru yazmışsınız çok yanlış yerde patlamışsınız. ama (yine ama) haydi kv niz size o an tepki gösterdi eşinizin onu sakinleştirmesi gerekirdi..

her olaya, duruma anında düzgün bir dille uyarınızı yaptığınız zaman böyle birikmez içinizde, cidden birden patlamaların sonucu da ağır oluyor.

bence şu an konuşursanız çok tatsız bir tartışma yaşarsınız, biraz zaman geçsin uygun bir zamanda tartısıp burnundan getirmekten ziyade konuşursanız daha etkili sonuç alacağınızı düşünüyorum. şu anda illa ki ailesini savunacaktır çünkü

Yani ev içindeki huzur çok önemli gerçekten.Yanlış patlama olayı kesinlikle doğru kızı öpme kelimesi çok çok kırıcı olmuş.Bence huzurunu bozma sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz.

Tebrik ederim ne güzel açıklamışsınız :)
elbereth61

1- benim ailem de eşimin ailesi de getirmez havlu bana gelirken, herkes için havlu vardır evimde. hatta ansızın bir misafir gelir diye her zaman 2li 3lü diş fırçaları oluyor ya onlardan bulundururum evde. sizin de illa ki bir misafir havlunuz vardır. havlusuz lifsiz gelmeleri sorun değil ama sizden habersiz sizin havlularınızı kullanması sorun, o konuda haklısınız; o an uyarmalıydınız.

2- kv'nizi anında uyaracaktınız. anne söylemiştim ama unuttun sanırım oda çok fena kokuyor, bebek de küçük daha sürekli camı açamıyorum hasta olur yoksa, lütfen bir daha klozeti kullanma, o anda söyleseniz darılacağını sanmıyorum(ben kv ye benden başkası oturunca rahatsız oluyorum dediğim için kullanmadı darılmadı da)

3- ben sizin damak zevkinizi tutturamıyorum galiba, hem oğlun da senin yemeklerini özlemiştir sen yapsan ya yemekleri anne...

4- ben buna çok takılmam ama kendileri mi söylediler siz mi anladınız? mesela kv lerde kalırken ben dışarıdayken görümcem kullansa malzemelerimden gelince ya şunu kullandım senden ama sorun olur muydu? gibi söylüyor.
söyledilerse, bir daha kullanmazsan sevinirim bunlar özel eşyalar sonuçta rahatsız oluyorum diyebilirdiniz veya odanızda ve odanızın kapısı kapalı oldugu halde kullanılmışsa odanızın kapısını da kitleyip öyle çıkın evden.

5- yan gel yat görümce sendromu. siz de bebeğinizi bahane edip bir şeyler isteseydiniz de yapmaz mıydı acaba? yaşını da bilmiyorum gerçi görümcenizin.

6- bunu anlamadım kv niz eşinizi neye alıştırıyor?

7- burada da doğru yazmışsınız çok yanlış yerde patlamışsınız. ama (yine ama) haydi kv niz size o an tepki gösterdi eşinizin onu sakinleştirmesi gerekirdi..

her olaya, duruma anında düzgün bir dille uyarınızı yaptığınız zaman böyle birikmez içinizde, cidden birden patlamaların sonucu da ağır oluyor.

bence şu an konuşursanız çok tatsız bir tartışma yaşarsınız, biraz zaman geçsin uygun bir zamanda tartısıp burnundan getirmekten ziyade konuşursanız daha etkili sonuç alacağınızı düşünüyorum. şu anda illa ki ailesini savunacaktır çünkü

Sen haklıyken kendini haksız duruma düşürmüşsün...
O söylediğin söz çok yanlış ve ağır...

Diğer saydıklarının hepsinide onların görgüsüzlüğü olarak değerlendiriyorum ve hala anlamıyorum bir yere gidilince 15 gün 1 ay kalma mevzusunu, herkesin bir düzeni var gelir 2-3 gün kalır gidersin, diğer türlüsü bana da ağır gelirdi...

Biz bu kaynimin evine yatılı misafir gittim aynı kasede salata yedim ....tamam tabikide ocu görmüş gibi davranmazdim ama en azından ona göre tedbir alirdim
Cok ozur dilerim ama icine kurt dusurecegim sanirim. Bu kayninla birlikte bu sekilde ortak esya yemek paylasimi yapiyorlarsa esin ve ailesi risk altindalar. Hatta virus kapmis bile olabilirler. Test yaptirdi mi diger uyeler? Bazen virus hemen aktif hale gelmiyor, uygun ortam kolluyor. Her aids vakasinda hastalik ayni seyirde izlemiyor. Bu adamin aile hayati nasil? Coluk cocugu var mi? Bir yakinimdan duymustum. Koca aidsliymis ama karisina soylememis. Su an hem karisi hasta hem de bebekleri aidsli. Kadin bedbaht durumdaydi. Ufff. Zor gercekten. Umarim esin akillanir.

geldikleri ilkgun banyo ne alaka yahu evlerinde yapmamıslarmı havlu olayına bende kızarım benimde ailem geliyor ama kimse kapının arkasındaki havluyu kullanmaz bilirler bizim onlar baska havlu alırlar ki bunu cogu kisi bilir bilmeli bende kızardım diger seylerde de haklısınız siniriniz yıpranmıs olmadık yerde patlamıssınız ama kv de hazır kıta bekliyormus bide bir ay daha kalmayı dusunmusler yok artık

İşe onları sevmeyle başla canım. Taşıma suyla değirmen dönmez çünkü . Yok şöyle yap bunu dene şu noktada itiraz et misafire güler yüzlü ol vs ... bu doğruların hepsini yapsan bile bunlar birer kova sudan ibaret kalacak. Değirmen dönmez böyle. Başka hiç bi açıklama yapmıycam. Haklısın bütün yazdıklarında. Lakin insanların huyunu değiştiremezsin kendini değiştirebilirsin bu hayatta sadece.
Dip not: hiç bebeğini eşinin ailesinin sevmediğini hayal ettin mi? Sadece senin sevgin yetmez o bebişe unutma. Bebeklerin öpülmesine karşıyım ben de. Yeğenlerimi çok ama çok severim ve elimde büyüdüler. Toplamda 10 kere öpmemişimdir. Ama etraftakileri bu konuda uyarırken her hangibir eksiklerinden bahsetmek doğru olmaz. Herkes öpsün sen öpme gibi bi anlam çıkar oradan. Öyle bi uyar ki herkes gibi sen de öpme anlamı çıksın . Bu kadar canım :)

kayra12 kayra12 ben sizi çok sabırlı buldum, hepsi bir olup bana bağıracak büyük cıngar çıkarırdım çok büyük hemde .... Herkes haddini bilecek kv eşimin annesidir, benim değil, ses yükseltmeye asla izin vermem, kimseden özür de dilemem yerinde olsam. Büyük olay çıkarırdım daha temizleyemezlerdi ortalığı, sana şükredip otursunlar bir zahmet.

Back