Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım öncelikle sizin kişisel havlularınızı eşyalarınızı izinsiz kullanmaları bencede hiç hoş değil bende sinir olurdum. Madem cümbür cemaat geldiniz bari bir yardımınız dokunsun ama onu da yapmamışlar.. Ne yazık ki kaynanalar görümceler bazen böyle anlayışsız olabiliyor. Eşine nasıl davranman gerektiğine gelince, benim eşimde ailesinin yanında bana sesini yükseltseydi ve onlarla birlik olup aynı ithamlarda bulunsaydı bende çok sinirlenirdim. Sonuçta seninle aynı fikirde değilse bile ailesine karşı sana laf söyletmemesi gerekiyor. Eşin de söylüyorsa kim ne demez. Eşini karşına alıp konuşmalısın. Bağırmadan sesisini yükseltmeden hatasını anlamasını sağlayacak şekilde. Misafir sevmemekten degıl, anlayış beklediğinden bahset. Sonra yaptığın yanlış için zaten özür dilemişken hala annesinin yanında senin üstüne gelmesinin sana ne kadar yalnız hissettirdiğini açıkla. Çünkü o durumu bilirim. İşte asıl o zaman el kızı olduğunu hissettiriyor insanlar. Bazen eşin bile.. Empati yapmasını sağla. Sen kendi ailenin içinde kocanı azarladığını hepsi gibi üzerine gittiğini.. Eğer hala direnirse kırgınlığını belli edecek mesafede kal. Eğer bunu şimdi anlamazsa kesinlikle ikinciyi yaşatır sana. Sonuçta sen bir tek eşine güvendin evlendin. Ona bir evlat verdin. Baba ocağından aldı getirdi seni bilmediğin insanların gelini yaptı değil mi.. Buna saygı duymalı. Sen o ailenin içinde bir tek kocana yaslanmak istersin destek çıkması için. Ona uygun şekilde açıklarsan sana karşı daha anlayışlı olacagını düşünüyorum.Merhaba kızlar on gündür katılamiyorum yoğunluktan ..başlıktanda anlaşılacağı gibi evim misafir doluydu...gel gelelim yaşadıklarıma...çok ama çok sinirli ve Üzgünüm kızlar. ...
Yine 15 tatil ve sorunları. ...eşim tatil olmadan memlekete gidelim diye tutturdu bende kv evi sobali doğal olarak tek odada uyuyup oturuyorlar bide evde 18 yaşında kaynim var unv sınavına hazırlanıyor ...üstüne bebeğim 7 aylık emzikli ...sıkıntıları düşünün kızlar. ...bende eşime biz gidecegimize kv gelsin tatilde torununu görsün dedim ...ki mantıklı olan bu...esimde tamam dedi...buraya kadar sorun yok ....gelelim sorunlara....
Kv aradi gelmeden bir gün önce gorumcemin ,kaynimin ve büyük kaynimin beş yaşında ki kizininda geleceğini. Söyledi. ....son günmu haber verilir çok sinirlendim. ...yinede tamam dedim. ..geldiler....ve sorunlar başladı...
Sorun 1- ilk sabah eşimle ile diş Fakültesine gittik disim için bi döndük banyo yapmışlar, benle eşimin banyo havlulari kullanılmış , liflerimiz ...kendilerine Özel hiçbirşey getirmemisler ...çok sinirlendim ....midem bulandı havlumdan ...insan lifini banyo havlusunu getirmezmi kızlar ....
Sorun 2- bizim banyonun iki kapısı var biri koridora biride yatak odamiza açılıyor sorun şu ki klozetin sifonu bozuk kullanmiyoruz koku olduğu gibi yatak odama siniyo herkesi uyardik kullanmayın diye klasik wc yi kullanin diye , kv sürekli klozeti kullandı kızlar kokuyu tahmin edin ...bebeği emzirmeye gidiyorum odaya kokudan duramıyorum kış günü pencereyi açmak zorunda kaldım sürekli...yine ben sinir küpü
Sorun 3- her sabah kahvaltida değişiklik olsun diye farklı şeyler hazırladım ıspanaklı börek menemen soğanlı yumurta hepsine biri laf söylendi. ..surekli açız deyip dolandilar...her yemegime laf edildi yok tuzu az yok yanmış yok bz bunu yemeyiz ...
Sorun 4- görümce izinsiz makyaj malzemelerimu kullanması annesinin saçını taragimla taramasi...
Sorun 5- gorumcemin geldiginden beri hep hastayım deyip yatmasi elini bişeye surmemesi
Sorun 6- kv sürekli eşimi alıştırmasi
Sorun 7- kisacasi bir türlü onları memnun edememem ve benim bedenende ruhende yipranmam
Hep yılda bir iki kez geliyorlar sus Kayra diye diye en sonunda yanlış yerde patladim kızlar. ...tam misafirlige giderken kapıda kaynima kızımı öpme dişlerini fircalamiyon dedim oooffff Allah im ben ne yaptım ....kv eşim nasıl bağırıp kizdilar bana apartman toplandı başımıza. ..sürekli susturmaya çalışıyorum yok öyle bağırıyorlarki kizlar anlatamam ne edepsizligim kaldı ne kadinligim ...kv o kadar ağır sözler soylediki ...ben yüksekten ucuyormusum onları begenmiyormusun eşime seni bile begenmiyo oğlum diyo yolun ortasında bağıra bağıra gelen geçen bize bakıyor
..hiç bu kadar utandigimi hatırlamıyorum. ..neymiş geldigi günden beri her şeyin farkındaymis diger Gelinleri kadar olamiyormusum neler neler. ..baktım susmuyo ikiside bende bi yanda kv biyandan eşime açtım ağzımi .yumdum gözümü....
Sonra ne oldu kaynimdan Özür diledim gönlünü aldım çünkü orda hataliydim ...baristik ama içim çok dolu kızlar eşime karşı o tartışmada beni kotuleyip bagirmasindan ....Bugün gittiler ki gitmek istemiyorlardi bir ay daha kalmayi düşünüyorlarmis....gelelim soruma şimdi eşim çarşıya çıktı beni eve bırakıp döndüğünde burnundan getireyimmi ki onun gözünde ben kötüyüm kavga etsemde faydası olmayacak sadece içimi bosaltmis olacagim...yada hiçbir şey olmamış gibi davranıp huzurumuzu bozmayayimmi ne yapayım kizlar
Biraz uzun oldu kızlar ama çok doluyum...
Ekleme het kes bir havludur tuturmus sanki tek sorun havluymus gibi cevap yazılmış diger maddeler yok sayılmış ....konuya genel bakilsin lutfen onca yaptigim emegim bir yanlisimla heba oldu ona üzülüyorum bide kv bir kez olsun yüzümü asmadim hep guler yüzlü oldum saygimdanda eksik olmadım
Bende merak ettimMisafir havlu getirecekse çeyizlere neden zibilyon tane havlu konur ?
Lif zaruri ihtiyaç mıdır ?
Kafamda deli sorular.
sonunu okumadan cevap veriyorum bundan sonra soba demeyin siz oraya gidin.Merhaba kızlar on gündür katılamiyorum yoğunluktan ..başlıktanda anlaşılacağı gibi evim misafir doluydu...gel gelelim yaşadıklarıma...çok ama çok sinirli ve Üzgünüm kızlar. ...
Yine 15 tatil ve sorunları. ...eşim tatil olmadan memlekete gidelim diye tutturdu bende kv evi sobali doğal olarak tek odada uyuyup oturuyorlar bide evde 18 yaşında kaynim var unv sınavına hazırlanıyor ...üstüne bebeğim 7 aylık emzikli ...sıkıntıları düşünün kızlar. ...bende eşime biz gidecegimize kv gelsin tatilde torununu görsün dedim ...ki mantıklı olan bu...esimde tamam dedi...buraya kadar sorun yok ....gelelim sorunlara....
Kv aradi gelmeden bir gün önce gorumcemin ,kaynimin ve büyük kaynimin beş yaşında ki kizininda geleceğini. Söyledi. ....son günmu haber verilir çok sinirlendim. ...yinede tamam dedim. ..geldiler....ve sorunlar başladı...
Sorun 1- ilk sabah eşimle ile diş Fakültesine gittik disim için bi döndük banyo yapmışlar, benle eşimin banyo havlulari kullanılmış , liflerimiz ...kendilerine Özel hiçbirşey getirmemisler ...çok sinirlendim ....midem bulandı havlumdan ...insan lifini banyo havlusunu getirmezmi kızlar ....
Sorun 2- bizim banyonun iki kapısı var biri koridora biride yatak odamiza açılıyor sorun şu ki klozetin sifonu bozuk kullanmiyoruz koku olduğu gibi yatak odama siniyo herkesi uyardik kullanmayın diye klasik wc yi kullanin diye , kv sürekli klozeti kullandı kızlar kokuyu tahmin edin ...bebeği emzirmeye gidiyorum odaya kokudan duramıyorum kış günü pencereyi açmak zorunda kaldım sürekli...yine ben sinir küpü
Sorun 3- her sabah kahvaltida değişiklik olsun diye farklı şeyler hazırladım ıspanaklı börek menemen soğanlı yumurta hepsine biri laf söylendi. ..surekli açız deyip dolandilar...her yemegime laf edildi yok tuzu az yok yanmış yok bz bunu yemeyiz ...
Sorun 4- görümce izinsiz makyaj malzemelerimu kullanması annesinin saçını taragimla taramasi...
Sorun 5- gorumcemin geldiginden beri hep hastayım deyip yatmasi elini bişeye surmemesi
Sorun 6- kv sürekli eşimi alıştırmasi
Sorun 7- kisacasi bir türlü onları memnun edememem ve benim bedenende ruhende yipranmam
Hep yılda bir iki kez geliyorlar sus Kayra diye diye en sonunda yanlış yerde patladim kızlar. ...tam misafirlige giderken kapıda kaynima kızımı öpme dişlerini fircalamiyon dedim oooffff Allah im ben ne yaptım ....kv eşim nasıl bağırıp kizdilar bana apartman toplandı başımıza. ..sürekli susturmaya çalışıyorum yok öyle bağırıyorlarki kizlar anlatamam ne edepsizligim kaldı ne kadinligim ...kv o kadar ağır sözler soylediki ...ben yüksekten ucuyormusum onları begenmiyormusun eşime seni bile begenmiyo oğlum diyo yolun ortasında bağıra bağıra gelen geçen bize bakıyor
..hiç bu kadar utandigimi hatırlamıyorum. ..neymiş geldigi günden beri her şeyin farkındaymis diger Gelinleri kadar olamiyormusum neler neler. ..baktım susmuyo ikiside bende bi yanda kv biyandan eşime açtım ağzımi .yumdum gözümü....
Sonra ne oldu kaynimdan Özür diledim gönlünü aldım çünkü orda hataliydim ...baristik ama içim çok dolu kızlar eşime karşı o tartışmada beni kotuleyip bagirmasindan ....Bugün gittiler ki gitmek istemiyorlardi bir ay daha kalmayi düşünüyorlarmis....gelelim soruma şimdi eşim çarşıya çıktı beni eve bırakıp döndüğünde burnundan getireyimmi ki onun gözünde ben kötüyüm kavga etsemde faydası olmayacak sadece içimi bosaltmis olacagim...yada hiçbir şey olmamış gibi davranıp huzurumuzu bozmayayimmi ne yapayım kizlar
Biraz uzun oldu kızlar ama çok doluyum...
Ekleme het kes bir havludur tuturmus sanki tek sorun havluymus gibi cevap yazılmış diger maddeler yok sayılmış ....konuya genel bakilsin lutfen onca yaptigim emegim bir yanlisimla heba oldu ona üzülüyorum bide kv bir kez olsun yüzümü asmadim hep guler yüzlü oldum saygimdanda eksik olmadım
Konuştum guzellikle hep ailesini savundu sen gelinsin ailemin herseyini çekmek zorundasın ..gelin olmak zor değilmiş falan filan ...kendi önceki hayatında gelindi herhaldeSonuna kadar haklisiniz.. Bir havlu yahu 4 5 günlük gittigim yere bile banyo havlumu tasirim.. Ama şu olurdu mesela madem surekli geliyorlar standart misafir banyo havlusu olabilirdi.. Neyse uzun kalacaklari yere taşımaları gerek.. Onlar misafirden cok evsahibi modundalar baksana misafirperverlikle ilgisi yok.. Evet kayninizlaki durum patlama olmus ama son nokta işte.. Eşinizle tartisarak degilde damardan girerek konusabilirsiniz.. Senden hic beklemezdim beni kotuledin vs cok kirildim vs gibi..
Havlu konusunda evet önceden hazirlamaliydim yüz havlusunu lif şampuan ayak havlusu hepsini hazirlamistim duş havlusunu unutmuşum ama ıslak islak banyoda birakmalarina sinirlendim aslında petegin uzerine koymak cokmu zordu....diger konularda haklı olduğumu düşünüyorum eğer memnun degillerse niye bir ay daha kalmayi düşünüyorlar o zaman oda ayrı tuaflikEvine yatili misafir aliyorsan herseyden ikiser tane almalisin malesef dusunemiyebiliyorlar .Yemek elestirisi dogal bende tuzu eksik olmus diye biliyorum begenmeye bilirler herkesin agiz zevki baska .Tuvalet konusun da hatali uyardiginiz halde bunu yapmis .Uzun sure kalmalari da hic hos degil .
Klozet kullanan biri degil evindede yok kv nin bide kirli bırakıp kapağını sürekli açık bırakması kullanmıyorum deyip kullanmasi bunlar sinir bozucuydu..hani hasta sakat olsa tamam yada klozete alışık olsa onada amenna hic klozet kullanmamis biri yani hani özendi desem tamam ama gider bozuk sifon bozuk niye kullanilirki bide ev sahibi uyardigi halde.....aslında hepsi birikince bende tahammül kalmadı hide geçmişte yasattiklari olunca herseyleri belkide gözüme battıaçıkçası bir yere uzun süre kalmaya gitsem aklımın ucundan geçmez banyo havlusu lif v.s. götürmek
evimde de misafir için büyük havlu bulunur..
yaşlı kadın klozet kullanabiliyordur sifonu yaptırsaydınız veya kova ile su koysadınız keşke
kaynınızın pırtıklarını toplamasaydınız iyiydi
eşinize hiçbişey demeyin bence
Aynen gelin ne yaparsa yapsın kötü ilk günden beri beni sevmez kv kendi bacisinin kızıyla eşimi nisanlandirmis eşim vazgeçip sonradan benle evlenmiş ....Bütün gelinleri ya akraba ya aynı memleketten ben ise yabanciyim doğal olarak içine sinmiyorum kadının sanırım herhalde ....bide kaynim dis fircalamiyo lavabodan çıkınca elini düzgün yikamadigini farkettim o yüzden de opmesini istemedim ki sekizinci güne kadar ses etmedim sonunda patladimİstediğin kadar iyi ol, erkek tarafı bir hatanda anında siliyor, abartiyor, uste geliyor. Affetmiyor
bu durumda inadına yapmışKlozet kullanan biri degil evindede yok kv nin bide kirli bırakıp kapağını sürekli açık bırakması kullanmıyorum deyip kullanmasi bunlar sinir bozucuydu..hani hasta sakat olsa tamam yada klozete alışık olsa onada amenna hic klozet kullanmamis biri yani hani özendi desem tamam ama gider bozuk sifon bozuk niye kullanilirki bide ev sahibi uyardigi halde.....aslında hepsi birikince bende tahammül kalmadı hide geçmişte yasattiklari olunca herseyleri belkide gözüme battı
Dün konuştum ailesini savundu her soruna bir kılıf uydurdu ve bana fesat dedi iki gün önceye kadar bu kelimeyi hiç kullanmamisti bana üç yıldır evliyim... herhalde kv nin lafı bu çünkü onları otogara bıraktıktan sonra arabada bu lafı bana dedi ....bende kavga ettim ....yolda bana bağırıp hakaret etmişlerdi insanlara rezil etmişlerdi birileri babama haber vermiş. ..ta babam çalıştığı ilden geldi bu kış günü çok üzüldü ve kızdı herseyi anlattım babama ...aksam eşim gelince olanları anlattım gözü korktu evet sen haklısın demeye başladıeşinizle konustunz mu konuyu son durum ne oldu?
Ooo bir ay daha kalmayi düşünüyorlardi da eşim kaynimin dersanesi var ne kalacaksınız gitsin ders çalışsın dedi de gittilerBen 1 gece kalacağım yere giderken bile küçük bir valiz hazırlarım eşimle kendime. Yedek kıyafet, pijama, diş fırçası, günlük ped, yedek çamaşır şayet bir günden fazla kalacaksam havluda götürürüm yanımda. Kimsenin vücuduna değen şeyi kullanmak istemem. Banyomda bile havlu peçete kullanırım. Herkesin elini yüzünü sürdüğü havluya yüzümü kurulamak istemem.
Konu sahibi ben sizi haklı buldum. Resmen sabrınızı sınamaya gelmişler. Her işte bir hayır vardır, o kavga yaşanmasaydı hala sizde kalmaya devam edeceklerdi.
Yüz ayak havlusu lif şampuan onları vermiştim duş havlusunu unutmuşum kizdigim nokta arayip sorabilirlerdi dolabimdan benimkini çıkarıp kullanmalari ve ıslak ıslak banyoda birakmalari beni sinirlendirdi ...ki ilk gun içimden kızdım sonra olabilir dedim sonra diğer yaptiklarida birikince bende patladim sonunda keşke olmasaydı ....bende sakin biri değilim yapı olarak keşke öyle olsam ...bide daha önce eşimin dayısı gilde gelmişlerdi tuvalet terlikleriyle halilarima basmış evde dolasmis salonda uyardigimiz halde sigara içmiş ve ben sekiz aylık hamileydim ...yinede ağzımi açıp ses etmedim o halimle hizmet edip ev temizledim yani ...Misafir havlu getirecekse çeyizlere neden zibilyon tane havlu konur ?
Lif zaruri ihtiyaç mıdır ?
Kafamda deli sorular.