• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde akrep buldum!!!

bahçeli mustakil ev hayalim vardı ege kıyılıarın da ondan soğutunuz yemin ederim:18: ben geçen gün şeftaliyi kestim ikiye hani bazen kabuğuda yarılırya keserken yarıldı işte buna benzer kıskaçlı bişey çıktı içinden ufak bişey hemen çöpe attım hızlı gidiyosa çöpten çıkıp mutfakta saklanmışmıdır acaba ıyyk bu gece yanlızım uyku yok bana nerden okudum yaaa :18:

aa birde iki sene olcak nerdeyse evimize taşınalı 3 ay felan olmuştu akşam eşim nöbetteyken tw seyrediyorduk kızımla hava yeni kararmış sonra benim koltuğun altından kara bir böcek çıktı ama çook büyük şok oldumm hemen koltuğun tepesine çıkıp eşimi aradım tabi işten gelemeyeceği için görevliyi çağır baksın bi dedi çağırdık adam koltukları çekti konsol vitrin herşeyin arkasına baktık yok gitti tabi görevli sonra ben tedirgin tedirgin yatak odasına gittim üstümü değiştireyim belki evden kaçmak zorunda kalırım fln diye bide ne göreyim ordaaaa nese kıyafetimi alıp kaçtım yine telefon eşime gidip bi böcek ilacı alamaya karar verdim bu arada bi tanede mutfakta gördüm ıyyyy sonra ilaç aldık geldim çocukları koltuğun tepesine yerleştrip sıkacam kafamı çevirdimmm fareeee sanki kabul günü bizim ev ama bu ufak bişey ben bağırıyom kafayı sokuyo bi deliğe sonra çıkarıyo sonra polis çağırdım öldürdü (yani eşim geldi ) tabi ben evde kalmadım evi terkettim o gece çerkezköyden ist. kendimi dar attım ama benim koncam otogara kadar söylendi rezil oldum resmi resmi fare kovalıyom öldü gitti otur evinde yok tabi ertesi gün bütün evi ialçlayıp birbiri ardına girdikleri bi ufak delik bulmuşlar banyoda havalandırmaya bakan ordan birbirlerini izleyip gitmişler kapattık şimdi şükür börtü böcek yok bu gecede yanlızım tırsttımm

Son düzenleme:
Hala uyumadım,tetikteyim,yarın iş var birde off,araştırdım biraz daha,o kadar çok varki böyle vaka,ay neler ya kimi demiş elim kadardı filan,öyle bişey olsa terketmiştim evi,birde bu evi yeni aldık,soğudum yemin ederim ya.

bahçeli mustakil ev hayalim vardı ege kıyılıarın da ondan soğutunuz yemin ederim:18: ben geçen gün şeftaliyi kestim ikiye hani bazen kabuğuda yarılırya keserken yarıldı işte buna benzer kıskaçlı bişey çıktı içinden ufak bişey hemen çöpe attım hızlı gidiyosa çöpten çıkıp mutfakta saklanmışmıdır acaba ıyyk bu gece yanlızım uyku yok bana nerden okudum yaaa :18:

aa birde iki sene olcak nerdeyse evimize taşınalı 3 ay felan olmuştu akşam eşim nöbetteyken tw seyrediyorduk kızımla hava yeni kararmış sonra benim koltuğun altından kara bir böcek çıktı ama çook büyük şok oldumm hemen koltuğun tepesine çıkıp eşimi aradım tabi işten gelemeyeceği için görevliyi çağır baksın bi dedi çağırdık adam koltukları çekti konsol vitrin herşeyin arkasına baktık yok gitti tabi görevli sonra ben tedirgin tedirgin yatak odasına gittim üstümü değiştireyim belki evden kaçmak zorunda kalırım fln diye bide ne göreyim ordaaaa nese kıyafetimi alıp kaçtım yine telefon eşime gidip bi böcek ilacı alamaya karar verdim bu arada bi tanede mutfakta gördüm ıyyyy sonra ilaç aldık geldim çocukları koltuğun tepesine yerleştrip sıkacam kafamı çevirdimmm fareeee sanki kabul günü bizim ev ama bu ufak bişey ben bağırıyom kafayı sokuyo bi deliğe sonra çıkarıyo sonra polis çağırdım öldürdü (yani eşim geldi ) tabi ben evde kalmadım evi terkettim o gece çerkezköyden ist. kendimi dar attım ama benim koncam otogara kadar söylendi rezil oldum resmi resmi fare kovalıyom öldü gitti otur evinde yok tabi ertesi gün bütün evi ialçlayıp birbiri ardına girdikleri bi ufak delik bulmuşlar banyoda havalandırmaya bakan ordan birbirlerini izleyip gitmişler kapattık şimdi şükür börtü böcek yok bu gecede yanlızım tırsttımm

hayvanat bahçesı gıbıymış ev bı gün boyunca desene :9::9::9:

akrepler genelde zehirlidir zaten ..sizin bulduğunuz küçükse yavrudur ama çok dikkat edin ..ilaçlayın evi ama evcil hayvan yada çocuk varsa evde çok dikkatli olun ilaçlarken ...yaşadığımız yerde çok akrep olurdu halda var iklim gereği ...ailemizde akrep sokmayan yoktur ben hariç.....duvarda yürüyebilirler ...pencere önleri kapı eşikleri havalandırmalar itinayla ilaçlanmalı ...inşallah bir daha görmezsiniz :31:

istanbulun göbeğinde oturuyorum,eşiniz ziraat mühendisi filan sanırım,canım ya tam bir sorsana böyle yassı minik bişeydi kıskaçları vardı kuyruğuda havadaydı,ay ürperiyorum hala.yumurta filan bırakmışmıdır acaba ,başka varmıdır evde deli olucam

istanbul'un her yerinde varmis akrep. nisanlimin evi bahce kati oldugu icin 2 sene once evde gormustuk ben tabi surekli diken ustundeydim. imparator diye bir ilac ile evi ilacladik 2 sene boyunca hic cikmadi. bu yaz mutfak tezgahinin uzerinde 1 yavru gordum :( tekrar ilaclama yaptik cok sukur bu yaz son evleniyoruz da ev degistiricez. insallah oradan cikmaz cokk korkuyorum ve tiksiniyorum cunku..

bizim evde de öküz var :37::37::37:

ay işyerindeyim kahkaha atmamak için zor tuttum kendimi, genede gülüyorum. :D :D
bu arada bende çok tırsarım huylanırım böceklerden fln, küçük büyük farketmez. odamda küçücük bi böcek görsem günlerce huzursuz olurum, yatmadan her yeri kontrol ederim. takıntı gibi olur, günlerce geçmez. konu sahibi bence evi ilaçlatmalı, o akrebin girdiğini fark ettiği delikleride muhakkak kapattırmalı, ayyy başıma gelmesin yaa şimdi bile huylandım.

eşimi aradım bugün eve bi pimapenci gönderde tüm camlara kapılara sineklik ölçüsü alsın dedim .önce camlardan emin olayım orası kafamdan bi çıksın ,sonrada lambri aralarındaki o ek yerlerine filan aralıklara şu etkili ilaç dedim ya araştırdım ondam sıkıcam .bakalım inş. bir daha görmem

Bir keresine aksam üzeri oturma odasinin halisinin üzerinde örümcek gördüm ama büyüktüde, terastan girmis kesin, ben cigligi basit koltugun tepesine ciktim. Esim üst katta dustan duymus cigligimi:)
Ben koltuk tepesinde ciglik atarken oglum cep telefonu ile beni video cekmis, sonra esim örümcegi disari attiktan ve ben sakinlestikten sonra bana o halimi izletti.
Ben bile tniyamadim kendimi, kendimden gecmistim:)
Ama ben öyle böyle degil cok korkuyorum.

canım benim sıpa 2,5 yaşında daha:1:

Akrebin üzerine likör dökünce hayvan deliriyormuş,kendini sokup ölüyormuş diye okumuştum bir yerlerde :52:

Bir de akrepler limondan nefret edermiş,hani karıncaların türk kahvesini sevmediği gibi, girmesi mümkün olan yerlere parça parça limonlar koyabilirsin teller takılana kadar en azından.

Eki Görüntüle 453524

sanki bunu görmüş olabileceğinizi düşündüm. inşallah budur.

Bu canlı halk arasında kıskaç böceği, kulak böceği olarak bilinen,
genelde fındıkla uğraşanlar bilirler, bir böcek. Çok fazla büyümez,
1-2 cm'lik boya ulaşır. Resimdeki dişi bir kıskaç böceği. ( Dermaptera)

Tüm akreplerde zehir bezi , kesesi vardır ama çoğunun zehri insanda
zehir etkisi göstermez. Türkiye'de bilinen 19 akrep türünün yaklaşık 8'i
zehirli, bunlardan da 2'si çok zehirli sınıflandırmasına girer ancak. Akrepler
ve aslında bir çok hayvan bu tür donanımlara saldırı değil savunma amaçlı
sahiptir. Yani onlar bizi sokmayı değil bizden kaçmayı seçer aslında. Yazlık
bölgelerde sık rastlanır. Zehirleri kuyruklarının en ucundaki kesededir.
Oradan tuttuğunuzda sizi sokma şansı kalmaz. Annelik içgüdüsü vardır,
yavrularının doğumdan sonra bir süre sırtında taşır dişi akrep ( Sempati
oluşturmaya çalıştım :9: )

Bir ilaçlama firması ile görüşün, onlar yardımcı olurlar size. Ama evinize
giren akrebin zehrinin size zarar verme olasılığı çok az, tedirgin olmayın.
Yalnız sokması durumunda mutlaka tıbbi müdahale gerekir. Nedeni de
alerjik reaksiyoona yola açabilme olasılığı ve türünü muhtemelen
saptayamayacak olmanız...

İnşallah o gördüğünüz, hayatınızda gördüğünüz son akrep olur.

Tuvalete su ile beraber döktüm demişsin ama, ister misin tuvalete tam girmişken oradan tekrar çıksın :52: Düşünemiyorumm :52::52: Ahahahah

Korkutmak istemiyorum ama bunlar 2 gün suda bogulmadan yaşabiliyorlar o yuzden belirtmek istedim.

Umdugumuzdan bile aşırı dayanalıklı canlılar çünkü.Hatta yapılan bir deney sonucunda akrebin 3 hafta buz kalıbına konmasından sonra çıkartılıp buzu eritildiğinde canlandığı görülmüştür.

hay allah ya keşke öldürseydim ,valla aklıma gelmedi değil ,sabah klozeti kaldırdım iyicene bi baktım öyle oturdum :)))

keşke alıp kavonoza atıp bir veterinere filan ya da üniversitelerin biyoloji bölümüne sorsaydınız.içiniz rahatlardı. ardından da ilaç satan bir yere götürüp ilaç sorardınız.ama yalnızmışsın yanında eşin filan olsaydı böyle yapabilirdin

Kedicim sağol canım akşamdan beri bende baya bir araştırma yaptım ilaç hakkında akrepler hakkında ,bilgi sahibi oldum baya,bu akşamda ilaç aldım şu akrep için etkili olandan,bakalım uygulıycam birazdan.

gecen yıl bnde akreplerle evde tanıstım malesef:(
yengem uyarmıstı akrepler ve yılanlar eşli gezer eşide cıkıcak evde demıstı cıktıda hatta kucuk yavrusuyla off :(
dıkkat et evde eşi olabılır onuda bulup evden atabılırsen gecmıs ola ..

bir tane ilaç var var onu meşe külüyle karıştırıyorsun etrafa döküyorsun. bahçeli mi eviniz?
sarmaşık ve odun ahşap tarzı yerlerde çok yaşarlar. yavrulaması 40 a yakın oluyor. bir de çift geziyorlar.
ötekini öldürünce diğeride geliyor yani :) bizim her sene köy evimizde olyordu ordan biliyordm.
o ilaçı külle karıştırıp dökmek gerek sonra bişey kelmıyor. toprak yedikleri için külüde yiyorlar.

bende gelin geldiğim evde tanıştım akreplerle kızken akrep falan bilmem tabi ama 2-3 yıldan beri 8-10 tane çıktı akrep kahverengi benim evden çıkan ve çok hızlı yürüyorlar şimdi küçük bebeğimde var yürüyor çok korkuyorum bişey olcak diye

bende gelin geldiğim evde tanıştım akreplerle kızken akrep falan bilmem tabi ama 2-3 yıldan beri 8-10 tane çıktı akrep kahverengi benim evden çıkan ve çok hızlı yürüyorlar şimdi küçük bebeğimde var yürüyor çok korkuyorum bişey olcak diye

Geçen gün kardeşim çığlık çığlığa yanıma geldi. Ablaaaa küvette akrep var diye :) Tam küvetin üstünde banyo penceresi var ordan girmiş sonra küvette kayıp durmuş sanırım. Debelenip duruyordu. Baya baya akrepti yani. Küvetin giderini açtım. Üstten tazyikli suyu tuttum. Gitti hayvancağız. O gün bugündür tetikteyim :)

Back