Evde akrep!!Şoktayım resmen:((

Merhaba arkadaşlar bu hafta izinliyim evde sabah arkadaşlarımla kahvaltı yaparken işaret parmağından büyük koyu kahve renk bir akrep gördüm ve daha şokunu atlatmaya çalışıyorum..Baya kötü oldum..Daha kötüsü akrep balkon tarafındandaydı ve kaçtı gitti..Ne yapacağımı bilmiyorum site ilaçlanıyor ama bu böceklere falan etki ediyor heralde akrebi etkilememiş olabilir..Daha önce aynı durumu yaşayan,akreplerle karşılaşan arkadaşlar olduysa yardımlarını bekliyorum acilen!! Daha önce bırakın evi sokakta bile görmemiştim bu arada!
Eski evimde sürüyle akrep olurdu yazın kanka olmuştuk nerdeyse akreplerle siz düşünün:işsiz: ama bu kışın soğuğunda olduğuna şaşırdım açıkçası

Akrep kükürte gelmez,deve kuşu yumurtasina gelmez ve birde bildiğimiz yün Varya hani koyun yünü yatak yorganların içinde ki,heh işte o yüne gelmez.
Kapılarin ve pencerelerin önüne biz yün koyarak çözüyorduk az çok bu durumu bide akrep neme gelir nemden içer suyu o yüzden banyoda ki liflerimizi bile nemli bırakmıyorduk herşeyi kurutuyorduk biz, kıyafetlerimizi giymeden iç dış çevirip silkeleyip kontrol ederek giyerdik ayy nasıl kurtulmuşum şükür,şimdi sayarken yoruldum:olamaz:

Benzini dökmeye başlıyordum tam neyse ki uyardınız:)) Neyse umarım hayalinizdeki piremses hayata kavuşmuşsunuzdur:))
Pirenses olmak mı ahh ahhh bunun için fazla dominantım 😂 bu arada evin içinde tuvalet istemek hakikaten prenseslik mi? Ayrıca inan hiç piremses olmadım. Herzaman amazon olmam gerekti

Ay bide akrep ölü numarası yapardı ilacı sikardik gezdiği çevreye olduğu yerde kıpırdamadan kalırdı😂eşim cubukla fln kontrol edip dürttüğünde anında kuyruğunu kivirirdi yürümeye başlardı😃 sarı akrep zararsız olur soksa da eliniz yüzünüz şişer sadece ama zehirlemez, yine de hastaneye gider serumla kendinize gelirsiniz o durumda, tecrübeyle sabit 😁siyah akrep zehirler öldürür çok dikkat edin siyahsa rengi

Mümkün her yerden çıkabilir dikkat etmek gerek..benim eşim çocukken yıllan yavruları bulmuş kese kağırdına doldurdum sinemaya gittim hepsini orada bıraktım derdi yani hiç tahmin edermisiniz çocuklar bulup bir yerden başka bir yere getirebiliyorlar.. Bu bile bir sebep..ilaclatın hatta çocuğunuz varsa taşının sıkıntılı..gerçi beni 6 boğum bir akrep soktu ölmedim ama yinede özenli olmak lazım

Ya tekrar teşekkür etmeden yapamayacağım çünkü çok net ve ne yapmam gerektiği konusunda faydalı şeyler yazıyorsunuz..Benim gördüğüm de aynı tarif etttiğiniz gibiydi sadece daha büyüktü..Birkaç yıldır buradayım daha önce bırakın akrebi,böcek namına dahi bir şey duymadım ve görmedim..Yıllardır ilk kez oluyor..Baya endişeliydim hatta hala öyle sayılır ama son yazılanlar beni biraz rahatlattı..Aynen dediğiniz gibi arkadaşım yanımdaydı böcek ilacı sıkmaya kalktı ve pek de umursamadan hemen kaçtı.. Peki en önemlisi siz nasıl yaklaşıp nasıl öldürüyordunuz ? Yaklaştığınızda kuyruğunu kaldırıp sokmaya falan çalışmıyorlar mıydı ? Hatırladığınız en büyüğü nerede görüp,nasıl yaklaşıp,nasıl öldürdünüz baştan sona anlatın lütfen:))Bu akşam olası bir karşılaşmaya dair engin tecrübelerinizden istifade etmek istiyorum..gerçi hiç hazır değilim ama buluşmaya!!
Ne demek canım benim inşallah karşılaşmazsın bir daha.
Orta boylu gördüğüm antrenin duvar dibindeydi gece su içicektim karanlıkta allah tarafından farkettim antrenin değil hemen yanında olan odanın ışığını açtım o zaten birinin olduğunu farketti ama ani hareket ve tepki vermediğim için onu farketmediğimi düşünüp kaçmaya çalışmadı hareketsiz kaldı yakınımda olan terliği alarak baya bir patlattım allah affetsin o an başka seçeneğim malesef yoktu 🙈😂
Dediğim gibi sakince yanaş çok yakınına yaklaşırsan kuyruğunu kaldırı mesela üst komşumun terliğine girmiş akrep komşumda terliğini girince şokkk 😂😂

Ne demek canım benim inşallah karşılaşmazsın bir daha.
Orta boylu gördüğüm antrenin duvar dibindeydi gece su içicektim karanlıkta allah tarafından farkettim antrenin değil hemen yanında olan odanın ışığını açtım o zaten birinin olduğunu farketti ama ani hareket ve tepki vermediğim için onu farketmediğimi düşünüp kaçmaya çalışmadı hareketsiz kaldı yakınımda olan terliği alarak baya bir patlattım allah affetsin o an başka seçeneğim malesef yoktu 🙈😂
Dediğim gibi sakince yanaş çok yakınına yaklaşırsan kuyruğunu kaldırı mesela üst komşumun terliğine girmiş akrep komşumda terliğini girince şokkk 😂😂
Ya son olay kabus gibi resmen ben de şimdi etrafı kontrol ettim şimdilik bir şey yok ! Anladım canım yalnız sen bu konuda bana göre epey cesur ve sakinsin..Ben o kadar soğukkanlı olmayı başaramıyorum:)) Ama internette ve burada bazı yazılanlara bakınca hayvanın neredeyse ölümsüz olduğunu düşünmüştüm..Kürekler,baltalar falan:)) Gerçi çok dayanıklı bir hayvanmış normale göre sıradışı özellikleri var ve en önemli özelliklerinden biri de çok ağır darbeler almasına saatlerce hareketsiz kalarak ölü taklidi yapıyor oluşuymuş..Sen onların öldüğüne eminsin dii mi canım,kandırmıyorlardır :)) ? Çünkü gördüğümle, terliği mukayese edince terlik biraz hafif kalıyor:))

Ay bide akrep ölü numarası yapardı ilacı sikardik gezdiği çevreye olduğu yerde kıpırdamadan kalırdı😂eşim cubukla fln kontrol edip dürttüğünde anında kuyruğunu kivirirdi yürümeye başlardı😃 sarı akrep zararsız olur soksa da eliniz yüzünüz şişer sadece ama zehirlemez, yine de hastaneye gider serumla kendinize gelirsiniz o durumda, tecrübeyle sabit 😁siyah akrep zehirler öldürür çok dikkat edin siyahsa rengi
Evet çok iyi ölü taklidi yapıyorlarmış !! Erkekler iyi-kötü müdahale edebiliyorlar ya ama o cesaret bende pek yok maalesef..

Pirenses olmak mı ahh ahhh bunun için fazla dominantım 😂 bu arada evin içinde tuvalet istemek hakikaten prenseslik mi? Ayrıca inan hiç piremses olmadım. Herzaman amazon olmam gerekti
Ne güzel bu durum seni daha da olgunlaştırmıştır..Peki akrepler hakkında ne düşünüyorsun madem tecrübelisin karşılaşma anında çok sakin kalamıyorum var mı taktik falan:))

Evet çok iyi ölü taklidi yapıyorlarmış !! Erkekler iyi-kötü müdahale edebiliyorlar ya ama o cesaret bende pek yok maalesef..
Benim eşim benden çok korkardi :KK70: iş başa düşer ben öldürürdum hep :) valla o kdr klasikleşmişti ki bu durum gördüğüm yerde ayağımda ki terliği çıkarıp yapistiriyodum Allah affetsin 🤷😅

Evet çok benzer bu konuda yaşadıklarımız..Benim gördüğüm de aynı renk koyu kahve ve hemen hemen aynı boyutlardaydı..Sinsi ve iyi kamufle olabilen bir hayvan nası farkettiniz ? Ve en önemlisi o kadar büyük akrebi nası öldürebildiniz ? Ben görünce şok oldum resmen,saldırmaya ya da sokmaya falan çalışmadı mı..Araştırıyorum çok dayanıklı oldukları yazıyor..Nasıl yaklaşıp,nasıl öldürebildiniz peki?Bizimkine bir arkadaş böcek ilacı sıkmaya kalktı pek umursamadan kaçtı,gitti!!

Yerler açık renk benim. Tam evden çıkmak üzereydimm ya öldürecektim ya öldürecektim döndüğümde orada olmama ihtimali daha korkunç geldi :) yavaş hareketlerle altı plastik sert terliklerle vura vura öldürdüm gözyaşları içinde :)

Benim eşim benden çok korkardi :KK70: iş başa düşer ben öldürürdum hep :) valla o kdr klasikleşmişti ki bu durum gördüğüm yerde ayağımda ki terliği çıkarıp yapistiriyodum Allah affetsin 🤷😅
Hadi ya bu cesaretten ben de istiyorum:))ama şu anki halimle yanından bile geçemem..Peki evin en çok neresinde görüyordunuz,büyükler miydi ve hangi renklerdi ?

Ne güzel bu durum seni daha da olgunlaştırmıştır..Peki akrepler hakkında ne düşünüyorsun madem tecrübelisin karşılaşma anında çok sakin kalamıyorum var mı taktik falan:))
E iyi işte öyle oturup hasbihal etmiyoduk ama kürekle alıp dışarı atıyodum 😂😂😂😂 valla yaklaşmasan iyi edersin. Bazen çok saldırgan olabiliyorlar. Evini de mutlaka ilaçlattır. Çocuk falan varsa Allah korusun. Bu arada ısırdığı bölgede çom ağrı ve ateş oluyormuş. Ama türüne göre değişiyor

Yerler açık renk benim. Tam evden çıkmak üzereydimm ya öldürecektim ya öldürecektim döndüğümde orada olmama ihtimali daha korkunç geldi :) yavaş hareketlerle altı plastik sert terliklerle vura vura öldürdüm gözyaşları içinde :)
Ya böyle okuyunca üzülüyorum ben de,geçmiş olsun diyelim ne çok varmış akreplerden muzdarip olan aramızda..Siz yine bu konuda baya cesursunuz ben şu an görsem kolay kolay yaklaşamam..

E iyi işte öyle oturup hasbihal etmiyoduk ama kürekle alıp dışarı atıyodum 😂😂😂😂 valla yaklaşmasan iyi edersin. Bazen çok saldırgan olabiliyorlar. Evini de mutlaka ilaçlattır. Çocuk falan varsa Allah korusun. Bu arada ısırdığı bölgede çom ağrı ve ateş oluyormuş. Ama türüne göre değişiyor
Valla ne bileyim önüne ekmeğe salça sürüp bırakman sürpriz olmazdı.. Ya keşke izin almasaydım,nereden gördüm bu hayvanı,kafam hiç rahat değil..umarım bir daha gelmez !

X