evim

Bizim ogrenci evimizin mutfak dolaplari cok pisti, kuf kokuyordu, gittik koctastan mutfak aldik yaptik, bugunun parasiyla 300 tl gibi biseye malolmustur. Eger o kadar gucum yok derseniz gidin bir yapi markete 20 liraya kaplama kagidi 50 liraya musluk alin yepyeni yaparsiniz.
Aslinda evde bi koku var ama dolaplardan geldigini dusunememisim

Tesekurler onerileriniz icin

Aslinda evde bi koku var ama dolaplardan geldigini dusunememisim

Tesekurler onerileriniz icin

Merak ettim baktim tezgah dahil 345 tl bizim o zaman aldigimiz dolabin benzeri. Ama yok masraf yapmayalim ve ugrasmayalim derseniz kaplayin gitsin

Forumda herkes her konuya cok ciddi bi ben dalga geciyorum kiblersen kible
Buyuyunce gecer evet her istedigimizi herzaman alamayız bunun icin oturup aglayamayız
2 kurus musluk dolap icin ağlamak ,evi olmayanlar varken bana cocukluk geliyor
Biraz buyurse o agladigi seylerin ne kadar basit ve halledilir oldugunu gorebilirdi ortada dram yaşanmıyor

bahsettikleriniz evet çok doğru şeyler,
nice evsiz varken eve kusur bulmak doğru değil... katılıyorum bu kısmına...

ama bunu da uygun dille anlatmak var...

ahh canım kardeşim üzülme, şükür her haline başını sokacak yuvan var şeklinde de yorum yapabilirdiniz?

üzülme konu sahibi bir süre sonra bunlar önemini yitirecek şeyler , şeklinde de yorum yapabilirdiniz?

yani hepsi yine aynı kapıya çıkardı....

tutup dalga geçmenizi gerektirmezdi....

kusura bakmayın cevap vermek istedim...

Sizede bebeginizin altini degistirdikten sonra ellerinizi mutfak lavabosunda yikayan hamimefendinin temizligini savunacak kadar titiz gunler dilerim....

İşte titiz değilim onu diyorum
Benim bir çocuğum var burda 2-3 tane büyütenler var

Ben elimin çocuk altı değiştirince iğrenç olduğunu düşünmedim ama burda eltisini bu nedenle evine almayacağını söyleyenler oldu

Ben sizlerin hayatınızın zor olduğunu düşünüyorum ağlayıp üzülüp kendi sağlığınızı bozuyorsunuz titizsiniz ama hayat temizlikten ibaret değil huzur da önemli ruh sağlığınız konusunda da titiz olmak lazım

Size en kısa zamanda temiz mutfaklı bir ev dilerim çünkü siz başka türlü rahat edemezsiniz kaplasanız da değiştirseniz de aklınızda kalacak

daha önce hiç kirada ve birilerinin oturduğu evde oturmamıştım ama mecbur kalınca oturmak zorunda kaldım. ilk gördüğümde tiksindim ama geçici olacağı için yapacak bişeyim yoktu. dolaplar yağ içerisindeydi onları yağ çözle silebildiğim kadar sildim sonra. mutfak tezgahının fayansları yoktu oralar da dahil olmak üzere bütün mutfağı yapışkanlı folyo ile kapladım. ve maliyeti 20 tl bile tutmamıştı. size de öneririm. canınızı sıkmaktansa böyle yaparak bi süre görmezden gelirsiniz

Malesef en az 1 senelik yaglari temizledim
ben 2 yıllık yağ leke temizledim biliyormusunuz, resmen mutfak renk değiştirdi, 1,5 şişe yağ sökücüyü mutfağa sıkıp kapıyı çektim yarım gün beklettim, sonrada cif çamaşır suyuyla temizledim. elimde eldiven resmen yapışıyordu değdiğim dolaba:) dolaplarda 8 yıllıkmış ama görseniz telef olmuşlar. hele o koku mahvetti beni, araştırdım 1 kase tuz 1 kase karbonat koydum dolabın içine kokuyu zamanla aldı. çürümüş yerelere tutkal ve karbonattan macun yapın , oraları bi güzel sıvayın, 2-3 saate donar üstünede ya boya yada yapışkanlı folyo ile kaplayın. en azından buda bi çözüm :)

herşey zamanla oluyor arkadaşım bizimde evlendiğimiz ev eskiydi iç yapısı kafam bir esti mutfak dolaplarını kırmızı yağlı boya ile boyadım uğur böcekleri yapıştırdım dolaplara.oda kapılarnı da yağlı boya yaptım hem temiz hem çok şirin olmuşlardı herkes çok şaşırdı beğendi.küçük değişiklikler bazen iyi gelebilir.

Titizsenizse bir temizlikci cagirin siz de eldivenlerinizi takin baslayin temizlemeye,ben de kiradayim esyalar eski degildi ama ev cok kirliydi mutfak dolaplarina kadar temizlikciyle beraber mis gibi yaptik,eski olunca nolur ki temiz olunca gozunuze yeni gorunecek

Bunların hepsinin çözümü var ve çok basit. Bunun için ağlanmaz günahtır.

Evleneceğimiz zaman o kadar çok ev aradık ki maalesef arayınca bulunmuyor. Şuan oturduğumuz evi görmeden tuttuk (aynı sitede arkadaşımız oturuyordu evler aynı diye). Ben evi temizlemeye gittiğimiz gün gördüm. Anne kız yalnız yaşıyormuş bizden önce. Ama öyle pis kullanmışlar ki yatak odasının kapısına kadar yağ içindeydi. Mutfak dolaplarını söylemiyorum bile. Annemler diğer tarafları hallederken ben tüm vaktimi mutfak dolaplarına harcadım tertemiz oldu. Benden önceki hor kullanmış olabilir ama ben yağ çözücülerle türlü türlü detarjanlarla temizledim ve mis gibi de oldular. Kullanıyorum kullanmak zorundayım..

Bunun için mi ağlıyorsunuz?
Mutfak dolabı ne kadar pis olabilir ki, silersin güzel köpüklü bir suyla, ne olacak yani.. en büyük derdiniz bu olsun, boş verin..

Valla bu zamana kadar 3 ev değiştirdim ve gördümki benim oturduğum evlerin hiç birinde insan oturmuyormuş.Bir ev ancak bu kadar kötü olabilirdi.Ne yapım ettim içime sinmeyeni ufak ufak elimizden geldiğince değiştirdim.Kapıları boyadım,mutfak dolaplarını kapladım felan.
Hele en son oturmakta olduğum evde resmen duvara mıh çakmışlardı yahu.Bir delik vardı sorma gitsin türbe gibiydi.Heryerde tablo bir oda da 25 delik olur mu Allah aşkına?
Her oda ayrı bir renk cümbüşü.Fıstık yeşili,pempe,koyu mavi,sarı.Renk skalası gibi her oda ayrı bir renk ve tablo altları tozdan izi çıkmıştı.
Sonuç daha beter yerlerde oturmak zorunda kalan insanlar var canım.

Dolapalrı eğer çok kötü değilse şu kaplama kağıtlarıyla kaplayabilrisiniz.
Birde musluk alırsınız oda çok zorlamaz sanırım.
Yani siz gerçekten isterseniz evi cennete çevirebilirsiniz
İnşallah daha ii bir evinizde olur

Merhaba

Benim derdim aslında şükür ettigim ama bazen cok uzuldugum bi konu

Yeni tasindim

Eski oturdugum ev sıfır daireydi temizdi guzeldi ama tasinmak zorunda kaldik ve ev bulamadigimiz icin mecburi eski bi daire kiraladik

Idare ediyorum bi sekilde

Ama mutfak canımı sıkan olay iste bu
Dolaplar eski dogru durust bi muslugu yok

Ve ben bu dolaplari kullanmiyorum kucuk bi plastik dolabim vardi gunluk kullandiklarimi oraya koyuyorum ama boyle yeni mutfak dolaplari duzenleri gorunce cok agliyorum :KK43:

Allahim insallah herkese ev sahibi olmayi nasip eder ve banada hayirli bi sekilde....

Dolapların eski olmasıyla kullanılamaması arasındaki bağlantıyı çözemedim.

İnsanlar neden ağlamanızı tuhaf bulmuş anlamadım.Herkes aynı şeye aynı derecede üzülmez.
Biz de 2sene önce falan sanırım taşındık güzel bir evden görece kötü bir eve.Dolaplar senin dediğin gibi çok kötüydü duvarlar pisti evde yaşamamışlar gibiydi.Musluk falan da berbattı zaten.Biz de senin gibi birden çıkarıldık beklemiyorduk yeni ortam yeni ev bekledigimiz gibi olmayınca ben de ağlamıştım bu ev böyle ne olacak diye.Sen şimdi öncelikle evi güzelce temizle tesisatçı çağır baksın bir sorun var mı diye,çok ucuz fiyatlara kaplamalar oluyor onlardan alıp kapla çok güzel oluyor.

Merhaba

Benim derdim aslında şükür ettigim ama bazen cok uzuldugum bi konu

Yeni tasindim

Eski oturdugum ev sıfır daireydi temizdi guzeldi ama tasinmak zorunda kaldik ve ev bulamadigimiz icin mecburi eski bi daire kiraladik

Idare ediyorum bi sekilde

Ama mutfak canımı sıkan olay iste bu
Dolaplar eski dogru durust bi muslugu yok

Ve ben bu dolaplari kullanmiyorum kucuk bi plastik dolabim vardi gunluk kullandiklarimi oraya koyuyorum ama boyle yeni mutfak dolaplari duzenleri gorunce cok agliyorum :KK43:

Allahim insallah herkese ev sahibi olmayi nasip eder ve banada hayirli bi sekilde....

bunda üzülecek birşey görmüyorum bende kirada oturuyorum evim oldukça eski 40 senelik ama huzurum yerinde ev konusunda canınızı sıkmayın Allah umarım hepimize kendi evinde oturmayı nasip eder mutluysanız boşverin

Tesekurler hanimlar verdiginiz cevaplar iyi dilekler icin...

Sanirim masraf yapmayip bi sureligine görmezden gelmek en dogrusu...

Insallah ev icin pesinat biriktirmek daha mantikli
Gelmeye basladi

X