Evim ve misafir

Tabi beğenmiyorum beğenilmeyecek yerlerini :KK70:
Evimde çok rahatım ama dediğim gibi eksiği çok malesef. Ve tamamlanması heralde 5-6 yıl sürecek
Ben bütün kusurlu yerleri bilince başkası da fark edecek gibi düşündüm, haklısınız
Hiç takılmayin kimseye birşey aktarmak zorunda değilsiniz.
Şuan bazı sebeplerden doğu hizmetimizi uzattık eşimle (kızımın okulundan çok memnun olması,eşimin burda kariyerini tamamlamak istemesi vs) binbir hevesle sıfır aldığım evimi esyalarimi eşyalı kiralık verdim güvendiğim bir çifte.
Ve bir köşe,kiytirirk bir masa hali ,çocuklara yatak bize yatak,uyumsuz dolaplarda dosesim suanki evimi.
Sizin bahsettiğiniz evden daha beter bir evde oturdum 1 sene.bocek fare rutubet sorunundan dayanamayıp biraz daha düzgün bir eve taşındık şuan şükür.
Misafir de agirlarim.
Gerekirse durumu izahta ederim.Etmedigimde olur.insanlar bana geliyor eşyaya evime bakan hayatımda olmasın zaten.
Böyle şeylere takılmayın.
İnşallah herşey gönlünüzce olur

Geçinemiyoruz diyenlerin evlerine gidiyorum herşey yepyeni şaşıp kalıyorum. Çocuk sayıları da benden fazla. Servise para vermemek için çocuklarını kazandıkları iyi devlet lisesine göndermiyorlar. Sonra da benim evi beğenmiyorlar çok da tınnn.bomboş çocuk yetiştirip ilerde hesabını çocuk bana soracağına eski eşyalı çizik eşyalı yaşar mutlu hiçbirşeyde gözü kalmayan iyi eğitimli çocuk yetiştiririm. 1 eski sobalı oda da yetişip şu an kariyerli dr kaymakam mühendis vs arkadaşlarım var. Eşya karın doyurmuyor ne psikolojik ne madden.

biz de bugün gidip 550 tl ye cimnastik kursuna yazdırdık çünkü heves ediyor, istiyor. onun mutluluğuna, sağlığına daha iyi gelecek aman boşver evdeki şu eksiği diyorum mesela. bu daha doğru gibi geliyor.

Arkadaşlarınıza güveniyorsanız sorun olacak şeyler değiller. Benim de anne evim öyleydi yıkık dökük, kız istemede acaba başka yere mi çağırsanız falan diyenler olmuştu. Onu görüp bana burun kıvıracaklarsa yüzlerini erken görmüş olurum dedim, şükür öyle insanlar değillerdi. Siz de bu şekilde düşünün lütfen.

biz de bugün gidip 550 tl ye cimnastik kursuna yazdırdık çünkü heves ediyor, istiyor. onun mutluluğuna, sağlığına daha iyi gelecek aman boşver evdeki şu eksiği diyorum mesela. bu daha doğru gibi geliyor.
Sağlığına faydalı gelişimine ayrıca güzel anıları olacak. Yemişim evini eşyasını. Evladın mutlulukla gülümsemesi dünyalara bedel😍

Bana bi şey ilginç geldi. merakımdan soruyorum. sosyal çevrenizle aranızda nasıl bu kadar uçurum oluyor🤔 aynı iş yerinde çalışıyorsunuz çocuklarınız aynı okula gidiyor ama nasıl bu kadar bariz fark oluyor anlamadım cidden. mesela bizim sosyal çevremizde oturulan muhit ev eşya vs üç aşağı 5 yukarı benzerdir.2-3 tane kocasından mütevellit ekstra iyi durumda olan var onlar istisna. kimse de kendini onlarla kıyaslamaz zaten. ama evlerimiz onları davet edemeyecek gibi değildir. sadece muhitimiz arabamız ve eşyalarımız onlarınkinden daha ucuzudur o kadar. ama dediğim gibi bu istisnadır. geriye kalanlar aynıdır üç
aşağı beş yukarı.o nedenle konunuz bana garip geldi

şöyle oldu
biraz uzun ama anlatayım :)

eşimle evlendiğimizde ben çalışıyordum o çalışmıyordu
(evlenirken aileler evliliğimizi istemediği için düğün vs yapmadık gelen bir altın takı vs yok)
birikimimiz de yoktu o yüzden borçla başladık.
ilk sene doğuda görevdeydim
1 sene sonra tayin oldum, batıya orada da ev taşı eşya eksiklerini al derken borç oldu
1 sene sonra istifa ettim şu anki işime geçtim başka şehirde
o sene eşim askere gitti 1 sene
geldi 1 sene iş aradı
bu süreçte annem hastaydı her haftasonu ailemin olduğu memlekete gidip geliyordum (yol masrafı vs derken birikimimiz olmadı)

eşim bu sırada atandı ama bu defa başka şehre
2 ayrı masraf oldu ben bi evde o orada bir evde.
1 sene sonra ben de onun yanına tayin oldum
orada bir belimizi doğrulttuk :KK70:

o zaman da çocuk yapmaya karar verdik (6 senelik evliydik)
sonra tekrar benim mecburi hizmetim sebebiyle tayin olduk
o sırada pandemi sebepli ev kredisi indirimi olmuştu. orada tamamına kredi çıkan bu 30 senelik evi aldık. borcu 14 sene sürecek.

11 yıllık evlilik hayatımızın maddi yolculuğu bu şekilde :)
toplam 8 defa taşınmışız 4 farklı şehre

Şu yaşıma geldim, defalarca şehir ve ortam degistirdim, çeşitli sebeplerle defalarca ev ziyaretlerine katıldım, misafir ağırladım ve şunu anladım; kadınlar arası grupla ev oturmalarınin tek amacı evin dedikodusunu yapmaktır....Bu turnuvaya baştan düşmeseydiniz hiç bulaşmayın derdim ama deplesman sırası size gelmiş. Çağırsaniz da cagirmasaniz da dedikodunuz dönecek konu sahibi....geçmiş olsun
ya ben çok sıkılıyorum aslında başkasının evinde
zaten işten evden bunalmışız
çıksak bi mekanda otursak sohbetler etsek 2 farklı yer görsek
kafa dengi arkadaşlarımla zaten bunu yapıyoruz yeni yerler falan görelim, yeni bir şeyler yiyelim..

mesajınıza çok güldüm :) deplasmanda kendi evimde yenik düşeceğim sanırım :D

İşte sahip olduğumuz işler ve yaşantı şeklimize bakınca tahmin etmiyolardır :)
O yüzden onlar için şaşırtıcı olabilir geldiklerinde.

Bu benim 9. Evim
8 tane kiralık evde oturdum. Bunların içinde köy evi de var lüks rezidans dairesi de.
Son olarak bu evi kredi ile aldık.daha 12 sene ödüycem. Masrafı bitmiyo ama burada oturmak da zorundayım :)
Yanlış anlamayın ama çok eski dediğiniz evi neden satın aldınız ilerde degerlenme ihtimali olan bir konumdaysa amenna. Ama anlattiginiz şekilde rutubet evin temel mobilyaları v.s hep masraf. Bu şekilde de krediyle satın almışsınız. Borcu bitmeden eve masrafta etmeniz zor sanırım. Sorunuza gelecek olursak gelen kişiler size geliyorlar temiz düzenli olduktan sonra gerisini düşünmeyin başınız dik olsun. Kendinize güvenin en iyi şekilde agirlayacagiiza eminim

Yanlış anlamayın ama çok eski dediğiniz evi neden satın aldınız ilerde degerlenme ihtimali olan bir konumdaysa amenna. Ama anlattiginiz şekilde rutubet evin temel mobilyaları v.s hep masraf. Bu şekilde de krediyle satın almışsınız. Borcu bitmeden eve masrafta etmeniz zor sanırım. Sorunuza gelecek olursak gelen kişiler size geliyorlar temiz düzenli olduktan sonra gerisini düşünmeyin başınız dik olsun. Kendinize güvenin en iyi şekilde agirlayacagiiza eminim
hiç birikimimiz yoktu, ankaradan bu şehre taşınmak zorundaydık. ya kiraya gelecektik (burada o sırada kiralar 2000-2300 civarı idi) o sırada eşim tamamına kredi çıkan bir ev ilanı gördü. evim 150 m2, asansörlü bir apartmanın en üst katında. sadece yapıldığından beri kiracılar oturmuş ve hiç bakım yapılmamış.

kredi evin tamamına çıktı, 2400 aylık taksiti 14 yıl şeklinde.
biz de dedik ki kirada oturunca nasıl birikim yapıp ev alabiliriz peşinat yok çünkü. o yüzden aldık. şu an kendi evimi kiraya versem benim ödediğim taksit ile aynı fiyattan verilir.

aslında karlı bir alışveriş ama içinin temizinden şu anki ekonomide 100 bin tl masrafı var

Merhaba,
Hiç böyle bir şeyi sorun edeceğim aklıma gelmezdi.

Son zamanlarda arkadaşlarımın (iş arkadaşları) ve kızımın anaokulundan arkadaşlarının evlerine davet edildim ve gittim. Sosyoekonomik durumları çok iyi insanlar ve gerçekten şık, güzel döşenmiş evlerde oturuyorlar.

Tabi benim de bu insanları bizim evimize davet etmem lazım ama ben eski ve tadilat isteyen bir evde oturuyorum. Muhit olarak esnafların/oto tamircilerinin falan olduğu bir yer. Apartman 30 yıllık girince ağır bir rutubet kokusu ve bakımsız işte anlayın.

Evimin mutfağı ve banyosu çok eski tabiri caizse yıkık dökük özellikle mutfak fenalarda. Mutfak dolaplarını boyadım ama çekmeceleri kırık, tezgah altına bulaşık mak. sığmadı diye üst kapağını söktük falan.
Salonda da eksikler çok, zaten çok az eşyam var.
Neyse çok uzattım, gözünüzde biraz canlanmıştır. Kötü değil ama her şey yarım ya da eski duruyor ev de eski olduğu için.
Bunlar şimdi o evlerden sonra gözüme batıyor. İnsanları nasıl ağırlayacağımı düşünüyorum. Çok yakınlarım olsa zaten böyle takılmam aslında buna da takılmamam gerekiyordu da ne biliyim. Çevremde bir benim böyle evim.
Sizce kaygılarım gereksiz mi?
Yanlış anlamayın ama öyle kırık dökük evde ben kendim rahat edemem.
Gelen misafirin ne düşündüğünden çok benim evimde rahat etmem evimi beğenmem önemli
Çok lüks evede gittim daha az özenlisinede
Hiç biri umrumda değil kimseyi eşyasıyla yargılamam ama kendi evimin düzenli, uyumlu ve bakımlı olması benim için önemli
Başkası için değil kendim için düzeltirdim
Bina eski ve bakımsız olabilir o ayrı ama evinizin içi size ait. Ben olsam çok kafama takar, durum el verdikçe biyerlerini yapardım

Konudan anlıyorum ki evini yenileyemeyen çocukların eğitimi için öncelik harcama yapan insanlar.
Ben de aynıyım 2 ayrı kursa gidiyor küçüğüm büyüğüm puanlı devlet lisesi servis ücreti 1000 lira sadece ve evimin eşyaları 18 yıllık:))
Olsun eşaya bi şekilde yaşanılır çocuklar önemli
Konu sahibi eviniz en üst kat ev eski olabilir ama size öyle geliyordur aşırı kötü değildir o yeni evlere göre öyle hissediyorsunuz
Ben bu durumların aynısını yaşadım aştım ve insanlarla ne olursa olsun görüşebilmek iletişim güzel birşey
Görüşmemek kendini dışarıya kapatmak büyük pişmanlık ve ben kabullenip pozitif bakabilmeyi öğrendim aştım...

şöyle oldu
biraz uzun ama anlatayım :)

eşimle evlendiğimizde ben çalışıyordum o çalışmıyordu
(evlenirken aileler evliliğimizi istemediği için düğün vs yapmadık gelen bir altın takı vs yok)
birikimimiz de yoktu o yüzden borçla başladık.
ilk sene doğuda görevdeydim
1 sene sonra tayin oldum, batıya orada da ev taşı eşya eksiklerini al derken borç oldu
1 sene sonra istifa ettim şu anki işime geçtim başka şehirde
o sene eşim askere gitti 1 sene
geldi 1 sene iş aradı
bu süreçte annem hastaydı her haftasonu ailemin olduğu memlekete gidip geliyordum (yol masrafı vs derken birikimimiz olmadı)

eşim bu sırada atandı ama bu defa başka şehre
2 ayrı masraf oldu ben bi evde o orada bir evde.
1 sene sonra ben de onun yanına tayin oldum
orada bir belimizi doğrulttuk :KK70:

o zaman da çocuk yapmaya karar verdik (6 senelik evliydik)
sonra tekrar benim mecburi hizmetim sebebiyle tayin olduk
o sırada pandemi sebepli ev kredisi indirimi olmuştu. orada tamamına kredi çıkan bu 30 senelik evi aldık. borcu 14 sene sürecek.

11 yıllık evlilik hayatımızın maddi yolculuğu bu şekilde :)
toplam 8 defa taşınmışız 4 farklı şehre
anladım. biraz dezavantajlı bir başlangıç olmuş. ama sonunda bi şekilde düzen tutturmuşsunuz. gerçi şimdi de ülkede kriz çıktı😬nasip artık yapacak bir şey yok.inşallah çok daha iyi olur her şey. en azından ikinizin de işi var artık ve bir aradasınız. hiç canınızı sıkmayın. sizinki bi vazgeçmeme ve başarı hikayesi🦋

Beledıyeler aylık 60 ıle 100 ₺ arası alıyor . Nıye o kadar pahalı yerı sectınız 😀

Kızım gıdıyor 60 ₺ aylık

teşekkür ederim, örneğin koltuklarımı ve masa sandalyemi 2. el aldım. aslında sıkı bir 2. elciyimdir :) evdeki gardrop vs. kaliteli markaların az kullanılmış 2. ellerini alırım bulduğum ölçüde. şu zamana kadar sorun da etmiyordum. hem dünyaya gereksiz bir yük olmayayım diye, hem de sıfır gardroba atıyorum 10 bin vereceksen 3-4 bine 2. elini bulup geri kalan paramı başka şeylere harcamak mantıklı geliyordu. yakın arkadaşlarım da bu hayat görüşümü bildikleri için hiç çekinmemiştim. "yeni insanlar" hayatıma girince acaba kafalarında nasıl bir izlenim oluşur diye bir soru işaretim oldu sanırım. ama yazılanlar çok haklı ne diye çekineyim, bu benim hayatım.
Son cümleniz 💕

Tabiki sana hissetirmezler ama aralarında senin dedikodun geçer ,ekonomik durumu iyi değilmiş diye konuşulur evi eskimiş derler bizim insanımız konuşur bizde konuştular durumı kötü eski eşyaları varmış diye
Zenginlik ferahlık ve yakınlıktır insanı çeker fakirlikten iticidir

Merhaba,

Son zamanlarda arkadaşlarımın (iş arkadaşları) ve kızımın anaokulundan arkadaşlarının evlerine davet edildim ve gittim. Sosyoekonomik durumları çok iyi insanlar ve gerçekten şık, güzel döşenmiş evlerde oturuyorlar.

Tabi benim de bu insanları bizim evimize davet etmem lazım ama ben eski ve tadilat isteyen bir evde oturuyorum. Muhit olarak esnafların/oto tamircilerinin falan olduğu bir yer. Apartman 30 yıllık girince ağır bir rutubet kokusu ve bakımsız işte anlayın.

Evimin mutfağı ve banyosu çok eski tabiri caizse yıkık dökük özellikle mutfak fenalarda. Mutfak dolaplarını boyadım ama çekmeceleri kırık, tezgah altına bulaşık mak. sığmadı diye üst kapağını söktük falan.
Neyse çok uzattım, gözünüzde biraz canlanmıştır. Kötü değil ama her şey yarım ya da eski duruyor ev de eski olduğu için.
Bunlar şimdi o evlerden sonra gözüme batıyor. İnsanları nasıl ağırlayacağımı düşünüyorum. Çok yakınlarım olsa zaten böyle takılmam aslında buna da takılmamam gerekiyordu da ne biliyim. Çevremde bir benim böyle evim.
Ya söylemesi kolay ama doğru tavırların hepsi zor geliyor insana.. dışarı davet etmeyeceksiniz, güzelce temizliğinizi yapıp çağırın bence. Olabilir aralarında şekilci insanlar tabi ama. Buna da hazırlıklı olun. Aralarında gerçekten dost olacağınız insanlar da olabilir ama, diğerlerini olursa yani eler, bunlrla devam edersinz. Her zaman böyle ihtimaller oluyor; evli diye, bekar diye, ev hanımı diye, ev hanımı değil diye, genç diye, yaşlı diye.. nelerden ayrımcılığa uğruyoruz da biz kendimizi bildiğimizde n, sevdiğimizden kulak tıkıyoruz bunlara. Yani aldığınız ya da alacağınız tüm tepkiler karşı tarafla işgili genelde, bizlerle değil🙃

Merhaba,

Sizi çok iyi anlıyorum. Benim de evim sizinki gibi. Durumu çok iyi olan bi arkadaşım var. Onların evine gittim, aşırı lüks bi evde oturuyolar. Ben de davet ettim evet içim biraz buruldu ama yakın arkadaşım olduğu için sonra çok da dert etmedim. İnsanlar beni evimle yargılayacaklarsa yargılasınlar. Ben buyum çünkü

Laf edecek tiplerse cagirmayin eve. Hani insanın gercek dostu olsa her haliyle gorsun evini sıkıntı yok ama sonradan çocuk sebebiyle edinilen arkadaşliklarda kim ne düşünür ne söyler bilinmez. Çocuklardan biri bile aa sizin ev çok eski vs der mi der. Siz dışarıda bir yere davet edin, evde tadilat var vs deyin gecistirin ne olacak. Ille evini gorelim mi diyecekler

Siz oylesiniz diye demiyorum , benim bir arkadaşım vardı. Yaşadığımız yerin hep en zenginleri ile arkadaşlık yapıyor. Onlara yetişmek ,onlarda ne varsa almak , onlar gibi olmak için şu anda hep eksilerdeler. Ben bu yönünü görünce görüşme kararı aldim

Eksik ya da kötü hissetmek elinizde değil. Herkesin gönlü iyisini ister. Ama gerçekten 'evinizi konuşup aşağlayacak' insan da bi bardak su vermeye değmez. ☺️ Hem siz bildiğiniz için makine kapağına kadar görürsünüz ama emin olun misafir o kadarını görmez. Takmayın. Ama Allah gönlünüze göre versin en kısa zamanda. ❤️

Back
X