Evim :( Özellikle Mutfağım :(

Burda avrupada biz gayet 80 metre kare bi eve sigmayi basariyoruz. Mecbur kaldigimdandir belki. Ama yani yasiyomuyuz? Yasiyoruz gayet.
Bence pratiklik onemli.
En kotu ihtimal buz dolabinin ustune korsun firini. Evet biraz yorucu ama tayin felan derken bence hicte gerek yok yeni mobilyalara. Zatn topu topu kac sene kalicaksinizki orda?

Evet çocuk büyüyünceye kadar durabilir bence de yerde masa altında

Zaten çocuk ayaklanınca çekmeceler vs de üstlere taşınacak

Bir de imkan varsa foto atsanız çok hoş fikirler çıkabiliyor burdan
Fotoyu maalesef yukleyemedim hata verdi surekli. Ama dedigim gibi masa altina koyabilirseniz cok iyi olur çünkü firin hergun kullanilan birsey degil. Benim evim büyük ama ben yinede oda ferah kalsin diye bir besik bir sifonyer aldim. Büyüyünce bakariz caresine :)

Merhaba .. Bence masa olabilen sehpa alın misafir gelince salonda yersiniz. Mutfaktaki masanın udlstunede fırını koyarsınız. Sanırım tezgah ustunuz küçük eğer kaldirabileceginiz baharatlik kasiklik bıçak standı varsa onları kaldırın ben direkt çekmecede kullanıyorum. Baharatlihlginizi masanın üstüne ya da bir rafa kotlyabilirsiniz. Ya da duvarinizda genis ve sizi engellemeyecek bir alan varsa firin icin raf yaptirabilirsiniz saglam iyi hir raf olmasi sartiyla.

Bebeğim 8,5 aylık. Daha bir kere Bebek odasında yatamadı. Doğduğundan beri çok sık uyanıyor hala. Yanımda park yatağında yatırıyorum valla yoksa gece en az 20 kere kalkıyorum git gel uyku mu kalır.
Anlıyorum insan çok hevesli oluyor ama. Ben de pişmanım.
İyi ki böyle unisex bir şey almışım. Belki bir dahaki bebeğime kullanırım sanmıyorum ama. Eşyaları koymak için bir dolap ve bir park yatak al bence

Eklentiler

• image.jpeg
    68,3 KB · Görüntüleme: 52
  • image.jpeg
    31,8 KB · Görüntüleme: 46
  • image.jpeg
    42,6 KB · Görüntüleme: 51
80 metre kare evde nasıl yasıyorsunuz yahu
allah kolaylık versın kucuk ev cok zor
ben 280 metrekareden 160 metre kareye cıktım allahım ev ustume ustume geldı sinirim bozuldu

ev sızın ıcın cooook onemlı
orda en cok vakıt gecırecek sızsınız...
ustelık bebısde yolda gelıyor odasını 4-5 aylıkken ayırınca ıyıce curcuna olacak
buna tek cozum ya bı dolap alıp balkona koyup onu feda etmek,
oturma odasına masa olabılen sehba da alabılırsınız
ya da tasınmak
baska hıc bı cozumu yok malesef,

canınızı sıkmayın esınızı ıkna edın tasının bence

50 metre karemı
gercekden mı
hangı sehır yahu
cok kalabalık heralde evler bukadar kucuk olduguna gore

balkon ile beraber bi de apartman da koridor boşluğu ile 80 m2 burda evlerde m2 söylerken o kısımları da içine katıp söylüyorlar. Ama şükür bana yetiyor tek sıkıntım mutfağım mutfak küçük dikdörtgen şeklinde ve karanlık. Kullanılan malzemeleri de koyu renk yapılmış. fırın koyacak yeri yok tek bi boşluk yapılmış oraya da bulaşık makinemi koydum. set üstü ocak aldım fırını ayrı aldım ama fırını nereye koyacağımı bilemedim malum dar. Benim sıkıntım mutfak ile ve evin zemin kat olması. Eğer bu evde kiracı olmamış olsaydım bi alan oluşturabilirdim ama ev sahibi istemiyor çünkü 1-2 yıl sonra kendi gelecekmiş

Ev sıfır ev ve ev sabihibi 1-2 yıl sonra kendisi gelip oturacakmış ve değişiklik istemiyorum diyor folyo kağıtları peki iz bırakan bir şey mi???? Yapıştırıp çıkarınca sıkıntı çıkarır mı??? Mecbur dediğiniz gibi raf tarzı bir şey üstüne taktırcam ve fırını değiştirip küçük bi fırın alcam onu taktırcam ama eşim biraz cimri yeni evliyiz ben henüz atanamadım bebek gelecek diye sürekli her şeyden kısıyor Yeni fırın alır mıyım bilmiyorum ev sahibi masraf istemiyor kiradan kesmek ve evine zarar vermek. Eşmde tadilat işine girmiyor hem masrf hem bu evde en fazla 1-1 buçuk yıl daha durcaz uğraşmaya değmez diyor ama bu evden çıkınca başka geçeceğimiz evlerin de bundan bi farkı olmayacak belki daha küçük denk gelecek....

Buz dolap gömme şeklinde olduğu için üstünde yer yok maalesef çocuk odası olarak düşündüğüm odada 3 tane ve bebeğin dolabı ile beraber 4 tane dolap olacak (çok amaçlı-kitaplık) :) üstüne bi de fırın dolabı gelirse nasıl olur bilmiyorm. oda zaten eni boyu 2 buçuk metre kare bi oda... Pvc çıkarınca kötü görünür mü evden çıkarken peki??

Buz dolabın üstünde fırın koyacak kadar boşluk yok cnm 10-15 cm ancak bi boşluk var gömme şeklinde olduğu için. Tayinciyiz ama 7 yıl mecburi görev var burda 1 buçuk yılı gitti 5 buçuk yıl daha burdayız...

tezgahım dar ve kısa üstü olsaydı kesin koyardım Mutfak masasında yemek yiyoruz oturma odasına çok amaçlı sehpa almayı bende düşünüyorum ama onu misafir için. Her gün biz oturma odasında yiyemeyiz diye düşünüyorum. sanırım raf en mantıklısı

Tayin o kdr uzunmu ya? Hm. O zmn tamam derin bi dolap alabilirsin firinida icine korsun kapatirsin kapagini.

cnm oturma odasına masa hiç sığmaz sığsa alırdım. akıllı sehpa alıp aç kapa yapmayı düşünüroum misafir gelince. Bu evden çıkınca 80 m2 den büyük ev bulma şansım hiç yok. Başka mahallelere baksam uzak yerlere gitsek en fazla 100 m2 ev bulabilirim sanırım. Burada ev büyük olsa da hep mutfağı küçük kullanışsız yapıyorlar. sanırım tayin çıkmadan gün yüzü göremiycem bi 5-6 yıl daha...

peki bebek ile aynı odada ne kadar süre daha yatılabilir. Biraz büyüyünce gitmek istemezse hep bizle yatmaya alışırsa....

Ah şu fırın var mı yok mu..:))Benim de köşeli mini fırınım var,daha önceleri mutfak dolabının üstündeydi ama fırında yemek yapmak için tepeden indirmeye eriniyordum.Şimdi yer olmayınca yatak odama almak zorunda kaldım. En azından istediğim zaman rahatlıkla kullanıyorum.:)

peki bebek ile aynı odada ne kadar süre daha yatılabilir. Biraz büyüyünce gitmek istemezse hep bizle yatmaya alışırsa....
4 aydan sonra ayırdıgında anne babasının onu sevmedıgını dusunebılıyormus
en dogru zaman 4 aylıkken dıyorlar
ben kızımı 4 aylıkken ayırdım ve ıyıkı o ayda ayırmısım dıyorum
sımdı 9 aylık eger ayırmaya kalksam mumkun degıl cok zor olur
ayı buyudukce zorlasır...
bebefon alırsın odasında yatırırsın hıc bırsey olmaz bı duzenı olur hem...

masa olabılen sehba derken sunu kastedmıstım

eger bu oturma odanıza sıgmıyorsa yapabılecek malesef tek sey mutfakda dolabın tekını bosaltıp alt dolabı yanı... fırını oraya koymak

Vallahi pvcleri çıkartınca ne oluyor bilmiyorum :) Ben taşınsam dahi çıkartmayı düşünmüyorum.
Seramiklerden kolay çıkıyor iz bırakmıyor ama mutfak dolabının cinsine göre iz kalır yada kalmaz yanlış bilgi vermek istemem.Fakat pvc kaplamada ki yapışkan öyle düşündüğünüz gibi Japon yapıştırıcı etkisi bırakmıyor. Ben banyomun duşa kabininin içini kapladım sonra söktüm iz falan kalmadı.
Küçük bir parça alıp dolabın iç kısmına yapıştırıp 1 hafta bekleyip sökün bakalım ne olacak?
Fırın konusuna gelince evinizi görmeden ancak bu kadar fikir verebiliyoruz.
Bence siz daha iyi bilirsiniz.
Balkon falan varsa oraya bir mdf su geçirmez duvara monteli fırının gireceği kadar bir dolap yaptırıp oraya koyabilir ve elektrik çektirip orada kullanabilirsiniz.

Kusura bakmayın sizi de meşgul etmişim

Ben esasen üstü aynı fikirdeyim manasında sizden alıntılayıp foto at diye konu sahibine demiştim hani yere bakalım diye açık yazmamışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…