Fotoyu maalesef yukleyemedim hata verdi surekli. Ama dedigim gibi masa altina koyabilirseniz cok iyi olur çünkü firin hergun kullanilan birsey degil. Benim evim büyük ama ben yinede oda ferah kalsin diye bir besik bir sifonyer aldim. Büyüyünce bakariz caresine :)Evet çocuk büyüyünceye kadar durabilir bence de yerde masa altında
Zaten çocuk ayaklanınca çekmeceler vs de üstlere taşınacak
Bir de imkan varsa foto atsanız çok hoş fikirler çıkabiliyor burdan
50 metre karemı80m2 aslinda rahat rahat sigmaniz gerekir koskocaman ev vallah bizim ev en fazla 50m2. 80m2 bulamayanlar var biz gibi mesela bence evinizin kiymetini bilin evi dogru düzgün degerlendirin ona göre ölcün bicin bence sigar firininiz da bir yere.
balkon ile beraber bi de apartman da koridor boşluğu ile 80 m2 burda evlerde m2 söylerken o kısımları da içine katıp söylüyorlar. Ama şükür bana yetiyor tek sıkıntım mutfağım mutfak küçük dikdörtgen şeklinde ve karanlık. Kullanılan malzemeleri de koyu renk yapılmış. fırın koyacak yeri yok tek bi boşluk yapılmış oraya da bulaşık makinemi koydum. set üstü ocak aldım fırını ayrı aldım ama fırını nereye koyacağımı bilemedim malum dar. Benim sıkıntım mutfak ile ve evin zemin kat olması. Eğer bu evde kiracı olmamış olsaydım bi alan oluşturabilirdim ama ev sahibi istemiyor çünkü 1-2 yıl sonra kendi gelecekmiş80m2 aslinda rahat rahat sigmaniz gerekir koskocaman ev vallah bizim ev en fazla 50m2. 80m2 bulamayanlar var biz gibi mesela bence evinizin kiymetini bilin evi dogru düzgün degerlendirin ona göre ölcün bicin bence sigar firininiz da bir yere.
Ev sıfır ev ve ev sabihibi 1-2 yıl sonra kendisi gelip oturacakmış ve değişiklik istemiyorum diyorMutfağı ferahlatmak için aydınlatmayı arttırabilirsin, tezgaharası fayansa açık renk folyo kağıt yapıştırabilirisin ferahlaştıemak için. Benim evim 80 m2den küçük ve 3+1. : D Bu eve taşınırken koridorda tavanda boydan boya dolap vardı. Sığarım düşüncesiyle hepsini söktürdüm. Siz de yatak odasında kapının üstüne ya da mutfağın iç tarafına kapının üstüne dolap yapabilirsiniz. En fazla birkaç delik izi olur. Evden çıkarken sen bile alçıyla kapatabilirsin duvardaki delik izlerini. Ayrıca ev sahibinin eve dolap yaptırmanıza müdahale etme hakkı yok. Kapı üstlerini değerlendirin.
Buz dolap gömme şeklinde olduğu için üstünde yer yok maalesefBuzdolabının üstüne koyun kullanacağınız zaman yere indirin tekrar yerine kaldırın.
Yada Bebeğin odasına kapaklı bir dolap yatırıp içine koyun görünmesin kullanacağınız zaman mutfakta yere koyun.
Vallahi benimde mutfağımda yer yok ben fırını odamda görünemyecek şekilde koyuyorum kullanacağım zaman da mutfağa getirip kullanıyorum.
Ayrıca bende mutfağımda ki dolapların ve seramiklerin rengini beğenmediğim için dolaplarımı beyaz üzerine kırmızı minik çiçekli sermikleride kırmızı beyaz minik kareli desenleri olan pvc ile kapladım.
Çok harika oldu içim açıldı resmen.
Buz dolabın üstünde fırın koyacak kadar boşluk yok cnm 10-15 cm ancak bi boşluk var gömme şeklinde olduğu için. Tayinciyiz ama 7 yıl mecburi görev var burda 1 buçuk yılı gitti 5 buçuk yıl daha burdayız...Burda avrupada biz gayet 80 metre kare bi eve sigmayi basariyoruz. Mecbur kaldigimdandir belki. Ama yani yasiyomuyuz? Yasiyoruz gayet.
Bence pratiklik onemli.
En kotu ihtimal buz dolabinin ustune korsun firini. Evet biraz yorucu ama tayin felan derken bence hicte gerek yok yeni mobilyalara. Zatn topu topu kac sene kalicaksinizki orda?
tezgahım dar ve kısa üstü olsaydı kesin koyardımMerhaba .. Bence masa olabilen sehpa alın misafir gelince salonda yersiniz. Mutfaktaki masanın udlstunede fırını koyarsınız. Sanırım tezgah ustunuz küçük eğer kaldirabileceginiz baharatlik kasiklik bıçak standı varsa onları kaldırın ben direkt çekmecede kullanıyorum. Baharatlihlginizi masanın üstüne ya da bir rafa kotlyabilirsiniz. Ya da duvarinizda genis ve sizi engellemeyecek bir alan varsa firin icin raf yaptirabilirsiniz saglam iyi hir raf olmasi sartiyla.
Buz dolabın üstünde fırın koyacak kadar boşluk yok cnm 10-15 cm ancak bi boşluk var gömme şeklinde olduğu için. Tayinciyiz ama 7 yıl mecburi görev var burda 1 buçuk yılı gitti 5 buçuk yıl daha burdayız...
cnm oturma odasına masa hiç sığmaz sığsa alırdım. akıllı sehpa alıp aç kapa yapmayı düşünüroum misafir gelince. Bu evden çıkınca 80 m2 den büyük ev bulma şansım hiç yok. Başka mahallelere baksam uzak yerlere gitsek en fazla 100 m2 ev bulabilirim sanırım. Burada ev büyük olsa da hep mutfağı küçük kullanışsız yapıyorlar. sanırım tayin çıkmadan gün yüzü göremiycem bi 5-6 yıl daha...80 metre kare evde nasıl yasıyorsunuz yahu
allah kolaylık versın kucuk ev cok zor
ben 280 metrekareden 160 metre kareye cıktım allahım ev ustume ustume geldı sinirim bozuldu
ev sızın ıcın cooook onemlı
orda en cok vakıt gecırecek sızsınız...
ustelık bebısde yolda gelıyor odasını 4-5 aylıkken ayırınca ıyıce curcuna olacak
buna tek cozum ya bı dolap alıp balkona koyup onu feda etmek,
oturma odasına masa olabılen sehba da alabılırsınız
ya da tasınmak
baska hıc bı cozumu yok malesef,
canınızı sıkmayın esınızı ıkna edın tasının bence
cnm burası batı da bi şehir ve batı da ki doğu görevi uzun sürüyormuş puana göre... Burası 7 yıl....Tayin o kdr uzunmu ya? Hm. O zmn tamam derin bi dolap alabilirsin firinida icine korsun kapatirsin kapagini.
peki bebek ile aynı odada ne kadar süre daha yatılabilir. Biraz büyüyünce gitmek istemezse hep bizle yatmaya alışırsa....Bebeğim 8,5 aylık. Daha bir kere Bebek odasında yatamadı. Doğduğundan beri çok sık uyanıyor hala. Yanımda park yatağında yatırıyorum valla yoksa gece en az 20 kere kalkıyorum git gel uyku mu kalır.
Anlıyorum insan çok hevesli oluyor ama. Ben de pişmanım.
İyi ki böyle unisex bir şey almışım. Belki bir dahaki bebeğime kullanırım sanmıyorum ama. Eşyaları koymak için bir dolap ve bir park yatak al bence
Ah şu fırın var mı yok mu..:))Benim de köşeli mini fırınım var,daha önceleri mutfak dolabının üstündeydi ama fırında yemek yapmak için tepeden indirmeye eriniyordum.Şimdi yer olmayınca yatak odama almak zorunda kaldım. En azından istediğim zaman rahatlıkla kullanıyorum.:)cnm bi 7 yıl burdayız 1 buçuk yılı gitti. zorunlu görev doğu görevi sayılması için. Çocuk odası dedğim oda çok minik bi oda cnm görsen.... zaten orda kitaplığımız kalacak ve bi tane çok amaçlı dolap var o da kalacak ve bi tane daha çok amaçlı dolap alcam şu elektrikli süpürge, ütü masası, dikiş makinemi, katı meyve sıkacağı, ütü, tuvalet kağıtları kağıt havluları koymak için.... yani bunlar kalacak zaten bi kenar da ve üstüne bebeğin yatağı ve bi tane de bebeğe dolap alcam zaten takım almayacağım cnm benim amacım bebeğin kenidne ait bi odası olsun bizle yatmaya alşımasın diye. yoksa çok abartılı bir oda yapmayacağım şifonyer bile almam sadece yatak ve ince bi dolap zaten o odada bi sürü dolap olacak kitaplık , çok amaçlı dolaplar falan zaten oda küçük. fırını tepeye bi yere koysam sürekli indir kaldır(
4 aydan sonra ayırdıgında anne babasının onu sevmedıgını dusunebılıyormuspeki bebek ile aynı odada ne kadar süre daha yatılabilir. Biraz büyüyünce gitmek istemezse hep bizle yatmaya alışırsa....
masa olabılen sehba derken sunu kastedmıstımcnm oturma odasına masa hiç sığmaz sığsa alırdım. akıllı sehpa alıp aç kapa yapmayı düşünüroum misafir gelince. Bu evden çıkınca 80 m2 den büyük ev bulma şansım hiç yok. Başka mahallelere baksam uzak yerlere gitsek en fazla 100 m2 ev bulabilirim sanırım. Burada ev büyük olsa da hep mutfağı küçük kullanışsız yapıyorlar. sanırım tayin çıkmadan gün yüzü göremiycem bi 5-6 yıl daha...
Vallahi pvcleri çıkartınca ne oluyor bilmiyorum :) Ben taşınsam dahi çıkartmayı düşünmüyorum.Buz dolap gömme şeklinde olduğu için üstünde yer yok maalesefçocuk odası olarak düşündüğüm odada 3 tane ve bebeğin dolabı ile beraber 4 tane dolap olacak (çok amaçlı-kitaplık) :) üstüne bi de fırın dolabı gelirse nasıl olur bilmiyorm. oda zaten eni boyu 2 buçuk metre kare bi oda... Pvc çıkarınca kötü görünür mü evden çıkarken peki??
Fotoyu maalesef yukleyemedim hata verdi surekli. Ama dedigim gibi masa altina koyabilirseniz cok iyi olur çünkü firin hergun kullanilan birsey degil. Benim evim büyük ama ben yinede oda ferah kalsin diye bir besik bir sifonyer aldim. Büyüyünce bakariz caresine :)