- 17 Ocak 2020
- 27.442
- 39.630
- Konu Sahibi cileklihurma
Kimse annesinden memnun degıl gıbıÜlkedeki annelerin yarısından çoğu psikolojik destek almalı. Çoğu psikiyatriye gitse tanı alır ...
Kurtarın kendinizi bir şekilde. Değişmez
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kimse annesinden memnun degıl gıbıÜlkedeki annelerin yarısından çoğu psikolojik destek almalı. Çoğu psikiyatriye gitse tanı alır ...
Kurtarın kendinizi bir şekilde. Değişmez
Abin sorun çıkaran biri mi ? Bazı erkekler böyle havadan nem kapan hanzo tipler oluyor ya, abin kavga çıkarmasin diye mi yaptı acaba ?Öncelikle şöyle başlayayım ben annesiyle hep iyi olan bir kız çocuğu olmadım yeri geldi sohbet ettik yeri geldi dinledi lakin 1-2 senedir çığırından çıkmış durumda … ben bugün sadece iki örnek yazacağım sizlere bi anne neden böyle yapar ben artık anlamlandıramıyorum ve çok üzülüyorum yakında evleneceğim gideceğim artık çok koymaya başladı …
Dün dolapta az bi kavun kalmış canım çekti yiyeyim dedim her neyse annem geldi mutfağa bana dedi ki o dolaptaki son kalan kavun mu ? Dedim evet abine bıraktım onu dedi ne demek istiyorsun anne canım çekti yiyorum dedim ? Ama uzatmadım neyse derim içimden neyse …
Bugün abim eve süt aldı geldi kek yapacağım annem ben kek yaparken Mutfağa geldi ve dedi ki o abinin aldığı süt mü evet dedim (başka süt yok dolapta)
abinin sütünü kullanma dedi bana ve kayış orada koptu dedim sen kendine dert mi arıyorsun ya ? Dert mi arıyorsun kendine ben evlat değil miyim ne istiyorsun ne demek istiyorsun ? … gerçekten artık anlamıyorum neden niye niye diyorum ya niye
Annem babam yüzünden eskiden çok acı zorluk çekmiş babam yaş ilerledikçe çok iyi bir insan oldu elhamdulillah ama annem bu acılarını benden niye çıkarıyor anlamıyorum yani ben günah keçisi miyim diyorum kendime bunu düşünüyorum başka bir neden gelmiyor aklıma …
Bu konuları yaşayan biri var mı neden bir anne böyle davranır artık çok zoruma gidiyor evlenip gideceğim ama içinde bu acılar var …
Ben memnunum aslında ama çevremde çok görüp duyduğum olaylar olunca bu tespiti yaptım . Sağolsun annem evlat ayırmaz, bize de bildiği kadarıyla sevgisini hep hissettirecek büyüttü. Ama teyzem hiç öyle değildir mesela.. baksan aynı evde büyümüşler.Kimse annesinden memnun degıl gıb
Aynı benım annemı anlatmıssın..Yanlıslıkla bugunlerde bu foruma gırse bu konuyu benım actıgımı zannedip buna bıle küser benımle..Erkek kardesım salak bıle dese ne dıyorsun sen be der uzatmaz ama ben hayır boyle dusunmuyorum desem 1 ay küser ve bu en basiti..İnan bugunlerde bende aynı seyı sorguluyorum..Kızımda var oğlumda...İkisinede aşığım ...İkiside kalbimde eşit ve eşsiz..Ama annemde neden böyle değil beynim basmıyor..Öncelikle şöyle başlayayım ben annesiyle hep iyi olan bir kız çocuğu olmadım yeri geldi sohbet ettik yeri geldi dinledi lakin 1-2 senedir çığırından çıkmış durumda … ben bugün sadece iki örnek yazacağım sizlere bi anne neden böyle yapar ben artık anlamlandıramıyorum ve çok üzülüyorum yakında evleneceğim gideceğim artık çok koymaya başladı …
Dün dolapta az bi kavun kalmış canım çekti yiyeyim dedim her neyse annem geldi mutfağa bana dedi ki o dolaptaki son kalan kavun mu ? Dedim evet abine bıraktım onu dedi ne demek istiyorsun anne canım çekti yiyorum dedim ? Ama uzatmadım neyse derim içimden neyse …
Bugün abim eve süt aldı geldi kek yapacağım annem ben kek yaparken Mutfağa geldi ve dedi ki o abinin aldığı süt mü evet dedim (başka süt yok dolapta)
abinin sütünü kullanma dedi bana ve kayış orada koptu dedim sen kendine dert mi arıyorsun ya ? Dert mi arıyorsun kendine ben evlat değil miyim ne istiyorsun ne demek istiyorsun ? … gerçekten artık anlamıyorum neden niye niye diyorum ya niye
Annem babam yüzünden eskiden çok acı zorluk çekmiş babam yaş ilerledikçe çok iyi bir insan oldu elhamdulillah ama annem bu acılarını benden niye çıkarıyor anlamıyorum yani ben günah keçisi miyim diyorum kendime bunu düşünüyorum başka bir neden gelmiyor aklıma …
Bu konuları yaşayan biri var mı neden bir anne böyle davranır artık çok zoruma gidiyor evlenip gideceğim ama içinde bu acılar var …
Kilonuz nasıl acaba? Belki Düğününüz yaklaştı kendince kilo almanızı engelliyor olabilir mi?Öyle şey olur mu ya yanlışa yanlış demek gerekir ben de normalmiş gibi yemeyip etmezsem ne olur sizce ayrıca abim böyle şeyleri sorun etmez problem annem işte .
Kilom gayet iyi 38-40 o bedenlerdeyim yani … ama hayır değil yaniKilonuz nasıl acaba? Belki Düğününüz yaklaştı kendince kilo almanızı engelliyor olabilir mi?
Bilemedim aklıma böyle bir şey geldi.
Hayır abim çok olumlu bir insandır dağınıklık tek sorunuAbin sorun çıkaran biri mi ? Bazı erkekler böyle havadan nem kapan hanzo tipler oluyor ya, abin kavga çıkarmasin diye mi yaptı acaba ?
Maalesef aynısı … rabbim sizi çocuklarınıza her zaman her an eşit davranan ebeveynlerden eylesin inşallahAynı benım annemı anlatmıssın..Yanlıslıkla bugunlerde bu foruma gırse bu konuyu benım actıgımı zannedip buna bıle küser benımle..Erkek kardesım salak bıle dese ne dıyorsun sen be der uzatmaz ama ben hayır boyle dusunmuyorum desem 1 ay küser ve bu en basiti..İnan bugunlerde bende aynı seyı sorguluyorum..Kızımda var oğlumda...İkisinede aşığım ...İkiside kalbimde eşit ve eşsiz..Ama annemde neden böyle değil beynim basmıyor..
Ki neler yaptım ona yaranabilmek için ama yok nafile onu da bıraktım artık...
O zaman çok güzgöz olma. Bu tarz anneler düğün arefesi olay çıkartıp kızlarını üzer genelde. Çirkef oluyorlar hiç tuzağa düşmeyin uyarmış olayımBen çalışıyorum zaten düğünüme az süre kaldı bu yüzden evden çıkmak istemiyorum bir de az zaman kaldı ailemle bir olayım diye .
Tipik anne değil mi ya oğlunu çok seven kızına el gibi bakan … sıkma canını. Bende de bir adet böyle bir anne var. Erkek kardeşimle ikimiz de memuruz. Beni dünyanın zengini sanır. Kardeşim de maddi yardıma en muhtaç kişi. İşin ilginç tarafı ben daha fazla düşünürüm. Daha fazla maddi yardımda bulunurum. Anne hakkı diye mi yapıyorum yoksa kendimi sevdirme çabam mı bilemiyorumÖncelikle şöyle başlayayım ben annesiyle hep iyi olan bir kız çocuğu olmadım yeri geldi sohbet ettik yeri geldi dinledi lakin 1-2 senedir çığırından çıkmış durumda … ben bugün sadece iki örnek yazacağım sizlere bi anne neden böyle yapar ben artık anlamlandıramıyorum ve çok üzülüyorum yakında evleneceğim gideceğim artık çok koymaya başladı …
Öncelikle şöyle başlayayım ben annesiyle hep iyi olan bir kız çocuğu olmadım yeri geldi sohbet ettik yeri geldi dinledi lakin 1-2 senedir çığırından çıkmış durumda … ben bugün sadece iki örnek yazacağım sizlere bi anne neden böyle yapar ben artık anlamlandıramıyorum ve çok üzülüyorum yakında evleneceğim gideceğim artık çok koymaya başladı …
Bence böyle yapmamalı. Bu kabullenmek olur. Kişisel fikrim.O zaman abinin aldığı ürünleri kullanma az kalan şeyleri yeme şu kısa zamanda boşuna canın sıkılmasın.
Bence susmamalı. Annedir diyip herşey gözardı edilmemeli gereken tepki verilmeli kişisel fikrim.Evlenince de değişmez. Bazı anneler eskide yaşamayı çocuklarını huylamayı zıvanadan çıkarmayı sever. Sonra da sen hayırsız evlat olursun tepki verince. Kısır döngü düzelmiyor. Düzeleceği yok. Güzel de konuşsan düzelmez, bağırsan da düzelmez konuşmasan da düzelmez. Bazı anaların iletişim şekli sataşma durduk yerde kaos çıkarıp trip atma şeklindedir. Bunu da asla problem olarak görmezler. Üstüne sen nankör olursun. En iyisi sabredebildiğin kadar sus. Anadır en nihayetinde bir şey olsa gene o koşar gelir ya da senin için cız eder. Napalım onlar da böyle bir nesil versiyon
Valla konuşsan da değişmiyor bazı kişilerde bu sistem. Ülkenin yarısının annesi böyle, sağlam bir psikolojik destek lazım hepsine ama ikna edilmezlerBence susmamalı. Annedir diyip herşey gözardı edilmemeli gereken tepki verilmeli kişisel fikrim.
Amin inşallah Allahın izniyle..Birini öpsem diğeri mesgul dahi olsa gidip öpüyorum annemin ve annesinin açtığı benimde yaram oldu ama biz evlatlarımla baska nesillere aktarmayacagız bu adaletsizliği...Maalesef aynısı … rabbim sizi çocuklarınıza her zaman her an eşit davranan ebeveynlerden eylesin inşallah
Genelde bu tarz ebeveynler kıymet verdikleri evlatlarından tekme yiyince gelip hata yaptık anneyiz babayız biz napalım şöyle böyle diye duygu sömürüsü yapıyorlar. Ona gıcık oluyorum.Bu durumu yaşayan birkaç arkadaşım var. Milyon tane örnek görüyolar gene aynı davranıp sonra bilemedim pişmanım napalım olan oldu artık herşeyi unutalım anneyim babayım diyorlar. Bilemediklerinede pişmanlıklarınada inanmıyorum.Aslında biliyorlar görüyorlar.Valla konuşsan da değişmiyor bazı kişilerde bu sistem. Ülkenin yarısının annesi böyle, sağlam bir psikolojik destek lazım hepsine ama ikna edilmezler
Ülke zaten yorucu bir de ebeveynler yoruyor ekstraGenelde bu tarz ebeveynler kıymet verdikleri evlatlarından tekme yiyince gelip hata yaptık anneyiz babayız biz napalım şöyle böyle diye duygu sömürüsü yapıyorlar. Ona gıcık oluyorum.Bu durumu yaşayan birkaç arkadaşım var. Milyon tane örnek görüyolar gene aynı davranıp sonra bilemedim pişmanım napalım olan oldu artık herşeyi unutalım anneyim babayım diyorlar. Bilemediklerinede pişmanlıklarınada inanmıyorum.Aslında biliyorlar görüyorlar.
Ben annedir babadır olayına karşıyım zamanında evlatlarından birini adam yerine koymuyorlar sonra pişmanım ana baba hakkı diyolar
Benim anneannem öldü gitti dayım uğrunaGenelde bu tarz ebeveynler kıymet verdikleri evlatlarından tekme yiyince gelip hata yaptık anneyiz babayız biz napalım şöyle böyle diye duygu sömürüsü yapıyorlar. Ona gıcık oluyorum.Bu durumu yaşayan birkaç arkadaşım var. Milyon tane örnek görüyolar gene aynı davranıp sonra bilemedim pişmanım anneyim babayım diyorlar. Bilemediklerinede pişmanlıklarınada inanmıyorum.
Ben annedir babadır olayına karşıyım zamanında evlatlarından birini adam yerine koymuyorlar sonra pişmanım ama baba hakkı diyolar
Hemde nasıl.Ülke zaten yorucu bir de ebeveynler yoruyor ekstra
O yüzden ben bu konuda katıyım ya da başıma gelmediği için bu kadar katıyım bilemiyorum. Vaktinde pamuklara sardıkları evlatlarına gitsinler.Benim anneannem öldü gitti dayım uğruna
Neler yaptı hiç gözü görmedi
Kızları gözü gibi bakardı 5 kızım bir oğlum etmez derdi
Bir bardak su vermez elindekini de alır giderdi
Bazıları ne yapsa sevilmiyor bazıları da ne yapsa seviliyor