Evim :( Özellikle Mutfağım :(

Erkek milleti ne anlar canım ya, o mutfakta vakit geçiren sensindir. Çocuğun da olunca eşyası, puseti, mama koltuğu vs daha da fazla alan gerekecek. Imkanlarinizi cok zorlamayacaksa dolmuş, yemek parası düşünme, daha ferah içine sinecek bir eve bak derim. Evi benimsemek kadinin huzuru için önemli. Bebekle zaten yorulacaksin, belki bir sure daha fazla evde kapalı kalacaksın. Severek oluşturduğun yaşam alanı için, varsın 200 tl daha fazla masraf olsun. Imkan varsa senden kıymetli değil

şimdi hafif dereceli davul fırınlar var bizimde vardı küçükken ev dar olduğu için kullanmıyorken buzdolabının üstüne koyardı teyzemde öyle kullanır ken de hemen tezgahın üstüne yada yere en olmadı oturma odasına taşınırdı o fırın mutfağın kalabalığına bağlı yada şöyle yapa bilirsin dolabı mobilyacıda yaptırırsın dolabın zemin katına bu mutfak dolaplarında bardaklık kapağı gibi kapak yaptırırsın fırını en alta koyarsın yandan da fırının fişini çıkartmak için bir delik oldu bitti :)

eşim biraz cimrilik yapıyor cnm anlamıyor hem üstelik sanki sorun bende gibi mana buluyor mutfak gözüme hep çirkin gözüküyor diyor sıkıyo boğuyo beni diyor çok eşya var diyor halbuki normal eşya var mutfak küçük ve karanlık ama bi de üstüne benden kaynaklı gibi mana bulunca daha sinir olyorm. Şimdi bebekten de eşya sayısı artacak onu da düşünüyourm bi taraftan...

buzdolap gömme gibi duruyor cnm yer yok yani üstünde ama dediğin dolap fikri güzel bu fırına göre bi dolap yaptırsam ama işte o dolabı koyacak yerim yok

80 m2 eve nasıl sığamıyorsunuz yahu benim ev 70 belki yoktur amerikan mutfak ama rahat sığdık ve nerdeyse hiç sorun yaşamıyoruz senin mutfağın bide ayrı anladığım kadarıyla biraz idare etmeye çalış veya daha küçük eşyalar al mutfak için fazlalık ne eşyan varsa at çok rahat edersin
Bence 80 m2 gayet sıtandart bir ev küçük değil

Bebege bence oda yapmayin bir besik ve bir sifonyer simdilik isinizi görür. Firinida ben evimde masanin altina koyuyorum kullanicam zaman cikariyorum sadece.

ben ketle falan hic tezgahta beklemem dolaplarinda musait degildi ama senin
:/
Yani canım benim bebegimin 4 cekmeceli besigi var zaten bir cok ivir zivirini aliyor. Dedigim gibi 4 kapakli bir dolapta benim bebegimin herseyi duruyor. Uzerinde duş teknesi puseti kovasi tasi aalt tarafta 2 tane yün yorganı 2 tane yastigi carsaflari kangurusu kiyafetleri ıvır zıvırlari bebek cantasi vs hersey duruyor. Bebek bez kutumuz ve icinde stokladigim islak mendilleri de duruyor. Ustelik benim extradan koydugum utü, tuvalet kagidi vs de var yani ben sıgdırdım canım zaten odayi suan pek kullanmiyoruz. Emzirmek icin alt degistirmek icin butun malzemelerimiz yatak odamizda duruyor minik besigin altinida kullaniyorum. Günlük kundak vs koyuyorum

Bebege bence oda yapmayin bir besik ve bir sifonyer simdilik isinizi görür. Firinida ben evimde masanin altina koyuyorum kullanicam zaman cikariyorum sadece.

Evet çocuk büyüyünceye kadar durabilir bence de yerde masa altında

Zaten çocuk ayaklanınca çekmeceler vs de üstlere taşınacak

Bir de imkan varsa foto atsanız çok hoş fikirler çıkabiliyor burdan

bebek odasında zaten kitaplık varmış, ıvır zıvır koyulan dolap varmış bir de şifonyer olmasa daha iyi sanki
altı çekmeceli olan türde bebek beşikleri var, onlardan alsanız?
Bir de hiç koridor da mı yok? Dolap olmasa bile koridorda yukarıya sadece raf yaptırıp şu sepetli tarzda saklama kutusu tarzda şeylerden alıp bebek bezi, tuvalet kağıdı vs. onların içine koyabilirsiniz (ki bence hem banyo hem tuvalet varsa bu banyo ve WC malzemeleri kendi kullanıldıkları yerde bile sığar, biryerlere) aynı şekilde kışlıklarınızı bile koyabilirsiniz bebeğinizin fazla eşyalarını da kendi gardlobınızdaki açılan alana koayrsınız. herşeyi ayrı renkte kutuya koyarsınız biraz da ayna, çerçeve fotoğraf filan eklersiniz duvara bir alan yaratmış olursunuz. yine girişte bir vestiyer vs. de mi yok? bir şekilde evin bu odalar dışındaki alanlarını biraz daha fazla kullanmaya çalışamaz mısınız?
Sonuç olarak fırını ya buzdolabı üstü ya da şu anda hangi dolabın üstündeyse orada kullanmaya devam etmeniz en makulu gibi duruyor.

buzdolap gömme gibi duruyor cnm yer yok yani üstünde ama dediğin dolap fikri güzel bu fırına göre bi dolap yaptırsam ama işte o dolabı koyacak yerim yok
dolap değil de tavandan astırabilirsin yada duvara monte ettirebilirsin fırınını artık çok sağlam dekoru hoş rahların üzerine mikrodalga koyuyorlar sende fırın oydurabilirsin yada mutfağının alt dolaplarından birinin rafını değiştirirsin sağlam bir raf taktırırsın oraya koyarsın fırını

80m2 aslinda rahat rahat sigmaniz gerekir koskocaman ev vallah bizim ev en fazla 50m2. 80m2 bulamayanlar var biz gibi mesela bence evinizin kiymetini bilin evi dogru düzgün degerlendirin ona göre ölcün bicin bence sigar firininiz da bir yere.

Mutfağı ferahlatmak için aydınlatmayı arttırabilirsin, tezgaharası fayansa açık renk folyo kağıt yapıştırabilirisin ferahlaştıemak için. Benim evim 80 m2den küçük ve 3+1. : D Bu eve taşınırken koridorda tavanda boydan boya dolap vardı. Sığarım düşüncesiyle hepsini söktürdüm. Siz de yatak odasında kapının üstüne ya da mutfağın iç tarafına kapının üstüne dolap yapabilirsiniz. En fazla birkaç delik izi olur. Evden çıkarken sen bile alçıyla kapatabilirsin duvardaki delik izlerini. Ayrıca ev sahibinin eve dolap yaptırmanıza müdahale etme hakkı yok. Kapı üstlerini değerlendirin.

Buzdolabının üstüne koyun kullanacağınız zaman yere indirin tekrar yerine kaldırın.
Yada Bebeğin odasına kapaklı bir dolap yatırıp içine koyun görünmesin kullanacağınız zaman mutfakta yere koyun.
Vallahi benimde mutfağımda yer yok ben fırını odamda görünemyecek şekilde koyuyorum kullanacağım zaman da mutfağa getirip kullanıyorum.
Ayrıca bende mutfağımda ki dolapların ve seramiklerin rengini beğenmediğim için dolaplarımı beyaz üzerine kırmızı minik çiçekli sermikleride kırmızı beyaz minik kareli desenleri olan pvc ile kapladım.
Çok harika oldu içim açıldı resmen.

Bence bebeğin yatağını imkanı varsa yatak odasına koy ozaman. Küçük ev çok sıkıntılı ya allah yardımcın olsun canım

Benim bi arkadaşım mutfak masasının altına bi karış yükseklikte bi sehpanın üzerine koymuştu varlığı yokluğu bir. Ama çocuk için riskli olabilir. Dikkat etmen lazım. Ama set üstü ocakları düşünürsen hemen hemen aynı riski taşıyor

Bence hemen çocuğunuza oda yapmayı düşünmeyin. Benimki üç yaşında hala bizim yatak odasında yatıyor. Bu doğru demiyorum ama şimdiden strese girmeyin oda yapacağım diye. Gün ola harman ola. Belki daha iyi bir ev bulursunuz.

dolabı balkona koyabilirsiniz fırını ölçün bu masa tarzı kullanabileceğiniz basık yanlardan geniş dolaplar var onlardan alıp üzerine örtü ile masa yapabilirsiniz hemde balkonda durur

Bende buzdoabimin uzerine koyuyorum isim olunca tezgaha indirip geri kaldiriyorum evim 1+1

Benim oglumun da odasi ve yatagi yok malesef yapamadik oda falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…