Evim mis koksun ama nasıl. ?

oda kokulari bende basagrisi yapiyor , yumos ekstra hanimeli almistim, inanilmaz guzel ve kalici kokusu haftada 1 silme suyuna karistiriyorum.
Silme suyu değilde ben fisfis şişeye koydum yarım kapak ondan birazda su tam doldurmadim arada perdelerime hole falan sıkıyorum mis gibi oluyor..sil e suyuna koyamiyorum çünkü yerler fena kaygan oluyor biz hali vs kullanmiyoruz

kapıyı pencereyi aç, ayrıca havalandırma açık kalıyorsa bazısı jaluzili oluyor onu da kapa.. en çok koku oradan geliyor.

yazın her yer açıktı da şimdi hava buzzzz gibi. bi odanın penceresini üstten açık bırakıyorum. o da banyo ve wc ye etki etmiyo
taşınıcam zaten birkaç aya ama bu aralar koku arttı misafir davet etmeye çekiniyoruz.
jaluzili zaten pencere, sıkıca kapalı üstü de folyo kaplı

Tuvaletleri kapali mi? Ben kapali tuvalet kullaniyorum ve onu da kapali balkona koyuyorum, kedim de kisir oldugu icin hic koku olmuyor. Bi de ev yemegi yediklerinde hem kendileri hem tuvaletleri pis kokuyor. Mama o kadar kokutmuyor.

benim de kedimin tuvaleti kapalı filtreli
mama yediği için dediğin gibi hiç problem olmuyor
2 günde bir temizlenirse tuvalet sorun olmuyor bizde de.

Biraz konu dışı olacak ama GERÇEK hanımeli kokusunu nerede bulabileceğimi bilen var mı?
Beni psikolojik olarak rahatlatan tek koku o diyebilirim.
Gardenya da olabilir ikisinin kokusu çok yakın birbirine.

Ben genelde evdeyken kokulu mumlar kullaniyorum,ama bi yere gideceksek ufak bi tencere de su kaynatip icine bi kac damla okaliptus yagi damlatiyorum,hem butun kokuyu aliyor hemde havayi temizliyor valla tavsiye ederim.Bazen soguk alginligi gibi durumlarda aksamdan cocuklarin odasina yuksek biyere koyuyorum nefesini aciyor insanin cok faydali yani,kimyasal urunler kullanmayin bence.

Evet bunu geldiğimde yapabilirim gerçekten tesekkur ederim

canim bu yumos ekstra olanda kayganlik hissi yok :)))

Tuvaletleri kapali mi? Ben kapali tuvalet kullaniyorum ve onu da kapali balkona koyuyorum, kedim de kisir oldugu icin hic koku olmuyor. Bi de ev yemegi yediklerinde hem kendileri hem tuvaletleri pis kokuyor. Mama o kadar kokutmuyor.
evet tuvaletleri kapalı, 3ü de kısır ancak kapalı ya da açık bir balkonum olmadığı için malesef evde banyoda duruyor. kumlarını iki haftada bir değiştirip üç günde bir yeni kumdan ekleme yapıyorum. ev yemeği de vermiyorum hiç. bende mi sorun var acaba psikolojik olarak hep koktuğunu mu düşünüyorum ki, bilemiyorum. sadece tuvaleti tamamen ovduğumda deterjan kokusunu alabiiliyosam temiz geliyor. ama her gün o kocaman tuvaleti parçalarına ayırıp ovmak da olmayasıya

Otomatik oda spreyi tabiki de ,eşimle hergün akşam eve giriyoruz ortam mis :) zaten siz devamlı temizlık yapıyormuşsunuz bu yüzden kötü bir koku olacağını sanmıyorum,oda parfümünü ayarlayın yarım saate bir, dağılsın kokular

İkea dam mum aldım salonuma koydum çok güzel koku yayılıyor ayrıca englısh home da falan oda kokuları var onlarda iyi ama mum kadar güzel yayılmıyor mumda sanki eve parfüm sıkmışsın gibi

Hergun bu temizliği yapıyorsanız yirmi gün sonrada gelseniz eviniz pis kokmaz merak etmeyin. Kokunun ureyecegi alan kalmamış cunku

Otomatik oda spreyini tek geçerim O çubuklu kokuları çevirmek falan gerekiyor sürekli. Ama otomatik fısfıs zaten en zahmetsizi ve en iyisi

O kokuların hepsi zararlı bence sonuçta kimyasal. Evde sürekli onu koklamak iyi bişey olmasa gerek. Evime hiç sokmadım onlardan sokacağımı da sanmıyorum. Onun yerine evin belirli yerlerine çiçek ot lavanta vb kesecikleri asabilirsiniz

klozet kapaklarını kapatın lavabo ve duş deliklerini de. wc. banyonun yerdeki giderlerini kapatın.
bir de ben mutlaka çamaşır bulaşık makinelerinin gider hortumlarının etrafını kağıt havluyla ve alüminyum folyoyla kapatıyorum.

Ben seyahate çıkmadan önce halılarımı falan kaldırıp silkeliyorum her yeri elektrikli süpürgeyle süpürüyorum. tabanları yüzey temizleyici ve domestoslu suyla siliyorum kuruyana kadar bekleyip halıları seriyorum. Tozları alıyorum. Çöpleri falan atıyorum balkonlarıma varana kadar yüzey temizleyicili suyla yıkıyorum. En son çıkmadan her odaya oda parfümü sıkıyorum çıkıyorum.
Geldiğimde heryer mis gibi kokuyor

benim de kedim var, kapalı kum kaplarından kullanıyorum. koku kumun cinsiyle de alakalı. birde gün içinde mutlaka çok sık kontrol ediyorum, bekletmiyorum.

Evi gitmeden önce temizleyip havalandırın. Migros ta Glade markasının koku keseleri var tanesi 3,95 tl...ister ipinden asın isterseniz keseleri herhangi bir yere koyun tercih sizin. lavantalısı çok hoş kokuyor. giysi dolaplarında da kullanılıyor. dolabın kapagını açınca misler gibi koku yayılıyor.

Birşey daha ekliyeyim. Evden ayrılacagınız son gün evde kokulu yemeklerden yapmayın. kızartma, sucuk, karnabahar, kereviz, lahana gibi....bunlar evde kötü koku bırakıyor çünkü. gitmeden önce evi mutlaka havalandırın.

Topaklanan kum kullaniyorum her kaka yaptiginda aliyorum, cis de topaklaniyor onu da alip atiyorum. Sadece hastalanirsa pis kokuyor, ben de bana mi kokmuyor diye dusunuyordum ama evime gelen herkes ayni seyi soyluyor, hic kedi kokusu yok :) ara ara misafir kedilerimiz oluyor hele kisir degilse ve hastaysa evdeki kokulari 1 ay çıkmıyor ama canlari sagolsun, birakin banyonuz da azcik koksun, takarsaniz daha cok gelir o koku size.

benim de kedim var, kapalı kum kaplarından kullanıyorum. koku kumun cinsiyle de alakalı. birde gün içinde mutlaka çok sık kontrol ediyorum, bekletmiyorum.

sanırım ikinizde de tek kedi var. benim sorunum sayıyla da alakalı olabilir gibi geldi yorumları okuyunca dediklerinizin hepsini yapıyorum. topaklanan kaliteli kum vs. hastada değiller allah korusun. tek kedi için konuşursak üç gün tuvaletini temizlemediğinizi düşünün, kokuyu ve görüntüyü hayal edin. bizimkiler bunu tek günde oluşturuyorlar :/ ben aslında ne bileyim şunu sık, bununla karıştır gibi ipuçları beklemiştim ama yok sanırım bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…