-
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
Deprem bölgesinde ailemkonteynir cok zor olur ev saglamsa sorun olmaz.Merhaba arkadaşlar. Bilmeyenler için özet geçeyim eşim askeri personel İstanbul'da çalışıyordu, bende ailemin yanında kalıyordum bir süreliğine. Deprem bölgesinde ailem. Eşim deprem olunca buraya tayin istedi ve tayin çıktı. Evimiz var burda 3+1 çok güzel ve yeni bina hasarsız raporu da verildi içindeki kiracı çıktı ve biz eşim gelince geçtik. Evi çok seviyorum öyle temiz ve güzel ki giriş kat ama hoş tatlı küçük odalı ve güzel yani. Dün akşam ve önceki akşam deprem tekrar oldu 4.2 ve 5.3 ağlayarak kaçtık evden. Ailemin köy evine geldik. Şimdi ne yapacağız bilmiyoruz. Evimde hasar yok sallandiktan sonra girip baktım bişey yoktu. Eşim askeriyede konteyner veriliyor askeri personele bizde isteyelim diyor normal konteyner dan bir oda fazla. Şimdi karar vermemizi istiyor tekrar eve dönmek mi mantıklı sizce yoksa eşya bile götüremeyecegim konteynera gitmek mi?
Bizim eve de az hasarlı verildi kolonlardan dolayı ama evimin içi bomba gibi patladı yaptırdık mecbur geçtik.Merhaba arkadaşlar. Bilmeyenler için özet geçeyim eşim askeri personel İstanbul'da çalışıyordu, bende ailemin yanında kalıyordum bir süreliğine. Deprem bölgesinde ailem. Eşim deprem olunca buraya tayin istedi ve tayin çıktı. Evimiz var burda 3+1 çok güzel ve yeni bina hasarsız raporu da verildi içindeki kiracı çıktı ve biz eşim gelince geçtik. Evi çok seviyorum öyle temiz ve güzel ki giriş kat ama hoş tatlı küçük odalı ve güzel yani. Dün akşam ve önceki akşam deprem tekrar oldu 4.2 ve 5.3 ağlayarak kaçtık evden. Ailemin köy evine geldik. Şimdi ne yapacağız bilmiyoruz. Evimde hasar yok sallandiktan sonra girip baktım bişey yoktu. Eşim askeriyede konteyner veriliyor askeri personele bizde isteyelim diyor normal konteyner dan bir oda fazla. Şimdi karar vermemizi istiyor tekrar eve dönmek mi mantıklı sizce yoksa eşya bile götüremeyecegim konteynera gitmek mi?
Sen taşındın mı yaşadığın yerde mi hissettinAz önce ufakta olsa yine oldu. Ama insan artık lanet olsun deyip kımıldayamıyor bile gerçekten çünkü çok yorucu Allah beterinden korusun. Ben dünkü depremlerde hiç dışarı çıkmadım. Eviniz giriş katmış bu iyi birşey. Konteyner yerine iki çocukla ev daha mantıklı.
Ev sağlam ise niye eve dönmüyorsunuz ki? Köy evleri çok mu sağlam da oraya gittiniz? Ek olarak bu sıcakta konteyner zor olmayacak mı?Merhaba arkadaşlar. Bilmeyenler için özet geçeyim eşim askeri personel İstanbul'da çalışıyordu, bende ailemin yanında kalıyordum bir süreliğine. Deprem bölgesinde ailem. Eşim deprem olunca buraya tayin istedi ve tayin çıktı. Evimiz var burda 3+1 çok güzel ve yeni bina hasarsız raporu da verildi içindeki kiracı çıktı ve biz eşim gelince geçtik. Evi çok seviyorum öyle temiz ve güzel ki giriş kat ama hoş tatlı küçük odalı ve güzel yani. Dün akşam ve önceki akşam deprem tekrar oldu 4.2 ve 5.3 ağlayarak kaçtık evden. Ailemin köy evine geldik. Şimdi ne yapacağız bilmiyoruz. Evimde hasar yok sallandiktan sonra girip baktım bişey yoktu. Eşim askeriyede konteyner veriliyor askeri personele bizde isteyelim diyor normal konteyner dan bir oda fazla. Şimdi karar vermemizi istiyor tekrar eve dönmek mi mantıklı sizce yoksa eşya bile götüremeyecegim konteynera gitmek mi?
Görev gereği maraştayım canım.Sen taşındın mı yaşadığın yerde mi hissettin
Korkudan dönemiyoruz çok sallandı sakinleşmek için geldik buraya. Köyde ki evler ailemin hasarsız çıktı müstakil diye geldik ne bileyim binalara karşı bir huzursuzluk oldu deprem sonrası. Ve evet konteyner lar feci sıcaklar. Çok teşekkür ederim yorum içinEv sağlam ise niye eve dönmüyorsunuz ki? Köy evleri çok mu sağlam da oraya gittiniz? Ek olarak bu sıcakta konteyner zor olmayacak mı?
Köylere de geç gidiyorlar yollar vs çöküyor. Bence daha tehlikeli. Eviniz sağlam dendi ise evinizde olun derimKorkudan dönemiyoruz çok sallandı sakinleşmek için geldik buraya. Köyde ki evler ailemin hasarsız çıktı müstakil diye geldik ne bileyim binalara karşı bir huzursuzluk oldu deprem sonrası. Ve evet konteyner lar feci sıcaklar. Çok teşekkür ederim yorum için
Bizde müstakil ev baktık ama hiç yok. Bahçe baktık ev yapmak için oda dönümüne 1600 trilyon dediler ki burası baya köy yani. Çok yüksek geldi fiyatlar bıraktık mecburen bakmayı.Deprem bölgesinde olupda yasamak çok zor sürekli panik halinde hep tetikte oluyor insan annem , ablam ayni binadalar binada en ufak hasar yok ama karşı binalardan yan binalarda göçük altinda kalanlar yıkımı bekleyen binaları gördükçe insan korkuyor annemler 6 aydir arsa yada müstakil ev bakıyorlar bulamiyorlar imkansizliktan oturuyorlar sizin böyle bir imkaniniz varsa düşünmeyin bile derim
Çok sağolun haklısınız tabi ne olur bilinmez o an binadan kaçma fikri iyi geldi ve geldim buraya bundan sonra mecburen geçeceğiz eveKöylere de geç gidiyorlar yollar vs çöküyor. Bence daha tehlikeli. Eviniz sağlam dendi ise evinizde olun derim
İnşallah alışırız alışma fikri bile zor bu korku için. Rabbim CC güv versin her birimize. Size de çok çok geçmiş olsunBizim eve de az hasarlı verildi kolonlardan dolayı ama evimin içi bomba gibi patladı yaptırdık mecbur geçtik.
Konteyner sıcakta ve soğukta sıkıntı oluyor insanlar mahvoluyor ama mecbur napsınEviniz en iyisi bence sürekli sallanıyoruz korkuyoruz alışmak zorundayiz.
Arsa ve M.ev fiyatları uçuyorBizde müstakil ev baktık ama hiç yok. Bahçe baktık ev yapmak için oda dönümüne 1600 trilyon dediler ki burası baya köy yani. Çok yüksek geldi fiyatlar bıraktık mecburen bakmayı.
Teşekkür ederim rabbim hepimizin yardımcısı olsun.İnşallah alışırız alışma fikri bile zor bu korku için. Rabbim CC güv versin her birimize. Size de çok çok geçmiş olsun
O zaman evinize geçin bence. Konteynerda yaşamak kolay değil evet. Sağlam ev seçeneği varken tercih edilmez.Ev çok yeni bu ev ve caddede bununla beraber yapılan ortak evler var hepsi sağlam devlet verdi raporu ama evin içide temiz yani bişey yok. Ama konteyner da kayınvalidem kalıyor çok küçük görüntü olarak bile çok zor geliyor
Hayırlısı ols inşallahGörev gereği maraştayım canım.