Evi olmadığı için ailem vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevdiğim insanın içkisi kumarı sigarası hiçbir kötü alışkanlığı yok ailem çocuğu ve ailesini araştırdı kimse onlar hakkında kötü yorum yapmadı herkes tarafından sevilen saygı duyulan insanlarlar çocukta dahil ailem ailesiyle tanıştı aileyi de beğendi ama çocuğun evi olmadığı için ailem vermiyor ne yaptıysak ikna olmuyorlar ev olmadan olmaz diyorlar başka birşey demiyorlar ailesi de alıcaz ama şuan hem ev alıp hem düğün yapacak durumumuz yok kendi aile apartmanları var oturdukları yer 7 odalı evi ikiye bölelim siz diğer tarafa geçin dediler ailem istemedi kiraya çıkın kiranızı biz ödeyeceğiz dediler ailem kabul etmedi yüzük takalım adını koyalım en azından ev alınca düğün yaparız dediler ona da yanaşmıyor aile ne yaptıysak olmadı birbirimizi çok seviyoruz en son çare kaçacağız her ne kadar bunu istemesekte mecburuz sizce hata ailemde mi bizde mi
1 yıl gecmeden post acarsn cok pişmanım boşanıyorum hamıleym aılem kabul etmıyor diye ailenin istememe sebebi belkide ev degil

Kendisi de babamla konuşmak istedi ama ben babamın tepkilerinden emin olamadığım için korkuyorum daha kötü olur mu diye
Annen mi daha ılımlı baban mı? Birini yanına çekmeyi denesen? Belki öbürünü ikna edebilir. Zaten baya kötü bi durumdasınız. Kaçmayı düşünecek noktaya gelmişsin. En fazla ne olabilir ki? Bi düşün.

Annen mi daha ılımlı baban mı? Birini yanına çekmeyi denesen? Belki öbürünü ikna edebilir. Zaten baya kötü bi durumdasınız. Kaçmayı düşünecek noktaya gelmişsin. En fazla ne olabilir ki? Bi düşün.
İkiside ılımlı değil şöyle birşey anlatayım size sevgilimin kuzeni telefoncu bende kuzeninden telefon aldım indirim yaptı tanıdık olduğum için sevgilim araya girdi neyse babamla fiyat araştırması yaptık en ucuz onlar veriyordu onlardan almaya karar verdik ama kuzeninin dükkanı arabayla 1 saatlik mesafedeydi babam ben oraya kadar gitmem dedi sevgilim de ben getiririm sana dedi kendisi iş çıkışı o yorgunlukla oraya kadar telefonu almak için gitti biraz bekledi derken benim yaşadığım semte gelmesi gece 11 i buldu hiç dinlenmeden yemek yemeden yaptı bunu telefonu bize getirdi ve erkek kardeşim bir ara sokakta telefonu ondan alıp gönderdi kardeşim eve geldiğinde babama bu saatte otobüs bulamaz çocuğu eve bıraksaydık dediğinde babam banane bu saatte ben mi gel dedim gitsin nasıl gidiyorsa dedi ve bir teşekkür bile etmedi çocuğa eve çağırıp oğlum teşekkür ederiz çık bir yukarı soluklan bi çay iç yalandan bile sormadılar bu soruyu biliyormusunuz ama sevgilim adam yerine bile konulmamasına rağmen bir gün birşey demedi aileme

İkiside ılımlı değil şöyle birşey anlatayım size sevgilimin kuzeni telefoncu bende kuzeninden telefon aldım indirim yaptı tanıdık olduğum için sevgilim araya girdi neyse babamla fiyat araştırması yaptık en ucuz onlar veriyordu onlardan almaya karar verdik ama kuzeninin dükkanı arabayla 1 saatlik mesafedeydi babam ben oraya kadar gitmem dedi sevgilim de ben getiririm sana dedi kendisi iş çıkışı o yorgunlukla oraya kadar telefonu almak için gitti biraz bekledi derken benim yaşadığım semte gelmesi gece 11 i buldu hiç dinlenmeden yemek yemeden yaptı bunu telefonu bize getirdi ve erkek kardeşim bir ara sokakta telefonu ondan alıp gönderdi kardeşim eve geldiğinde babama bu saatte otobüs bulamaz çocuğu eve bıraksaydık dediğinde babam banane bu saatte ben mi gel dedim gitsin nasıl gidiyorsa dedi ve bir teşekkür bile etmedi çocuğa eve çağırıp oğlum teşekkür ederiz çık bir yukarı soluklan bi çay iç yalandan bile sormadılar bu soruyu biliyormusunuz ama sevgilim adam yerine bile konulmamasına rağmen bir gün birşey demedi aileme
Üzgünüm ama sevgilinin bunlara şu an bişey dememesi hiç demeyeceği anlamına gelmez. Evlendikten 5 yıl sonra sen ailesiyle ilgili bi konuya karşı çıktığında ama senin ailen bana şunu şunu yaptı ben sustum sende sus diyebilir bu da en iyi olasılık. Ailene karşı kinlenip bunu senden de çıkarabilir çünkü her şey sevgi aşk değil bi gün bu duyguya alışılıyor tölere etmeyi öğreniyorsun ve o gün sadece eşine duyduğun saygı önemli oluyor. Ya da geçmişte yaşananlar.

Üzgünüm ama sevgilinin bunlara şu an bişey dememesi hiç demeyeceği anlamına gelmez. Evlendikten 5 yıl sonra sen ailesiyle ilgili bi konuya karşı çıktığında ama senin ailen bana şunu şunu yaptı ben sustum sende sus diyebilir bu da en iyi olasılık. Ailene karşı kinlenip bunu senden de çıkarabilir çünkü her şey sevgi aşk değil bi gün bu duyguya alışılıyor tölere etmeyi öğreniyorsun ve o gün sadece eşine duyduğun saygı önemli oluyor. Ya da geçmişte yaşananlar.
Evet bir gün ailemin yaptığı hatalar yüzüme vurulabilir peki o zaman suçlu sevgilim mi olur yoksa ailem mi sanırım böyle birşeyi bende olsam bende yüzüne vururdum kendime yapıldığını düşündüm de

Şuan bu konuda bir yorum yapsa kötü birşey söylese tepkimi gösteririm bu şekilde konuşamazsın derim ama içten içe haklı olduğu gerçeğini de düşünürüm sonuçta seni adam yerine bile koymadılar

Şuan bu konuda bir yorum yapsa kötü birşey söylese tepkimi gösteririm bu şekilde konuşamazsın derim ama içten içe haklı olduğu gerçeğini de düşünürüm sonuçta seni adam yerine bile koymadılar
Sen şu ana odaklısın bak dinlemiyorsun. Lütfen aç bu tip konularda adamlar neler yapıyor konuları oku da gör. Adam 10 yıl önceki şeyin kinini tutup karısına huzur vermiyor evde. Bu kadar toz pembe değil ya her söylenen şeye her olasılığa bi bahanen var böyle olmaz. Böyle çözemezsin. Bi otur düşün acaba doğru olabilir mi diye söylenenler acaba gerçekten yaşasam naparım diye bi düşün. Gerçekçi ol biraz. Ne kadar kardeşime benziyorsun ya valla tek farkınız şu an kardeşim çalışıyor. Ama aynı körlük aynı toz pembe bakış aynı boş hayaller aynı ezilme ihtimali yani aileniz size kötü davranıyor da diğerleri çok mu temiz sanıyorsunuz. Gidin görün yaşayın valla ne diyim.

Gezgin4956, eski üye-yeni üye, tecrübesi olan olmayan vs herkese siz hepiniz ben tek modunda direniyorsunuz. Vay arkadaş bu ne dayanıklılık, gidin evlenin yakın başınızı. Herkesi kurtaramayız. Ben de dahil kızı olan kızı yerine koyup ayrı yazdı açıkladı, evlilik sonrası sorun yaşayanlar ayrı yazdı açıkladı, ortak mal olayından ağzı yanan ayrı açıkladı, bu zihniyette insanlarla aynı havayı soluyanlar ayrı yazdı açıkladı ama bırak pes etmeyi, her söylenene bahane ürete ürete yürüyüp geçiyorsunuz.

Hanımlar boşuna yazmayın artık. Duymak okumak istediği tüm yorumlar kaçmasına teşvik edici olanlar. Bu kadar kişi söylüyorsa bir bildikleri var demiyor ama herkes kaç evlen yazsa bu kadar kişinin bir bildiği var deyip kaçacak. Hatta ruhen kaçmış bile. Karşı taraftan bakarak konuşuyor, sadece bedeni ailesinin evinde. Sevgilisi ve ailesinin aldığı kararlara şimdiden harfiyen uyuyor, hatta ailesi kontrol etmese tüm kazancını sevgilisine vereceğini bile yazdı.

Ailenizle ipleri kopardıktan sonra kendi başınıza ayakta durabilecekseniz; yani Allah korusun eşinizle ayrılırsanız, çocuğunuz olur da ayrılırsanız dönüp ailenize başvurmadan onların yardımını istemeden hayatınızı kazanıp devam ettirebilecekseniz kaçın tabii. Ama öyle bir şey olduğunda kaçarak evlendim ailem çocuğumla dönmemi istemiyor ya da döndüm ama laf yiyorum diyecekseniz ailenizin fikrini önemseyin

Asla ama asla kaçma..bu seni değersiz yapar,en ufak bir kavgada kaçmasaydın derler..ailenin kapısını da tamamen kapatmış olursun..ailenin yanındayken bi kursa falan git,meslek edin,bi işe gir,evleneceksen öyle evlen..en kötü kira 15,20 bin..bu adam tek maaşla hem kira hem evi nasıl geçindirecek..çocuk da olunca hele...kirayı ailesi de o kadar parayı nereye kadar,nasıl ödeyecek..mecbur ailesinin evi bölme planına uyacaksın, rahat edecek misiniz,aile apartmanı, diğer 9 kardeş ne diyecek,gelenler gidenler....hepsini kabul ederim diyorsanız evlenin..

50 sayfadır neyin iknası hanımlar ya?
Bırakın kaçsın.
Görsün, yaşasın.
Sonra gelsin :)
Ben bi ara bu kadar çok mantığını kullanma konusunda sıkıntılar yaşayan, içgüdü odaklı insanın olduğunu aklımdan çıkarmışım.

Ben bi ara bu kadar çok mantığını kullanma konusunda sıkıntılar yaşayan, içgüdü odaklı insanın olduğunu aklımdan çıkarmışım.

Önceki yorumumda da yazdım, ruhen kaçmış zaten. Sadece bedenini nasıl götüreceğini ayarlıyor.
Yaşayıp görmek istiyorsa görsün madem.
Burada hayatı tecrübe etmiş insanların fikirlerini okudu hem de 50 sayfadır.
Kimseye bu kadar yorum da yapılmaz ayrıca, kıymetini bilsin.
İdrak etsin diye denilmedik şey birakilmamissa eğer demek ki bildiğini okumayı seven bir tip.
İyi madem.
Nasılsa biz buradayız.

Yaşayıp görmek istiyorsa görsün madem.
Burada hayatı tecrübe etmiş insanların fikirlerini okudu hem de 50 sayfadır.
Kimseye bu kadar yorum da yapılmaz ayrıca, kıymetini bilsin.
İdrak etsin diye denilmedik şey birakilmamissa eğer demek ki bildiğini okumayı seven bir tip.
İyi madem.
Nasılsa biz buradayız.
Evlenınce yapılmayacak zaten çok biliyodun al otur çek denecek. Çok çok 10 sayfa. Kendini öyle bir çıkmaz sokağa atacak. Okurken yok, çalışırken yok, kendi hayatını kurmaya gelince yok, koca deyince inadı tutar bizim kızların.

50 sayfadır neyin iknası hanımlar ya?
Bırakın kaçsın.
Görsün, yaşasın.
Sonra gelsin :)
Sanki karşında kardeşimi görüyorum ya o kadar kulaklar kapalı. Gözler kör. Akıllı bi kız çıkarda belki dinler diyorum ama yok. Kardeşimdende beter galiba ona bişey söyleyince 5 dk susup ne dediğimi düşünüyo bari 😅 burda 1000 tane yorum var hepsine aynı amalar aynı sevgilim şöyle böyleler ailem şöyle böyleler. Anne babasına ilah mısınız nesiniz diyo ama sevgilisini koyduğu yeri görmüyo. Valla insan çıldırır böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X