Evi muteahhite veriyoruz nelere dikkat edelim?

Bnm ev de 100m2 3+1 banyo kucuk oldugu icin çamaşır makinasi mutfaga konmuş bu yuzden mutfak masasina yer yok..salon diye konumlandirdiklari yere iki koltuk 1 tv ünitesi sigiyor..yatak odasina dolap sığmıyor..dolabimi konsolumu bir odaya koyup masa sandalyemi iptal ettim kullanmiyorum..100 m2 3+1 gercekten cok kucuk ama ayni m2 ,2+1 olsa inaninki cok cok daha iyi olurdu..100 m2 3+1bi evde asla salona koltuk takimi masa sandalye sigmiyor

hadi yaa.. siz de mi mütahite vermiştiniz. beiz proje isteyeceğiz ona ggöre bakacağız küçük olursa artık 2+1 e çevirilebilir.

Ooo rengine kadar belirtmemiz gerekiyor muymus bilmiyordum muteahhit de fazla bir bilgilendirme yapmadi bu konularda.
Portmanto koydurmak mantikliymis
Mesela sozlesmede antre ve koridorlar seramik diyor sizce parke mi seramik mi daha iyi olur ?
Antre,koridor gibi yerleri seramik yapıyorlar çoğunlukla ama parkede güzel olur fakat sudan etkilenmeyen olması gerek müteahhit genellikle parke yaparken normal parke yaparlar sudan etkilenen türünden,parke rengini sakın koyu yaptırmayın açık renk yaptırın mümkünse beyaz olsun beyazlı-grili de olur.

Aynen öyle yapılmaz ama oranın imar yönetmeliğini bilemediğim için kesin birşey diyemem.
Hayırlı olsun şimdiden.

hadi yaa.. siz de mi mütahite vermiştiniz. beiz proje isteyeceğiz ona ggöre bakacağız küçük olursa artık 2+1 e çevirilebilir.
Biz mutahite verilen bi evde kiraciyiz:) en ust kat bnm ev dublex..ust katta bi oda ve banyo bide teras var..apartmanin en genis dairesi bnmki alt kat falan banyoda icinde olunca iyice kucuk oluyor..buranin arsa sahipleri bnm bulundugum kati istemis ama 40bin tl istemis mutahit..alt katlardan vermis arsa sahiplerine..hepsi 3+1 ama kucucuk odalar malesef..

teşekkür ederim dikkat edicem :)bana kalsa asla koyu renk istemiyorum da bakalım neler olacak :)

hımm anladıım. müteahitten yüzü gülen varmı acaba :) ankastresi de içindemiydi sizin ? şimdiki müteahhitler ankastreyle yapıyormuş diye duydum

teşekkür ederim dikkat edicem :)bana kalsa asla koyu renk istemiyorum da bakalım neler olacak :)
Koyu renk tozu,kiri,bütün ayak izini belli ediyor anında o yüzden hiç sevmiyorum evin parkesini ama yapılmış daha yeni :) şimdilik değişmez.Kapılarıda krem-beyaz tonları yaptırın derim.

Ankastreyi şimdi ki evlere hep koyuyorlar siz de koydurabilirsiniz.

hımm anladıım. müteahitten yüzü gülen varmı acaba :) ankastresi de içindemiydi sizin ? şimdiki müteahhitler ankastreyle yapıyormuş diye duydum
Yok hayir bin rica bin minnet mutfak dolaplarini yaptırmışlar yoksa yapmiyormus onu bile

Yok hayir bin rica bin minnet mutfak dolaplarini yaptırmışlar yoksa yapmiyormus onu bile
ah işte sözleşmenin önemi burada ortaya çıkıyor. biz de ankastresi kombi ve dolaplar için konusucaz bakalım nasıl olacak bizimki

evet ya birde karanlık yapmaz mı evi koyu renk :) güle güle oturun yine de :)
krem tonlarını beğeniyorum bana toz vs belli etmiyor gibi geliyor inşalah anlaşırız :)
ankastre dolaplar kapılar kombi vs hepsini görüşücez bakalım ne olacak :)

ah işte sözleşmenin önemi burada ortaya çıkıyor. biz de ankastresi kombi ve dolaplar için konusucaz bakalım nasıl olacak bizimki
Celik kapi var mesela ama bnm ikeadan aldigim bi tepsi var inaninki o daha saglam demir olarak:) hirsiz falan omuz atsa acar yani kapiyi..ev icindeki kapilar bildiginiz en ucuz kapilar..gecenlerde yagmur yagdi belki komik gelecek 6.kattayim ama camlarin altindan su sizmis koltuklarin alti falan suydu hep..butun camlarin altina icinden disindan biz silikon cektik..bunun bir önemi yok olabilir ama dusunun onemsizligini..Banyomun gideri baska yerde akinti ters tarafta..tekrar fayans dosenecek yerlere..cok asiri buyuk problemler degil bana gore cunku kiraciyim ama ev sahibi olsam can skci olabilirdi..bu arada yaptığı evlere 2 yil garanti veriyormus bi sknti olunca mutahiti ariyorlar apartmandakiler bu yuzden

Sozlesmeyi bir avukata yaptirabilirsiniz.

Emin olun alacagi ucret size kazandiracaklarindan cok cok azdir

Mesela isitma sistemi kombi olacaktir tarzi bi cumle yaziliyor.
Bu muteahitin kombi verecegi anlamina gelmez.
Merkezi sistem kurmayacagi anlamina gelir sadece. Tek kelimelik seyler o kadar fark eder ki...

Bir de tabi ki karsiliginda kac daire alacaginizi degil yuzde kac alacaginizi yazdirin.
Genelde muteahitlerin belediyede adami olur. Mesela 4 kat der bastan size. Sonra 6 kat cikar. Kac daire olacagini yazarsaniz siz o ekstra 2 kattan hic bir sey alamazsiniz.

Ankastre genelde sitelerde konulur. Onun dışında kimse koymaz.

Birde arsanın mevkisi önemli. Ara sokağa önem verilmez belki ama cadde üstü yerlerde reklamı olacağından güzel yaparlar:)

Ayrıca bizim ev sahipleri gayet memnun bizden

Yaani dogru duzgun is yapmamis muteahhit iste sonradan bizde magdur olmamaya calisiyoruz bakalim. Fazla da guvenmemek gerekiyor demekki. Adamin bize dedigi şu size yapacagim daireyi parmakla gosterecekler diyor.

Olurmu öyle şey mümkün değil. Ruhsat başvurusunda kaç katsa o yapılır.

Ha yönetmelik değişti ekstra 2 kat çıktı diyelim.
Ozaman da tadilat ruhsatı alınır belediyeden. O ruhsat için yeni sözleşme yapılır ve mal sahibi ve müteahhit imzası olmadan çıkmaz ruhsat.

Tamam müteahhitleri gömelim de, işin iç yüzünü görmeden gömmeyelim

Ooo siz cici muteahhitsiniz demekkii :) bizimkisi de site olacak kismetse :)
Bizimkide bize yapacagi daireyi herkes parmakla gosterecekmis oyle diyor :)
birde şey duydum yasadigim ilde artik muteahhitler alaturka wc koymamaya baslamislar sozlesmeye eklettirsem komik duruma dusmem diimi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…