Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
projesiz kim kimle ne sözleşmesi yapacak onu anlayamadım zaten.İşte o proje elverdiğince ucu açık bir kavram. Ayrıca sözleşmeden önce teminat isteyin, teminatı bankaya nakit yatırsın, inşatı bırakıp kaçarsa ne teminatı olacak. Nakit teminatta ısrar edin, teminat senedi ya da başka bir mülk göstermesine izin vermeyin. Bizim site geçen yıl verildi müteahhite, iki yıl toplantı yaptık epey antremanlıyım:) olmayan bir proje için asla sözleşme yapmayın projeyi çizdirsin ve belediyeden onayını alsın. Bu işlemler bir masraf o yüzden sözleşmeden önce yapmak istemiyorlar ama diretin, şartları verene kadar imza atmayın, çok uğraşırsınız
sizinki çok güzel hazırlanmış bende bu sözleşme gibi açık ve net maddeler eklenmesini istiyorum. bize örneek sözleşme verildi eklemek istediklerimizi belirteceğiz.size geçen hafta hazırladığımız sözleşmenin daire özellikleri kısmını kopyalayacağım. bakarsınız ordan sizinkiyle karşılaştırırsınız.
tamamdır kombiyi kabul ederse bu şekilde olacak yani :)doğalgaz saati zaten abonelik alındıktan sonra getirilip takılıyor.
elektrik ve su saatini zaten müteahhit takmak zorunda.
şu şekilde, mesela siz elektrik su aboneliği ücretini ödersiniz.
müteahhit işlemlerini halleder. saatler takılır.
çünkü saatler takılmadan binanın elektriği suyu verilmez.
ama kombi kimsenin taktırdığını görmedim.
ha anlaşırsanız taktırabilir de, masrafıyla alakalı tüm olay.
işte biz herahngi bir proje henüz görmedik. odaların m2 lerini falan sözleşmeye neye göre ekleyeceğiz?siz kesin projeyi değil ama avan projeyi görürsünüz, odalar yerleri büyüklükleri belli olur.
ona göre anlaşırsınız.
bir arkadaş yazmış, mutfak dolabı yüklük falan zaten projede belli olur.
bir kopyasını alırsınız ondan imzalı şekilde.
öyle başlanır.
ha proje belediyeye gider ufak tefek değişimler olur mecburiyetten, ona bir şey yapılamaz.
ama 3+1 daire 2+1 e düşmez sonuçta, ana taslak belli olur.
baya bir kazık atmışKentsel dönüşüm dimi?? Biz arsa verdik zamanında.. her kata 2 daire dedi 3 daire yaptı.. dükkan yapmıcam dedi yapıp bime kiraya verdi![]()
projesiz kim kimle ne sözleşmesi yapacak onu anlayamadım zaten.
bir mimara gerekli hesaplar yaptırılır,avan proje çizdirilir, o projeyle zaten gidip daire sahiplerine sunulup onun üzerinden sözleşme imzalanır.
ama sözleşmesini yapmadan proje için asla belediyeden onay alamaz.
projelerin ruhsat başvurusu için belediye gitmesi için zaten istenen ilk belge noter sözleşmesi ve vekaletnamelerdir.
bazı belediyeler kendi insiyatifiyle ön inceleme yapıyor, öyle bir durum varsa yaptırılabilir.
ama bu asla kesin sözleşme budur anlamına gelemez.
bazen ön incelemeden sonra bile ruhsat aşamasında kimi yerleri değiştiriyor belediye.
sizinki çok güzel hazırlanmış bende bu sözleşme gibi açık ve net maddeler eklenmesini istiyorum. bize örneek sözleşme verildi eklemek istediklerimizi belirteceğiz.
tamamdır kombiyi kabul ederse bu şekilde olacak yani :)
işte biz herahngi bir proje henüz görmedik. odaların m2 lerini falan sözleşmeye neye göre ekleyeceğiz?
sizin söyledğiniz gayet mantıklı işte bizim müteahhiitimiz bize herhangi bir proje veya çizim göstermedi. biran önce sözlemeyi yapmamızı ve imzalamamızı istiyor.projesiz kim kimle ne sözleşmesi yapacak onu anlayamadım zaten.
bir mimara gerekli hesaplar yaptırılır,avan proje çizdirilir, o projeyle zaten gidip daire sahiplerine sunulup onun üzerinden sözleşme imzalanır.
ama sözleşmesini yapmadan proje için asla belediyeden onay alamaz.
projelerin ruhsat başvurusu için belediye gitmesi için zaten istenen ilk belge noter sözleşmesi ve vekaletnamelerdir.
bazı belediyeler kendi insiyatifiyle ön inceleme yapıyor, öyle bir durum varsa yaptırılabilir.
ama bu asla kesin sözleşme budur anlamına gelemez.
bazen ön incelemeden sonra bile ruhsat aşamasında kimi yerleri değiştiriyor belediye.
bu adamlar neden böyle yapıyor anlamadım bende zaten.üstte bir arkadaşa da yazmıştım.
sizin hiç proje görmeden sözleşme imzalamanız saçmalık.
kesinlikle önce projeyi görmeniz gerekli.
odaların m2 si yazılmaz zaten şu oda şu kadar diye.
siz proje görürsünüz.
m2lerini üzerinde yazar, sözleşmeye daire net-brüt bu kadar m2 diye yazılır.
bence imzalamayın o zaman.sizin söyledğiniz gayet mantıklı işte bizim müteahhiitimiz bize herhangi bir proje veya çizim göstermedi. biran önce sözlemeyi yapmamızı ve imzalamamızı istiyor.
Siz çizim isteyin. Etüt görmek istiyoruz diyin.Hayir henuz bir cizim gostermediler. Hissedarlardan imza toplaniyor bu bir hafta icerisinde istediklerinizi belirtin denildi. Biran once baslayalim diyorlar aceleye mi getiriyorlar acaba diyorum dusununce.
o zaman projeyi görmek istediğimizi sonrasında sözleşmeyi yapacağımızı müteahhite söyleyelim. biz bu işlere yabancıyız diye adamlar kafalarına göre takılacaklarmış ya şuanda gıcık oldum :)bence imzalamayın o zaman.
zaten imzalasanız bile projenin çizim sürecini bekleyecek müteahhit.
genel olarak anlaşırsınız. tamamdır dersiniz.
projesini getirir tamamsa aynı gün bile gider notere sözleşme yaparsınız.
tamamdır :) yani buraya yazmasam aklıma gelmez çizim vs. istemek bu işlere yabancıyız. dediğiniz gibi bir çizim isteyeceğiz. çizim yapılmadan sözleşme yapılmıyormus bir arkadaşın yazdığına göre.Siz çizim isteyin. Etüt görmek istiyoruz diyin.
Evin planı hangi daire sizin olacak vs. Bunları görmeden imza atmayın.
Zaten en fazla 2 saatlik iş yaptıracakları.
Şehir İstanbul mu bu arada ?
maalesef öyle bir durumun içindeyiz bakalım dile getireceğiz bunları müteahhite.Projeyi görmeden ve bu projeyi noterde sözleşme haline getirmeden asla asla imza atmayın. O ne ya proje gostemeden imzaları atın demek?
Evet marka modele varana kadar belirtmek önemli. Ama alternatifli söyleyin.Oyy baya buyuk bir arastirma yapmam lazim :) bunlarida not alayim
evet haklısınız bize daha proje bile göstermediler...Projede alacağınız dairelerin işaretli olması önemli. Kapı no vs yazarsa onları degistirebiliyorlar. Ev satarken normalde atıyorum 3 numarayı gösteriyor sonra evi teslim alırken bir bakıyorsun sana gösterdiğiniz yanındaki daire 3 numara
evet haklısınız bize daha proje bile göstermediler...
çizim isteyeceğiz biz de dedeiğiniz gibi önce proje. şimdi hatırladım 2-3 sene önce bir müteahhitle görüşülmüştü adam çizimi falan koymuştu önümüze.Yok size projeyi çizmeleri lazım. Önce proje olmalı.
tamamdır :) yani buraya yazmasam aklıma gelmez çizim vs. istemek bu işlere yabancıyız. dediğiniz gibi bir çizim isteyeceğiz. çizim yapılmadan sözleşme yapılmıyormus bir arkadaşın yazdığına göre.
şehir istanbul değil ufak bir şehirde yaşıyorum :)