Evi muteahhite veriyoruz nelere dikkat edelim?

mikimaus

Kalır dudaklarda şarkımız bizim
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
883
1.210
113
Evet arkadaslar sizlerin fikirlerine ihtiyacim var.
Baslikta belirttigim gibi evimizi muteahhite verecegiz.
Sizce nelere dikkat edelim?
Mutfak dolabindan yerdeki parkeye kadar bir sürü ayrıntısı var kafam karısık.
Siz olsaniz nelere dikkat edersiniz mesela şu kesin olmalı dediginiz var mi ?

Pimapenin rengi, mutfak dolapları rengi tipi, parkeler, kombiyi kim taktıracak, evin kapısı ve özellikleri, iç dış izolasyon (ses/ısı içi),binanın cephesi, odaların m2leri, portmanto-banyo dolapları, duşakabin, seramikler vs

Ayrıntısı çok yani hepsini yazacaksanız.

Evin heryerinde hangi malzeme kullanılacağı, hangi kalitede olacağı, modeli, rengi, varsa markaları herşeyi tek tek yazmanız lazim sözleşmeye. Yoksa kafaya buyruk ne dengelirse öyle yapıyorlar.

Ooo rengine kadar belirtmemiz gerekiyor muymus bilmiyordum muteahhit de fazla bir bilgilendirme yapmadi bu konularda.
Portmanto koydurmak mantikliymis
Mesela sozlesmede antre ve koridorlar seramik diyor sizce parke mi seramik mi daha iyi olur ?

Evin heryerinde hangi malzeme kullanılacağı, hangi kalitede olacağı, modeli, rengi, varsa markaları herşeyi tek tek yazmanız lazim sözleşmeye. Yoksa kafaya buyruk ne dengelirse öyle yapıyorlar.
Tesekkur ederim. Peki ornegim nutfak dolabi model renk belirtirsek sonrasinda bizden üstüne para isterlermi ki? Her ayrintiyi dusunmek gerekiyor galiba hersey aklina gelmiyor insanin

Tesekkur ederim. Peki ornegim nutfak dolabi model renk belirtirsek sonrasinda bizden üstüne para isterlermi ki? Her ayrintiyi dusunmek gerekiyor galiba hersey aklina gelmiyor insanin
İşte herşeyi önceden belirtin ki sonradan model yüksek diye ekleme yapamasın. Fiyatı zaten sözleşmeye göre netlestireceksiniz. Çok fazla bilgim yok ama bu sözleşmede yazılanlar çok önemli onu biliyorum.

Ooo rengine kadar belirtmemiz gerekiyor muymus bilmiyordum muteahhit de fazla bir bilgilendirme yapmadi bu konularda.
Portmanto koydurmak mantikliymis
Mesela sozlesmede antre ve koridorlar seramik diyor sizce parke mi seramik mi daha iyi olur ?
Seramik ama mesela şuan 60x60 lar daha güzeller onu söyleyin, rengiyle birlikte. Mutfak ıslak zemin olduğu için seramik ama suya dayanıklı parke yaptırılabilir mi onu sorun.

Siz herşeyi not ettirin ki en dandiğini getirip takmasın.

İşte herşeyi önceden belirtin ki sonradan model yüksek diye ekleme yapamasın. Fiyatı zaten sözleşmeye göre netlestireceksiniz. Çok fazla bilgim yok ama bu sözleşmede yazılanlar çok önemli onu biliyorum.
Himm anladim tesekkur ederim gercekten cok onemliymis sonradan ah vah etmek var.

Mesela mutfak dolabı rengini atıyorum beyaz lake, mdf, şu kadar ölçülerde, tezgah malzemesi bu renk ve şu malzemeden, lavabo şöyle, musluklar bu marka, tezgah arası fayans şu ebatta, şu renkte gibi.
Yani beyaz renk mutfak dolabı yazdınız diyelim müteahit gidip sunta ve en ucuz modelden birini getirir takar. Ya da renk belirtmezseniz gider en az kullanılan rengi ucuz olduğu için getirir takar gibi.

Bu arada dış kapı cinsi, oda kapıları renk ve cinsi, pvc renk ve markası gibi gibi. Yani en ince ayrıntıya kadar tek tek yazın mutlaka..

Ne konustuysanız sözleşmeye yazıp yazmadigina ve maddelerin hepsini anlayarak okumaya dikkat edin

Evet mantikli bunlari da not ediyorum :)
Adam istediklerinizi belirleyin ona gore sozlesme hazirlayalim dedi. Bize de ornek bir sozlesme verdi ama mesela dediginiz gibi renk model falan belirtilmemis ornek sozlesmede. Bunlari eklettirelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…