Evet Biz Evde Kalmış Kızlar

Yaa ne kadar da romantik

Bak çok güldüm daha gencecik sin ne evde kalması... 33 nedirki... 53 ol istersen.... Evde kalmak ne.... Hepimiz evdeyiz sokakta kalmadık.... Lütfen bana kızma... Bakış açını değiştir.... Bak benim penceremden bak.... Kime ne yahu... Evlenen evlenir boşanan boşanır bazıları anne olur bazıları olmaz.... Yasamı var... Hiç sevmem böyle genellemeleri hayatı kontrol etmeye uğraşan ve büyük büyük laflarla seni buradan vurmaya çabalayan aklıevvelleri....sen ne hissediyorsan ne yaşıyorsan şunu unutma.... Millet 10 dakka konuşur sonra seni unutur 3 katda kocası içen kadını konuşur o biter ayşenin son sevgilisi ve fatmanın kaynanası.... Bu arada isimler olaylar uydurma kimse alınıp bişey yazmasın sen mutlumusun hayat da ne yapmak istiyorsun sen kimsin kendini iyi tanıyormusun.... Bunlara bak lütfen hiçbirşey amaç değilki evlilik seni mutlu edecekse dilerimki nadibindeki en kısa sürede gelsin seni bulsun bak gör öylede olacak.... Yazarsın banada.... Yeterki at şu düşünceleri kafandan aç kalbini... Gene genç anne olabilirsin 40 yaşında tüp bebek yapanda var ruhun gençleşir bebeğinle...ben yaşlı olduğunu bile düşünmüyorum... Bu kasar o ne der bu ne der diye hisle nen bile ne kadar naif bir insan oluşuna örnek.... En güzeli senin olsun

Evlensen de zaten yalnız kalmayacağının garantisi yokki. Evliyim. Ben balayında yapayalnız takıldım mesela. Kocam olacak insansı akşama kadar uyudu odada. Ben de plaja yemeğe herşeye kendim gittim. Otelden çıktım çarşıda kendim gezdim. Yani Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın .

Evli olup kocisiyle etrafı fotoğraflara boğup mutluluk algısı yaratmaya çalışan rol yapan kadınlarla dolu cevremiz...
Amma dram yapmışsın sen kendine acırsan kimse gözünün yaşına bakmaz canını çok yakarlar.

30 yasindayim, evliyim. Cocuk neden yapmiyorsunuz diye birakin didisinin didisini hastalar bile soruyor. Hani hayatinda hic bir onemi olmayan, muhtemelen bir daha gormeyecegin insanciklar bile " evli misin? Cocuk var mi? Bence artik dusunun cocuk yapmayi.." deme hakkini kendinde goruyorlar. Gecen gun bir hadsiz "mutsuz mu evliliginiz ondan mi cocuk yapmiyorsunuz" dedi. Guler misin aglar misin.. Yasim ilerledikce bu toplumdan nefret etmeye basladim. Ama o zavallilar inanin degismez, nefreti bile haketmiyorlar. Ve bu sorular asla bu toplumda bitmeyecek. Evlenirseniz cocuk ne zaman diyecekler. Cocugunuz olunca 2. ne zaman diyecekler. 2. Olsa 3.yu dusunmuyo musun diyecekler. Tekrarliyorum, bu toplum degismez ve nefreti bile haketmiyorlar.

Kadın evde alıcısını bekleyen eşya mıdır ki evde kalsin yahu? Bu “evde kalmış kızlar” lafı ayrımcılığın hat safhası olan bir laf bir kere. Erkeklere denmez ama nedense belli bir yaşa gelmiş kadın için hep evde kalmış denir. Ben genelde vizyonsuz erkekler ya da yaşlı teyzeler karşısındaki kadını incitmek için bu tabiri kullanır sanırdım ama görüyorum ki hemcinslerimden de kendisine bu sıfatı yakıştıranlar varmış. Üzücü..

Evliliğe gelince, gerçekten nasip kısmet fakat kişi bir noktada nasibi ve kısmeti için de çabalamalı. Yani şu var; aramıyorsan bulamazsın, bakmıyorsan göremezsin hepsi bu.

24 yaşındayım yakında 25 olucam.
Kendimi artık evde kalmış hisediyorum. Neden mi? Çünkü etrafımdaki tüm arkadaşlarım ya evli, ya çocuklu, ya nişanlı.
Doğru düzgün arkadaşım bile kalmadı açıkçası.
Evli arkadaşlarımla görüştüğüm zaman hepsi bana evliliklerini, çocuklarını anlatıyor. Ben ise bom boş.
Türkiye ye geldiğim zaman daha beter. Evin evde kalmış kızı benim. Akraba ziyaretlerinde artık konuşacağım kız bile kalmadı...
O kadar yani. Benim de yuvam olsun, beni seven biri olsun istiyorum artık.

ne güzel özetlemişsiniz. ah daha gençsiniz. ben 37 yaşındayım. herkes işim bitmiş gibi davranıyor. terapist bile bu yaştan sonra çocuk olmadı zor dedi. düşünün artık. evlenen arkadaşım neden aramıyorsun dediğimde. ay evlenince iş güç anlarsın zaman olmuyor dedi. bir daha ben aramayınca da beni kıskanıyor demiş. valla ne desem bilmiyorum artık çok yoruldum. gülüp geçiyorum biri bir şey deyince. yapcak bir şey yok. hayırlısı demekten başka çaremiz de yok sanırım.

Yaw evlilik guzel degil.bir suru sorumluluk
Cocuklarin pesinden helak ol.onu diyenler emin ol kendi baslarini yakmislar sizinkiler de yansin istiyolar.toplumda kimse kimsenin mutlulugunu istemezken sence neden bu kadar diger insanlar evlensin mutlu olsun dertleri var?cunku evlenip mutlu olan azsende eblen cile cek istiyolar.cunku kiskaniyorlar.toplumun kendi ayaklari uzerinde duran,bi erkegin hegomanyasi altina girmeden birey olabilen kadina tahammulu yok .bi gun evlen ama asik olursan,bir omur ben bu adamla yola cikarim dersen.evde kaldim cocuk yapmaliyim.diye degil
Herkes cocuk yapacak diye bisi yok.
Not:evlendim,bosandim.evliligi de bekarligi da biliyorumacik ara bekarlik candir...

Son düzenleme:
Evliligin de bekarligin da kendine ozgu guzellikleri var. var olan guzelliklerle yasamayi ogrenmek lazim bence. 30 yasinda evlendim,benim icin uygun zamandi. Daha erken evlenemezdim,ya da daha gec evlenemezdim. Cocugu erken yaptim yalniz oyle bir sorun oldu
Bence anin tadini cikarin,en guzeli. Bizim ulkemizde genel gorgu kurallarina uyum eksikligi var, mesela bekara ne zaman evleniyorsun diye sorulmaz, cocugu olmayana ne zaman cocuk yapacaksin diye sorulmaz. Elimize kocaman “sana ne” tabelasi alip gezsek bize deli derler ama esas bu sorulari soranlar deli iste
Edit:yazim hatasi

Son düzenleme:
Uygun bir zamanda bir kadın dogum uzmanina görünün terapist de sacmalamis millet 40indan sonra evlenip cocuk doguruyor artık tabii siz istiyorsanız anne olmayi, gidin uzmanindan bilgi alın ben de 34 yasindayim hic cocugum olmaz diye dusunmedim hala düşünmüyorum ha nasipte yoktur olmaz o da Allahtan gelen bir sey der gecerim. Ama kendinizi olumsuza sartlamayin

Baba evinde yaşayanlar bilir. Artık hiçbir yere sığmıyorum. Heryerde kendimi bir fazlalık olarak görüyorum. Hiç kendime güvenim kalmadı. Evlenenler kocayı nasıl buluyor diye düşünüyorum. Beni şimdiye kadar kimse beğenmedi acaba çok mu çirkinim diye düşünüyorum.
Zor, gerçekten zor. Keşke hep 18 kalsak...

yani şu pandemi döneminde hastaneye gitmem. ben aslında bu yönden düşünmemiştim. ama işte terapist şak diye yüzüme vurdu sağolsun. rahatlayayım dedim daha beter etti. ne diyeyim hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…