Evet Biz Evde Kalmış Kızlar

Yakın bir arkadaşım gitmediği kurs kalmadı. En son yüksek lisans yapmaya başladı. Orada birisiyle tanışırım diye çünkü akademisyen istiyordu. Sonuçta görücü usulü bir akedemisyenle tanıştı uzaktan akrabası. Şimdi evleniyorlar. İstek ve azim önemli galiba bu konuda
Peki nasil oldu o tanisma olayi kim kime ilk adimi atti?

Görücü usulü aileler araya girdi. Önce telefonla sonra yüz yüze tanıştılar
Ben yanlış düşünüyorumdur belki ama hiç tanışmadan sadece görücü usulü biriyle evlenmek doğru gelmiyor. Biriyle en azindan 1 yıl geçmeden yolculuk,tatil yapmadan zor günlerini görmeden cafelerde bulusup 6 ayda evlenme kararı almak mantiksiz

Ben yanlış düşünüyorumdur belki ama hiç tanışmadan sadece görücü usulü biriyle evlenmek doğru gelmiyor. Biriyle en azindan 1 yıl geçmeden yolculuk,tatil yapmadan zor günlerini görmeden cafelerde bulusup 6 ayda evlenme kararı almak mantiksiz
Ben de aynı fikirdeyim sizinle. Acele davrandığını söyledim zaten ama beni dinlemedi. Umarım mutlu olur

Bu arada altı ay değil on günde yüzük alındı.

Bazi aileler izin vermiyor ki yolculuk tatil yapmaya. Bir de bazi erkekler birlikte tatil falan yapip gezip tozduktan sonra evlenmeye ne gerek var böyle de iyi moduna giriyorlar. Bilmiyorm valla

Bazi aileler izin vermiyor ki yolculuk tatil yapmaya. Bir de bazi erkekler birlikte tatil falan yapip gezip tozduktan sonra evlenmeye ne gerek var böyle de iyi moduna giriyorlar. Bilmiyorm valla
O yüzden maddi özgürlük şart ailelere kalsa kafesten çıkamayız. O dediğiniz erkeklerin sayısı gerçekten az ki onların da tatilden dolayı değil genel olarak kafasında evlilik yoktur :) Ama genede beklenti uymazsa ayrılırsınız dünyanın sonu değil ya , iliskinin belirli bir evresinde sinyaller verilir anlarsınız o zaman.

Bu arada altı ay değil on günde yüzük alındı.
Hayırlısı olsun ne diyelim. Benim de var böyle bir arkadaşım aklı fikri evlenmekte. Mesleği var güzel de bir kız yaşı da küçük. Ama ne zaman iliskilerden konu açılsa biriyle evlenmeyeceksem neden beraber olayım diyor iliskideki tek kriteri evlilik :) tanistigi kisiyle hemen yüzük takıp evlenmek istiyor. Bunu karsisindakine cok yansıtıyor o yüzden mantıklı erkekler bizim kızdan uzak duruyor. Muhtemelen önüne çıkan ilk kisiyke evlenecek.

Ben 27 yaşına girmek üzereyken tanıştım eşimle. Dünyanın öbür ucuna (asya kıtası) doktora yapmak için taşınmıştım. Benimle beraber geleceğini sandığım eski erkek arkadaşım -benden birkaç ay sonra gelecekti- meğerse bana haber vermeden gelmekten vazgeçmiş burayla ilgili bütün planlarını iptal etmiş. En kötüsü ben bunu kendisinden değil, ortak bir arkadaşımızdan öğrendim. Kabus gibi bir süreçti tabii inanılmaz kötü ayrıldık ben çok zor toparlandım 5 ay falan sürdü bu süreç. Hiçbir şey yapmak istemiyordum, arkadaşlarım beni zorla dışarıya çıkıyordu, rutinimi bozmak istemiyordum. Sadece bir gün yine çok yakın bir arkadaşımın zoruyla rutinimi değiştirdim iş çıkışı onun peşine takılıp gittim. Ve o gün eşimle tanıştım. O tarihten 6 ay sonra evliydik :). Bu arada eşim İspanyol, biz asya kıtasında bir ülkede tanıştık, normalde denk getiremezdik yani. Ayrıca evlilik benim planlarım dahilinde hiç yoktu zaten doktora süreci insanı tüketen bir süreç, o yüzden kimse inanamadı evlilik kararı verdiğimde. O günden beri hep diyorum bir gün rutini değiştirmekle başlıyor her şey. Konfor alanından çıkmak hangi konuda olursa olsun güzellikleri getiriyor :).
Umarım benim de böyle güzel karşılaşmalarım olur.

Duanızı tam edin derler ya bence doğru

Benim filmlere konu olacak kadar güzel karşılaşma hikâyelerim var ama o hikayeler hep yarim sonu yok
Haklısınız sonu evliliğe taşınacak iyi insanlarla güzel ilişkilerle karşılaştırsın Allah tüm isteyenleri inşallah

Ben 27 yaşına girmek üzereyken tanıştım eşimle. Dünyanın öbür ucuna (asya kıtası) doktora yapmak için taşınmıştım. Benimle beraber geleceğini sandığım eski erkek arkadaşım -benden birkaç ay sonra gelecekti- meğerse bana haber vermeden gelmekten vazgeçmiş burayla ilgili bütün planlarını iptal etmiş. En kötüsü ben bunu kendisinden değil, ortak bir arkadaşımızdan öğrendim. Kabus gibi bir süreçti tabii inanılmaz kötü ayrıldık ben çok zor toparlandım 5 ay falan sürdü bu süreç. Hiçbir şey yapmak istemiyordum, arkadaşlarım beni zorla dışarıya çıkıyordu, rutinimi bozmak istemiyordum. Sadece bir gün yine çok yakın bir arkadaşımın zoruyla rutinimi değiştirdim iş çıkışı onun peşine takılıp gittim. Ve o gün eşimle tanıştım. O tarihten 6 ay sonra evliydik :). Bu arada eşim İspanyol, biz asya kıtasında bir ülkede tanıştık, normalde denk getiremezdik yani. Ayrıca evlilik benim planlarım dahilinde hiç yoktu zaten doktora süreci insanı tüketen bir süreç, o yüzden kimse inanamadı evlilik kararı verdiğimde. O günden beri hep diyorum bir gün rutini değiştirmekle başlıyor her şey. Konfor alanından çıkmak hangi konuda olursa olsun güzellikleri getiriyor :).
Ne güzel bi hikaye sanki herşey kaderinizdeki insana sizi götürmek için tasarlanmış gibi

Sınırsız. Benim şimdiye kadar bulunduklarim kamplar, festivaller, dans ve görsel sanatlar ve mesleki topluluklardi. Korona döneminde de zaten bu toplulukların dijital gruplari görüntülü görüşmeleri oluyor
Aslında kampları vs çok severim ama cesaret edemiyorum işte

Aslında kampları vs çok severim ama cesaret edemiyorum işte
Bu hayatta en keyif aldıklarım kamplar oldu. Şehir içi kamplar yapan gruplar var Instagram'da onları bulabilirsiniz bu dönemde de sınırlı sayıda kişilerle önlem alarak yapmaya devam ediyorlar etkinlikleri

Bu hayatta en keyif aldıklarım kamplar oldu. Şehir içi kamplar yapan gruplar var Instagram'da onları bulabilirsiniz bu dönemde de sınırlı sayıda kişilerle önlem alarak yapmaya devam ediyorlar etkinlikleri
Bildikleriniz güvenilir olanları varsa isimleri özelden paylaşabilir misiniz ? Ben ankaradayım gerçi ama nasıl Ankara çıkışlı mı bilmiyorum

Ne güzel bi hikaye sanki herşey kaderinizdeki insana sizi götürmek için tasarlanmış gibi

Kesinlikle oyle oldu. Ben ilk donem ozel hayatimin yani sira cok zor bir doktora donemi gecirdim, hic mutlu degildim agliyordum hep benim bu ulkede ne isim var diye. O kadar farkli yerlerden kabul almistim neden buraya geldim, neden basima bunlar geldi diye dusunup bir turlu anlam veremiyordum. Sonrasinda Turkiye' ye tatile geldim cok kararliydim doktorayi birakip geri donmeye. Tatilden sonra bir sekilde birakamadim, danisman degistirip oyle devam edeyim diye dusunmeye basladim. Tam olarak ayni donem esimin sirketi onu avrupadaki bir subesine transfer etmek cok istemis ama esim bir sene daha burada sozlesme yenilemeye karar vermis. 'Sebebini bilmiyordum, sadece buradaki hikayemin bitmedigini hissediyordum.' diyor esim. Biz bu olaylardan tam 2 hafta sonra tanistik. Esim beni ilk gordugunde yanindaki arkadasina 'Sozlesmemi uzatmanin sebebi ile bugun karsilastim ben bu kizla evlenirim.' demis hatta. Geriye donup baktigimda ben de aslinda basima gelen her seyin beni esimle bulusturmak icin oldugunu dusunuyorum ve bu son 1 seneyi askin zamandir hayata olan bakis acimi olumlu yonde cok degistirdi. Hayatta her seyin bir sebebi var, dipten daha dibe batilmiyor, en dibe batmak cikisin cok yakin oldugunun habercisi :).

Back