Evet Biz Evde Kalmış Kızlar

Zaten Allah yazdıysa bir şekilde olacağına inanıyorum ben.Millet yolda otobüs durağında bile tanışıyor hayret ediyorum ama olacağı olunca demek ki önünde durulmuyor.Hafif bir heyecan da var bilinmeze bakalım neler olacak

Ben 27 yaşına girmek üzereyken tanıştım eşimle. Dünyanın öbür ucuna (asya kıtası) doktora yapmak için taşınmıştım. Benimle beraber geleceğini sandığım eski erkek arkadaşım -benden birkaç ay sonra gelecekti- meğerse bana haber vermeden gelmekten vazgeçmiş burayla ilgili bütün planlarını iptal etmiş. En kötüsü ben bunu kendisinden değil, ortak bir arkadaşımızdan öğrendim. Kabus gibi bir süreçti tabii inanılmaz kötü ayrıldık ben çok zor toparlandım 5 ay falan sürdü bu süreç. Hiçbir şey yapmak istemiyordum, arkadaşlarım beni zorla dışarıya çıkıyordu, rutinimi bozmak istemiyordum. Sadece bir gün yine çok yakın bir arkadaşımın zoruyla rutinimi değiştirdim iş çıkışı onun peşine takılıp gittim. Ve o gün eşimle tanıştım. O tarihten 6 ay sonra evliydik :). Bu arada eşim İspanyol, biz asya kıtasında bir ülkede tanıştık, normalde denk getiremezdik yani. Ayrıca evlilik benim planlarım dahilinde hiç yoktu zaten doktora süreci insanı tüketen bir süreç, o yüzden kimse inanamadı evlilik kararı verdiğimde. O günden beri hep diyorum bir gün rutini değiştirmekle başlıyor her şey. Konfor alanından çıkmak hangi konuda olursa olsun güzellikleri getiriyor :).

Benim anladığım siz kendinizi ötekileştiriyorsunuz. Evlilik hayatta şart olan bir şey değil. Sağlıklısınız. Bu sitede kocasından şiddet görende tutun yeni evli olup aldatılan kadınların dertlerini de gördük. Allah başka dert vermesin.

Ama bu baskı herzaman olacak, alışmış olmanız lazimdı şimdiye kadar :) mesela evliliğimin 6. Yılına girdim bebek düşünmemiştik, hiiiç alakamin olmadığı eş akrabalarından dıdısının dıdısı gereksizler ordusu bebegin olmuyor heralde, tedavi olun, kısır galiba gibi gibi soylemlerine alıştım 🙄
Bu işler böyledir, okursun okul biter eee iş yokmu, iş bulur çalışmaya başlarsın ee artik evlilik zamanı geldi birini bul derler, evlenirsin bebek ne zaman, birinci cocugu yaparsın ikinci ne zaman. Bu insanlar böyle, bazilarida sadece konuşmuş olmak için konuşuyor, bilemiyorlar aslında bizi üzdüklerimi ama soyluyorlar iste

Toplumu hiçbir zaman memnun edemezsiniz.
Her zaman toplum sizden tüm normlara uymanızı ister.
Toplum için yaşarsanız mutsuz olursunuz.
Topluma karşı tek borcunuz,toplumu oluşturan herkese saygı duymak o kadar.

Herkesi memnun etmeye kalkarsanız kendiniz mutsuz olursunuz.

Sıra hiç size gelmez..
O normlara uyulmadan da mutlu olunmuyor bu bir gercek cünkü beynimize islemis kodlar var mesela ben yakinda calismaya baslicam simdiden kendime soruyorum bir süre kazancimin tadini cikarcam sonra tabiki de yanimda bir hayat arkadasi isticem.

Merhaba kızlar

Evet Kadınlar Kulübünün olgun zihniyetteki bir çok üyesi bu tanıma kızsada En Büyük KKtoplumun değimiyle bende evde kalmis bir kızım 33 yaşın kıyısındayım çünkü
Ve bu değimi maalesef ki iyice algıma yerleştirdiler.

Derdim ben ve benimle aynı durundaki kızlar neden toplum tarafından anlasilmiyoruz bilerek kırıcı davranışlarda bulunanlar bir tarafa iyi niyetliler tarafındanda artik anlasildigimizi düşünmüyorum.
Burda son zamanlarda evde kaldım lı konular cok fazla var cok dikkatimi çekiyor konuyu okudukça hepsinde yaşadığım birseyi buluyorum.

Konulara verilen cevaplar saçmalıyorsun gez toz hayatının tadını çıkar başına dert mi arıyorsun falan gibi bi dolu sey
Ama kimse bu insanlarında eğer sagliliklarsa hormonlarında bir problem yoksa cinsellikle yasamak isteyeceğini

Yada anne olmak isteyeceğini Yada artik bir yuvaya sahip olmak isteyeceğini hayatta yanında maddi manevi bir eşin desteğini görmek isteyeceğini düşünmüyor mu acaba.:işsiz:

Ben kendimden söz edeyim çevrede nişan ve düğünlerde her merhaba nasılsın dedigim kişiden sanki amansız bir hastalığa yakalanmisimda dua:dua: edermiş gibi yalvar yakar darısı senin basina insallah en yakin zamanda seninkinde görürüz demeleri(sanki ben agliyirumda teselli ediyor gibiler :KK14:)

Bazı insanlarin artik düşün yoksa yaşın geçtikçe olmaz demeleri(sanki basimdan aşağı kısmet yağıyor demek istiyorum)

Uzun zamandır görüşmedigim kimselerin ilk karşılaştığımızda yok mu birsey diye sormaları
(4 yıl once çalıştığım kurum müdürü bile tesadüfen kırk yılın başı karsilasmalarimizda yokmu bisey nisan düğün falan artik evlen evlilik onemli eğlence bizi çağır demeden ayak üstü içini yakmadan geçmiyor.)

Bazılarınınsa gec yaşta evlenirsen çocuğun olmaz :anne:imaları(sanki erkek evlenince garantisi var)
Yada kimininde üzüluyormusumda teselli eder gibi hic konusu acılmamışken en iyisi seninki evleneceksinde ne olacak biz evlendikte ne oldu bekarlık sultanlık basını yakma en iyisini sen yaptın gez toz eğlen türünden tesellileri yordu artık.:KK47:(Eee ne yapsın bunlar sorsa kabahat sormasa kabahat diye düşünecek olan olursa olursa nasıl ki bi kanser hastasını(ornek biraz abarti olmus olabilir:) ) her gören kisi hastalığını hastalığıyla ilgili sorular sormuyorlarsa hastalığını hatirlatmamaya hassasiyet gösteriyorsa bunun gibi ince bi davranış hassasiyet bekleniyor o kadar.

Çünkü ne zaman evlenecegimizle ilgili bizimde fikrimiz yok.En az sizler kadar bizlerde istiyoruz en cokta artik o sorulara maruz kalmamak için istiyoruz demek isterdim.

Hele hele artik arkadaş ortamlarında görünmez oldugum icin herkes sevgilisinden eşinden çocuğundan ailesinden aile sorulari kayınaile sorunlarından çocuklarından evlerine aldıklarından alacaklarından tatillerinden yaptıklarından yapacaklarından söz ettikleri zaman ortamlarda görünmez kaldığım için konuşacak anlatacak birseyim olmadığı için.

En acısıda karsı cinsten ilgi alaka sevmek sevilmek gibi duyguları bazen yaninda manevi bir guc gormek istedigin zamanlarda yanliz vede gucsuz hissettigim icin yuvam olsun sabah kendi evimde uyanayım hayati biriyle paylaşayım akşam evime gitme hasreti duyayım istediğim için bazı bazı anne olmak istediğim için yaşım 40 yaklaştığı ama genç anne olmak isteyipte olamadığım zamanı geriye döndüremesyisim için üzülüyorum.

Biz evlenmek isteyipte evlenemeyen kızlar zaten yeterince üzülüyoruz keske insanlarda artik bu konuda daha hassas davranabilse
Bunlar zaten yeterince üzgün birde birde biz dertlerine dert katmasak deyip uzak dursalar

Sakası bir tarafa biz sahiden yeterince üzgünüz teselli edecek ayağına bizi dahada üzmeseniz olmaz mi:KK61:
İsöylediklerininizi birebir bende yaşıyorum. Kızları evlenecek olan komşularımız önce ballandırarak anlatıp eee yok mu sende birşey deyip ama bak yaşın geçiyor diyorlar sinir oluyorum.

O normlara uyulmadan da mutlu olunmuyor bu bir gercek cünkü beynimize islemis kodlar var mesela ben yakinda calismaya baslicam simdiden kendime soruyorum bir süre kazancimin tadini cikarcam sonra tabiki de yanimda bir hayat arkadasi isticem.
Hayat arkadaşı istemenizde bir sorun yok.
Burada denilen 30u geçtikten sonra artık kadınlar evlenemez diye dayatılan toplum söylemlerine kulak asmamak. Çünkü siz hayat arkadaşınızın kaç yaşında karşınıza çıkacağını bilemezsiniz.
30 yaşından öncede tanışabilirsiniz. 30 yaşından sonrada tanışabilirsiniz.

Illa 30 yaşından sonra evli değilsiniz diye size toplum tarafindan verilen hadsız etiketleri umursamamanız.
Çünkü toplumun her dediği doğru mantıklı değil.

Hayat arkadaşı istemenizde bir sorun yok.
Burada denilen 30u geçtikten sonra artık kadınlar evlenemez diye dayatılan toplum söylemlerine kulak asmamak. Çünkü siz hayat arkadaşınızın kaç yaşında karşınıza çıkacağını bilemezsiniz.
30 yaşından öncede tanışabilirsiniz. 30 yaşından sonrada tanışabilirsiniz.

Illa 30 yaşından sonra evli değilsiniz diye size toplum tarafindan verilen hadsız etiketleri umursamamanız.
Çünkü toplumun her dediği doğru mantıklı değil.
Ama malesef genel durum su ki, genelde 30 a kadar evlilik daha kolay gerceklesiyor 30 dan sonra secicilikten mi bilmiyorum daha nadir. Evimizin altinda kuaför var gelinler genelde 20li yaslar da oluyor. Durum malesef bu.

Ama malesef genel durum su ki, genelde 30 a kadar evlilik daha kolay gerceklesiyor 30 dan sonra secicilikten mi bilmiyorum daha nadir. Evimizin altinda kuaför var gelinler genelde 20li yaslar da oluyor. Durum malesef bu.

31 yaşındayım iyiki 20 lerde evlenmemişim yüzde yüz yanlış evlilik yapacaktım çünkü.
Şu anda da o ihtimal var tabi ama kesinlikle olgunluk başka bişey. Takip ettiğim bi ilişki uzmanı kadın için 30 ve üstü erkek için 35 ve üstü diyor ideal evlilik yaşı için. Bence çok doğru

31 yaşındayım iyiki 20 lerde evlenmemişim yüzde yüz yanlış evlilik yapacaktım çünkü.
Şu anda da o ihtimal var tabi ama kesinlikle olgunluk başka bişey. Takip ettiğim bi ilişki uzmanı kadın için 30 ve üstü erkek için 35 ve üstü diyor ideal evlilik yaşı için. Bence çok doğru
Ben de 30 yas üstü yapilan evliligi daha saglikli buluyorum ama erkekler genelde kendinden kücüklerle evlenmek istiyor. Tabiki istisnalar da vardir

Size hak veriyorum ama şu da var. Evlenmek isteyen herkes evlenebilir. Her evlenen anlasabildigi ya da iyi insan olan kişilerle evlenmiyor. Siz evlilik denen seyle ilgili farkindaliga sahip olduğunuz için doğru bir kişiyle olmak istediğinizden tercihen yalnizsiniz aslında. Yoksa her kadın evlenicek erkek hayli hayli bulabilir. Ben bir insanın sonsuza dek yalnız kalicagini düşünmüyorum. Partner seçiminde ilk görüşte aşık olayım fiziği güzel olsun statü sahibi olsun evi arabası olsun kişiliği de düzgün olsun diye beklentiler olduğu sürece anca yalnız kalabilir insanlar

Evet maalesef kendimi öyle görüyorum eskiden yoktu boyle bi düşüncem
Eskiden evlilikten tek beklentim evlilik degil dünyaya güzellikler bırakmaktı.Hayatımi birlestirecegim insan ufku geniş olsun bana hayata dair birseyler kazandırdık birbirimizin hayata bakan penceresini genişletelim birbirimize görmediğimizi gösterelim isterdim.

Böyle bi evlilik yapmayacaksam evliligin manası ne ki diye düşünürdüm ama iste bu toplumla kala kala kendimi öyle görmeye başladım maalesef
Evlilik güzel bir olay ama çok da beklentin olmasın. En ufku geniş dediğin erkek bile sen anneme böyle yaptın diye tartışma çıkarabiliyor. Ya da paylaşımlar az olabiliyor hayırlısını istemek lazım

Size hak veriyorum ama şu da var. Evlenmek isteyen herkes evlenebilir. Her evlenen anlasabildigi ya da iyi insan olan kişilerle evlenmiyor. Siz evlilik denen seyle ilgili farkindaliga sahip olduğunuz için doğru bir kişiyle olmak istediğinizden tercihen yalnizsiniz aslında. Yoksa her kadın evlenicek erkek hayli hayli bulabilir. Ben bir insanın sonsuza dek yalnız kalicagini düşünmüyorum. Partner seçiminde ilk görüşte aşık olayım fiziği güzel olsun statü sahibi olsun evi arabası olsun kişiliği de düzgün olsun diye beklentiler olduğu sürece anca yalnız kalabilir insanlar
Iyi de kendi adima konusayim mesela ya ben bunu begenmem diyebilcegim biri bile cikmiyor ki karsima. Ögretmenm hanim hanimcik diye tabir edilirm tipimde idare eder ama yok yani:)

Evlenmek icin ideal yaş,
İdeal eş, ideal iş,
Hicbiri gerçek değil.
Eger cocuk sahibi olmak istiyorsaniz sağlıklı yas aralığını kaçırmayın, yumurtalarinizi dondurun yeter (ki bence annelik sadece dogurmak da değil, dunya uzerinde milyonlarca evlat edinmeyi bekleyen cocuk varken, neyse...)
Ben ne 30 dan once evlenmeyin diyenlere katiliyorum ne 40 dan sonra evde kalinmistir diyenlere, ha bi de erkek gec olgunlasir, genc bir kadinla evlenmem ister muhabbeti var ki dunyanin pesinden milyonlari suruklemis olan en yanlış genellemesi olabilir.
O yüzden siz kalbinizin sesini dinleyin sadece, evlenmek istiyorsanız da yeni insanlar tanimak için biraz caba gosterin, ama olmuyorsa da olmuyordur, mezun oldum, is buldum, simdi evlenmem lazim, 35 i gecmeden dogurmaliyim... hayat bu kadar matematiksel yasanmaz, mutsuz olursunuz.

Iyi de kendi adima konusayim mesela ya ben bunu begenmem diyebilcegim biri bile cikmiyor ki karsima. Ögretmenm hanim hanimcik diye tabir edilirm tipimde idare eder ama yok yani:)
Durduk yere biri sizi görüp begenicek diye bisiy yok. Birileri de vesile olabilir hobi topluluklarina katilinabilir. Herkes kendine eş arıyor sonuçta ortalıkta gizli bir arayış ağı var aslında:)

Durduk yere biri sizi görüp begenicek diye bisiy yok. Birileri de vesile olabilir hobi topluluklarina katilinabilir. Herkes kendine eş arıyor sonuçta ortalıkta gizli bir arayış ağı var aslında:)
Birileri vesile olabilir derken? Yani evlenmek istedigimi cevreme söylemeli miyim? Hobi topluluklarina gitmiyorm su an. Dogru evlencegim insan balkondan eve pat diye gircwk hali yok:)

halk eğitim ya da belediye kursları oralarda emekli oğlu olan teyze çokkk
Yakın bir arkadaşım gitmediği kurs kalmadı. En son yüksek lisans yapmaya başladı. Orada birisiyle tanışırım diye çünkü akademisyen istiyordu. Sonuçta görücü usulü bir akedemisyenle tanıştı uzaktan akrabası. Şimdi evleniyorlar. İstek ve azim önemli galiba bu konuda

Birileri vesile olabilir derken? Yani evlenmek istedigimi cevreme söylemeli miyim? Hobi topluluklarina gitmiyorm su an. Dogru evlencegim insan balkondan eve pat diye gircwk hali yok:)
Ben arkadaşlarıma birileri var mı diye sorarım yani böyle konularda "ben kadınım evlilik meraklısı gibi gorunmemeliyim" kaygısını begenmiyorum

Back