- 20 Ağustos 2019
- 1.322
- 1.869
- 133
- 43
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Bende 18 yaşında ekk damgasıyla(Annem tarafından)20 yaşında sırf evlenmek için evlendim.Sonrasını ne sen sor ne ben söyleyeyim.Şimdi....
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1 kilo et 1 kilo balik biraz fazla olmadimiHenüz evlenecek kadar kafayı yememiş Kızlar diyelim bence
çok yoklukta değilsen evlenilmez bence bilemiyorum.
Evlenenlerin hayat standardı düşüyor genelde mantıklı değil ha vasat yaşamak bana koymaz diyorsan o başka.
Çocuk yapmak için evleniyorsun desem güzel bi anaokulu olmuş 73 bin.
Onu geç haftada sadece çocuğa (bir tane ) bir kilo et bir kilo balık yedirmelisin ki o bile kasar çoğu insanı.
Bilemiyorum Altan![]()
ne güzel özetlemişsiniz. ah daha gençsiniz. ben 37 yaşındayım. herkes işim bitmiş gibi davranıyor. terapist bile bu yaştan sonra çocuk olmadı zor dedi. düşünün artık. evlenen arkadaşım neden aramıyorsun dediğimde. ay evlenince iş güç anlarsın zaman olmuyor dedi. bir daha ben aramayınca da beni kıskanıyor demiş. valla ne desem bilmiyorum artık çok yoruldum. gülüp geçiyorum biri bir şey deyince. yapcak bir şey yok. hayırlısı demekten başka çaremiz de yok sanırım.
ne güzel özetlemişsiniz. ah daha gençsiniz. ben 37 yaşındayım. herkes işim bitmiş gibi davranıyor. terapist bile bu yaştan sonra çocuk olmadı zor dedi. düşünün artık. evlenen arkadaşım neden aramıyorsun dediğimde. ay evlenince iş güç anlarsın zaman olmuyor dedi. bir daha ben aramayınca da beni kıskanıyor demiş. valla ne desem bilmiyorum artık çok yoruldum. gülüp geçiyorum biri bir şey deyince. yapcak bir şey yok. hayırlısı demekten başka çaremiz de yok sanırım.
Uygun zamanda demem de pandeminin sakinlesince yani...yani şu pandemi döneminde hastaneye gitmem. ben aslında bu yönden düşünmemiştim. ama işte terapist şak diye yüzüme vurdu sağolsun. rahatlayayım dedim daha beter etti. ne diyeyim hayırlısı.
arkadaşın konusunu da sabote etmeyeyim ama işte daha beter oldum. demem o ki toplumda genel yargı bu şekilde. belli bir yaştan sonra evlenmeyenlere erkekler de kadınlar da bu şekilde bakıyor. çocuğu olmaz, bu yaşa kadar evlenmediyse sorunludur şeklinde. maalesef durum bu. ya da belli yaştan sonra ancak 2. evliliği olan kişiyle olur gibi. terapist kendi evliliğini ballandıra ballandıra anlattı. sanırım yanlış kişiden destek aldım. daha çok nispet yapan arkadaş gibiydi. hakkımızda hayırlısı. ne diyelim. herkesin koşulları hayata bakışı farklı. belli yaşa kadar olmayabiliyor. ama işte olmamasını bu kadar kötü bir şekilde yorumlamak karşıyı aşağılamak çok kötü. bir müddet sonra kendimizi değersiz hissetmemize neden olabiliyor. haklısınız bir ara baktıra bilirim. bu olaylar bitince.Uygun zamanda demem de pandeminin sakinlesince yani...
Terapistler bildiğim kadariyla yargida bulunmazlar, tavsiye vermezler. Psikolog ve terapist olanlar düzeltsin beni lütfen.
Tabii ki amaç sizin kendinizin farkina varmaniz ve yüzleşmek insanı gerebilir ama sonrasında rahatlamanız gerekirdi diye düşünüyorum
Üzülmeyin bir suru bekar erkek de vararkadaşın konusunu da sabote etmeyeyim ama işte daha beter oldum. demem o ki toplumda genel yargı bu şekilde. belli bir yaştan sonra evlenmeyenlere erkekler de kadınlar da bu şekilde bakıyor. çocuğu olmaz, bu yaşa kadar evlenmediyse sorunludur şeklinde. maalesef durum bu. ya da belli yaştan sonra ancak 2. evliliği olan kişiyle olur gibi. terapist kendi evliliğini ballandıra ballandıra anlattı. sanırım yanlış kişiden destek aldım. daha çok nispet yapan arkadaş gibiydi. hakkımızda hayırlısı. ne diyelim. herkesin koşulları hayata bakışı farklı. belli yaşa kadar olmayabiliyor. ama işte olmamasını bu kadar kötü bir şekilde yorumlamak karşıyı aşağılamak çok kötü. bir müddet sonra kendimizi değersiz hissetmemize neden olabiliyor. haklısınız bir ara baktıra bilirim. bu olaylar bitince.
çok teşekkür ederim. keşke herkes sizin gibi düşünse.Üzülmeyin bir suru bekar erkek de var
Ayrica bir erkek ya da kadın bosanmis diye de kötü denemez sadece o kisiyle evliliği yurutememistir belki birbirlerine uygun degillerdi
Insan kendine ne kadar deger verirse insanlar da o kadar deger verir siz degerinizi bir kocayla cocukla olcmeyin siz oldugunuz halinizle degerlisiniz ve onemlisiniz. Kendinize bunu soyleyin
Hayat uzulmek icin kisa
❤Bazı insanların fazla ince düşündüğünü/hayatlarına olur olmaz anlamları yüklemeye çalıştıklarını düşünüyorum. Sosyal medyada dünyayı gezen ve koca donu yıkamayan özgür mutlu güçlü kadınlarla hayatın anlamını evlenip çocuk yapmayla bulan “yaşayınca anlarsın” kadınlarının kendini ispat çabası kıyasıya kapışıyor. Bunların içinde bi de “ben ne zaman koca bulucam yaa” hezeyanı ile “ay şekerim boşver biz bulduk da noldu” samimiyetsizliği var.
Halbuki hayat kendini başkasına ispat etmeye çalışmadan koşullarını sindirerek yaşayınca, yine kendi koşullarını/fikirlerini başkasına dayatmayınca güzel. İstisnasız hepimizin mutlulukları, hüzünleri, eksiklikleri, şükür sebepleri var hayatta. Başkalarına değil de bunlara odaklansak daha huzurlu oluruz.
Bu kadar kafa yormayın konu sahibi, düz yaşayın gidin işte.
Ya bilmiyorum benım çocuğum acaıp etçil olur gıbı gelıyor hep1 kilo et 1 kilo balik biraz fazla olmadimi ☺
Merhaba kızlar
Evet Kadınlar Kulübünün olgun zihniyetteki bir çok üyesi bu tanıma kızsadatoplumun değimiyle bende evde kalmis bir kızım 33 yaşın kıyısındayım çünkü
Ve bu değimi maalesef ki iyice algıma yerleştirdiler.
Derdim ben ve benimle aynı durundaki kızlar neden toplum tarafından anlasilmiyoruz bilerek kırıcı davranışlarda bulunanlar bir tarafa iyi niyetliler tarafındanda artik anlasildigimizi düşünmüyorum.
Burda son zamanlarda evde kaldım lı konular cok fazla var cok dikkatimi çekiyor konuyu okudukça hepsinde yaşadığım birseyi buluyorum.
Konulara verilen cevaplar saçmalıyorsun gez toz hayatının tadını çıkar başına dert mi arıyorsun falan gibi bi dolu sey
Ama kimse bu insanlarında eğer sagliliklarsa hormonlarında bir problem yoksa cinsellikle yasamak isteyeceğini
Yada anne olmak isteyeceğini Yada artik bir yuvaya sahip olmak isteyeceğini hayatta yanında maddi manevi bir eşin desteğini görmek isteyeceğini düşünmüyor mu acaba.
Ben kendimden söz edeyim çevrede nişan ve düğünlerde her merhaba nasılsın dedigim kişiden sanki amansız bir hastalığa yakalanmisimda duaedermiş gibi yalvar yakar darısı senin basina insallah en yakin zamanda seninkinde görürüz demeleri(sanki ben agliyirumda teselli ediyor gibiler
)
Bazı insanlarin artik düşün yoksa yaşın geçtikçe olmaz demeleri(sanki basimdan aşağı kısmet yağıyor demek istiyorum)
Uzun zamandır görüşmedigim kimselerin ilk karşılaştığımızda yok mu birsey diye sormaları
(4 yıl once çalıştığım kurum müdürü bile tesadüfen kırk yılın başı karsilasmalarimizda yokmu bisey nisan düğün falan artik evlen evlilik onemli eğlence bizi çağır demeden ayak üstü içini yakmadan geçmiyor.)
Bazılarınınsa gec yaşta evlenirsen çocuğun olmazimaları(sanki erkek evlenince garantisi var)
Yada kimininde üzüluyormusumda teselli eder gibi hic konusu acılmamışken en iyisi seninki evleneceksinde ne olacak biz evlendikte ne oldu bekarlık sultanlık basını yakma en iyisini sen yaptın gez toz eğlen türünden tesellileri yordu artık.(Eee ne yapsın bunlar sorsa kabahat sormasa kabahat diye düşünecek olan olursa olursa nasıl ki bi kanser hastasını(ornek biraz abarti olmus olabilir:) ) her gören kisi hastalığını hastalığıyla ilgili sorular sormuyorlarsa hastalığını hatirlatmamaya hassasiyet gösteriyorsa bunun gibi ince bi davranış hassasiyet bekleniyor o kadar.
Çünkü ne zaman evlenecegimizle ilgili bizimde fikrimiz yok.En az sizler kadar bizlerde istiyoruz en cokta artik o sorulara maruz kalmamak için istiyoruz demek isterdim.
Hele hele artik arkadaş ortamlarında görünmez oldugum icin herkes sevgilisinden eşinden çocuğundan ailesinden aile sorulari kayınaile sorunlarından çocuklarından evlerine aldıklarından alacaklarından tatillerinden yaptıklarından yapacaklarından söz ettikleri zaman ortamlarda görünmez kaldığım için konuşacak anlatacak birseyim olmadığı için.
En acısıda karsı cinsten ilgi alaka sevmek sevilmek gibi duyguları bazen yaninda manevi bir guc gormek istedigin zamanlarda yanliz vede gucsuz hissettigim icin yuvam olsun sabah kendi evimde uyanayım hayati biriyle paylaşayım akşam evime gitme hasreti duyayım istediğim için bazı bazı anne olmak istediğim için yaşım 40 yaklaştığı ama genç anne olmak isteyipte olamadığım zamanı geriye döndüremesyisim için üzülüyorum.
Biz evlenmek isteyipte evlenemeyen kızlar zaten yeterince üzülüyoruz keske insanlarda artik bu konuda daha hassas davranabilse
Bunlar zaten yeterince üzgün birde birde biz dertlerine dert katmasak deyip uzak dursalar
Sakası bir tarafa biz sahiden yeterince üzgünüz teselli edecek ayağına bizi dahada üzmeseniz olmaz mi![]()
ben ve esim ayni zamanda ailelerimiz bildigin et oburuz, her gün yesek yine hic yememis gibi yeriz ama cocuklar etcilde olsa o kadar et yiyemiyolarlar.Ya bilmiyorum benım çocuğum acaıp etçil olur gıbı gelıyor hep![]()
72 bin tl lik anaokuluna gitmese de olur ama.Ya bilmiyorum benım çocuğum acaıp etçil olur gıbı gelıyor hep![]()
sitede 3000 kazanıp 2000 tl biriktirip lüks yaşayanlar var.biz tutumsuzuz anam kabul edelim artık sorun biz deeeeeeben ve esim ayni zamanda ailelerimiz bildigin et oburuz, her gün yesek yine hic yememis gibi yeriz ama cocuklar etcilde olsa o kadar et yiyemiyolarlar.
cignemesi zor bir gida oldugu icin.
ilk seneler ceneleri yoruluyor kofte falan yiyorlar genelde,ama kızımin balikcinin onundem gecerken hii balikmi ooo yiyim yiyim balik yiyim dedigini biliyorum
ha suda var cocuk oldugu icin kilosu bilmem kac liraya ona bir dilim somon baligi aliyorsunuz o paraya biraz daha zorlasaniz butun ev doyar ogun 2 kilo hamsi falan ediyo o paraya![]()
ay çok densizce. bana da elbise giydim diye belki koca bulursun demişti iş yerinde bir densiz. ben de çok kötü olmuştum. hazır cevapta değilim kaldım öylece. hala neden cevap vermedim derimBurada bir kaç yazdım.
Kuzenimin bana nişanlıyken söylediği laf aklımdan çıkmıyor. Bana zaten evlenene kadar günde mesaj attardı yok nişanlım bunu aldı, yok bana senden daha güzeli yok dedi falan filan. Neyse bir gün bize gelmişti
Bana tam evden çıkarken milletin önünde
"şuheyda sen saçlarını hep böyle düzleştir sana çok yakışıyor belki sana da bakan biri olur" demesi...
O gün akşam ağlaya ağlaya uyudum. Herkesin önünde beni rencide etmesi...
Neyse şimdi kocası kumarcı, daha dün boşanacağım diye zırlıyordu. Ha seviniyor muyum ? Tabiki hayır. Ama Allah büyük o gün kalbim çok kırılmıştı. Kızlar sizi okumak bana ilaç gibi geliyor. Iyiki varsınız
3000 kazanip 2000 biriktirmesi icin bi insanin hergun makarna yemesi gerekir heraldesitede 3000 kazanıp 2000 tl biriktirip lüks yaşayanlar var.biz tutumsuzuz anam kabul edelim artık sorun biz deeeeee![]()