Evet Biz Evde Kalmış Kızlar

Heryere çınlattık ya :) ama öyle düğün dernek de olmuyor :) bende normal insanlar gibi sağlıklı bi şekilde tanışmak istiyorum tipim falan yerinde bence ama gel gör ki talih yok :))
O örnek çok absürt ondan verdim:) Bana kalsa oradan bir şey çıkmazdı ama nasipmiş ki evlendiler.
Pandemiden önce kardeşimin arkadaşı, acaba iş mi değiştirsem bu iş yerinde herkes evli diyormuş:)
Sonra pandemi oldu beklemeye almış:)

Umutsuz olmayın bence olacaktır.

Efendim? Isitmedim. Bana bir sey mi dedin? Iki orta bi sade. Haydi bana musade.

Basligi gorunce kafamda bu sarki calmaya basladi.

Ben de evlilik degil ama son zamanlarda umutsuzca iliski arayisinda olanlardanim. Evet insanin romantik ihtiyaclari var. Ama ne kadar cok istersen o konuyu da o kadar tabulastiriyorsun ve o kadar dallanip budaklaniyor o konu.

Bundan 6-7 sene once o kadar sikildigim bunaldigim igrenc bir iliskim vardi ki bitince ne kadar rahatladigima kendim de inanamamistim. Gun icinde onca telefon konusmasiyla akip giden zaman, haftasonlarinda harcanan paralar, vakitler... hepsi bana kalmisti. Oturup saatlerce Iste Benim Stilim izledim. Tek basima Faralya'ya gittim. Likya yolunda yurudum. Kabakta yogaci arkadaslar edindim. Sonra pek de istememe ragmen cok iyi bir adam hayatima girdi, hayatimdaki en iyi sevgilimdir. Hatta hayatima giren tek iyi sevgilim diyebilirim. Onu da o siralar iliski miliski istemememle hayatima cektigime inaniyorum. Gercekten nasil oluyor bilmiyorum ama var oyle bir sey.

Evet yalnizlik da zor ama malesef "yalnizken mutlu olmadan iliskide de mutlu olamazsin" klisesi cok dogru. Evlilik ve iliski bir kurum, bir statu olarak da basarili insanin olmazsa olmazi gibi lanse ediliyor. Ama iste bu tuzaga dusenler olarak ortak noktamiz oz sevgi eksikligi. Ona calismamiz lazim.

Şu sosyalleşme olayı benim de sıkıntım ya.Evde durunca koca adayı gelmiyor durduk yerde.İnsan içine girecek düzenli bir aktivite lazım.Hadi gezmek tozmak değil de kurs gibi ? Ama ne olabilir ???
Fotoğrafçılık.
Ama şu an gitmeyin:)

Fotoğrafçılık.
Ama şu an gitmeyin:)
Bak güzelmiş ya ...Şuan gitmem hem para yok hem de korona var.Ama araştırayım fırsatını bulunca hemen gideyim istiyorum.şimdi orası pahalı makineler falan istemesin ? Birde ben Ankarayım var mı ki bizim köyde öyle şeyler :)

halk eğitim ya da belediye kursları oralarda emekli oğlu olan teyze çokkk
Valla güldüm ya çok yaşayın :) Ben yoga istedim aslında bi tane de buldum ama buraya da hep antin kuntin adamlar gelir.’yok hayat felsefem asla evlenmemek’ tarzı adamlar diye de düşündüm yogayı elemek üzereyim :)

Toplum baskısı bitmiyor ama buna yenilmemek lazım. Hayat böyle geçmez çünkü. Herkes buna göğüs gerecek kadar özgüvenli olmayabilir sizi anlayabiliyorum. Bir de isteyip de evlenememek üstüne binince sizi iyice yaralıyordur diye tahmin ediyorum. Bizim insanımız yarasından vurmaya çok meraklıdır. Ben 26 yaşındayım, sosyal çevremden değil ama aile ve akrabadan baskı görmeye başladım ufak ufak. Anneannem instagram açmam için ısrar ediyor. Arkadaşlarının torunları vs. oradan koca bulduğu için duymuş bir şekilde. Şimdi bu insana ben kendimi nasıl açıklayabilirim ki? Onun evlilik anlayışıyla benimki çok farklı çünkü. Ben büyük bir aşk yaşamak istiyorum, o birini bulup yuva kurayım istiyor işte çocuğum falan olsun cart curt. Bu konular açılınca kısmet deyip geçiyorum ben çünkü biliyorum ki beni asla anlamayacaklar. Zaten o kişiyi hiç bulamayacağım diye endişeliyim bir de bunlarla uğraşıyorum. Bekarların derdi genel olarak bu zaten çünkü insanın amacı evlenmekse bir şekilde evlenir. Bir insan belli bir yaşa gelmiş ve bekarsa ya evlenmek istemiyordur ya da arayışı çoğunluktan farklı yöndedir. Ama dediğim gibi asla baskıya yenilip kendinizi üzmeyin ya da saçma bir evlilik yapmayın. Değmez çünkü.

belli bir sosyal statü dışında 30 dan sonra evli olmayanlara eğitimli insan da cahil insan da laf sokuyor soruyor baskı uyguluyor maalesef.tek çare aldırmamak akışına bırakmak hayat kısa o ne dedi bu ne düşündü diye geçirmek ve üzülmek için

31 yaşındayım, bekarım, böyle bir baskıya maruz kalmıyorum.
Bu, kimse bana "ee evlilik ne zaman, kaç yaşına geldin bir yaştan sonra çocuk zor" demiyor demek değil. Bunları söyleyen belli yaş üstü insanlar oluyor bazen.
"He he" diyorum geçiyorum. Ne zaman evleneceğimi ben bilirim çünkü. Canım istemezse hiç evlenmem.

Dediğiniz gibi herkesin her düşüncesini umursayarak yaşayamayız. Kimine göre 30 yaş evlilik için geçtir, kimine göre evliliğin kendisi saçmalık, kimine göre çocuk yapmak saçmalık, kimine göre yapmamak...

Konu sahibi kendisini evde kalmış görmese başkalarının ne dediğini umursamaz zaten.
Bugün "33 yaşında bir kızım, evde kaldım" diyen biri olarak kendisi 25'te evlenmiş olsa 30'luk arkadaşlarına evde kalmış muamelesi yapardı eminim. Kendisi eleştirdiği toplumun ta kendisi yani.

Kurs ne olabilir o konuda çok bilgisizim :KK43:
O kadar cok kurs var ki. Dil kursundan hobi kurslarına, sportif faaliyetlere...

Dansa hatta haftasonulari trekking gruplarıyla yuruyuslere bile gidebilirsiniz.

Ama ben de bu tip yerlerde amac birini bulmak oldugunda ise yaramadığını düşünüyorum. Eglenmek, kendinize bir sey katmak yerine birisiyle tanışayim hedefiyle gidince yayilan enerjiden midir nedir sonuc farkli oluyor.

Bak güzelmiş ya ...Şuan gitmem hem para yok hem de korona var.Ama araştırayım fırsatını bulunca hemen gideyim istiyorum.şimdi orası pahalı makineler falan istemesin ? Birde ben Ankarayım var mı ki bizim köyde öyle şeyler :)
Valla güldüm ya çok yaşayın :) Ben yoga istedim aslında bi tane de buldum ama buraya da hep antin kuntin adamlar gelir.’yok hayat felsefem asla evlenmemek’ tarzı adamlar diye de düşündüm yogayı elemek üzereyim :)
valla kaliteli 50 yaş civarı kadınları boş geçme onlarda yeğen kuzen oğlu komşu oğlu hatta kendi oğlu gibi secenekler çokkk.tanıştırmak isterler seni severlerse .netten abuk sabuk adamlarla konuşup boşa vakit harcamaktan iyidir.iş hayatında da sempatik olun fazla cıvık olmadan ama .

Yok her kurs istemez. Bir araştırın.
Erkeklerinde katılabileeği kurslara gidin madem..
Öyle incik boncuk değil de daha sanatsal kurslar olsun..
Mesela günü birlik gezilere de katılabilirsiniz.

Tabi şu an değil.. pandemi sonrası için diyorum:)

Merhaba kızlar

Evet Kadınlar Kulübünün olgun zihniyetteki bir çok üyesi bu tanıma kızsada En Büyük KKtoplumun değimiyle bende evde kalmis bir kızım 33 yaşın kıyısındayım çünkü
Ve bu değimi maalesef ki iyice algıma yerleştirdiler.

Derdim ben ve benimle aynı durundaki kızlar neden toplum tarafından anlasilmiyoruz bilerek kırıcı davranışlarda bulunanlar bir tarafa iyi niyetliler tarafındanda artik anlasildigimizi düşünmüyorum.
Burda son zamanlarda evde kaldım lı konular cok fazla var cok dikkatimi çekiyor konuyu okudukça hepsinde yaşadığım birseyi buluyorum.

Konulara verilen cevaplar saçmalıyorsun gez toz hayatının tadını çıkar başına dert mi arıyorsun falan gibi bi dolu sey
Ama kimse bu insanlarında eğer sagliliklarsa hormonlarında bir problem yoksa cinsellikle yasamak isteyeceğini

Yada anne olmak isteyeceğini Yada artik bir yuvaya sahip olmak isteyeceğini hayatta yanında maddi manevi bir eşin desteğini görmek isteyeceğini düşünmüyor mu acaba.:işsiz:

Ben kendimden söz edeyim çevrede nişan ve düğünlerde her merhaba nasılsın dedigim kişiden sanki amansız bir hastalığa yakalanmisimda dua:dua: edermiş gibi yalvar yakar darısı senin basina insallah en yakin zamanda seninkinde görürüz demeleri(sanki ben agliyirumda teselli ediyor gibiler :KK14:)

Bazı insanlarin artik düşün yoksa yaşın geçtikçe olmaz demeleri(sanki basimdan aşağı kısmet yağıyor demek istiyorum)

Uzun zamandır görüşmedigim kimselerin ilk karşılaştığımızda yok mu birsey diye sormaları
(4 yıl once çalıştığım kurum müdürü bile tesadüfen kırk yılın başı karsilasmalarimizda yokmu bisey nisan düğün falan artik evlen evlilik onemli eğlence bizi çağır demeden ayak üstü içini yakmadan geçmiyor.)

Bazılarınınsa gec yaşta evlenirsen çocuğun olmaz :anne:imaları(sanki erkek evlenince garantisi var)
Yada kimininde üzüluyormusumda teselli eder gibi hic konusu acılmamışken en iyisi seninki evleneceksinde ne olacak biz evlendikte ne oldu bekarlık sultanlık basını yakma en iyisini sen yaptın gez toz eğlen türünden tesellileri yordu artık.:KK47:(Eee ne yapsın bunlar sorsa kabahat sormasa kabahat diye düşünecek olan olursa olursa nasıl ki bi kanser hastasını(ornek biraz abarti olmus olabilir:) ) her gören kisi hastalığını hastalığıyla ilgili sorular sormuyorlarsa hastalığını hatirlatmamaya hassasiyet gösteriyorsa bunun gibi ince bi davranış hassasiyet bekleniyor o kadar.

Çünkü ne zaman evlenecegimizle ilgili bizimde fikrimiz yok.En az sizler kadar bizlerde istiyoruz en cokta artik o sorulara maruz kalmamak için istiyoruz demek isterdim.

Hele hele artik arkadaş ortamlarında görünmez oldugum icin herkes sevgilisinden eşinden çocuğundan ailesinden aile sorulari kayınaile sorunlarından çocuklarından evlerine aldıklarından alacaklarından tatillerinden yaptıklarından yapacaklarından söz ettikleri zaman ortamlarda görünmez kaldığım için konuşacak anlatacak birseyim olmadığı için.

En acısıda karsı cinsten ilgi alaka sevmek sevilmek gibi duyguları bazen yaninda manevi bir guc gormek istedigin zamanlarda yanliz vede gucsuz hissettigim icin yuvam olsun sabah kendi evimde uyanayım hayati biriyle paylaşayım akşam evime gitme hasreti duyayım istediğim için bazı bazı anne olmak istediğim için yaşım 40 yaklaştığı ama genç anne olmak isteyipte olamadığım zamanı geriye döndüremesyisim için üzülüyorum.

Biz evlenmek isteyipte evlenemeyen kızlar zaten yeterince üzülüyoruz keske insanlarda artik bu konuda daha hassas davranabilse
Bunlar zaten yeterince üzgün birde birde biz dertlerine dert katmasak deyip uzak dursalar

Sakası bir tarafa biz sahiden yeterince üzgünüz teselli edecek ayağına bizi dahada üzmeseniz olmaz mi:KK61:
O zaman şimdi ne yazsak üzüleceksin niye konu açtinki tesellide istemiyomusun. Ama sunuda söylemeden gecemiycem evlenenlerin bası gökten inmiyo yere kaynanamı taktım kafaya basım ağrıyo simdi bende seni kıskandım nasil olacak bacim

31 yaşındayım, bekarım, böyle bir baskıya maruz kalmıyorum.
Bu, kimse bana "ee evlilik ne zaman, kaç yaşına geldin bir yaştan sonra çocuk zor" demiyor demek değil. Bunları söyleyen belli yaş üstü insanlar oluyor bazen.
"He he" diyorum geçiyorum. Ne zaman evleneceğimi ben bilirim çünkü. Canım istemezse hiç evlenmem.

Dediğiniz gibi herkesin her düşüncesini umursayarak yaşayamayız. Kimine göre 30 yaş evlilik için geçtir, kimine göre evliliğin kendisi saçmalık, kimine göre çocuk yapmak saçmalık, kimine göre yapmamak...

Konu sahibi kendisini evde kalmış görmese başkalarının ne dediğini umursamaz zaten.
Bugün "33 yaşında bir kızım, evde kaldım" diyen biri olarak kendisi 25'te evlenmiş olsa 30'luk arkadaşlarına evde kalmış muamelesi yapardı eminim. Kendisi eleştirdiği toplumun ta kendisi yani.
haklısınız bana da 2. çocuk lafı yapılıyor heryerde yok tek çocuk olurmuymuş kardeşi olsun muş yalnız kalırmış.Sanki gelip bakacaklar o konuşanlar ihtiyacım olduğunda lafff.bir kadının en büyük zenginliği huzuru ve ister çalışsın ister çalışmasın az yada çok ekonomik özgürlüğü bence gerisi kendiliğinden gelir zaten

Toplum baskısı dediğiniz belli bir yaş üstü insanlar değil mi?

Bekar arkadaşlarım var yaşı 30 olan da var 40 olanda, hiç böyle mevzularda girmiyoruz. Bir araya geldiğimizde biraz çocuklardan bahsetsek sonrasında konuyu degistiyoruz.

O bekara eş, evliye çocuk, çocukluya kardeş soran tayfa çoğumuzun hayatında var. Hı hı deyip geçmek gerekiyor.

Ben insanların evlilik istediğini de çok normal görüyorum ama bunu bu kadar dramatize etmeye gerek yok.

valla kaliteli 50 yaş civarı kadınları boş geçme onlarda yeğen kuzen oğlu komşu oğlu hatta kendi oğlu gibi secenekler çokkk.tanıştırmak isterler seni severlerse .netten abuk sabuk adamlarla konuşup boşa vakit harcamaktan iyidir.iş hayatında da sempatik olun fazla cıvık olmadan ama .
Bak bu açıdan bakmamıştım olaya :) O kurslar gündüz oluyo ya bende çalışıyorum bide o var nasıl olacak :(

Bak bu açıdan bakmamıştım olaya :) O kurslar gündüz oluyo ya bende çalışıyorum bide o var nasıl olacak :KK43:
o zaman akışına bırakacaksınız bende ankaradayım bu pandemi de hiçç sosyal imkan yok maalesef önerebileceğim :kızgın:

O kadar cok kurs var ki. Dil kursundan hobi kurslarına, sportif faaliyetlere...

Dansa hatta haftasonulari trekking gruplarıyla yuruyuslere bile gidebilirsiniz.

Ama ben de bu tip yerlerde amac birini bulmak oldugunda ise yaramadığını düşünüyorum. Eglenmek, kendinize bir sey katmak yerine birisiyle tanışayim hedefiyle gidince yayilan enerjiden midir nedir sonuc farkli oluyor.
Kesinlikle katılıyorum kabullenip aramadığında kendine döndüğünde çıkıyor karşına ama doğru ama yanlış.Bana da bi seferinde olmuştu.Yanlış kişiydi ama çıkmıştı.

O örnek çok absürt ondan verdim:) Bana kalsa oradan bir şey çıkmazdı ama nasipmiş ki evlendiler.
Pandemiden önce kardeşimin arkadaşı, acaba iş mi değiştirsem bu iş yerinde herkes evli diyormuş:)
Sonra pandemi oldu beklemeye almış:)

Umutsuz olmayın bence olacaktır.
Zaten Allah yazdıysa bir şekilde olacağına inanıyorum ben.Millet yolda otobüs durağında bile tanışıyor hayret ediyorum ama olacağı olunca demek ki önünde durulmuyor.Hafif bir heyecan da var bilinmeze bakalım neler olacak

Back