- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.351
- 798
- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
O örnek çok absürt ondan verdim:) Bana kalsa oradan bir şey çıkmazdı ama nasipmiş ki evlendiler.Heryere çınlattık ya :) ama öyle düğün dernek de olmuyor :) bende normal insanlar gibi sağlıklı bi şekilde tanışmak istiyorum tipim falan yerinde bence ama gel gör ki talih yok :))
Tamam :)Ama şunu da belirtmeden bu başlıktan çıkmak istemiyorum. Evet işsizimevlilikten dert yanan arkadaşlar boşanın samimiyetinizi görelim
Fotoğrafçılık.Şu sosyalleşme olayı benim de sıkıntım ya.Evde durunca koca adayı gelmiyor durduk yerde.İnsan içine girecek düzenli bir aktivite lazım.Hadi gezmek tozmak değil de kurs gibi ? Ama ne olabilir ???
Bak güzelmiş ya ...Şuan gitmem hem para yok hem de korona var.Ama araştırayım fırsatını bulunca hemen gideyim istiyorum.şimdi orası pahalı makineler falan istemesin ? Birde ben Ankarayım var mı ki bizim köyde öyle şeyler :)Fotoğrafçılık.
Ama şu an gitmeyin:)
Valla güldüm ya çok yaşayın :) Ben yoga istedim aslında bi tane de buldum ama buraya da hep antin kuntin adamlar gelir.’yok hayat felsefem asla evlenmemek’ tarzı adamlar diye de düşündüm yogayı elemek üzereyim :)halk eğitim ya da belediye kursları oralarda emekli oğlu olan teyze çokkk
belli bir sosyal statü dışında 30 dan sonra evli olmayanlara eğitimli insan da cahil insan da laf sokuyor soruyor baskı uyguluyor maalesef.tek çare aldırmamak akışına bırakmak hayat kısa o ne dedi bu ne düşündü diye geçirmek ve üzülmek için
O kadar cok kurs var ki. Dil kursundan hobi kurslarına, sportif faaliyetlere...Kurs ne olabilir o konuda çok bilgisizim
Bak güzelmiş ya ...Şuan gitmem hem para yok hem de korona var.Ama araştırayım fırsatını bulunca hemen gideyim istiyorum.şimdi orası pahalı makineler falan istemesin ? Birde ben Ankarayım var mı ki bizim köyde öyle şeyler :)
valla kaliteli 50 yaş civarı kadınları boş geçme onlarda yeğen kuzen oğlu komşu oğlu hatta kendi oğlu gibi secenekler çokkk.tanıştırmak isterler seni severlerse .netten abuk sabuk adamlarla konuşup boşa vakit harcamaktan iyidir.iş hayatında da sempatik olun fazla cıvık olmadan ama .Valla güldüm ya çok yaşayın :) Ben yoga istedim aslında bi tane de buldum ama buraya da hep antin kuntin adamlar gelir.’yok hayat felsefem asla evlenmemek’ tarzı adamlar diye de düşündüm yogayı elemek üzereyim :)
Yok her kurs istemez. Bir araştırın.Bak güzelmiş ya ...Şuan gitmem hem para yok hem de korona var.Ama araştırayım fırsatını bulunca hemen gideyim istiyorum.şimdi orası pahalı makineler falan istemesin ? Birde ben Ankarayım var mı ki bizim köyde öyle şeyler :)
O zaman şimdi ne yazsak üzüleceksin niye konu açtinki tesellide istemiyomusun. Ama sunuda söylemeden gecemiycem evlenenlerin bası gökten inmiyo yere kaynanamı taktım kafaya basım ağrıyo simdi bende seni kıskandım nasil olacak bacimMerhaba kızlar
Evet Kadınlar Kulübünün olgun zihniyetteki bir çok üyesi bu tanıma kızsadatoplumun değimiyle bende evde kalmis bir kızım 33 yaşın kıyısındayım çünkü
Ve bu değimi maalesef ki iyice algıma yerleştirdiler.
Derdim ben ve benimle aynı durundaki kızlar neden toplum tarafından anlasilmiyoruz bilerek kırıcı davranışlarda bulunanlar bir tarafa iyi niyetliler tarafındanda artik anlasildigimizi düşünmüyorum.
Burda son zamanlarda evde kaldım lı konular cok fazla var cok dikkatimi çekiyor konuyu okudukça hepsinde yaşadığım birseyi buluyorum.
Konulara verilen cevaplar saçmalıyorsun gez toz hayatının tadını çıkar başına dert mi arıyorsun falan gibi bi dolu sey
Ama kimse bu insanlarında eğer sagliliklarsa hormonlarında bir problem yoksa cinsellikle yasamak isteyeceğini
Yada anne olmak isteyeceğini Yada artik bir yuvaya sahip olmak isteyeceğini hayatta yanında maddi manevi bir eşin desteğini görmek isteyeceğini düşünmüyor mu acaba.
Ben kendimden söz edeyim çevrede nişan ve düğünlerde her merhaba nasılsın dedigim kişiden sanki amansız bir hastalığa yakalanmisimda duaedermiş gibi yalvar yakar darısı senin basina insallah en yakin zamanda seninkinde görürüz demeleri(sanki ben agliyirumda teselli ediyor gibiler )
Bazı insanlarin artik düşün yoksa yaşın geçtikçe olmaz demeleri(sanki basimdan aşağı kısmet yağıyor demek istiyorum)
Uzun zamandır görüşmedigim kimselerin ilk karşılaştığımızda yok mu birsey diye sormaları
(4 yıl once çalıştığım kurum müdürü bile tesadüfen kırk yılın başı karsilasmalarimizda yokmu bisey nisan düğün falan artik evlen evlilik onemli eğlence bizi çağır demeden ayak üstü içini yakmadan geçmiyor.)
Bazılarınınsa gec yaşta evlenirsen çocuğun olmazimaları(sanki erkek evlenince garantisi var)
Yada kimininde üzüluyormusumda teselli eder gibi hic konusu acılmamışken en iyisi seninki evleneceksinde ne olacak biz evlendikte ne oldu bekarlık sultanlık basını yakma en iyisini sen yaptın gez toz eğlen türünden tesellileri yordu artık.(Eee ne yapsın bunlar sorsa kabahat sormasa kabahat diye düşünecek olan olursa olursa nasıl ki bi kanser hastasını(ornek biraz abarti olmus olabilir:) ) her gören kisi hastalığını hastalığıyla ilgili sorular sormuyorlarsa hastalığını hatirlatmamaya hassasiyet gösteriyorsa bunun gibi ince bi davranış hassasiyet bekleniyor o kadar.
Çünkü ne zaman evlenecegimizle ilgili bizimde fikrimiz yok.En az sizler kadar bizlerde istiyoruz en cokta artik o sorulara maruz kalmamak için istiyoruz demek isterdim.
Hele hele artik arkadaş ortamlarında görünmez oldugum icin herkes sevgilisinden eşinden çocuğundan ailesinden aile sorulari kayınaile sorunlarından çocuklarından evlerine aldıklarından alacaklarından tatillerinden yaptıklarından yapacaklarından söz ettikleri zaman ortamlarda görünmez kaldığım için konuşacak anlatacak birseyim olmadığı için.
En acısıda karsı cinsten ilgi alaka sevmek sevilmek gibi duyguları bazen yaninda manevi bir guc gormek istedigin zamanlarda yanliz vede gucsuz hissettigim icin yuvam olsun sabah kendi evimde uyanayım hayati biriyle paylaşayım akşam evime gitme hasreti duyayım istediğim için bazı bazı anne olmak istediğim için yaşım 40 yaklaştığı ama genç anne olmak isteyipte olamadığım zamanı geriye döndüremesyisim için üzülüyorum.
Biz evlenmek isteyipte evlenemeyen kızlar zaten yeterince üzülüyoruz keske insanlarda artik bu konuda daha hassas davranabilse
Bunlar zaten yeterince üzgün birde birde biz dertlerine dert katmasak deyip uzak dursalar
Sakası bir tarafa biz sahiden yeterince üzgünüz teselli edecek ayağına bizi dahada üzmeseniz olmaz mi
haklısınız bana da 2. çocuk lafı yapılıyor heryerde yok tek çocuk olurmuymuş kardeşi olsun muş yalnız kalırmış.Sanki gelip bakacaklar o konuşanlar ihtiyacım olduğunda lafff.bir kadının en büyük zenginliği huzuru ve ister çalışsın ister çalışmasın az yada çok ekonomik özgürlüğü bence gerisi kendiliğinden gelir zaten31 yaşındayım, bekarım, böyle bir baskıya maruz kalmıyorum.
Bu, kimse bana "ee evlilik ne zaman, kaç yaşına geldin bir yaştan sonra çocuk zor" demiyor demek değil. Bunları söyleyen belli yaş üstü insanlar oluyor bazen.
"He he" diyorum geçiyorum. Ne zaman evleneceğimi ben bilirim çünkü. Canım istemezse hiç evlenmem.
Dediğiniz gibi herkesin her düşüncesini umursayarak yaşayamayız. Kimine göre 30 yaş evlilik için geçtir, kimine göre evliliğin kendisi saçmalık, kimine göre çocuk yapmak saçmalık, kimine göre yapmamak...
Konu sahibi kendisini evde kalmış görmese başkalarının ne dediğini umursamaz zaten.
Bugün "33 yaşında bir kızım, evde kaldım" diyen biri olarak kendisi 25'te evlenmiş olsa 30'luk arkadaşlarına evde kalmış muamelesi yapardı eminim. Kendisi eleştirdiği toplumun ta kendisi yani.
Bak bu açıdan bakmamıştım olaya :) O kurslar gündüz oluyo ya bende çalışıyorum bide o var nasıl olacakvalla kaliteli 50 yaş civarı kadınları boş geçme onlarda yeğen kuzen oğlu komşu oğlu hatta kendi oğlu gibi secenekler çokkk.tanıştırmak isterler seni severlerse .netten abuk sabuk adamlarla konuşup boşa vakit harcamaktan iyidir.iş hayatında da sempatik olun fazla cıvık olmadan ama .
o zaman akışına bırakacaksınız bende ankaradayım bu pandemi de hiçç sosyal imkan yok maalesef önerebileceğimBak bu açıdan bakmamıştım olaya :) O kurslar gündüz oluyo ya bende çalışıyorum bide o var nasıl olacak
Aynen ben araştırmamı yapayım istiyorum kendime iyi gelecek bi iki şey bulsam ve şu günleri atlatsak da girebilsemo zaman akışına bırakacaksınız bende ankaradayım bu pandemi de hiçç sosyal imkan yok maalesef önerebileceğim
Kesinlikle katılıyorum kabullenip aramadığında kendine döndüğünde çıkıyor karşına ama doğru ama yanlış.Bana da bi seferinde olmuştu.Yanlış kişiydi ama çıkmıştı.O kadar cok kurs var ki. Dil kursundan hobi kurslarına, sportif faaliyetlere...
Dansa hatta haftasonulari trekking gruplarıyla yuruyuslere bile gidebilirsiniz.
Ama ben de bu tip yerlerde amac birini bulmak oldugunda ise yaramadığını düşünüyorum. Eglenmek, kendinize bir sey katmak yerine birisiyle tanışayim hedefiyle gidince yayilan enerjiden midir nedir sonuc farkli oluyor.
Zaten Allah yazdıysa bir şekilde olacağına inanıyorum ben.Millet yolda otobüs durağında bile tanışıyor hayret ediyorum ama olacağı olunca demek ki önünde durulmuyor.Hafif bir heyecan da var bilinmeze bakalım neler olacakO örnek çok absürt ondan verdim:) Bana kalsa oradan bir şey çıkmazdı ama nasipmiş ki evlendiler.
Pandemiden önce kardeşimin arkadaşı, acaba iş mi değiştirsem bu iş yerinde herkes evli diyormuş:)
Sonra pandemi oldu beklemeye almış:)
Umutsuz olmayın bence olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?