- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.789
- 408
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Böyle derken
oy oy oy evlerden ırak!! Konuyu dağıtmayayım yazarak
herşeyin hayırlısı demek lazım bazı durumlarda..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böyle derken
Anladım. Peki bunu mizaha vurabilir misiniz? Diğerlerinin çenesi anca böyle kapanırAslında ben insanlar söylendiği için istemiyorum zaten istediğim birsey ama insanlar söyledikçe sanki yaramı deşmiş gibi oluyorlar üzüldüğüm mevzuya daha bi uzuluyorum
Lafın gelişi ağız alışkanlığı olmus yoksa tabikide kadın:)Kız ne ya kadın deyin.
Çocuk hariç evlilik yapmak da şart değil bu dediklerinizi yaşamak için. Bu kadar kendinizi şartlandırırsanız hiç olmayacak biriyle evlenirsiniz evlenmiş olmak için.
Not:28 yaş Bekar
Valla o ben degilimuftade nickli erkek üyenin yeni üyelik alıp geldiğini düşünüyorum şu an hiçbir kadın kendine evde kalmış demez
Bakış açısı malesef.. Kadında kendini evde kalmış olarak görüyor demek ki.Bekar kızlar yerine 'evde kalmıs kızlar' cumlesını kullanan sizsiniz.
Siz boyle derseniz haricten gazel okuyanlar neler demez. 36 yasında bekarım, evde kalmıs degılım.
Evet maalesef kendimi öyle görüyorum eskiden yoktu boyle bi düşüncemBakış açısı malesef.. Kadında kendini evde kalmış olarak görüyor demek ki.
Yaaa o kız demek ağız alışkanlığı yoksa "KADIN" en guzel cümleSen kendine evde kalmış dersen elalem neler der. Kendini etiketleme. Ayrıca 30 küsür yaşında kadın kendinden niye kız diye bahseder
Bu konuyla ilgili yakınımdaki örnek küçük teyzem. 37 yaşında gerçekten istediği ve içine sindiği için sevdiği bir adamla yakın zamanda evlendi. Gayet mutlu. Bekarken de mutlu bir insandı. Bekarken kendisine evlilikle ilgili sorular sorulduğunda "Evlilik benim için bir amaç değil. Elalem için veya sırf evlenmiş olmak için evlenemem. Karşıma sevdiğim içime sinen birisi çıkarsa ancak öyle evlenirim, yoksa da bir ömür bekar kalırım. Böyle de çok mutlu ve tamım" diyordu. Ben onu ve düşünce yapısını hep çok taktir ettim.
Sonra ne oldu? Hayat karşısına bir yerden birisini çıkardı, sevdi, evlendi. Şimdi de bebek yap yaşın geçiyor diyorlar.
Evlenince de neden çocugun olmuyor diye soruyorlarMerhaba kızlar
Evet Kadınlar Kulübünün olgun zihniyetteki bir çok üyesi bu tanıma kızsada toplumun değimiyle bende evde kalmis bir kızım 33 yaşın kıyısındayım çünkü
Ve bu değimi maalesef ki iyice algıma yerleştirdiler.
Derdim ben ve benimle aynı durundaki kızlar neden toplum tarafından anlasilmiyoruz bilerek kırıcı davranışlarda bulunanlar bir tarafa iyi niyetliler tarafındanda artik anlasildigimizi düşünmüyorum.
Burda son zamanlarda evde kaldım lı konular cok fazla var cok dikkatimi çekiyor konuyu okudukça hepsinde yaşadığım birseyi buluyorum.
Konulara verilen cevaplar saçmalıyorsun gez toz hayatının tadını çıkar başına dert mi arıyorsun falan gibi bi dolu sey
Ama kimse bu insanlarında eğer sagliliklarsa hormonlarında bir problem yoksa cinsellikle yasamak isteyeceğini
Yada anne olmak isteyeceğini Yada artik bir yuvaya sahip olmak isteyeceğini hayatta yanında maddi manevi bir eşin desteğini görmek isteyeceğini düşünmüyor mu acaba.
Ben kendimden söz edeyim çevrede nişan ve düğünlerde her merhaba nasılsın dedigim kişiden sanki amansız bir hastalığa yakalanmisimda dua edermiş gibi yalvar yakar darısı senin basina insallah en yakin zamanda seninkinde görürüz demeleri(sanki ben agliyirumda teselli ediyor gibiler )
Bazı insanlarin artik düşün yoksa yaşın geçtikçe olmaz demeleri(sanki basimdan aşağı kısmet yağıyor demek istiyorum)
Uzun zamandır görüşmedigim kimselerin ilk karşılaştığımızda yok mu birsey diye sormaları
(4 yıl once çalıştığım kurum müdürü bile tesadüfen kırk yılın başı karsilasmalarimizda yokmu bisey nisan düğün falan artik evlen evlilik onemli eğlence bizi çağır demeden ayak üstü içini yakmadan geçmiyor.)
Bazılarınınsa gec yaşta evlenirsen çocuğun olmaz imaları(sanki erkek evlenince garantisi var)
Yada kimininde üzüluyormusumda teselli eder gibi hic konusu acılmamışken en iyisi seninki evleneceksinde ne olacak biz evlendikte ne oldu bekarlık sultanlık basını yakma en iyisini sen yaptın gez toz eğlen türünden tesellileri yordu artık.(Eee ne yapsın bunlar sorsa kabahat sormasa kabahat diye düşünecek olan olursa olursa nasıl ki bi kanser hastasını(ornek biraz abarti olmus olabilir:) ) her gören kisi hastalığını hastalığıyla ilgili sorular sormuyorlarsa hastalığını hatirlatmamaya hassasiyet gösteriyorsa bunun gibi ince bi davranış hassasiyet bekleniyor o kadar.
Çünkü ne zaman evlenecegimizle ilgili bizimde fikrimiz yok.En az sizler kadar bizlerde istiyoruz en cokta artik o sorulara maruz kalmamak için istiyoruz demek isterdim.
Hele hele artik arkadaş ortamlarında görünmez oldugum icin herkes sevgilisinden eşinden çocuğundan ailesinden aile sorulari kayınaile sorunlarından çocuklarından evlerine aldıklarından alacaklarından tatillerinden yaptıklarından yapacaklarından söz ettikleri zaman ortamlarda görünmez kaldığım için konuşacak anlatacak birseyim olmadığı için.
En acısıda karsı cinsten ilgi alaka sevmek sevilmek gibi duyguları bazen yaninda manevi bir guc gormek istedigin zamanlarda yanliz vede gucsuz hissettigim icin yuvam olsun sabah kendi evimde uyanayım hayati biriyle paylaşayım akşam evime gitme hasreti duyayım istediğim için bazı bazı anne olmak istediğim için yaşım 40 yaklaştığı ama genç anne olmak isteyipte olamadığım zamanı geriye döndüremesyisim için üzülüyorum.
Biz evlenmek isteyipte evlenemeyen kızlar zaten yeterince üzülüyoruz keske insanlarda artik bu konuda daha hassas davranabilse
Bunlar zaten yeterince üzgün birde birde biz dertlerine dert katmasak deyip uzak dursalar
Sakası bir tarafa biz sahiden yeterince üzgünüz teselli edecek ayağına bizi dahada üzmeseniz olmaz mi