tamam merviş, tamam adaş adetleri anlattık şimdi de geceye gelelim öyle mi :roflol: :roflol:
neyse artık anlatalım bakalım (hiç meraklı değiliz anlatmaya, sadece soruyosunuz diye anlatıyoruz :dilcikar: )
salonda gelin çiçeği müjdeci denen aslen damat işkencecisi olan arkadaş bozuntuları tarafından saklanır
bizim müjdeciler de çiçeği aldılar tabi. çiçek bulunana kadar gelin arabadan inemez damat arabanın önünde müjdecilerin isteklerini gerçekleştirir. ne hikmetse çiçek de istekler bitene dek bulunamaz :roflol:
neyse salondan çıktık annesinin evinin önüne gittik ve şamata başladı (bizde böyledir, gelin ayrı gidiyorsa oraya götürülür önce, biraz da ev kirlenmesin diyedir bu) ev önü eğlenceleri başladı.
eşime o soğukta gece 12 den sonra (herkes tnaıdık olduğu için kimse rahatsız olmaz ve şikayetçi değildir sağolsunlar) mangal yaptırdılar, çorapla gezdiler ve onları yıkattılar, kafasından bi sürahi soğuk su üç dört tane ayran boşalttılar, suratını kömürle boyayıp kararttılar (çook beyaz ya :roflol: )
neyse en sonunda çiçek bulundu, arabayı kapının önüne kadar çektirdiler kemeriyle :roflol: sonra beni eve çıkarı (Allahtan ilk kat) beni bırakıp inene kadar apartman kapısının camlarını kırdılar.
en sonunda büyükler sağolsun bizi evimize yolladılar geç oldu diye. benim yengelerim, eltim ve görümcem, kaynın geldiler bizimle. onun tarafı bizi resim falan çekti. yengemler masa hazırladı. kocaman bir meyve tabağı, kızarmış tavuk, koca bir pasta, annemin baklavası.... bir sürü donattılar
hiç yiyemedik o ayrı mesele :roflol:
önce namaz kıldık güzelce, sonra oturup birer kahve içtik. sonraaaa.....
REKLAMLAAAAARRRRRRR