- 5 Ağustos 2020
- 1.139
- 1.968
- 83
Benim bir arkadaşımda anneniz gibi kadına ayıp olmasın diye önden bir temizlik yapıyor gidince ardından begenmediği detayları yapıyor çok gülüyorum bu parayı neden veriyorsun sen yapacaktıysan diye.Ben yalnız yaşıyorum dağınık olmuyor evim ama öncesinde hiç temizlik yapmıyorum.Sonuçta vakit bana kalsın değil mi yardım almamdaki amaç. Neden ben yapayım ki?Ama ben dolap içlerine kimseyi sokmam o yüzden dağınık olsaydı da toplardım , neyi nereye koyacak onu mu arayayım bir de diye düşünürdüm.Çekinceniz varsa etraftan değil şirketten çağırın kadın.Ben çalıştığım okuldaki personellerden birini alıyorumYeni evliyim 2 aylık. Ve evime ayda üç dört kez temizlik için yardımcı almak istiyorum. Çalışan bir insanım maddi durumum da var. Sorun ne derseniz utanıyorum :)
Annem bizim eve kadın alınca öncesinde üstünkörü bir temizlik yapardı. Banyoya filan bir su dökerdi. Ortalığı toparlardı. Sonra kadına sadece dolap silme ve cam silme işleri kalırdı.
Şimdi benim evim ikimiz de çalıştığımız için dağınık oluyor ve pis oluyor. Banyo kötü oluyor. Sanki temizlemeye gelen kadın beni kınayacak filan biraz çekiniyorum. Kedi var bir de evde her yer tüy. Birisi görse “bu tüy içinde nasıl yaşıyorsunuz iğrenç” filan der :) Siz nasıl yapıyorsunuz? Pis evinizi başkası görünce utanmıyor musunuz?
Robot süpürge alın işinizi baya hafifletir haftada birde abla gelince ev tertemiz olurAyda 4 dememin sebebi hiç temizlik için uğraşmak istemiyorum. Yani bir süpürge açmayı bile istemiyorum ama kedi olduğu için haftada bir yapılmazsa tüyden birbirimizi görmüyoruz evde
Çalıştırmadığımı kim söylediEvde robot olup onu çalıştırmamak nedir yaGünde 2 duş alıyor olmanız normal tabiki minik çekcekle duşa kabinin suyunu almak kaç dk 5 bile değil 2 dk .
Eşlerimiz yardımcı olsun hayat müşterek diyoruz da bu da biraz b.kunu çıkarmak olmamış mı sdfsfsHep eşim yapıyor zaten. Banyoyu vs de haftada bir iki kez hallediyor.
Vileda ve süpürgeyi haftasonu yapıyor. Mutfak dolaplarını 2 haftada bir siliyor.
Yani ben iş yapmıyorum kısaca. Yapmak da istemiyorum. Sadece ütü yapıyorum. Artık eşim de istemiyor. Birini tutalım diyor. Ben de onun gazıyla böyle bir girişimde bulundum :) ama biraz çekindim işte.
Keşke cımbızlamak yerine tamamını okuyarak beni alıntılasaydınız o zaman eşiniz neden yapmıyor diye sorduğumu ve bir insanın yaşam alanını temiz tutmasına cinsiyet farketmeksizin dikkat çektiğimi görürdünüz. Herkes normal karşılıyor olabilir ama ben normal karşılamıyorum. Kadın erkek farketmeksizin iki kişi o evde yaşıyorsa temizlik iki kişinin ortak sorumluluğu. Birinin canının istememesi gibi bir lüksü olmamalı. Erkeğin ben ev işi yapmıyorum, yapmak istemiyorum demesi ne kadar yanlışsa bana göre kadının da aynı oranda yanlış ki konu sahibinin kendi yazdığı cümle bu. Bir insanın yaşam alanını asgari düzeyde temiz tutması olması gereken. Sizin eşinizin konuyla alakasını anlamadım?
Evet haklısınız çok vakit alan şeyler değil ama bana zor geliyor yapamıyorum. Eziyet gibi geliyor işte canım istemiyor :)
Robot ve dikey süpürge var zaten ama onlar da zor geliyor. Zaten koltukların üstünü robot yapamıyor malum :)
Robot ve dikey süpürge var ama ama onlar da zor geliyor derken ne demek istediniz? Günde 2 kere robot çalıştırsanız ( kedi olduğu için böyle diyorum benim de oğlum olduğu için 2 kez çalışıyor ) o zaman böyle kirlenmiş olmaz siz hangi rutinle robot çalıştırıyorsunuz ? . Koltuklar derseniz evde 15 koltuk yoktur . Salon ve oturma odası olsa 8 parça koltuk olur salonun kapısını kapatın kedi oraya gitmesin böylece koltuklar kirlenmez . Oturma odasının koltuk üstlerini de günde 5 dk ayırıp dik süpürge ile süpürürseniz sorun biter . Yerlerde toz olmadığı için mobilyaların üzerine de toz daha az yapışır ve toz alma rutini azalır . Banyo için de çıkarken günde 1 kere çekçekle suyunu alın böylece o kadar kirlenmez . Aldığınız eşyanı zaten aldığınız yete geri koymanız lazım ev karışmasın eve gelen kadın da işlerini hemen yapsın bunalıp bu ne bee ne karışık pis ev diyip gelmeyi bırakmasın . Çünkü yardımcı kadın bulmak onu eve alıştırmak haftada 1 gün diye rutine sokmak çok zor . Ben oğlumun küçüklük zamanında bulamamıştım çok zorlanmıştım her gelenin farklı sorunları olmuştuÇalıştırmadığımı kim söyledi
Bende kadın alacağım, biz temizlik yapsın demiyoruz ama konu sahibinin profili en temel olan kendi temizliğini bile yapmamak olarak belirdi gozumuzde o yüzden öyle bir tepki verdik.mesela elinizi yikarsiniz kirli sabun kalır lavaboda ya da dış fircalarsinjz oraya bir su dökersiniz, kirlilerinizi sepete atarsınız gibi. Yoksa kesinlikle kimse hem evde hem dışarda kendini yormamali.Bütün sayfaları okumadım tek mesajınızı gördüm. Mesela ev bütçesini yapmak, faturaların tarihlerini takip edip ödemek, evde eksik gedik listesi yapmak, dolap içleri düzenlemek gibi işlerim var bunları yapıyorum kimsenin gözüne görülmeyen işler gibi aslında ama benim hayatımda bir meşguliyet oluşturuyor. ve bunlardan başka asla yemek temizlik gibi ev işlerini yapmak istemiyorum. Eli bu işe daha yatkın olan kişi bu işleri üstlenebilir evde bence ve yetmediği yerde yardım alabilirler. Zaten öyle yapmışlar. Eşi yapmış temizlik işlerini, sonra da yorulduğu yerde yardımcı alalım demiş. Maddi İmkan varsa zaten insan neden vaktini nankör ve yorucu temizlik işleriyle doldursun ki.
Bütün sayfaları okumadım tek mesajınızı gördüm. Mesela ev bütçesini yapmak, faturaların tarihlerini takip edip ödemek, evde eksik gedik listesi yapmak, dolap içleri düzenlemek gibi işlerim var bunları yapıyorum kimsenin gözüne görülmeyen işler gibi aslında ama benim hayatımda bir meşguliyet oluşturuyor. ve bunlardan başka asla yemek temizlik gibi ev işlerini yapmak istemiyorum. Eli bu işe daha yatkın olan kişi bu işleri üstlenebilir evde bence ve yetmediği yerde yardım alabilirler. Zaten öyle yapmışlar. Eşi yapmış temizlik işlerini, sonra da yorulduğu yerde yardımcı alalım demiş. Maddi İmkan varsa zaten insan neden vaktini nankör ve yorucu temizlik işleriyle doldursun ki.
Yazıklarınız o kadar doğru kiİşte alıntı yapacaksanız keşke hepsini okusaydınız da doğru anlasaydınız. Yazdıklarımı tekrar yazayım o zaman. Otomatik ödemeye alırsanız fatura takip etmenize gerek kalmaz. Saydıklarınız bence gerçekten evet gözle görülmeyen şeyler. Evin temizliğiyle bir tutmam açıkçası ben. Sadece tek bir kişide evin tüm temizliğinin olması doğru değil çünkü o evde iki kişi yaşıyor.
Kedi olan bir evde bir haftada süpürge takmayınca konu sahibinin yazdığı gibi göz gözü görmez olur bu size normal geliyor olabilir bana gelmiyor. Konu sahibi lavabo ovmayı bilmiyorum demiş mesela bu da normal gelmiyor. Temizlik işi evet nankör ve yorucu ama bir insanın yaşam alanını asgari düzeyde temiz tutması bir zorunluluk, kadın erkek farketmez durum böyle. Bir lavabo ovmak, bir koltuktan kedi tüyü temizlemek kaç dakika, ne kadar efor isteyen bir iş? Ha ben de evime yardımcı alıyorum büyük temizliği tek yapmışlığım senelerdir toplasan 5 etmez ama nasılsa kadın geliyor veya eşim yapsın diye kirin, pisliğin içinde yaşamak normal mi? Gördünüz evde lavabo pis mesela nasılsa kadın geliyor veya eşim yapar diye o şekilde bırakmak gerçekten normal mi geliyor size?
Yazıklarınız o kadar doğru kifaturaların neyi takip edilir ki eksik listesi yapmakta bir olay değil gördüğünü anında telefonun not kısmına kaydet veya buzdolabının üzerindeki kağıda yaz bitti gitti özel bir mesaiye gerek yok . Evde günlük 1 saat zaman harcamazsan yemek dahil o zaman eve yardımcı bulmak çok zor . Kadın gelecek bir dayanır 2 dayanır sonra bir daha gelmez olur
ikinizde çalıştığınız için değildir şimdi o bahane bulmayınYeni evliyim 2 aylık. Ve evime ayda üç dört kez temizlik için yardımcı almak istiyorum. Çalışan bir insanım maddi durumum da var. Sorun ne derseniz utanıyorum :)
Annem bizim eve kadın alınca öncesinde üstünkörü bir temizlik yapardı. Banyoya filan bir su dökerdi. Ortalığı toparlardı. Sonra kadına sadece dolap silme ve cam silme işleri kalırdı.
Şimdi benim evim ikimiz de çalıştığımız için dağınık oluyor ve pis oluyor. Banyo kötü oluyor. Sanki temizlemeye gelen kadın beni kınayacak filan biraz çekiniyorum. Kedi var bir de evde her yer tüy. Birisi görse “bu tüy içinde nasıl yaşıyorsunuz iğrenç” filan der :) Siz nasıl yapıyorsunuz? Pis evinizi başkası görünce utanmıyor musunuz?
Bir hafta değil ki en fazla 2 güne yine aynıNasıl biri yemeği temizliği öteki eksik listesini yapabiliyor zaten onu da anlamadım. Neyin eksildiğini temizliği yapan yemekle uğraşan bilmez mi? Zaten tüylerin havada uçuştuğu eve kadın gelip temizleyip gitse bir haftaya o ev yine batar gün içinde süpürülüp toplanılmazsa.
2 çocuk annesiyim. sabah 7.45 te çıkıp akşam 7 de eve geliyorum. Üzerimi değiştirip akşam yemeği için yemekleri ocağa ısınmaya alıyorum. yemekler ısınırken önce küçük kıza duş aldırıım. sonra ben sofra hazırlaken büyük kız duşa girer. yemek sonrasi bulaşık yerlerşir. ev süpürürüm duşa girerim çıkarken en sonda banyo wc temizlerim :) gece 10da çocuklar yatar onlar yatınca da son kalan oyuncakları yastıkları falan toplarım. her akşam :) perşembe cuma çamaşır yıkar kurutur cumartesi katlarım. pazar günü 3 günlük yemek yaparım:) diğer günlerin yemeği kısmet en kötü kahvaltı :))Siz nasıl yapıyorsunuz ki? Cidden merak ettiğim için soruyorum. Mesela sabah 7de kalktın işe gideceksin duş aldın sonra gidip banyo temizleyiciyi alıp temizliğe mi girişiyorsunuz? İşe nasıl yetişiyorsunuz ki :)
Ben mi nazlıyım bilmiyorum ama her duştan sonra temizlik yapsam kovulurum işten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?