• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve giren haşerelere insaflı davranıyor musunuz?.

Kuyruğundaki iğnesi olmasa korkmazdım heralde :) ama tehlikeli akrep ya. şuan evde mi çok sık giriyor mu sizin eve. Fare ufak birşeydi hamster gibi :)
Yok bir kere girmişti bana bir ay önce kadar henüz görmedim başka..Allah karşılaştırmasın hiçbirimizi:))

Haşerelere insaflı davranamıyorum malesef. Örümcek falansa alıp dışarı atıyorum -tarantuladan hallice olursa ne yaparım bilmem- ama diğer böceklere ilacı boca ediyorum. Nefret ederim evimde yer yok onlara.
Karıncalara dokunmuyorum yalnız. Arada süpürürken süpürgenin içine kaçıyorlar. Mutfak tezgahında henüz görmedim görürsem tavrım sert olur net.

Yazın bunlar büyük dert oluyor böceğinden,akrebine dalıyorlar içeriye..Soğukkanlılıkla alıp atabiliyor musunuz yoksa o onun son anları mı oluyor:))

soğukkanlı olamıyorum, etrafa kokusuz böcek ilacı sıkıyorum bazen güve gibi şeylerden çıkıyor bende. Allah'tan başka bi canlı çıkmadı henüz :D

dün başladi karincalar böcekler...
ne bilim mutfakta çok oluyor genelde..:(
o gün sabah eşimi uyandirdim.. tarçinladi heryeri:) bide akşam olunca temizletirdim.. :KK45:
çok çekiyorum böceklerden napcam bilmiyorum.. haşere çihazi aldik faydasi olmadi..
yine bereket mi gelcek bilmem
uçan karınca çikti..:KK43:

Haşerelere insaflı davranamıyorum malesef. Örümcek falansa alıp dışarı atıyorum -tarantuladan hallice olursa ne yaparım bilmem- ama diğer böceklere ilacı boca ediyorum. Nefret ederim evimde yer yok onlara.
Karıncalara dokunmuyorum yalnız. Arada süpürürken süpürgenin içine kaçıyorlar. Mutfak tezgahında henüz görmedim görürsem tavrım sert olur net.
Küçük olanlar ya da örümcekler falan hani daha tutup atılabilir canlılar..Ama bazen özellikle de sıcaklarda bakıyorsun parmak kadar hamam böceği içeri dalıyor bir kere akrep bile girmişti..O durumlar çok sıkıntılı işte büyüklere ilaçta fayda etmiyor:(

soğukkanlı olamıyorum, etrafa kokusuz böcek ilacı sıkıyorum bazen güve gibi şeylerden çıkıyor bende. Allah'tan başka bi canlı çıkmadı henüz :KK70:
Bence siz halinize şükredin güve hem korkutucu değil fazla hem üstesinden gelinebilecek bir canlı:))

dün başladi karincalar böcekler...
ne bilim mutfakta çok oluyor genelde..:KK43:
o gün sabah eşimi uyandirdim.. tarçinladi heryeri:) bide akşam olunca temizletirdim.. :KK45:
çok çekiyorum böceklerden napcam bilmiyorum.. haşere çihazi aldik faydasi olmadi..
yine bereket mi gelcek bilmem
uçan karınca çikti..:KK43:
İyiye yoralım iyi olsun:))Karınca falan diğerlerinin yanında çok masum geliyor bana:)

ılk evlendıgımde 9,kattakı evıme nerden geldıyse devasa boyutta bir çekırge gelmişti ama sanki bir mutasyon harikasıydı.
elektrıklı süpürgeyle falan cekmeye calıstık,süpürge borusu bile almadı onu:)
sonra ustune 2 havlu atıp ya allah diye:))gerisini anlatmıyım:)
nerdeyse el kadardı,arada hala aklıma gelir :)

Sivrisinek harici hicbir canliyi oldurmem alir disari atarim. Cunku oldurursem vicdan azabi cekerim, uzun sure aklimdan cikmaz. Bir kez tatilden donuste, 7. kattaki evimizi karinca ordusunun bastigini gormustuk.ilaclamaktan baska sansimiz yoktu, cunku cok fazlaydi. İlaclamayi cok uzulerek yaptim.. annem de benim gibi, 6 sene once yemek yaparken, bir tirtili oldurmus yanlislikla. 6 senedir, o kivrilisi gozumun onunden gitmiyo der...

ılk evlendıgımde 9,kattakı evıme nerden geldıyse devasa boyutta bir çekırge gelmişti ama sanki bir mutasyon harikasıydı.
elektrıklı süpürgeyle falan cekmeye calıstık,süpürge borusu bile almadı onu:)
sonra ustune 2 havlu atıp ya allah diye:))gerisini anlatmıyım:)
nerdeyse el kadardı,arada hala aklıma gelir :)
Hadi ya o kadar büyük çekirge görmedim hiç:)Ama filmi en heyecanlı yerinde kesmişsiniz havluyla tuttunuz mu hayvanı:))

Sivrisinek harici hicbir canliyi oldurmem alir disari atarim. Cunku oldurursem vicdan azabi cekerim, uzun sure aklimdan cikmaz. Bir kez tatilden donuste, 7. kattaki evimizi karinca ordusunun bastigini gormustuk.ilaclamaktan baska sansimiz yoktu, cunku cok fazlaydi. İlaclamayi cok uzulerek yaptim.. annem de benim gibi, 6 sene once yemek yaparken, bir tirtili oldurmus yanlislikla. 6 senedir, o kivrilisi gozumun onunden gitmiyo der...
Ay canım benim ne güzel duygular bunlar,tebrik ederim sizleri:)

geçen yatağımda kırk ayak vardı benim yatağımda hemde........ tevekkeli bacağım kaşınıp durmuş gece ısırmış beni şerefsiz... yemeye kalkmış beni..... detanla yaşıyorum resmen.... her yerden bir şey çıkıyor ıyy.... karıncası kanatlı kanatsız haşeresi... geçen sene kelebeklerden çok çekmiştim....bu sene erzak yok evde :)

Hadi ya o kadar büyük çekirge görmedim hiç:)Ama filmi en heyecanlı yerinde kesmişsiniz havluyla tuttunuz mu hayvanı:))

valla şöyle söyliyim işaret,orta ve yüzük parmaklarını bırlestır,el bılegıne kadar düşün.baya bir degişikti,sanırım uçuyordu,zira 9.kata zıplayamaz heralde:)
filmin sonrası biraz acıklıydı oyuzden devam edemedım,gözyaşlarıma hakım olmadım:)

Küçük olanlar ya da örümcekler falan hani daha tutup atılabilir canlılar..Ama bazen özellikle de sıcaklarda bakıyorsun parmak kadar hamam böceği içeri dalıyor bir kere akrep bile girmişti..O durumlar çok sıkıntılı işte büyüklere ilaçta fayda etmiyor:KK43:

Geçen yaz gece kalkınca bir kaç kere gördüm kocaman siyah böceklerden. Karanlıkta bile belli oluyorlar valla. Boşaltıyorum ilacı üstlerine kaçarken ölmeleri de kolay olmuyor.
Aslında ev bütün gün boş olduğu için gündüz de cirit atabilirler neden geceyi beklerler bilmem. Evde benden çok onlar yaşıyor sonuçta :)

İyiye yoralım iyi olsun:))Karınca falan diğerlerinin yanında çok masum geliyor bana:)
uçuyorlar valla:) bence bereket mi gelcek diyorum hep çikmişti :)
hamile kalmadan önce karincalar çok fazlaydi... bebegimi kaybetmeye çok yakin kaybolmuştu.. hatta fare çikti iki tane.. eşimle kayinbabam öldürdü onlari..
sonra bi kaç gün sora bebegimi kaybettim:KK43:
araba almaya çok yakinsan karincalar başladi yine bilmiyorduk arabayi alacakti düşünüyorduk işte.. hemde çoktu...:)
araba aldik yine kayboldular..
şimdi dün yine başladii.. bence acaba yine bereketmi gelicek diye düşünmeden edemiyorum
:KK70:yine bebek düşünüyoruz inşallah olur:)

valla şöyle söyliyim işaret,orta ve yüzük parmaklarını bırlestır,el bılegıne kadar düşün.baya bir degişikti,sanırım uçuyordu,zira 9.kata zıplayamaz heralde:)
filmin sonrası biraz acıklıydı oyuzden devam edemedım,gözyaşlarıma hakım olmadım:)
Hadi o nası bir şeymiş öyle:rolleyes:Ya bende çok merak ettim ne oldu:))

geçen yatağımda kırk ayak vardı benim yatağımda hemde........ tevekkeli bacağım kaşınıp durmuş gece ısırmış beni şerefsiz... yemeye kalkmış beni..... detanla yaşıyorum resmen.... her yerden bir şey çıkıyor ıyy.... karıncası kanatlı kanatsız haşeresi... geçen sene kelebeklerden çok çekmiştim....bu sene erzak yok evde :)
Yatağa nası girmiş ya bir de iyi ki farketmişsiniz:((Çok hızlı oluyor o kırkayaklar yakalamak falan baya iş..

Geçen yaz gece kalkınca bir kaç kere gördüm kocaman siyah böceklerden. Karanlıkta bile belli oluyorlar valla. Boşaltıyorum ilacı üstlerine kaçarken ölmeleri de kolay olmuyor.
Aslında ev bütün gün boş olduğu için gündüz de cirit atabilirler neden geceyi beklerler bilmem. Evde benden çok onlar yaşıyor sonuçta :)
Evet gece çıkıyorlar meydana kimse yokken:)ve çokk hızlılar..İlaç çok acılı bir ölüm ama ya korkmuyorsanız tutupp atın bence ya da başka bir yol deneyin isterseniz..

Yatağa nası girmiş ya bir de iyi ki farketmişsiniz:KK43:(Çok hızlı oluyor o kırkayaklar yakalamak falan baya iş..

insanın aklına gelmez dimi sabah yatağı düzeltirken gördüm çarşafın üstünde ööööyle duruyordu paranoyak oldum yeminle... yatak duvara dayalı o haşerelere zorluk mu var her yere tırmanıyorlar..... bütün cam önlerini detanladım kapı altlarını her yeri her yeri... muhtemelen bende çok yaşamam :))

bahçe katı olunca evin önünde de çimler olunca börtü böcük bana kaçıyo bahçeyi ilaçlardıklarında....

Back
X