Eve gelen yardımcı kadınlara asla laf anlatamıyorum

neyı surtmekten bahsedıyorsunuz yazdıklarınızdan pek bırsey anlasılmıyor bezı kırlı yere surmek sungerle temızlemek demek ıstedınız heralde cunku dırek sadece tuvalete surtmemıs klozeti sürtmüyor dıyorsunuz turkcenız cok enteresan

ayrıca soylemeden gecemeyecegım , ev temızlıgıne yardım ıcın cagırdıgınız hanımlara tuvaletınızı temızlettırmek dogru mu bılemedım yanı dışkı bulasmıs tuvalet ıcını fırcalama ısını sız yapsanız daha dogru olmaz mı?

bırıne klozetdekı pisliğimizi temızlettırmek ıcın soz gecırme tavsıyelerı ıstemek yerıne bence once kendımız kendımızı ıfade edebılmeyı sonra kendı tuvaletımızı temızlemeyı ogrenelım bunlar daha acil, sonrası ıcınde temızlık sırketlerı var ordan temızlık ıcın yardımcı hanım cagırırsanız daha profosyonel yardımı olur

Kendi tuvaletimizi kendimiz temizlemeyi ogreniceksek kendi evimizi temizlemeyi de öğrenelim madem eve hiç kadın almayalım, sonuçta bizim pislettigimiz yerleri temizlemesi için ücret ödediğimiz birinin bizim evimizde temizlik yapması hiç doğru değil. Alemsiniz vallahi sanki karşılıklı anlaşıp temizlik için kadın cagirmiyoruz da Çin'den köle satın aliyoruz

tuvalet fırçalanır.
tavanın altı ciflenir hatta ürünün markası cif olmasa bile ciflenir :))
engin bilgilerim bu kadar:)

Ben kenarlarini fırçalamıyorum. İcini fircaliyorum ama kenarlarini (kapağın bindiği yeri )sürtüyorum.
Bak aklımı karıştırma :) Ciflemek türkçe degilki... :KK43: cif marka ismi degilmi yaa, ...nasil "verb" olarak kullanalim?

Fırçayla sürtmek eyleminin kısaltılmış hali. Kolozeti sürtmek. klozetin içini fırçayla sürtmek. Ya da tuvaleti yıkamak diyen var.
klozet bu konuda takıntı oldu. 🤣🤣 Türkçe her yörede farklı kullanılıyor. Çocukluğumdan beri herkesten böyle duydum ben tuvaleti sürtmek. Klozeti sürtmez. Neden bilmiyorum.
benim gibi başka bilen var mı.
İlginç şaşırdım.

Valla aslında ben de kendim temizlik yapmaktan yanayım çok pahalı çünkü. Ama ameliyat olucam, babam bir dipköşe için birini tutalım dedi🙈 Burada biri ovulmaz iğrenç demiş, ben ovuyorum cif klorak ile. Eldiven giyip. Bir kere hastaneye kaldırılmışlığım bile var deterjan zehirlenmesi😃

Bende...
O işin zevki öyle çıkıyor zaten.
Annem artik klorak alımını yasaklamıştı.
Yaklaşık on yıl sonra (daha gecen hafta) dayanamadim aldim bir şişe. Oh ferah ferah
İ :KK200: klorak

Eve temizlikçi geliyorsa bence evin günlük işlerinin (toz almak, süpürmek, silmek ve wc temizliği) dışında artı bir şeyler daha yapmalı. Yani mesela mutfak temizliği ya da tuvalet banyo detaylı temizliği gibi. Bütün bunları da pekala yarım günde yapabilir ki bu benim işim olmamasına ve çalışıyor olmama rağmen ben bunları yarım günde yapıp duşumu alıp gezmeye gidiyorum.
Ayrıca klozet temizletilmez ne ya ilk defa duydum. Klozeti temizlemeyecekse neyi temizleyecek banyoda ? Duyar kasıcam diye fırsat bekliyosunuz.
bunun duyar kasmak ıcın fırsat oldugunu dusunmuyoruz bukadar kucuk oyunlar sahsen benım aklıma gelmez bıle
benımde evıme temızlık ıcın yardımcı hanım cagırdıgım oldu tuvaletı ben kendım bır gece oncesınden mutlaka temızlemıs olurum . geldıgınde hıcbır zaman kurumus dıskı kalıntılarımın oldugu tuvaletı temızlemesını ıstemem . tuvaletı ısı bıtınce herkes temızleyebılır pıs kalıntıları temızletmeye gelene kadar evde temızlenecek onca sey var .
sız temızletıyorsunuz dıye ne kadar vıcdansızsınız dıyen oldu mu olmadı sız nıye bıze duyar kasmayın dıyorsunuz :)

Kendi tuvaletimizi kendimiz temizlemeyi ogreniceksek kendi evimizi temizlemeyi de öğrenelim madem eve hiç kadın almayalım, sonuçta bizim pislettigimiz yerleri temizlemesi için ücret ödediğimiz birinin bizim evimizde temizlik yapması hiç doğru değil. Alemsiniz vallahi sanki karşılıklı anlaşıp temizlik için kadın cagirmiyoruz da Çin'den köle satın aliyoruz
evımıze temızlık ıcın yardımcı kadın cagırmak ıle kendı tuvalet kalıntımızı temızletmek aynı sey mı ?
ucretını odedım dıskı kalıntımı temızle mantıgını ben guzel bulamadım .
evınıze temızlıge kımse gelmesın demedım kı ?

Ben kenarlarini fırçalamıyorum. İcini fircaliyorum ama kenarlarini (kapağın bindiği yeri )sürtüyorum.
Bak aklımı karıştırma :) Ciflemek türkçe degilki... :KK43: cif marka ismi degilmi yaa, ...nasil "verb" olarak kullanalim?

he içi fırçalanıyor zaten. kenarları için sildim, temizledim denir.
cif marka işte ama sanayağ gibi orkid gibi düşün:)

batıkentte ikamet ediyorum ve maalesef şu anki eve gelen kadınla çok yüzgöz olduğum için laf geçirememeye başladım. geçen ilk defa bi başında durmadım, klozeti sürtmemiş bile ( açılmamış süngerden anladım ve nokta nokta pislikler duruyodu, ben sürtmek istesem zaten neden seni çağırayım ki? mutfak fayansları vs de ciflememiş. ben gittikten sonra farkettim tabi. nasılsa yumuşak yüzlüyüm laf etmiyorum diye. ve dediklerinizi nasıl yaptırıyorsunuz ya ben çok çekiniyorum. Kadın geliyo sohbet muhabbet ediyorum kahve falan yapıyorum sonra laf geçiremiyorum, kaale almıyorlar illa sert mi olmam gerek?Her seferinde 20-30 lira fazladan para veriyordum bide aman iyi yapsın diye.
Toz almak için bez ayırıyorum mesela bunla al bu iyi alıyor diye, sonra bi bakıyorum her yerin tozunu benim söylemediğim başka bir bezle alıyor, bu gibi durumlarda napıyorsunuz ? Duşakabini mesela aslaaaa kurulamıyor hep leke leke kalıyor. Bi banyo yıkayışı var kovayla su atıyor fayanslara sonra hep iz kalıyor defalarca annem aracılığyla söyledim ama aynı tas aynı hamam. Ben işteyken annem başında duruyordui geçen ilk defa haftasonu çağırdım ve sinirden kendi kendimi yedim yaptığı temizliği gördükçe.
Bi daha aynı kadını çağırmak istemiyorum, bana işini iyi yapan birini önerebilir misiniz?
Temizlik benim işim diye bir program var ya izliyor musunuz bilmiyorum ama orada evlere temizliğe gidiyorum diyen insanlar o kadar leş iş yapıyorlar ki görseniz bir daha asla Çağırmazsın.. tuvaletin içine soktukları süngeri sonra da oturduğumuz yere sürüyorlar.:KK43::kızgın::mad: Ben o görüntüleri gördükten sonra ne kadar zengin olsam da paramda olsa kendi temizliğimi kendim yapar mis gibi otururum al insanlar bunlar leşliği yüzünden mikrop kapar ya

Bende...
O işin zevki öyle çıkıyor zaten.
Annem artik klorak alımını yasaklamıştı.
Yaklaşık on yıl sonra (daha gecen hafta) dayanamadim aldim bir şişe. Oh ferah ferah
İ :KK200: klorak

Çok manyakça gelecek ama elimde kalan klorak kokusunu seviyorum ya ben🙈🤣🥰

Temizlik işine girenlerin heryeri temizleme görevi vardır. tuvalette dahil. Bu Temizlik işini yapan profesyonel yaklaşabilen az gerçekten.
bu bir meslek ve buna göre hareket etmeleri gerekiyor. Ev sahibi de çalışana saygılı olmalı . Karşılıklı saygı olmalı . Bu iş böyle. Aman şurası çok pismiş bilmemne yargılamak temizlikçinin görevi değil. Temizlemek onun görevi. Mesleklerine İyi sahip çıkarlarsa para kazanmaya devam ederler.
bizim ülkemizde bu işi yapan kadınlar istemeden yapıyorlar. Mecburiyetten genelde. Bunun etkisiyle bazıları pasif agrasif oluyorlar. Çok iyi davransanız bile öyle. dikkatli olmak lazım.
Geçmişte Ben bir keresinde temizlikçiye tuvaleti çamaşır suyuyla temizlemeni istiyorum diyorum.. bana diyor ki ay ben çamaşır suyunun kokusundan duramam 😂😂

evımıze temızlık ıcın yardımcı kadın cagırmak ıle kendı tuvalet kalıntımızı temızletmek aynı sey mı ?
ucretını odedım dıskı kalıntımı temızle mantıgını ben guzel bulamadım .
evınıze temızlıge kımse gelmesın demedım kı ?

Tuvalet de evin bi parçası değil mi? Ben sizin mantalitenizle cevap verdim size, kendi tuvaletimizi temizlemeyi öğrenelim falan, hergun yeni bı duyar türüyle karşılaşıyoruz çok şükür. Şimdi pis pis konuşmak istemiyorum ama kimse kadına yaptığı tuvaletin üstüne sifonu cektirmiyo zaten, eline eldiven takip biraz "sürtmek" zor bişey değil, öğrenciyken gerektiğinde çalıştığım yerin tuvaletini de temizlemiş bı insan olarak söylüyorum, inanın zor da değil duyar kasilacak bir mesele de değil.

Tuvalet de evin bi parçası değil mi? Ben sizin mantalitenizle cevap verdim size, kendi tuvaletimizi temizlemeyi öğrenelim falan, hergun yeni bı duyar türüyle karşılaşıyoruz çok şükür. Şimdi pis pis konuşmak istemiyorum ama kimse kadına yaptığı tuvaletin üstüne sifonu cektirmiyo zaten, eline eldiven takip biraz "sürtmek" zor bişey değil, öğrenciyken gerektiğinde çalıştığım yerin tuvaletini de temizlemiş bı insan olarak söylüyorum, inanın zor da değil duyar kasilacak bir mesele de değil.
olabılır saygı duyarım dusuncenıze
az sakin olun ya :)
ıyı forumlar

Ben is yerinde calisan yardimcimizi haftasonu temizlige aliyorum bizim disimizda da baska evlerede gidiyor biz artik birbirimizi hassas noktalarimizi bildigimiz icin sikinti yasamiyoruz ama dedigine gorede baska evlerde liste veriyorlarmis eline abla senin isde verdigin gibi diyor muhtemelen is akis semasi cikariyolar kiza sirama yapiyorlar malzemeleride banyoyo hazirliyorum basta hangisini neye kullancagini gosterdim o sekilde devam ediyor.Cok icli disli olmama ragmen oturup evde kahve muhabbeti yapmiyoruz zaten yetismez ole olsa sabh biz kahvalti yaparken geliyor icerse bir bardak cay icip basliyor oglende yemek yine arkasina cay ve isine devam ediyor.Molalarini kisa tutmasina bizim evde 2 kisi olmamiza ragmen dil bucak girince aksam 5de anca cikiyor bizden.Kahveye sohbete otursak bilemedim yani nasil biter.İsterseniz ozelden sizede numarasini yollayabilirim.

Başka bir yerde fırçayla yazıyor ama şuan üşendim bulmaya ama. Süngerle sürtülmez mantıken, yumuşak bir şey.

Benim karşı durduğum: Birbirimizi aşağılamasak, anlamaya çalışsak olmaz mı?
Gerek yok, gündelik yaşamlarımızda zaten zor ve stresli şeyler yaşıyoruz. Yanlış izah ediyor olabilir. Ama anlamak için sorarız değil mi? Deriz neyle sürtcek anlayamadım? Filan.
Yani normal hayatta da böyle aşağılayarak mı iletişim kuruyoruz toplum içinde? Kurmuyoruzdur herhalde.

Neyse, tepkim gayet insani. Yarın, bugün yorumunu beğenmediklerime de aynısı yapılsın, onları da savunurum. Herkesin anlamasını beklediğim bir davranış değil zaten şuan benimki. 💜

bahsettiğiniz iletişim şeklini kuran kişi ile ben birbirimizle muhattap olmuyoruz.
ancak tam olarak sizin de belirttiğiniz nokta da (kırmızı ile yazılan) aşağılamak için yazmadığını düşündüğüm için size alıntıyı ekledim.
konuda benim takıldığım nokta zaten bambaşka. bklu tuvalet ayıptır. para veriyorum diye bu kadarı da beklenmez.

Haftada 3 gün geliyor yardımcım. O kendi iş bölümünü kendi yapıyor. Mesela hafta başı geldiğinde cam kapı halı tül yıkayıp siliyorsa, diğer gün ütüleri bitirip silip süpürüyor, haftasonu geldiğinde mutfağı ve banyoyu detaylı temizliyor yine silip süpürğp gidiyor. Ben hiç sıkıntı yaşamadım maşallah subhanallah:nazar:

bahsettiğiniz iletişim şeklini kuran kişi ile ben birbirimizle muhattap olmuyoruz.
ancak tam olarak sizin de belirttiğiniz nokta da (kırmızı ile yazılan) aşağılamak için yazmadığını düşündüğüm için size alıntıyı ekledim.
konuda benim takıldığım nokta zaten bambaşka. bklu tuvalet ayıptır. para veriyorum diye bu kadarı da beklenmez.

Evet o konuda hemfikiriz. Teşekkür ederim yorumunuz için💜🙏🏻 Ama hastanedeymiş, 1 ay boyunca ve evde değilmiş, yardımcı ablaya durumu söylemiş, abla da sorun yok demiş sanırım. O yüzden hani o konuda bir şey diyemem. Normal şartlar altında biz, hepimiz temizlikçi abla gelmeden bir gece önce evi temizleyen insanların torunlarıyız 🤣

Son düzenleme:
Evet eve gelen kadın tuvaleti de temizler elbet ama eve kadin gelecek diye insan kaka lekesini de mi temizlemez yahu 🥺

Tamam oturup tuvaleti ovma hadi ama şöyle üstünkörü bir firca yapip ustune sifon çekse bari en azindan kaka lekesi olmazdi, ekstra zaman harcanacak birsey bile degil.

Başta "Kendim sevmiyorum yapmiyorum parasini veriyorum, ben yapacak olsam cagirmam" yazdi sonradan ilk kez boyle oluyormuşta normalde kadin gelmeden heryeri kendisi "temizler" oldu. 🙄

X