Eve gelecek insan , evin hanımını aramaz mi ?

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
GÜNCELLEME:

arkadaşlar son guncellememi yapiyorum:
bazı arkadaşlar evin temizligine yorum yapmis ama biz iki kişiyiz ve ve ben pazartesi ve perşembe gunleri temizlik yapiyorum. evde çocuk olmadığı için ev pek kirlenmiyor. ilk geldikleri gün pazartesi sabah 8 civariydi. ve ben bunu pazar aksami öğrenince giristim tabi temizlige. galiba birazda burcumdan olsa gerek ( aslan burcuyum) mükemmeliyet isterim ama sadece kendimde. biri mi geliyor ev çok temiz olmali, bir yere mi gidiyorum kombin yapip gitmeliyim. huyum sadece kendime yani. eve misafir gelecek zaman fazla telas yapıyorum ev çok temiz olmali cayin yanina bu yetmez şu da olsun diyorum. sakiz meselesine de gelince bahsettiğim sakiz yaptığım agda sakizdi. ağda mi yaptim bacaklarima yagladim yikadim ama gelip oturunca minik minik yapismis bir kac yerde sadece. gercekten cikartamadim koltuğun tuyleri kalkar gibi oldu;ki koltuğum da çok acik renk değil.
. ikinci de bazı arkadaşlar eşimin hayırlı (!) bir evlat olmasından bahsetmiş. yasanilanlar keske anlatıldığı kadar olsa evet haklısınız derdim. o kadar çok şey yaşandı ki esim görüşmek istemedi ben ikna ettim annen babandir diye. hiç de bir saygısızlığı olmadi bu zamana kadar. esime yaptıklarını anlatsam boşver bakmasin yüzlerine dersiniz.
son olarak da dün akşam da geldiler çayın yanina biseyler hazırlayıp verdik esimde yardim etti.
gayet sıcak davrandık . bu kadar yani .
yine söylüyorum arkasındayım.
benden izin alsınlar demedim. beni de insan yurduna koyup beni aramasini isterdim. evin hanimi olayına da niye bu kadar takıldıniz anlamadim. hanimlik ağalık olarak demedim ki. lafin gelisidir siz de biliyorsunuz aslinda. çalışmayan evli kadina ne iş yapıyorsun diye sorunca çalışmıyorum ev hanimiyim diyor. yine de yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler.

KONU BAŞLANGICI:
kaynanamgil kendi kizinin yanina baya uzak bir sehre gittiler gezmeye.
yolunun üstü de bizim sehrimizden geçiyor.
esimi arayip geçerken kahvaltıya gelecegiz demişler. sabah gelecekler onceki gün aksam söylediler
neyse dedim (ki hamilelikdeki sıkıntımı kaynanam biliyor. bu aralar da sık sık tansiyonum düşüyor. )
saat 22:00 da temizlige giristik esimle. yaptik yattik. sabah da kahvaltiyi hazirladim geldiler.
kaynanam gelir gelmez evimi incelemeye basladi. koltugumun bir kac lekesini tirnakladi. mutfagimi inceledi. kafam atti ama bisey demedim.
şimdi dönüyorlar yoldalar ve esimi arayip çay icecegiz diyorlar.
hayatta kim olursa olsun emri vaki yaptigi an beni kesseler yapmam dedigini.
sinirlendim bende . ya gelecek adam evin hanimini arayip da musait misin kizim geliyoruz demez mi ya ?
insanin iyi gunu olur hasta gunu olur insan biraz düşünür.!
ben bu evin iti miyim ki bana sormuyorsun?
esimde dedi bir cay veririz tamam dert etme diye.
ben simdi bu kaynanaya ne deyim o sinirle arayip diyecektim beni niye aramiyorsun diye. sustum.
gelince napiyim simdi ben
sinirim gecmiyor haksiz miyim.

haa bu arada uzak gelemem uzak gelemem diye ne esyalarimiz alinirken geldi ne de kinama gelmek istedi zorla getirttik. daha düğün olmadan kisin gelecem bilmem ne demeye basladi hala diyor 15 tatilde gelecem diye.
gelir. niye çünkü düğün bitti uzaklar yakın oldu artik.

Şimdi arkadaşlar:

ilk olarak;

ben 18 değil 16 haftalık hamileyim. ara kanamalarim devam ediyor düşük tehlikem devam.
bulantilarim hiç gecmedi serum takıyorlar, kanım 9 a düşmüş sürekli baş dönmesi yaşıyorum. ve kaynanam biliyor .

ikincisi; kaynanamdan isteğim beni de sayip araması. daha bayramda kayinbabam haber vermeden misafir geldi diye bir ton laf püskürmüs insandir kendisi. o evde eşim değil gelene ben hizmet ediyorsam , haliyle aranmayi da beklerim. yapacagi kizim yola ciktik bir uğrayacağız demesi. bu kadar.
üçüncüsü: kaynanam koltugumun kirine bakarken ( ki sakız yapışmış sadece) koltuğun burasına ne oldu falan diye sorguladi. sonra da mutfakda oraya buraya dolandı hatta ben görünce çıktım bisey dememek adına.
dördüncüsü: annem herhangi bisey yapilacaksa beraber esimi arar ona sorar eşim beni arar böyle diyor diye.
beşincisi; daha 5 aylik evli bile değilim ve düğün arefesinde kaynanam uzakligi bahane etti. esim kinamiza gelmiyor diye tartisti. ogluysa eger gelseydi eşya seçilirken bir büyük olarak dursaydi. uzak uzak diyen insan sonra düşünmez mi ben bunların evine gitmeyeceğim diye.
bir yardimini istemedik de görmedik de zaten ama iki gün sonra zor gucul dayayip dosedigimiz evimize gelmesi de ayri bir yüz ister. uzaklığı bahane eden kadin daha düğüne bir kac gun kala kisin gelirim şu zaman bir daha gelirim derse kendi yuzsuzlugudur bence. iş başa düşünce uzak gelemem demeyecekti ogluysa madem.
besinciyi söylüyorum galiba;
Yine de esimi aradim ve adamlar yoldan geliyor dışarıdan biseyler yaptır dedim. yani evin hizmetini ben düşünüyorum. bişey olsa iki gün sonra ogluna degil gelinine laf eder.
ayrica hala eve gelenin evin sahibini aramasi gerek dusuncemin arkasındayım.
hizmetini ben goreceksem beni arayacaklar.

Son düzenleme:
ya altı üst bir kahvaltıya bir çay içmeye gelmişler çok abartıyorsunuz. birkaç günlüğüne kalmaya gelse tamam. ben 6 aylık hamileyken eşimin kuzenleri geldi 1 hafta kaldı çalışıyordum hem de. bazamın altını açıp bikinimi alıp havuza bile gitmişler. çok sinirlendim tabi suç eşimde buna izin verdiği için. ama sizin olayda sorun yok 40 yılda birşeye takılmayın. sürekli gelip rahatsız etseler tamam. aynı şehirde bile değiller yani

gelmesi değil mesele.
oğlunu arayıp geleceğiz diye emri vaki yapması.
ben agirliyorum misafiri. ben yapiyorum temizliğini.
Yine evime bakacak inceleyecek.

gelmesi değil mesele.
oğlunu arayıp geleceğiz diye emri vaki yapması.
ben agirliyorum misafiri. ben yapiyorum temizliğini.
Yine evime bakacak inceleyecek.

evine bakıp incelemesi her türlü çirkin. seni arasa da oğlunu arasa da o hareketi yapmaması lazım zaten. yani sorun kime haber verdiği değil evine gelip eleştirip seni huzursuz etmesi.

Oğlu o evin sahibi değil mi? Ha ona söylemiş ha size, ne fark ediyor?

Ayrıca eşiniz de bir çay veririz demiş, ne kadar ayıp, hadi siz gelinsiniz de, onun anası babası, az hizmet etse incileri dökülmez beyefendinin değil mi.

Bu kadar sinir yapma sonuçta orası senin evinse oğlununda evi illa seni araması gerekmez oğlunuda arayabilir bu konuda eşine yada kayınvalidene birşey deme o zamanda eşin babangil geleceğinde beni arasın o zaman diyebilir sen öyle söylersen burada kızman gereken sadece koltuk lekesini tırnaklaması eğer bir daha geldiklerinde evin pismi temiz mi diye incelerse uygun bir dille yaptığının doğru olmadığını söylersin.

yoook ben zaten bir çay veririm.
bu halimde onu düşünecek değilim ya.

iyi de arkadaşım daha nisandan hemen sonra ben kinaya gelmem diye tutturan kaynana şimdi kalkmis filan zaman gelirim şöyle böyle diyor. ln o zaman niye gelmedin. o zaman anne değil miydin

Didiklerse didiklesin bosver . En fazla konusur arkandan ev soyleydi boyleydi diye . Kocani aramasinda da sorun yok bence . Benim de kayinvalidem esimi arar genelde

İyi de yaşadığınız yer yollarının üstüymüş.

Giderken ve dönerken uğrayacaklarını düşünemediyseniz o sizin eksikliğiniz. Hem eşinizin, hem bizzat sizin.

Gelmeseler bu sefer de "yol üstüyken uğramadılar" olurdu.

Evlenmek için bu denli çabalamış biri olarak biraz şükürsüz buluyorum sizi.

evine bakıp incelemesi her türlü çirkin. seni arasa da oğlunu arasa da o hareketi yapmaması lazım zaten. yani sorun kime haber verdiği değil evine gelip eleştirip seni huzursuz etmesi.
sorun gelecem demesi. emri vaki yapması.
evet eve bakması da çok çirkin icim o kadar huzursuz ki bir yere bakacak yine diye

valla abla açıkçası gelmese hiç bişey demezdim. kadın düğün arefesi gelmedi.
uzak gelemem dedi.
onemsemedi. kınama zorla getirdik ayip olur millete dige. eğer o zaman tatlı tatlı gelseydi şimdi böyle sinirlenmezdim.
gelmeye iki saat kala arayip da geliyoruz demez kimse gelecem de gelecem .
şimdi böyle insanin iyi gunumde yanimda olmayipda gelmesine tahammül edemem

Oğlu versin o zaman alt tarafı çayı. Madem onu aramışlar senlik bir durum olmaması gerek.

Niye bu kadar sinirleniyorsunuz ki aynı şehirde bile yaşamıyorsunuz normalde yani alt tarafı gelip birkaç saat oturmuşlar kahvaltıya dönerken de yemeğe bile değil çaya geleceğiz demişler yani.Hamilesiniz hasta değilsiniz. Kadının ağzından bir laf çıkmamış ki sizin hüsnü kuruntunuz evimi inceledi diyorsunuz demek ki ilk defa evinize geliyor yani kadı bakmış incelemiş olabilir hemen art niyet arıyorsunuz. Bir hazır yufkadan börekte atabilirsiniz fırına çayın yanına 2 dk ne var yani evde hiç mi temizlik yemek yapılmıyor? neyse ki aynı şehirde değilsiniz. Sizin onlar demeden buyur etmeniz gerekirdi yolunuzun üstü uğrayın diye hatta yemeğe bile alabilirdiniz abartı birşey yapmazdınız hoşlarına giderdi laf sokma yok birşey yok yani. Ha eşime demiş ha bana demiş. siz aramazsanız eşinizle muhatap olurlar.

Ben de bu tip şeylere takılıyordum hoş gelen giden Yok aynı şehirde olmamıza rağmen ama, eşimi araması daha iyi bence, sonradan ben gelmesinler şöyleyim böyleyim desem eşim cevap verecek onlara. Diğer türlü direkt ben gelmeyin desem ben kötü olacağım.

seninkiler çaya gelmiş kahvaltıya gelmiş
benimkiler yatıya gelirken beni aramazlar

allahtan senede bir kere gelir iki gün kalır giderler

eşini aradıkları vakit , eşinin sana sorması ve onlara tamam ya da hayır demesi gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…