Eve döndüm, toparlayamıyorum

Inanin görmedim cocuklardan pek firsatim olmuyo gelmeye, suan o birikim 4 ay bile gecindirmez beni, en kötü ev kirasi 10 12 binden basliyo oturacagim yerde.

Tek bekledigim o, biraz sknti cekicem ama gececek inaniyorum, memlekete gittigimde calisip daha güçlenip daha dik durucak karsilarinda.

Evet eşim tam bir oglak, ve ben bu kadar anneci oldugunu asla tahmin etmezdim, resmen 2 cocugu ve beni gözü görmüyo anne anne diye

Soyumda, kanımda, genimde bi sorun yok hanimefendi emin olabilirsiniz ! Ya annemde kalicam diye bi şartta yok ayrica, dikkatinizi cekerim, evim sürekli sallanıyo diye tedirgin oldugumdan bahsettim. 2 cocukla bi basina olmanin zorlugundan bahsetmiyorum bile bi başına 2 cocukla gurbette yaşamayan birinin anlamasi mümkün değil zira.
e siz niye kiraya çıkıyorsunuz ? evinizde kalın uzaklaştırma alın eşiniz gelemesin?

astsubay eşi misiniz?
%90 bahse girerim üniformalı personel eşisinizdir.
ya sizde nasıl bir kan nasıl bir gen var nasıl bir ırksınız ki illa ya annenizde kalacaksınız ya k.validenizde
aklınıza gelmiyor bile ben neden kendi evimde kalmıyorum ki acaba diye? hazır sorunlu koca da evde yok oturun kendi başınıza evde işte.

siz değişik bir soysunuz anacım normal insana verilen akıl sizde işe yaramaz ki...

Hayatta en keyif aldığım şey evimde yalnız kalmakti, eşim memlekete gittiginde birami alir sabaha kadar takılırdım falan. Deprem bolgesindeyim işler cok değişti. Şu an daha çok yeni. Herhangi bir artçida 2 küçük çocukla panik yapmadan sureci yönetmek cok zor olabilir. Ha normal bir surecte yetişkin bir kadin neden evinde yalniz kalamaz ben de sorgularım ama surec normal değil.

Hatirladim sizi. Bu adam sizi mutsuz edip surat asacaksa neden geri çağırdı ki? Siz su saatten sonra plan yapin. Bebeginiz biraz buyuyunce babaniz anneniz saga solu arastirsin, kendi memleketinizde bir iş bulun ve bosanin. Bu adamdan bir cacik olmayacagi diger konudan belliydi

Hem oğlak hem anneci onu demek istedim
Oğlak olan anneciyi de çok iyi tanıyorum ayrıca , belki de yetiştirme tarzı ile ilgilidir benim tanıdığım
Bu arada ne yaparsa yapsın oğlağa kendi haklılığını gösteremez konu sahibi
Benim erkek arkadaşım oğlak ve anneci. Hatta bazı yüksek kavgalarda sen anca ağla çabalama der.

yok o kendini bir halt sanıyor aşırı bencil oluyor ondan dedim.
yengeclerde bencil oluyor 🤐
Tanıdığım bütün yengeçler ponçik 🥰

Yine de burçlara çok şey etmemek lazım tanıdığım başaklardan iki tanesi aşırı pasaklıydı hatta bir tanesinin teri sucuk kokardı

hah gurbet lafı da geldi tam oldu
bekliyordum

soy gen kan diye bir aşağılama yapmıyorum hanımefendi
gerçekten çok tuhaf bir zihniyetiniz var, size akıl verecek olanın da bu tuhaf zihniyete göre vermesi lazım...

ne oluyormuş 2 çocuk olunca?
etrafımda 2 çocuğa kendisi bakıp bir de çalışan onlarca kadın var. siz çalışmıyorsunuz da.
kimse gurbet edebiyatı filan da yapmıyor
Yahu 2 aylık çocukla hangi işe girsin çalışsın? Aile evine döndüğünde oda bulamamış salonda yatmışlar bebek ağlamasına büyük çocuk tüm aile gece vakti uyanıyomuş, aileyle problemler varmış iyi misiniz siz? Kocasını sevmeyen muhtemelen zorla evlendirilmiş, yine büyük ihtimalle korunmasına izin verilmeyen bir kadın kendisi. Hakaretvari yorumlar yapıyorsunuz akıl yokmuş da, soyu neymiş de. Karşınızda bir insan var insan.

Burçlardan hiç anlamam ilgim yok ama bana hep akrep erkekleri denk geldi,eski eşim de akrepti şimdiki sevgilim de.Analarını haftalarca aylarca aramadıkları oluyor hatta bazen hatırlatmak gerek

Hayatta en keyif aldığım şey evimde yalnız kalmakti, eşim memlekete gittiginde birami alir sabaha kadar takılırdım falan. Deprem bolgesindeyim işler cok değişti. Şu an daha çok yeni. Herhangi bir artçida 2 küçük çocukla panik yapmadan sureci yönetmek cok zor olabilir. Ha normal bir surecte yetişkin bir kadin neden evinde yalniz kalamaz ben de sorgularım ama surec normal değil.
İyi de
ev sallanıyorsa
evde birbirlerine küsüp oturarak mı güçlendirecekler o evi? madem öyle daha yeni gelmiş dönmüş o eve, deprem 35 gün önce oldu, neden dönüyor?

o zaman taşınsın sağlam bir bölgeye gitsin, bir çözüm üretsin
şu anda o evde oturmaya devam ediyor ve başka bir deprem merkezli alternatif de üretmiyor

şu anda eşi gidecek diye ya aileye ya k.valideye gitme durumu söz konusu
çünkü gurbetteymiş...Yıl 2023, gurbet ne yahu? (hayatımda memleketimde çalışmadım)

depremi küçümsemiyorum ama burada sorun deprem değil. öyle durmuyor.

Konu sahibi bizde burada sallanıyoruz.Dün gece hiç uyuyamadım.İki çocukla zor,anlıyorum.Kalabilirsen kal evinde.Yoksa sadece annene git.Gerçi kayınvaliden ile durumları bilmiyorum.Aranız kötüyse gitmeyin.

Yahu 2 aylık çocukla hangi işe girsin çalışsın? Aile evine döndüğünde oda bulamamış salonda yatmışlar bebek ağlamasına büyük çocuk tüm aile gece vakti uyanıyomuş, aileyle problemler varmış iyi misiniz siz? Kocasını sevmeyen muhtemelen zorla evlendirilmiş, yine büyük ihtimalle korunmasına izin verilmeyen bir kadın kendisi. Hakaretvari yorumlar yapıyorsunuz akıl yokmuş da, soyu neymiş de. Karşınızda bir insan var insan.
ben öyle bir yorum yapmadım. kafa yapısının farklılığına dikkat çektim. hemen ardından da gurbet edebiyatı yapan cevap geldi zaten.

siz gerçekten zorla evlendirilip tecavüze uğrayarak filan hamile kaldığını düşünüyor olabilirsiniz... çünkü isteyip korunamamak mümkün değil, tecavüz dışında.
bu sizin yorumunuzdur. ancak saygı duyabilirim.

fakat benim değerlendirmem o yönde değil
durumun öyle olduğunu değerlendirsem tabii ki yorumum farklı olurdu.

X