• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden istemeyerek ayrıldım ve herşeyi özlüyorum

Eşim doğulu demiştiniz ya o yüzden sordum. Doğulular çok fazla kültüre düşkün insanlardır ve ailelerine çok düşkünlerdir maalesef bazı doğulu aileler bu iç düşkünlüklerini gelinlerine gösteremezler bazilarida aile onlar için çok önemli olduğu için gelinlerinin kusurunu asla dışarı vermez anne baba gibi özverili davranır.
Sizinkisi muhtemelen ilk bahsettiğim ailelerden annesi kürt babası türk bir insan olarak söyleyeyim doğulu ailelerde bilinçlerinde türklerin hep onları dolaşıklarını düşündükleri zamanında yaşadıkları şeylerden dolayı eziklik psikolojisi var maalesef bazı ailelerde .siz onların geleneklerine onlar kadar hakim olmadığınızdan onlar geldiğinde yaptığınız en ufak bir eksik bak bizi sevmiyor bizi dışlıyor psikolojisine sokuyor onları. Eğer iyir bir aile olmuş olsaydılar aile bağları eş onlarda değerlidir gel kızını al diye babanı arayacağına seni kızı gibi görüp sorunu çözmeye çalışırlardı
Sorsan beni çok seviyorlar benim için çok şey yapmışlar ben evde ayrıldım diye kv çok ağlamış

Biliyorum söylemesi kolay ama düzelmez ya kabulleneceksin ya da vazgeçeceksin. Eşin değişmeden geri dönme ki gittiğine değsin. Bu sözümü unutma. Annem ve birçok arkadaşım bu durumu yaşadı mesaj atabilirsin bana..
Aynısını yaşadım iste ondan duy beni diom evde ne olsa ailesine kosardi.Kv bana bizle iyi ol ki esinle de ol dedi fittirdimmm.Bana onlarin yaninda bizle bir olacaksin dedi cesarete bakkk ama kim verdi bu cesareti BEN.Terk ettim boşanma davalari acildi ve hamileydim asla taviz vermedim.O kadar cok vermiştim zaten🤣Ee noldu 3 ay sonraa tıpış tıpış geldi.Formul bu sen vazgeçeceksin birak ailesine hediye et eğer seviosa zaten gelecek gelmezsee kurtuldun iste

Aynısını yaşadım iste ondan duy beni diom evde ne olsa ailesine kosardi.Kv bana bizle iyi ol ki esinle de ol dedi fittirdimmm.Bana onlarin yaninda bizle bir olacaksin dedi cesarete bakkk ama kim verdi bu cesareti BEN.Terk ettim boşanma davalari acildi ve hamileydim asla taviz vermedim.O kadar cok vermiştim zaten🤣Ee noldu 3 ay sonraa tıpış tıpış geldi.Formul bu sen vazgeçeceksin birak ailesine hediye et eğer seviosa zaten gelecek gelmezsee kurtuldun iste
Ben sanmıyorum, eşim ben mağdur olmam için çok uğraştı, evden ayrılmak istediğimde bana hem git bu evden hem hiç bişey alma dedi, onun pişman olacağını sanmam, ama unuttuğu bişey vardı, ailemin sonuna kadar bana sahip çıkması

Merhaba, nasıl başlayacağımı bilemiyorum, ama sayfanızda konularınsürekli okuyorum ve birbirinize destek olmanız benim hoşuma gitti, bana destek olun ve yardım edin, 14 aylık evliyim eşim ile yaklaşık 4 senelik Bi geçmişimiz var eşim benden 6 yaş küçük ama ben küçük durduğum için görüntü olarak hiç sorun yaşamadık, ben evin tek kızıyım o da tek oğlu, eşim aslen Doğulu ve onlarda hep iç içe olmak var ve ben yapısal olarak mesafeli biriyim ama eşimin ailesine geldiklerinde hep hürmet saygı gösterdim, eşimin ailesi benden hep fazlasını bekledi bunu da sürekli eşime söylediler, eşimde gelip hep bana sen ailemi sevmiyorsun istemiyorsun ailemi küçük görüyorsun dedi, öyle bişey yoktu ama sürekli bana bu baskıyı yapınca psikolojik olarak geri çekildim, tartışmalarımız başladı, görümce sürekli eşimi aramaları sürekli yanımda seni çok özledim çok seviyorum mesajları atmaları, fesat a hareketleri beni kızdırıyordu, eşim her tartışmamızı gidip ailesine anlatıyordu, bir gün sonrası ya annesi ya babası ya ablası beni arayıp yada eve gelip sen neden böyle diyorsun diyorlardı, hep beni yargılıyorlar, eşime yalvardım anlatma dedim anlattı, ben aileme hiç bir şey anlatmıyorum, sonra onlar ailemi aradı gelin kızınızı alın diye, nitekim babam da gelip beni aldı, çok özlüyorum çok mutsuzum, arada daha yaşanan söylenen çok şey var, uzun olur diye yazamıyorum, yardım edin destek olun akıl verin, 1 hafta oldu ve hiç ses seda yok,
Yetişkin bir insanla evlenmemişsiniz ki, ne demek evde olan her şeyi aileye anlatmak, ailenin size hesap sorması. Ses Seda olsa ne olur katlayabilecek misiniz tüm ailesinin isteklerini yapmaya, onlar tarafından hor görülmeye. Gerçekten neyi özlediğinizi tekrar düşünün bence

Merhaba, nasıl başlayacağımı bilemiyorum, ama sayfanızda konularınsürekli okuyorum ve birbirinize destek olmanız benim hoşuma gitti, bana destek olun ve yardım edin, 14 aylık evliyim eşim ile yaklaşık 4 senelik Bi geçmişimiz var eşim benden 6 yaş küçük ama ben küçük durduğum için görüntü olarak hiç sorun yaşamadık, ben evin tek kızıyım o da tek oğlu, eşim aslen Doğulu ve onlarda hep iç içe olmak var ve ben yapısal olarak mesafeli biriyim ama eşimin ailesine geldiklerinde hep hürmet saygı gösterdim, eşimin ailesi benden hep fazlasını bekledi bunu da sürekli eşime söylediler, eşimde gelip hep bana sen ailemi sevmiyorsun istemiyorsun ailemi küçük görüyorsun dedi, öyle bişey yoktu ama sürekli bana bu baskıyı yapınca psikolojik olarak geri çekildim, tartışmalarımız başladı, görümce sürekli eşimi aramaları sürekli yanımda seni çok özledim çok seviyorum mesajları atmaları, fesat a hareketleri beni kızdırıyordu, eşim her tartışmamızı gidip ailesine anlatıyordu, bir gün sonrası ya annesi ya babası ya ablası beni arayıp yada eve gelip sen neden böyle diyorsun diyorlardı, hep beni yargılıyorlar, eşime yalvardım anlatma dedim anlattı, ben aileme hiç bir şey anlatmıyorum, sonra onlar ailemi aradı gelin kızınızı alın diye, nitekim babam da gelip beni aldı, çok özlüyorum çok mutsuzum, arada daha yaşanan söylenen çok şey var, uzun olur diye yazamıyorum, yardım edin destek olun akıl verin, 1 hafta oldu ve hiç ses seda yok,

Neyi özlüyorsunuz ben çözemedim?
Eşiniz aie olduğunuzu bile idrak edememiş.
Yani ailemi sevmiyorsun demeler her otu b'ku anlatmalqr bu tür şeyler evliliğin kimyasını ters zaten.

Şunu anlamıyorum baba bey babanıza gel kızını al nasıl diye biliyor he diyor babanız haklı olarak kızı ezdirmemek için alıyor tebrik ederim bence babanıza sarılın sımsıkı çünkü hayır duracak deyip ayak direten saçmalayanları çok okuduk babanızın arkanızda yanınızda olması çok güzel sizin için. Bunun dışında eşiniz olacak kişi eşi evden giderken ve dönmezken ne yapıyor öylece bakıyor mu? Neyi özlüyorsunuz? Size kol kanat germiş babanız varken sokağa atmış bir kocayı mı özlüyorsunuz. Bakın şu kafadan çıkın hangi yüzyılda yaşıyoruz ya hangi karı koca sorun yaşayacak kadın kapıyı çarpıp gitmeyecek kp den kovacak koca sessşz kalacak. O eve dönmeyi özlemeyin dönmeyin. Çalışın üretin güzel bir hayat kurun

Ben sanmıyorum, eşim ben mağdur olmam için çok uğraştı, evden ayrılmak istediğimde bana hem git bu evden hem hiç bişey alma dedi, onun pişman olacağını sanmam, ama unuttuğu bişey vardı, ailemin sonuna kadar bana sahip çıkması
Siz de bir şey almadan çıkıp geldiniz mi? Kamyon tutar, o eve aldığım çöp kovasına kadar götürürdüm. Neden bu kadar pasifsiniz? Sizin bir kişiliğiniz yok mu ki bu adamı özlüyorsunuz

Siz de bir şey almadan çıkıp geldiniz mi? Kamyon tutar, o eve aldığım çöp kovasına kadar götürürdüm. Neden bu kadar pasifsiniz? Sizin bir kişiliğiniz yok mu ki bu adamı özlüyorsunuz
Merhaba, özlediğim şeyin ne olduğunu bilmiyorum, ben o ebi yapabilmek kendi istediğim gibi dekor edebilmek için 6nsenelikmişimden ayrılıpntazminatımı aldım, eve bişeyler yaptım, o evin herşeyi de benim emeğim vardı, çok yeniyi alışmıştım, haketmediğim için özlüyorum

Pardon da kocan koca degilmişki .cok uzuldum durumuna ama seni seven ,olgun, evliligi kaldırabilen,eş olmayi bilen biri olsaydi kocan bu durum yasanmazdi
Ne demek her seyi aileye yetstrmek ya 4 duvar arasını anlatmak ne demek. elbet gelecek ayağına sakin taviz verme . Ha gelmezsede dua et boyle adamdan cocugum olmadi diye. Lokma felan dagttr

Az cok söyle diyor: "Seni daha önce hislerini/psikolojini dagatan/yok eden bir ilişkiyi romantize edip özlemek bir travma bağlılığıdir, sevgi belirtisi değil"
Belki dediğiniz doğrudur, psikiyatri drm da aynı şeyleri söyledi, umutsuzluğa kapılma korkma kızım, güzelsin çalışıyorsun, hiç bir şeyden korkma dedi, benim korkum 5 yıla yakın hep beraberdik herşeyi birlikte yaptık, Bi ailesi yüzünden aldatma VS olmadan bu noktalara gelmemiz, yalnız kalma korkusu

Pardon da kocan koca degilmişki .cok uzuldum durumuna ama seni seven ,olgun, evliligi kaldırabilen,eş olmayi bilen biri olsaydi kocan bu durum yasanmazdi
Ne demek her seyi aileye yetstrmek ya 4 duvar arasını anlatmak ne demek. elbet gelecek ayağına sakin taviz verme . Ha gelmezsede dua et boyle adamdan cocugum olmadi diye. Lokma felan dagttr
😊 Belki ilerde öyle diyeceğim, evlenmeden önce bana çok yalvardı evlenmek için, sen benim için bulunmaz kaftansın dedi, senin için gerekirse herşeyden ailemden vazgeçerim ailem sen olursun dedi, ama benden geçti, bunlara üzülüyorum, o şimdi benim düzenlediğim benim kurduğum evde mis gibi yaşıyor, ben ailemin yanında üzülüyorum

görümce sürekli eşimi aramaları sürekli yanımda seni çok özledim çok seviyorum mesajları atmaları, fesat a hareketleri beni kızdırıyordu,

Yalnız bu bahsettiğiniz eşinizin kardeşi oluyor bilmem farkında mısınız? Ha tabi olan biteni aileye anlatmak da büyük sıkıntı, eşler unutabiliyor ama anlatılan aileler unutmuyor da affetmiyor da.

Belki dediğiniz doğrudur, psikiyatri drm da aynı şeyleri söyledi, umutsuzluğa kapılma korkma kızım, güzelsin çalışıyorsun, hiç bir şeyden korkma dedi, benim korkum 5 yıla yakın hep beraberdik herşeyi birlikte yaptık, Bi ailesi yüzünden aldatma VS olmadan bu noktalara gelmemiz, yalnız kalma korkusu

Sana şöyle bir örnek veriyim: Ben bir kere kendimi öldürmeye düşündüm (cok uzun ve sıkıcı bir hikaye o noktaya gelene kadar orasını atlıyorum). Herseyi hazırlamistim. Hıçkıra hıçkıra ağlıyorum yatağımın üstünde. Hazırım güya. Sonra ağlamaktan gözlerim şişmiş bir şekilde yatağımda uyuya kalmışım. Ertesi sabah daha da şişmiş gözlerle uyandım. Baktım daha burdayım. Bundada vardır bir hikmet dedim. Bunlar tam 10 sene önce oluyor. Orası aslında benim için bir dönüm noktası oldu. Hayatımı öyle bir çekip çevirdim ki bugün çok güzel bir hayatım var şükür. Allah dermansız dert vermesin. Evet bir evliliğin yıkılması çok yıkıcı bir olaydır kesin, ama şu anki korkulariniz ve ümitsizliginiz de geçici. İyileşmeye kendinize zaman verin. Kolay değil yaşadıklarınız. Ailenize sarılın. Ne güzel babaniz anneniz yanınızda. Onlara sevdiklerinize sarılın. Bu günler de geçecek

sızı resmen evden kovmuslar aılenızı arayıp gelıp bunu alın demısler ! sızde ozluyor musunuz ?
sıze hıc bırımız yardım edemeyız bence bır uzmana gıdın destek alın psıkolojık yardım alın bence

Evden ayrılmamışsın kovulmuşsun. Bunu düşün, çocuk filan olmadan bitirmek en doğrusu. Koloni halinde yaşanmaz ki.. Eşinin babasını arayıp gel kızını al diyen adam için üzülmeye değmez, orta yolu bulmak istese bu raddeye getirmezdi.

neden mağdur olmanı istiyor peki?Ona tıpış tıpış gel çaresiz kal diye 😊Sen ondan vazgeç bak hatadan dön cocuk yok sonra cok pisman olursun.

Bağrına taş bas. En güzel çözüm bu olacak.
Eşinin evde olup biteni anlatması gitsen de değişmeyecek. Tertemiz kurtulmuşsun. Bu acilardan kurtulmak için zamana ihtiyacin var sadece. Bilir misin karadut lekesini sadece kendi yaprağı çikarirmiş. Kendi kendine yardım edeceksin biz sadece tavsiye verebiliriz en büyük yardım bu. Geçmişe takılıp kalmanın sana bir faydası olmaz yavrum. Toparlanmaya çalış. Yaşadığın onca şeye rağmen tekrar girme o girdaba.
Pişman olup gelse bile kabul etme. Ortada hiçbir şey yokken bile seni baba evine göndermeye cüret eden bu insanlar hayatını mahvedecek lütfen izin verme.

Back