Evden fazlalik esya atma takintisi

Hayatsahnem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
317
74
Arkadaşlar ben evden fazlalıkları attıkça,mutlu oluyorum rahatliyorum.ama her gün ne atsam fazla ne var diye düşünüyorum yıllardır dolabımda duran,hiç giymediğim kıyafetleri hep verdim. aşırı düzen takıntısı var .eşim de tam tersi her şeyi saklıyor, temizlik te işin içinden çıkamıyorum.

Bir oda oyuncak dolu alma dedikçe esim inadına alıyor ise yaramayan küçük küçük süpriz yumurtadan çıkan kutulara kadar attirmiyor sabah attım gizliden, eşim gördü kıyamet koptu.evde ne kadar az eşya olursa temizlik te o kadar kolay oluyor fazla eşyayı da kıyafeti de sevmiyorum bu bir hastalık ama elimde değil siz ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşlar ben evden fazlalıkları attıkça,mutlu oluyorum rahatliyorum.ama her gün ne atsam fazla ne var diye düşünüyorum yıllardır dolabımda duran,hiç giymediğim kıyafetleri hep verdim. aşırı düzen takıntısı var .eşim de tam tersi her şeyi saklıyor, temizlik te işin içinden çıkamıyorum.
Evet rahatlarmış insan gereksiz eşyalar insanın enerjini alırmış
Tıka basa doldurduğumuz dolaplar,gereksiz eşyaları yığdığımız balkon,bunlar bile enerjimizi çalarmış
Dolabı fazlalığı atınca elden çıkarınca enerji gelirmiş eve

Bende rahatlıyorum fazlalığı gereksiz eşyaları elimden çıkarınca
Mesela balkonda bir dolabım var bavullar var o balkona girmiyorum ama aklım orda hep
Bir elden geçirip boşaltsam hafifleyecem :kahve:

Aynı durum bende de var ve ben eşim evde değilken gidip kendim çöpe atıyorum apartman görevlisine bile bırakmıyorum belli olmaz eşim erken çıkar işten falan yakalanırsam vay halime Hatta birgün bavul atmıştım çöp arabası gelmedi eşimin işten çıkma vakti geldi riske girmemek için aldım bavulu geri diğer sokaktaki çöpe attım.. :confused:

Bu takıntıdan bana da lazım :KK14: geçen tüm odaları gezdim evde. Dolapşara baktım vs. Bi ton kıyafet dağıttım nasıl oluyosa mağaza açacak kadar kıyafet duruyo, fi tarihinden defter saklamışım neyime yarayacaksa hani özel bi anısı vs de yok. Ivır zıvır dolu ortalık :bicak:

hayatta kıbrıt copu saklamam...yenı ama kullanmadıgım seylerıde vermıslııgm vardır....esımde cok kızar..bazen gereklı seylerıde vermıs oluyorum:)

aynı ben:)

En iyisini yapmissin bende öyleyim suan kış donemi olduğu için yine bir sürü şey birikti ins yaz temizliginde atacağım herseyi hele oyunccaklar ayyy gıcık oluyorum evi tıka başa olan insanlarada hayret ediyorum nasıl rahat ediyor nasıl temizlik yapior hatta hergün bir dolu şey atıyorum ama hiç azalmiyor eşim S3n bukadar çöpü nerden çıkarıyorsun diye söyleniyor hergün ise giderken atıyor aksam yine dolu

Ay ben de öyle olsam hiç sevmiyorum fazla eşya. Eşim de attirmaz. Yıllar önceden göçmüş gitmiş bilgisayarın bile kutusu durur attirmaz. Gördükçe sinirlerim zıplar. Bir gün cinnet getirip fazla ne var her şeyi balkondan atarım diye korkuyorum:deli:

Bir ara eşyalar beni atacaktı o kadar hükümleri vardı evde.. sonra taşınırken bir güzel temizlik yaptım dünyaları dagittim verdim attım.. şimdi evimde gereksiz hiçbirşey yok ve doldurmamaya çalışıyorum.. az eşya kolay temizlik ömrü uzatır diyorum :)))

Ay ben de öyle olsam hiç sevmiyorum fazla eşya. Eşim de attirmaz. Yıllar önceden göçmüş gitmiş bilgisayarın bile kutusu durur attirmaz. Gördükçe sinirlerim zıplar. Bir gün cinnet getirip fazla ne var her şeyi balkondan atarım diye korkuyorum:deli:

Yapın çok güzel oluyor..
Plâstik vs toplayan bi delikanliya gel dedim balkonun altına çekil dedim az kenara.. Ben attım o tuttu :)))

Bu huy bende de var maalesef. Maalesef diyorum cunku daha yeni evliyim esim alisamadi duruma. Sebebi de annem diye dusunuyorum cunku annem benim tersime tek bir eşyayı bile atmazdı. Bunlara tamamen hurdaya cikan elektronik esyalar, teki kaybolmus ev terlikleri, bantlari kopmus kasetler, köyden gelen tursu bidonlari :) dahildi. anlatsam sabah olur. Kucuklugumden beri bir yigin cirkin esya icinde buhranlar gecirerek buyudugum icin simdi boyle rahatlıyorum sanirim.

bu da bir hastalık diyorlar veya gercekten col esya bunalttı sizi

Bu huy bende de var maalesef. Maalesef diyorum cunku daha yeni evliyim esim alisamadi duruma. Sebebi de annem diye dusunuyorum cunku annem benim tersime tek bir eşyayı bile atmazdı. Buna tamamen hurdaya cikan elektronik esyalar, teki kaybolmus ev terlikleri, bantlari kopmus kasetler, köyden gelen tursu bidonlari :) anlarsam sabah olur. Kucuklugumden beri bir yigin cirkin esya icinde buhranlar gecirerek buyudugum icin simdi boyle rahatlıyorum sanirim.
yeni esya yeni ev aman yıne de az eskıtın :KK70:

yalnız o kadar cok temizlik yapmak ıstıyorum ki hepsini atmak kitap defter o bu .... mecburum saklıyorum saklamak zorundayım lazım
ama asırı yer kaplıyor benım sorunda bu :KK70:

Benim kv de de tam tersi atamama huyu var. Ev topluyken bile daginik gozukuyor. :KK70: eve yeni bi misafir girse ilk soyledigi soz " vahhh bu evin esyasi ne boyle? Yenge bu kadar esyayi nasil sigdiriyorsun buraya?" Oluyor. kisiden kisiye degisiyor. Ama bence en iyisi atmak.

X