- Konu Sahibi Tavuksal firtlangic
-
Çıkmadı evden saymaya karar verdim derse ne olacak aslında yaza kadar beklese insanlık yapsa ne kaybedecek ya anlsmiyorumGeçen bir konuda daha anlatmaya çalıştık bunu başka arkadaşlarla beraber. Kontratın dolması ve hala oturuyor olması kiracının lehine bir şey. Kontrat bitiminde ev sahibi çıkarmadıysa sözleşme belirsiz süreli sözleşmeye dönüşür ve ev sahibi bu sözleşmeyi bozamaz.
evi satması lazım peki bu hakli bir sebep mi sayılacak bilemedim şimdi .
bu korona belası olmasa havalarda biraz daha sıcak olsa taşınırdımda şu an çok zor olur
Allah yardımcımız olsun valla ne diyeyim.insanın başını koyabileciği kendi evi olması ne kadar önemli birşeymişbende ev ariyorum
aynen oyle。evsahibi kocaelinde virus nedeniyle kacista herkes sayi cok cikti ya。halbuki saflar ist ve kocaelinden olan 20.000 yazligi olan geldi buraya sacma sapan evlere fahis fiyatlar falan bakalim sonumuz hayir olsunAllah yardımcımız olsun valla ne diyeyim.insanın başını koyabileciği kendi evi olması ne kadar önemli birşeymiş
umarım alacak kişininde bizi çıkarmaya hakkı yokturSiz içindeyken de satabilir illa cikartmasi gerekmiyor diye biliyorum çok hakim degilim duruma ama kiracili satabilir ama alan da sizi cikaramaz sozleşme bitmeden.
Suan siI cikaramaz cunku hastalik var ve cocuklar ufak gelen leride lutfen eve almayinmerhaba arkadaşlar
ev sahibimiz evden çıkmamızı istiyor.evinin üzerinde yüksek faizli kredimi ne var evi satıp elden çıkarmak istiyor.eve taşınırken 1 yıllık sözleşme yapmştık sözleşme tamamlanalı 4 ay oldu .yani 1yıl 4 ay bu evde oturuyoruz kiramizi bir kere bile aksatmadık.
koronadan önce babam oturduğumuz evi satın almaya niyetlendi krediye başvurdu evin üzerinde icra olduğundan temiz belgelerini bekledi temiz belgesi çıkarken bu hastalık ortaya çıktı babam koah hastası olduğundan çalışmayı bıraktı ve evi almaktan vazgeçti bu kriz ortamında haklı olarak.
fakat ev sahibi babamı arayıp ya siz evi alın yada evi satıp kızını çıkarcam demiş babam alamayacağını söyleyince eşimi aramış.eşim bu hastalık varken eve müşteri getirmesini istemediğini söylemiş ama satmada kararlı .
biri daha 8 aylık biri 4 yaşında 2 çocukla hastalık kol gezerken evden nasıl çıkayım ya da eve nasıl müşterileri alayım.üstelik eşim esnaf ve dükkan kirasını bile çıkaramayacak kadar işleri düşmüşken ev taşıma masrafları da cabası.
yasal olarak bizi hemen çıkarma hakki var mı bilenler yardım edebilir mi en azından yaza kadar dursak bir ev bulup çıkardık
Kanunlar kiracıdan yana genelde. Hiç bişey olmaz.Çıkmadı evden saymaya karar verdim derse ne olacak aslında yaza kadar beklese insanlık yapsa ne kaybedecek ya anlsmiyorum
Kendisini çimer e şikayet etmekle tehdit edin. Bu süreçte her şey sizin tarafınızda olur. Devlet 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı çıkarmışken insanlar batmasın diye yardım kampanyaları düzenlenirken yaptığı en hafif tabirle adilik. Ve yasalar süreç özel olduğundan sizi korur bencemerhaba arkadaşlar
ev sahibimiz evden çıkmamızı istiyor.evinin üzerinde yüksek faizli kredimi ne var evi satıp elden çıkarmak istiyor.eve taşınırken 1 yıllık sözleşme yapmştık sözleşme tamamlanalı 4 ay oldu .yani 1yıl 4 ay bu evde oturuyoruz kiramizi bir kere bile aksatmadık.
koronadan önce babam oturduğumuz evi satın almaya niyetlendi krediye başvurdu evin üzerinde icra olduğundan temiz belgelerini bekledi temiz belgesi çıkarken bu hastalık ortaya çıktı babam koah hastası olduğundan çalışmayı bıraktı ve evi almaktan vazgeçti bu kriz ortamında haklı olarak.
fakat ev sahibi babamı arayıp ya siz evi alın yada evi satıp kızını çıkarcam demiş babam alamayacağını söyleyince eşimi aramış.eşim bu hastalık varken eve müşteri getirmesini istemediğini söylemiş ama satmada kararlı .
biri daha 8 aylık biri 4 yaşında 2 çocukla hastalık kol gezerken evden nasıl çıkayım ya da eve nasıl müşterileri alayım.üstelik eşim esnaf ve dükkan kirasını bile çıkaramayacak kadar işleri düşmüşken ev taşıma masrafları da cabası.
yasal olarak bizi hemen çıkarma hakki var mı bilenler yardım edebilir mi en azından yaza kadar dursak bir ev bulup çıkardık
burdaki hanımlar aydınlattılar konrattan sonra kira vermeye devam ettiğimiz için kontrat süresiz olarak devam etmeye başladığından 8 ay daha çıkaramayacak bizi.evet resim falan çekip gönderebilirim evi almak isteyenleri eve alamıyacağımı söyleyeceğim
Yasal olarak zor çıkarır. Bildiğim kadarıyla sözleşmenin her sene yenilenmesi lazım şuan suçlu durumda. Bizim karşı apartmanda vardı ev sahibi mahkemeye verdi 6 ay kira vermeden oturdu sonra taşındı gitti.merhaba arkadaşlar
Katılıyorum hem evi satılsa da yeni ev sahibi hemen çıkartamaz bunun yasal bir süresi var kaç ay bilmiyorum. Sakın çıkış sözleşmesi imzalamayın imzalarsanız o tarihte çıkmak zorunda olursunuz. Babanız evi alabiliyorsa size vekalet versin ve evi alın.Yasal olarak sizi hiç bir şekilde çıkarma hakkı yok şu an. Evi satarsa yeni ev sahibi çıkartabilir ancak.
Salgın sürecinde eve kimseyi almayacağınızı, kapıyı açmayacağınızı ısrar ederse hakkında şikayette bulunacağınızı söyleyin. Biraz dişli olun.
Kira sözleşmesi yıllık olarak baz alınır ve yenilenmedikçe her yıl eski sözleşme olarak geçerliliği sürer. Örneğin sözleşme tarihiniz 9. Ay ise ve bu yıl içerisinde ev sahibiniz çıkmanızı isterse sizin yasal süreciniz 9. Ay olarak baz alınır yani sizi çıkartamaz. Ancak satarsa sözleşmeniz iptal olmuş olur yeni ev sahibinizle anlaşma yapmazsanız çıkabilirsiniz. Ev sahibinize Allah vicdan versin böyle günlerde üstelik çocuklarınız varmış nasıl çıkın diyebilir veya ev turu yaptırabilir akıl işi değil hakkınızı arayın.merhaba arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?