EVDEN ÇIKARMAK İSTEYEN EV SAHİBİ

ogrenmis oldum tesekkur ederim ben bunu hic bilmiyordum.

Tavuksal firtlangic Evliliğimizin ilk yillarında(18 yıl önce) ev sahibimiz her yıl fahiş fiyattan zam istiyordu. İsteklerine üç yıl dayanabildik. En son kanuna uygun artış yapmak istediğimizi söyleyince evden çıkmamızı istedi. Bizde avukat olan yakın arkadaşımız ile görüştük. Bizim yerimize ev sahibinin hakkından o geldi. Dört yıl daha ev sahibi ile muhattap olmadan evde oturmaya devam ettik. Evimizi alarak kendi isteğimiz ile evden çıktık. Diyeceğim oki dişinizi gösterin. Hiçbir şey yapamaz. Hele ki sosyal izolasyonun olduğu bu zamanda... Rahat olun

kontrat dolmus ama 4 ay gecmis.. cikarabilir bence. ama su surecte kim ev gezer kim almaya kalkar ekonomik kriz ortaminda o da var? hic alici getiricem gezdiricem dedi mi ev sahibi?
1 yılımız tamamlandıktan sonra alıcı getirip gezdirmişti evi ama ne olduysa anlaşamadılar heralde satmadı.banada bu süreçte kimse ev almaz gibi geliyor ama müşteri bulursa evi gezdirmek isteyecektir muhakkak

Eğer önceden kontrat yaptıysanız otomatik yenilenmiş sayılıyor zaten. Yani eğer geçen yıl kontratınız varsa 8 ay daha oturabilirsiniz. Ev sahibi sizi çıkarmak istiyorsa da bu süreyi beklemek zorunda.
aa gerçekten öyleyse çok iyi , 3-4 ay daha otursam iyi olacak bizim için.teşekür ederim

çok iyi oldu bunları bilmem teşekkür ederim

Bir yıllık kira sözleşmenizden sonra ev sahibiniz çıkarmadığı için belirli süreli kira sözleşmeniz belirsiz süreli olmuş, yani ne ev sahibiniz ne de evi alacak kişi sözleşmenin başlangıç tarihi olan 8 ay sonrasına kadar sizi çıkaramaz. O tarih içinde önceden ihtar yapması lazım. Kimseye evinizi açma zorunluluğunuzda yok eğer sözleşmenizde özel bir hüküm yoksa. Daha ayrıntılı bilgi için bir avukattan yardım alabilirsiniz.

Önümüzde ki 3 ay herhangi bir ücret ödemeseniz bile pandemi durumundan dolayı sizi hiç bir şekilde çıkaramaz onu da geçim sözleşme olmadığında ev sahibini sorumlu tutarlar devlet tamamen kiracının yanında oluyor bu konuda hatta dava açsanız 1 sene daha oturabilirsiniz. Evinize almamak istemeniz durumunda da şuan bu durum için haklısınız o yüzden sonuna kadar gidin. Direnin çok üzüldüm Allah yardımcınız olsu

[/QUOTE]

hayatta kabul etmez cebinden para çıkmasını ya paradan ziyade çocuklarım hasta olmasından korkuyorum havalar ısınmış değil hastaneler malum gidilmez bu salgında.
O zaman sizde cikmayi kabul etmeyin.Bu salginda zaten kimsede para yok is yok nerden bulalim cikalim de.O rezil davranio madem onun gibi olmak lazim

Devlet tarafindan ulasip destek alabileceginiz bi yer yokmu bence salgindan dolayi yasal bir hakkiniz olabilir arastirin netten evime alamam cocuklarim var resim cekeyim guzelce baksinlar de zaten bu viruste kolay kolay kimse gelmez akillari varsa tabi...

burdaki hanımlar aydınlattılar konrattan sonra kira vermeye devam ettiğimiz için kontrat süresiz olarak devam etmeye başladığından 8 ay daha çıkaramayacak bizi.evet resim falan çekip gönderebilirim evi almak isteyenleri eve alamıyacağımı söyleyeceğim

Kontrat dolmuş olabilir ama kontrat bittikten belli bir sure sonra hala evde oturuyorsaniz otomatik olarak yenilenmiş sayilir. Her sene oturup yeniden kontrat yapmak gerekmiyor diye biliyorum ben. Sozleşme biteli 4 ay olmuş, daha onceden cikmanizi istemesi lazimdi, şu durumda cikaramaz saniyorum.

Alinti
1 yıl veya 18 ay gibi süreli yapılmış olan kira sözleşmelerin süresinin bitiminden en az 15 gün önce bildirimde bulunarak kira sözleşmesine devam etmeme hakkı tanıyor.

Yani ev veya çatılı iş yeri sahibi iseniz, belirli süreli kira sözleşmesini, önemli ve haklı bir sebebiniz yoksa, siz sona erdiremezsiniz.

evi satması lazım peki bu hakli bir sebep mi sayılacak bilemedim şimdi .
bu korona belası olmasa havalarda biraz daha sıcak olsa taşınırdımda şu an çok zor olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…