Evdeki minik toz böcekleri!!!

arkadaslar kardolabımın koyu renkte olan kapaklarında toz kadar küçük fakat yürüyebilen o küçüçük böcekleri gördüm budamı toz böcegi ben bunlardan nasıl kurtulabilirim hamileyim 3 haftaya kadar dogum yapıcam eve birde bebiş gelecek ben ne yaparım evi ilaclatıyım desem tek basıma işin içinden cıkamam kimsem yok ailem uzakta eşim gec geliyo işten halledemz ya napıcam ben yardımcı olun akıl verin lütfennn
ne yaptınız çözüm buldunuz mu?

Arkadaslar duvarlada bu tür böcek görenler lütfen bir çözüm bulurlarsa buraya bildirsinler çünkü bu böcek duvarda geziyor ve cok kücük aşiri küçük birde zibliyor okadar cok öldürdümki bitmek bilmiyor geceleri kalkip öldürüyorum okadar psikolojim bozuldu sarimsi resimde cikdigi gibi siyah degil rengi tam

kış döneminde ve ilkbaharda görmedim. bu dönemde yoktular. Taki geçen haftaya kadar pazar günü evde temizlik vardı halının üzerinde kızımın oyuncak tepsisi kalmıştı bir dedim bakayım. 3 tane o kadar ufak ki gördüm sonrada delirmeler gene başladı. Dolap içlerine falan baktım oralarda şuan önce görmedim. Ayrıcada tatile gitmeden önce kapılara, dolap kenarlarına, dolap içlerine, pervazlara ilaç sıkmıştık. o bile demek fayda etmedi. Artık bundan sonrada ilaçlama yapmak istemiyorum çünkü oda bir zehir illaki titiz davransakda silsekde elimize bulaşıyordur. Bilemiyorum ne yapacam nasıl kurtulacam. Sadece tek tesellim başkalarının evinde de olması. Belki herkezde var ama çok ufak olduğundan görmüyorlar. Allah başka dert vermesin ne yapalım. Birde çoğalmasın yeter :)

Kesınlıkle temızlıkle falan değil bencede. Bizim evdede sürekli temızlık var ayrıca duzenlı bayan gelıyor. Rutubet nem dengesizliği buna etken sanırım. Sık sık elektrık supurgesı çalıştırmak cok fazlalaşmasına engel oluyormus. İlaclar falan fayda etmıyor zaten.evı bırakıp cıkıp yenı birer ev alıp döşemek lazım sıfırdan :)

Ya tüm sayfaları okudum iki gün önce isteydim kardeşim aradı abla tavanın ici böcek dolu diye
eve geldim yikamis tavayi dolapları bi açtım kaynıyor kelebek gibi diil sarı küçük gorunmuyo bile ufak ufak yuruyo
ama doluydu o gece tüm dolapları ecAneden aldığım ağır kimyasal bi ilaçla ilacladim sabunlu şutla sildik iki kez duruladik dolapları tim dolapta ne varsa ama ne varsa yikadim bugün gene vardı dolapları yerlestirmemistim masanin üstünde duruyordu dolapları dört kez daha sildim sirkeli suyla tüm kap kaçağı yikadim beş makina bulaşık yikadim Allahtan kardeşim vardı tüm mutfak dolaplarinin altını sildim akşam beşten beri çalışıyoruz sabah şu an 6 ya geliyor saat
ayaklarımı hissetmmiyorum korodordada gördüm yatağa yorgana bulasirsa o zaman gittim ben
karşı komşu 20 gündür tatilde kapısının önüne apartmana falan baktık apartmandada dolu var onun kapısının onunde de var benden ona da geçmiş olabilirmi
irmik ve unumdada aynı bocekten gördüm acaba un ve irmigim bozulduğu için mi oldu yoksa komşudan bişey mi bozuldu yoksa beden on adami geçti çok caresizim uçan güce gibi bisey diil beyaz dolapta cooooj zor görünüyor inanılmaz dikkatli bakmak lazim Hormel için
genelde piste diilimdir ever asks cop bekletmem ortalama temizlik yaparim rivalry 've banyoyu her gun yikarim su an sadece mutfakta

Merhabalat günlerden persembe geçen cuma dan beri temizlik yapiyorum badanaya basladim bugün evi boyuyorum şu ana kadar tesbit ettiğim sirke ve arap sabunu ise yarıyor çamaşır suyunun bu böceklere hiç bir etkisi yok
azaltmayı başardık mutfaktan çıkıp korodordada varlardi ama artık sadece mutfak zemininde varlar dolapta gorunmuyolar
mutfakta ne varsa herşeyi yıkayıp salona taşıdık şu an salondan masanin üstünden duruyorlar buzdolabına girmişler ama orda olmusler buzdolabinida temizledim soğuk ve kuru ortamda yasamiyorlar ama benim evin Hele mutfağın rutibetlide degildir bide ben takintiiyi mbu bocekere birhftdir i i olduk kardesimle
ilaçsa ilaç sirkeyse sirke denemefigimiz kalmadı tek tukde olsa var sürekli deneme yapıyorum mutfak dolaplarinin altına naftalin dosedim naftalin den beri boceklerters istikamete yürüyorlar elimde sirke fis fis şişede süreli sikıorum şu an ise yarıyor sirke naftalin,arapsabuu en iyisi yazmaya devam edicem sabır çok önemli en azından birinin işine yarar

Merhaba,
ben artık bıktım inanki 3 seneden beri aynı dönemde ürüyorlar. evi ilaçlattık yine oldu. bu sene birkaç hava yoktum evin hertarafı kapalı idi. Dün geldim söyle göz uçu ile bakayım dedim allahım hertarafda var. Salon, yataodası, mutfak oturdum ağladım. Nasıl kurutacam ben bunları. bütün enerjim gitti çok üzülüyorum kimsede çare bulamıyor. Sizlerin yazılarını okuyunca hiç değilse tek değilim diyiyorum. Böyle gözle bile görmek mücize bir yaratım ufacık sarı gibi.. Yataklarda bile vardır. . @kalinkaselin senin durum nasıl. Yazdıklarını deneyecem. Çnkü artık ilaçlandırma şirketine vermek istemiyorum. Çünkü onlar gidince her yer yıkanıyor duvarlar, giysiler. Birde sedir yağı ve lavanta yağını su ile karıştırıp sıkacam. Allahım bizlere yardım et. Kızım var ilaçlamada zehir kimyasal madde. Tavsiyelerine ve desteğine ihtiyaçım var.

bu böcekleri sürekli temzlik yapmama rağmen bitiremedim
bugün ilaçlama ekibi geldi böceğin adı bakliyat bitiymiş....
evi ilaçlamışlar 3-4 gün sulu temizlik yapmamamk gerekiyomuş o ilaçları yuvalarına taşımaları gerekiyomuş
bakliyattan üreyip bi yere yuva yapıyolarmış ve temizliklede geçmiyomuş..... en üzücüsüde bu.....
bakalım faydasını görürüm insallah............

anlamadım sadece mutfakda benim yok. Evin şuan heryerinde var :KK43: yanı banyo, yatak odasında dolap içinde bile .
bakliyatla nasıl bu kadar çoğaldı. Benim temmuz ayında çıkıyor. Kışa girerkende bitiyor veya ben göremiyorum. Acaba nem dengesizliği mi yapıyor. Valla kafayı yiyecem. Dün aksam tüm evi eşim ilaçladı titan ve icon markaları.
böyle belaz gibi o kadar ufak ki eşim görmüyor bile 0,2 mm civarı.

Sizin durum ne ? Ne yapacağımı bilemiyorum. Evi ilaçladım her yıl aynı sorunla mücadele vermek beni yıpratıyor. Görünürde nem yokmuş gibi ama bazi eşyalarda rutubet ve küf olmuş. Acaba klima mı taktırsam veya nem ciha alıcısı mı kiralasam bilemiyorum. Bilsem ki bu böcek nem ve rutubetten oluyor , ama bilen kimsede yok sanırım.

Sizde var mı halen ? Ben bu ilaçlamada titan ve iconu karıştırdım hoş onlarda o kadar zararlı ki :KK43:(

Merhaba, sırf bu konuyu takip edebilmek ve paylaşımda bulunabilmek için üye oldum.
Öncelikli olarak 20 yaşında bir öğrenciyim ve ailemle yaşıyorum, 3-4 gün önce kitaplarımın arasında bir iki tane minnacık kahverengimsi böceklerden gördüm. Önce önemsemedim, sonra bu böcekleri evin başka yerlerinde görmeye başlayınca huylanmaya başladım ve araştırdım. Toz böceği, saksı böceği gibi türlerden biri ama bazen beyazı bazen kahvesini görüyorum bilmiyorum tam olarak nedir, fakat sorun şu benim ileri gidince kriz geçirmeme sebep olan kitinofobim var, böceğin hiçbir türüne hatta sineklere bile katlanamıyorum, bu böcekler aşırı minik olduğu için çok etkilenmemiştim fakat çamaşırlarımdan yatağımdan bile çıkınca çıldırmaya başladım, iki gündür yerimde oturamıyorum her eşyayı inceliyorum ve banyoda yıkandıktan sonra omzumda görünce sinir krizi geçirdim, bu böcekler çok ufak ve çok çabuk ölüyorlar sanırım, elimde ezince ölüyorlar ama o kadar çoklar ki, iki ilaçlama firmasıyla görüştüm, toz böceği dediler ve kendiniz temizleyemezsiniz dediler, sıvı-gazlama ile ilaçlıyorlarmış ama %100 garanti vermedi ikisi de ki internette okuduğum yorumlardan da anladım ki tek seferde çoğu kişi kurtulamamış. kalabalık bir aileyiz ve evimizin çok eşyası var ilaçlanma ile bile her yere ulaşabileceğini sanmıyorum. Kafayı yemek üzereyim, yarın öbür gün hemen burada bahsedilen ilaçlardan alıcam ve sirkeli su ile annemle birlikte temizleyebildiğimiz yerleri temizleyeceğiz fakat sanmıyorum bunlardan kurtulabilelelim çünkü dolaptaki kabanımda bile bir tane buldum. Aynı sorunu paylaşan insanlarla iletişimde olursam hem daha hızlı yol kat ederiz hem de derdim biraz olsun hafiflemiş olur diye düşündüm. Öncelikli olarak lütfen ama lütfen bu böceklerden kurtulabilen olduysa iki dk allah rızası için üyelik açsın ve burada paylaşsın çünkü bunlardan kurtulamayacağımı düşündükçe ağlamaya başlıyorum. Verebileceğiniz teselliye ve çözüm yollarına muhtacım şuan şimdiden teşekkürler.

Merhaba eru,
Sana güzel birşeyler yazmak isterdim ama inş kurtulursun. Ben biraz sana açıklama yapmak isterim. Ben bununla 2seneden beri mücadele ediyorum. Temmuz ayında başlayıp yaklasık olarak aralık gibi yok oluyorlar veya azalıyor veya ben göremiyorum. Bundan kurtulanacak bir şey bulamadım. Bende çok araştırma yaptım. 2 sene boyunca ilaçlama yaptırdık firmalara gaz yöntemiyle ama onunlada uğraşmak epey sıkıcı çünkü tüm herşey temizlenmesi ve yıkanması gerek. Bende 3 yaşında bir kızım var ve çalışıyorum. Biraz zor oluyor. Bu sene gene çıktılar hergün görüyorum bakıyorum etrafa inceliyorum psikolojim benimde bozuldu ama zararlı bir hayvan değil diyip avunuyorum. Başka evlerde de olacağını düşünüyorum keza da öyle başka yerlerde de gördüm sadece üzüldüğüm nokta çoğaltıkları. Neden oluyor bilemiyorum yeni evde oturuyorum. Sadece aklıma gelen İstanbul rutubeti . Rutubetli alanları sevdiklerini düşünüyorum ve yazanlar olmuş.
Canını sıkma üzülme oluyor. İnş tez zamanda Allahın izni ile bunlardan kurtuluruz ve bir daha evlerimize uğramaz.

Merhaba eru,
Sana güzel birşeyler yazmak isterdim ama inş kurtulursun. Ben biraz sana açıklama yapmak isterim. Ben bununla 2seneden beri mücadele ediyorum. Temmuz ayında başlayıp yaklasık olarak aralık gibi yok oluyorlar veya azalıyor veya ben göremiyorum. Bundan kurtulanacak bir şey bulamadım. Bende çok araştırma yaptım. 2 sene boyunca ilaçlama yaptırdık firmalara gaz yöntemiyle ama onunlada uğraşmak epey sıkıcı çünkü tüm herşey temizlenmesi ve yıkanması gerek. Bende 3 yaşında bir kızım var ve çalışıyorum. Biraz zor oluyor. Bu sene gene çıktılar hergün görüyorum bakıyorum etrafa inceliyorum psikolojim benimde bozuldu ama zararlı bir hayvan değil diyip avunuyorum. Başka evlerde de olacağını düşünüyorum keza da öyle başka yerlerde de gördüm sadece üzüldüğüm nokta çoğaltıkları. Neden oluyor bilemiyorum yeni evde oturuyorum. Sadece aklıma gelen İstanbul rutubeti . Rutubetli alanları sevdiklerini düşünüyorum ve yazanlar olmuş.
Canını sıkma üzülme oluyor. İnş tez zamanda Allahın izni ile bunlardan kurtuluruz ve bir daha evlerimize uğramaz.

Merhaba teşekkür ederim cevap verdiğiniz için, kışa doğru kaybolması bile bi derece rahatlatıcı ama geceleri uyuyamıyorum artık huylanmaktan ve genellikle kaşındığım yerde böcek oluyor, yani evin diğer üyelerini bu kadar rahatsız etmiyorlar ya da benim fobim var diye... Sizin de üzerinizde bulduğunuz oldu mu hiç? Yani demek ki koltuklar yataklar her yere yayıldılar ki üzerime geçiyorlar dayanacak gücü bulamıyorum. İnşallah kurtuluruz ama ilaçlama da yaramıyor işe diyorsunuz naparız ne ederiz bilmiyorum, bir de karton kutu tarzı şeylerden kurtulmaya çalışıyoruz şuan onlarda sayıca fazlalar ama bunlar yumurtlar mı nereye yumurtlar yumurtaları nasıl gözükür hiç bilgim yok onları da temizlemek gerek bir bilginiz var mı?

selam, hiçbir bilgim yok yumurtaları nerede veya yuvaları nerede diye çünkü kaynağını bulamadım.
Valla üzerimde görmedim ama kıyafetlerimde gördüm. Nasıl başaracağız bunu bilemiyorum. Umarım en yakın zamanda giderler evlerimizden ve bir daha uğramazlar. Sende bir bilgi edinirsen yazarsan sevinirim. Ortak bir paylaşım oldugunda biraz içim rahatlıyor. Yani demek ki başka insanlarda da var diye ...

Of valla bilmiyorum nasıl baş edecem. bende kaç kez ilaçladım ama geçmedi.
Bende de cocuk var. Akar her evde vardır esası ,aksam eve gittiğimde devamlı böcek arar oldum. Bilgi için teşekkürler ama o uzman kişiyi nasıl bulacam. O kadar psikolojim bozuldu ki anlatamam. Nereden bulaştı nereden geldi ve geçmek bilmiyor.

Biz sanırım kurtulduk. Toz böceği miydi güvercin biti mi bilmiyorum fakat buraya mesaj attıktan sonra hemen eminönünden titan adlı ilacı aldım ve gerekli şekilde evin her köşesine uyguladım. yatağın üzerinde 6-7şer gezerken 1-2'ye düştüler. Ertesi gün yine bir iki tane görünce dayanamayıp tekrar her yeri ilaçladım. Şuan 19 gün oldu ve bir tane bile rastlamadım, benim bahsettiklerim minnacık kahvemsiydi. Şuanda hiç yoklar, umarım çıkmazlar herhangi bi karşılaşma anında yine ilaçlayacağım ama sanmıyorum 20günde yumurtalar çoktan büyümesi gerekirdi. Dolap içinde uzun süre giyilmemiş kaban gibi kıyafetlerde yürüyen minnacık beyaz böcekler var bir de onlar toz böceği sanırım bunlardan evde çok nadir kıyafet üstünde görüyordum şimdi onu da göremiyorum ama siyahlardan kurtulmuş olmak yetti çünkü bizdekiler üzerimizde yürüyordu. Umarım siz de en yakın zamanda kurtulursunuz.

Kelebekbeyaz yeniden merhaba, ben kurtulduk diye seviniyordum ama aslında olay farklıymış. bu bahsettiğim kahverengi böcekler sanıyorum bir yerden bulaşmıştı ve heryerdeydiler. Onlardan kurtuldum bundan eminim. Bunun rahatlığıyla kıyafetlerimi falan hiç incelemeden giyiyordum 2 haftadır. Bu gün bir bakayım dedim ve siyah renkli bir kazağımda minik bu beyaz böceklerden gördüm sonra daha derin incelediğimde dolaplardaki kıyafetlerde tek tük de olsa olduğunu gördüm. Yani anlayacağın bu beyaz miniklerden biz de kurtulamamışız. Yarın çekmeceleri dolapları tekrar ilaçlayacağım ama sanmıyorum ki faydası olsun çünkü bundan önce bugün böcek bulduğum çekmecelere de sıkmıştım ilaç. Yine canım çok sıkıldı moralim bozuldu ama bunlarla yaşamaya alışmam gerek aksi halde kafayı yerim. Duştan çıkınca kıyafetlerimi falan hiç incelemeden giyiyorum yoksa saatlerce oturup her noktayı inceliyorum ve bu çok yıpratıcı bir şey, bakmadan giyince en azından ara sıra unutuyorum yani giydiğim kıyafette varsa bile bana zararı yok ve en azından hissetmiyorum. Senin de dediğin gibi yalnız olmadığımı bilmek de bi derece iyi geliyor ve bu böcekler sanıyorum ki çoğu evde var ama insanların fark edemeyeceği kadar küçükler. Bir gelişme olursa yine buraya bildireceğim, sen de yazarsan sevinirim. Gelişme olmasa bile dertleşmek de iyi geliyor :)

X