Evdeki minik toz böcekleri!!!

Merhaba, bu sene 2. senemiz bunla mücadelede çok yıpratıcı ve psikolojiniz bozuluyor. Devamlı araştırdım baktım sitelere geçen sene 2 defa kuveetli bir ilaçlama yaptık. Sonra yok oldular bu sene Temmuz ayında tekrar göründüyer ben çımdırma vaziyetindeydim ilaçlama yaptık. Eve 2 ay gibi bir süre girmedik. Temizledi sanıyorduk ama yinede tek tük görmeye devam ediyorum. Nasıl yok olur nasıl bir çözüm olur bilmiyorum. Bir arkadaşımız vasitası ile bunların videolarını çekip gönderdim ve söyle bir bilgi geldi. Neyse yanlız değiliz bu çoğu evde olabiliyormuş. Evimiz yeni rutubetli bir ortam yok. arkadaşımızdan gelen yazı "
bunlar normalde bütün yıl evinizde bulunurortalama bir iki yıl yaşarlar, fakat özellikle yaz ve bahar aylarında çok görülür.
Nem severler,duvar köşelerinde, koltuk ve halı altlarıda, oyuklarda, priz boşluklarında,tesisatların çevrelerinde yumurtlar ve yaşarlar. karınca yuvalarındada bulunurlar. mutfak ve banyoda daha fazla bulunur nem olduğu için.tavsiyem öncelikle evdeki nemi yoketmeniz.tesisat boşluklrını,elektirik prizlerinin boşluklarını, pencere ve kapı pervazlarınınacık kırık yerlerinin alçı ile kapatılması,ara bölmeler merdiven ve balkondaki fayans çatlak ve kırıklarının kapatılması, özellikle nişastalı besinleri tercih ederler. mesala duvar kağıdızamkı.kağıt ,karbaonatlı besinler, şeker..
.
Besinlerinizi kaplarda saklayın bez olmasın.nem için sürekli evi havalandırın parkeler eski ise cila ve bakım yaparak ara boşlukları kapatabilirsiniz.
Bu işlmlerden sonra ilaçlamaya geçmelisiniz. bana göre etkiliyöntem saf ilaç alıp suda cözüp özellikle belirttiğim yerlere püskürtün.ilacı zıraat ilaçları satan eczaneden alın, ilk etapta hamamböceği için kullanılan formüller var şimdi hatırlayamadım.borik asitt iyidir ama nasıl yaparsınız bilemem. bunlar ortalama iki haftada yumurtadan çıkıyorlar bahar ayı başlangıcında üç hafta arayla ikidefa ilaçlama yapın.eyer şimdi yaparsanız iki hafta sonra tekrarlayın. öncelik ev bakımı daha sonra ilaçlamadır."

Yani kurtulan veya farklı bir yöntem bulan varsa lütfen yazsın çünkü çok muzdarip bir olay evi devamlı temizliyorum fakat yinede tek tük görüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Ben evi ilaclattim 11 gun oldu. Simdilik gormuyorum ama mutfagimin balkon kapsini hep acik birakiyorum insallah birdaha gormem yoksa cildiricam

valla nereden oluştu neden oldu hiç bir fikrim yok. Evimi düzenli olarak temizlerim sirkeli su ile silerim. Rutubetde çok yok yani normal ev gibi rutubetim o zaman herkesin evinde mi var ? Yanlız 21 gün sonra tekrar ilaçlatın nasıl bir ilaç kullandılar bizim havaya püşkürtüyordu böyle beyaz toz gibi 10 gün evdi olmuyorduk sonra eve girdikden sonra her şeyi ne var ne yoksa elbise tabak canak herşeyi yıkadım ama çokda yıprandım. Nasıl çözüm bulacam bilmiyorum bazen tek tük görüyorum eskisi gibi takamıyorum kafama çünkü çok yıprandım inş. kimse bir daha görünmez. Siz ne tür bir ilaç sıktınız.

Ilaclama yapilirken iceride degildik. Ilaclamaci 5 cesit ilaci karistirdigini ve sisleme /dumanlama sistemiyle ilaclama yaptigini soyledi. Ayni gun havalandirma yapildiktan sonra girip temizlik yaptiktan sonra yasayabilirsiniz evde demisti. Bebegim oldugu icin havalandirdiktan sonra 4. Hun gordik eve ama agir tiner kokusu gibi bor koku vardi ve yerlere sanki zeytin yagi dokmus gibi kaygandi bikackere silmeden arinmadi garip biseydi. Insallah kurtulurun henuz gormedim detayli bakmayada korkuyorum bebegime zarar vermesinden ayrica korkuyorum :KK43:(

Merhaba arkadaslar ben de sırf bu bokceklere care bulabilmek icin foruma uye olanlardanim. Annem iki aydir bu boceklerle mucadele etmeye calisiyor, evi yeni yaptirdilar,her kucuk ayrintisiyla kendi ilgilendi,gecen yaz tasindilar ama daha huzurla oturmak nasip olmadi malesef.Burada yazilan tum herseyi uyguladi. Sizlerin deneyimlerinden faydalanarak aslinda bu bocekleri azaltmayi basardi. Cok uzun zaman oncesinde buraya sıkıntısını yazmis arkadaslar sizden cok rica ediyorum eger aranızda bunlardan tam olarak kurtulan ya da azaltmak anlaminda onemli yol katetmis kisiler varsa lutfen deneyimlerinizi yazarmisiniz, cunku annemin bu konuda olumlu seyler duymaya cok ihtiyacı var, zira bu boceklerden artik ilelebet kurtulamayacagini dusunerek hayatta hep saglam durmus biri olarak sasilacak sekilde bunalima girdi ve kilo vermeye basladi.. Yapilacak herseyi yaptilar evde ve yapmaya da devam ediyorlar. Banyoda yepyeni olan koskocaman banyo dolabi sokuldu ve cope gitti, dolabin arkasinda sizinti oldugunu tesbit ettiler, simdi onu tamir ettiriyorlar. Zaten ilk rastladigi yer banyoda yerde bulunan giderin iciydi, orada yuzlercesi biraradaydi ilk gordugunde. Sonra kapı altlari silikonlandi, tum kiyilar aralar dipler koseler elden geciriliyor su an..Evde rutubet olusabilecek her kucuk deligi elden geciriyorlar ve surekli her sabah emekler vaziyette yerde bocek arastiriyor. Ev sık sık temizleniyor , sirke camasir suyu hepsini denedi.. Bu arada ilac sirketinden su bazlı bir ilac aldi onu kullaniyor en basindan beri. Yetmedi baska bir zirai ilac hazirladilar mobilyalarin altlarını onunla sildi. Su an durumları geregi evi kapatıp da bir sureligine baska yerde kalma sansları yok, o yuzden sis tipi ilaclamalar pek onlara gore gegil.. Ayrica ben internet uzerinde gordugum dolaplara cekmecelere konulan nem toplayıcılardan almasini da oneriyorum ona. Bir de ortamdaki nemi ideal seviyede tutan nem cihazlari var onlardan banyoda falan kullanmasini onerir misiniz? Acaba bir faydasi olurmu bilemiyorum. Burada kiyafetlerini dolaplarini esyalarini saran kisileri ve bu yuzden ev degistirmek zorunda kalanlari duyunca gercekten kabus gibi geliyor cunku cok fazla uruyorlar bu bocekler..Olumlu anlamda faydasi dokunabilecek kisiler lutfen paylasirmisiniz ,cok minnettar kaliriz..Sevgiler....

Merhaba,
bunlar malesef bir türlü yok olmuyor. Temizlediğim yerde tekrar çıkıyor.
Merhaba arkadaslar ben de sırf bu bokceklere care bulabilmek icin foruma uye olanlardanim. Annem iki aydir bu boceklerle mucadele etmeye calisiyor, evi yeni yaptirdilar,her kucuk ayrintisiyla kendi ilgilendi,gecen yaz tasindilar ama daha huzurla oturmak nasip olmadi malesef.Burada yazilan tum herseyi uyguladi. Sizlerin deneyimlerinden faydalanarak aslinda bu bocekleri azaltmayi basardi. Cok uzun zaman oncesinde buraya sıkıntısını yazmis arkadaslar sizden cok rica ediyorum eger aranızda bunlardan tam olarak kurtulan ya da azaltmak anlaminda onemli yol katetmis kisiler varsa lutfen deneyimlerinizi yazarmisiniz, cunku annemin bu konuda olumlu seyler duymaya cok ihtiyacı var, zira bu boceklerden artik ilelebet kurtulamayacagini dusunerek hayatta hep saglam durmus biri olarak sasilacak sekilde bunalima girdi ve kilo vermeye basladi.. Yapilacak herseyi yaptilar evde ve yapmaya da devam ediyorlar. Banyoda yepyeni olan koskocaman banyo dolabi sokuldu ve cope gitti, dolabin arkasinda sizinti oldugunu tesbit ettiler, simdi onu tamir ettiriyorlar. Zaten ilk rastladigi yer banyoda yerde bulunan giderin iciydi, orada yuzlercesi biraradaydi ilk gordugunde. Sonra kapı altlari silikonlandi, tum kiyilar aralar dipler koseler elden geciriliyor su an..Evde rutubet olusabilecek her kucuk deligi elden geciriyorlar ve surekli her sabah emekler vaziyette yerde bocek arastiriyor. Ev sık sık temizleniyor , sirke camasir suyu hepsini denedi.. Bu arada ilac sirketinden su bazlı bir ilac aldi onu kullaniyor en basindan beri. Yetmedi baska bir zirai ilac hazirladilar mobilyalarin altlarını onunla sildi. Su an durumları geregi evi kapatıp da bir sureligine baska yerde kalma sansları yok, o yuzden sis tipi ilaclamalar pek onlara gore gegil.. Ayrica ben internet uzerinde gordugum dolaplara cekmecelere konulan nem toplayıcılardan almasini da oneriyorum ona. Bir de ortamdaki nemi ideal seviyede tutan nem cihazlari var onlardan banyoda falan kullanmasini onerir misiniz? Acaba bir faydasi olurmu bilemiyorum. Burada kiyafetlerini dolaplarini esyalarini saran kisileri ve bu yuzden ev degistirmek zorunda kalanlari duyunca gercekten kabus gibi geliyor cunku cok fazla uruyorlar bu bocekler..Olumlu anlamda faydasi dokunabilecek kisiler lutfen paylasirmisiniz ,cok minnettar kaliriz..Sevgiler....

Merhaba,
Ben çok uğraştım sis yöntemi ile ilaçlama yaptık 2 kere 1 ay evde kalmadık benim birde kızım var. Gözüm artık onları görmek istemiyor. nereden türediler anlamıyorum kafa yoruyorum ama bulamıyorum. Her yolu denedim yok olmuyorlar. Çok da çabuk ürüyorlar. Bilemedim kıyafetlerde bile olabiliyor.

kızlar ilaçma yapanlada tekrar var mı ne durumdasınız. Bende gene var. Akıl sağlığımı yitirecem. nereden bulaştı ve niye yok olmuyorlar anlamıyorum. Temizlediğim yerde tekrar ürüyorlar .

arkadaşlar bende çok karasız kaldım normal bi sulu süpürgemi yoksa temizlik robotumu lütfen bir fikir verin çok arada kaldım ve çalıştığım için evi havalandırmayı unutuyorum evde akar var sanırım minik böcek bilmiyorum ama canımı çok sıkıyor bu durum evi havalandırmaya başladım hergün böcek arıyorum ve buluyorum:KK61: kafayı yemek üzerim aşırı toz oluyor evde bi fikri olan varsa allah rızası için cevap versin:KK17::KK17::KK17:

dediğim gibi çok araştırma yaptım bu konuda elimde hiç bir veri yok. sis yöntemi ile ilaçladım. Kendim ilaçladım azaldı ama yok olmadı. Ne deniyeceğimi ne yapacağımı inanın bilmiyorum bende bilende varmı bir fikrim yok. Bunlar nereden geliyor nasıl oluyor onuda bilmiyorum. Hergün kafayı yiyiyorum. Bir şeyleri incelemekden bıktım usandım.
Bu arada akarlar görünmez. Ancak mikroskopla görünür onun için onlarbaşka bir böçek türünden . Süpürge olarak temizlik robotu ihlasın güzel.

dediğim gibi çok araştırma yaptım bu konuda elimde hiç bir veri yok. sis yöntemi ile ilaçladım. Kendim ilaçladım azaldı ama yok olmadı. Ne deniyeceğimi ne yapacağımı inanın bilmiyorum bende bilende varmı bir fikrim yok. Bunlar nereden geliyor nasıl oluyor onuda bilmiyorum. Hergün kafayı yiyiyorum. Bir şeyleri incelemekden bıktım usandım.
Bu arada akarlar görünmez. Ancak mikroskopla görünür onun için onlarbaşka bir böçek türünden . Süpürge olarak temizlik robotu ihlasın güzel.
vallahi tek tük görüyordum dışarıdan geliyor diyordum yeni evliyim bende 3 haftadır falan görüyorum ve kafaya taktım kilerdede gördüm 2 3 tane hemen üzerine kolonya döküyorum en büyük korkumdur evde böcek olması çalıştığım için havalandıramıyodum ondan oldu heralde diyorum yapacak bişey yok allah can saglıgı versin elimizden geleni yapıcaz ilaç tı şuydu buydu ama bu temizlik robotunu taktım kafaya alıp pişman olmak istemiyorum henüz gardırobuma bakmadım vestiyerimede korkuyorum çünki su anda sadece yerde fayansların üzerinde belli oluyor ve hemen ölüyolar ve 2 gündür koloya döküyorum
bugun sirkeyle sileceğim ve evi havalandıryorum bol bol 1 hafta deneyeceğim sonra banyoları ilaçlatırım evin her yerini ilaçlatamam :KK43: çok zor çok sihirli bi peri gelse dileğin ne diye evdeki görünen görürmeeyen böcekleri temizle derim ama ben inanıyorum kurtulucam inş :KK61:

kafayı yememek elde değil. peki böceği tanımlayayım.Seninkide bundan mı ? Ufak bit kadar 0,3-0,5 mm büyüklüğünde kahve rengi veya açık kahve tarzda çok ama çok dikkatli bakınca görüyorsun. hemen önlemini al. Dedigin gibi allah can sağlığı versin . Zor ve beni çok üzdü bu olay ama yapacak birşey yok. Kapı ve gardolap kenarlarına ilaç sık. bende birde çocuk var 3 yaşında onun içinde pek ilaç sıkmak istemiyorum. İlaçlama sirketini çağırdım bu sene 1 ay annemde kaldık ve tüm evin eşyalarını tk tek yıkadım artık sen düşün ne halde olduumu hepsini ütüle dolapları sil.
Keşke o sihirli peri banada gelir sanada ve evinde böceği olan herkese :) Bu arada iyi yıllar iyi seneler ( bu yılki dileklerimin içinde bu böçeklerde var kurtulmamla ilgili :KK48:

Arkadaşlar 4 yıl önce aynı dertten muzdariptim. ve kafayı yemek üzereydim. Yatak odasında binlerce minik böcek. Gardrobun üzerinde daha çok. Evi ilaçladık tamamen yok olmasa da azaldı. Yatak odası takımını atmak zorunda kaldım. Sonunda ev değiştirdim ve kurtuldum dedim. Şimdilerde yeni evimizde yine görünmeye başladılar. Bir tanesinin fotoğrafını uzun uğraşılarıma rağmen çekmeyi başardım ve internette yabancı sitelerde aramaya başladım. Ve sonunda bu böceğin isminin Winged Barklouse olduğunu gördüm. Benim çektiğim fotoğraftaki böceğin tıpkısıydı. Boyutları irmik tanesi kadar. Hafif kanatlı ama uçamazlar. Bu kanatlar zıplamalarını sağlıyor olabilir. Parmağınızla dokunmaya çalıştığınızda 2 veya 3 cm uzağa zıplayabiliyorlar. Düşmanımızın ismini öğrendik. Şimdi geriye bu dertten nasıl kurtuluruz onu araştıralım. Aşağıya birkaç resim ekledim. Umarım ismini aradığınız böcekler bunlardır. Görüşmek üzere.

http://www.ressim.net/44145/imagesg910i21o.html
http://www.ressim.net/44146/imagesn0g56y99.html
http://www.ressim.net/44147/imagescoa8qz7c.html
http://www.ressim.net/44148/imagesfq15l601.html
http://www.ressim.net/44149/85832100400601c838fa1.html
http://www.ressim.net/44150/imagesh9c52pz0.html
http://www.ressim.net/44151/images01utylon.html
http://www.ressim.net/44152/imagesslusfbk6.html
http://www.ressim.net/44154/imagesnlcln4yb.html
http://www.ressim.net/44155/imageszvzt5uf8.html

halen var mı ? Merak ettim. Ben çok uğraştım ama bir türlü kurtulamıyorum yardımcı olurmusunuz?

kafayı yememek elde değil. peki böceği tanımlayayım.Seninkide bundan mı ? Ufak bit kadar 0,3-0,5 mm büyüklüğünde kahve rengi veya açık kahve tarzda çok ama çok dikkatli bakınca görüyorsun. hemen önlemini al. Dedigin gibi allah can sağlığı versin . Zor ve beni çok üzdü bu olay ama yapacak birşey yok. Kapı ve gardolap kenarlarına ilaç sık. bende birde çocuk var 3 yaşında onun içinde pek ilaç sıkmak istemiyorum. İlaçlama sirketini çağırdım bu sene 1 ay annemde kaldık ve tüm evin eşyalarını tk tek yıkadım artık sen düşün ne halde olduumu hepsini ütüle dolapları sil.
Keşke o sihirli peri banada gelir sanada ve evinde böceği olan herkese :) Bu arada iyi yıllar iyi seneler ( bu yılki dileklerimin içinde bu böçeklerde var kurtulmamla ilgili :KK48:
vallahi canım ne olduğunu bende çözemedim benimkiler açık fayans üzerinde belli oluyor peçeteyi değdirince zıplıyor ilk pireden korktum hatta o an bi yerden kafama taş düştü sandım piremi diye baktım kolayca ölüyor banyolarımda var çok olarak kilerde olunca cok huylandım duvarlara yüksek yerlere bakıyorum ama yok göremiyorum en basta cok taktım kafaya pismiyim diye düşündüm böceklenecek kadar pis olmadığımı düşünüyorum halıların tozundan illahlah ettim bu temizlik robotu geldi aklıma bana göre zamanla geçecek ilk işim banyoları ilaçlatmak kilere kolonya döküyorum bilmiyorum bilmiyorum

Kelebek beyaz ben de cok arastirdim. Birçok ilaclama firmasi ile de çalıştım ama yok malesef cozum.olmuyor. yani neden uruyor anlam veveremiyorum. Cok uredikleri zaman mutfak dolabi esyalarda kiyafetlerde dahi oluyor. Mucadele etmesi temizligi okadar zor oluyor ki. Nem ve kufun tek nedeni olduğunu dusunmuyorum. Yani cogu evin sorunu bu ama her evde yok bu bocek. Bir nedeni olmali cozumu de ama bulamiyorum. Artik tasinmayi düşünüyoruz ama cozum mu o da var

image.jpg
image.jpg

hımmm hiçbir fikrim yok acıkcası. Kaç cm bunlar ? Of ya valla gece uykularım kaçıyor nasıl yok edeceğiz bunları.

Bilmiyorum zıplıyolar 1mm galiba çok küçük kolonya sıkınca ölüyor evim yeni köye gidiyoruz hafta sonları prdan gelmiş olabilirmı ki kolay ölüyor eziliyor bit hemen ölmez bildiğim kadarıyla pire kolay ölürmü bilmiyorum çamaşır makinemin önünde parti yapıyolardı az önce iki fıs kolonyayla öldürdüm napacam ya

X