Evdeki minik toz böcekleri!!!

tekrar selam,
türkçe hiç bir kaynak bulamadığım için böceğin özelliklerini ingilizce arattım ve long tailed mealybug adında bitkilerde falan küften oluşan böceklere çok benzediğini buldum.
tinyurl.com/yf7t4kn
çaresinin tarımda kullanılan ilaçlar olduğu yazıyordu fakat evlere uygulanmıyormuş çok çok zehirli ve ağır kokulu.. ilçe tarıma danıştık ve kesinlikle tarım ilacı kullanmamak gerektiğini öğrendik böcekleri incelediler ve gümüş böceği olduğunu söylediler.. fakat nette baktığımda yine de bunlara benzemiyor. gümüş böceği diye aratırsanız siz de görürsünüz. neticede sürekli kullanmakta olduğumuz suyla karışan bayerin K-othrine adlı ilacını önerdiler. eczane veteriner gibi yerlerden bulunabilir. bu ilaç sayesinde yaklaşık bir ay kadar bir süreliğine yok denecek kadar azaltmıştık. ama bir ay sonra yine binlercesiyle karşılaştık.. yani hala bireysel uğraşı yetersiz çünki yumurtalarını nerelere bıraktıklarını bilemiyoruz çok küçükler. 1 dişi 130a yakın yumurta bırakıyor.. şu an 3 günde bir ilaçlama yapacağız.. sonuçları yazarım tekar
sevgiler

gümüş böceği akar dan çok farklıdır...görüntüsünden boyutuna kadar...gümüş böceği genel olarak kağıt vb.şeylerle beslenir ve nemli yerleri sever..akarlar dediğim gibi deri döküntüleri ile beslenir ve astım gibi birçok önemli hastalığa sebep olur...

selin hanım cevabınıza teşekkürler fakat akarlar gözle görülmezler, ahşapta dolaşmazlar.
ayrıca zaten akardır diyen kimi ilaçlamacıların aklına uyup fümigasyon da yaptırdık ve sonuç alamadık.
şu an sürekli ilaçlama ve temizlik yapıyoruz yine biraz azaldılar. ahşapların da belirli bölgelerine gaz yağı sürdük koku onları etkilesin diye. biraz işe yaradı...
eğer yumurtaladıkları yerleri de bulursak kesin çözüme ulaşmış olacağız.
en azından umuyorum
sevgiler

toz böceklerini bilmem ama bende kaloriferböceği vardı. yaklaşık bir senedir herşeyi denememe rağmen çözülmedi. en son bir şırıngada krem gibi bir ilaç aldım süper oldu.
kaloriferböceği belası olanlara yardım olsun ismi cleanbait gold gel

Herkese merhabalar! Bende sırf bu toz kadar küçük böcekler yüzünden üye oldum. İlk defa bir sene önce gördüm, evi ilaçlattım, kendim ilaçladım hala kurtulamadım. Kesin çözüm bulan yokmu.

arkadaslar kardolabımın koyu renkte olan kapaklarında toz kadar küçük fakat yürüyebilen o küçüçük böcekleri gördüm budamı toz böcegi ben bunlardan nasıl kurtulabilirim hamileyim 3 haftaya kadar dogum yapıcam eve birde bebiş gelecek ben ne yaparım evi ilaclatıyım desem tek basıma işin içinden cıkamam kimsem yok ailem uzakta eşim gec geliyo işten halledemz ya napıcam ben yardımcı olun akıl verin lütfennn

ay bu boceklerden kayınvaldemın banyosunda var...ılaçta kullandı herbısey yaptı çözum bulamıyor 2 yıldır..:eek:lmaz:

selam arkadaşlar bu böceklerden kurtulmanın tek yolu hava sürekli hava alan azda olsa güneş gören yerde yaşamıyorlar.

merhaba arkadaslar,ben yurtdisinda yasiyorum ayni sorun bizdede var bizde once bilgisayarin ekraninda gezerken farkettik bu bocekleri,genellikle mutfekta pencerenin yaninda olurdu laptop,sonra farkettikki buzdolabinin da uzerinde varlar basladik arastirmaya heryere yayilmislar ve ozelliklede kitaplar kagitlar ve kagit pecetenin icine.sonra esim nette arastirdi burda dettol diye bi temizlik urunu var yuzeylere sikiliyo antibakteriyel,o iyi geliyomus,hemen heryeri temizledik ,kitaplari felan attik heryere dettol siktik,ha bide kesinlikle disardan geliyolarmis o nun icinde pencerenin onunu pudralayin diye bi bilgiye ulasmistik bi siteden,onu yaptik.uzun sure gorunmediler ama bi kac haftadir gene basladilar gorunmeye, bizim evin dis yuzunde bi cikinti var guvercinler surerkli oraya konuyo onlardan geldigini dusunmeye basladik.simdilik benden bu kadar sizde kontrol edin evin disinda kuslarin kondugu yaadigi bi yer varmi,bi de tekrarlladiysa ilk monitorun ustunde goruyoz ben hemen kitap pecete kontol ediyorumbelli oluyo ozaman,birkac gundurde kaloriferin uzerindegoruyorum hep beyaz seylere gidiyolar sanirim.

Arkadaşlar benim evimdede bu beyaz toz gibi gözle görülen böceklerden var .evi 2 kere ilaçlattım.temizledim sonuç alamadım.bütün kıyafetleri sarmışlar.fotoğraf makinasının içine bile girmişler.pskolojim bozuldu evde yatmak istemiyorum artık sürekli kaşınıyorum.birde 5 aylık bebeğim var acaba bunlar ısırıyormu bilgisi olan varmı? eczeneden ZİNON Diye ilaç aldım onu deniycem bi arkadaş denemiş sonuç almış inş. işe yarar.

Merhaba kızlar bende bugün buna benzer bir konu açtım mutfağımda uzun zamandır duran ceviz ve fındık vardı kabuklu bir baktım poşeti minnacık toz tanesi kadar böcekler sarmış hemen çöpe attık eşimle ama kurtuldum sanmıştım ki bitmedi masada duvarda mutfak dolabının içinde üstünde heryerde toz tanesi kadar zor farkediliyor yürüdüğü dikkatle incelemenizgerek baz nokta tanesi gibi böcekler var çaresiz kaldım yardım edenim yok bir başıma öylece bekledim koca gün süpürdüm sildim ama faydası yok o kadar üzgünüm ki anlatamam ne yapsam bilemiyorum

melis hanım,böcekleriniz benimkilerdenmi merak ettim.yürüyen toz gibi beyaz çok yavaş hareket ediyorlar,siyah mobilyada,yada kumaşta daha rahat görünüyorlar.benim mutfağımda yok. yatak odam da rutubet var daha çok orda var .benim gözlemlediğim kadarıyla bu böcekler,nemli havasız,ve rutubetli ortamı seviyorlar.Arkadaşlar çare bulan yokmu bu böceklere.pskolojim bozuldu.dolabı siliyorum ilaçlıyorum,havalandırıyorum,çamaşırları yıkıyorum,yerleştiriyorum sabah bakıyorum yine dolaşıyorlar çıldırıyorum.misafirliğe gidemiyorum başkalarının evinede geçecek diye.hayatım alt üst oldu.geceleri yorgansız uyuyorum,yorganlardada var.lünfen kurtulan varsa çözümünü paylaşsın.

melis hanım,böcekleriniz benimkilerdenmi merak ettim.yürüyen toz gibi beyaz çok yavaş hareket ediyorlar,siyah mobilyada,yada kumaşta daha rahat görünüyorlar.benim mutfağımda yok. yatak odam da rutubet var daha çok orda var .benim gözlemlediğim kadarıyla bu böcekler,nemli havasız,ve rutubetli ortamı seviyorlar.Arkadaşlar çare bulan yokmu bu böceklere.pskolojim bozuldu.dolabı siliyorum ilaçlıyorum,havalandırıyorum,çamaşırları yıkıyorum,yerleştiriyorum sabah bakıyorum yine dolaşıyorlar çıldırıyorum.misafirliğe gidemiyorum başkalarının evinede geçecek diye.hayatım alt üst oldu.geceleri yorgansız uyuyorum,yorganlardada var.lünfen kurtulan varsa çözümünü paylaşsın.

arkadaşlar acaba bu böceklerin gerçek adı ne herkes farklı bir şey söylüyor akar diyorlar akar gözle görünmüyor diyorlar ne bileyim pire diyen var falan

Bizim yatak odasındaki koyu renkli mobilyaların üzerine dikkatli bir şekilde bakınca beyaz minik toz zerreciği gibi duran ama bir kaç saniye içinde 0,5 cm hareket eden böcekler var. Bizim eve de memleketten bir iki hafta önce fındık geldi. Arıca rutubet de az da olsa var. çözüm bulan varsa lütfen paylaşsın....

arkadaşlar aynı sorun bende de var maalesef.kafayı yemek üzereyim.1,5 -2 ay önce bende bebeğimin çamaşırlarını yerleştirken dolabın içinde farkettim.biraz araştırınca evin heryerinde görmeye başladım.çamaşırları yıkadım ,dolabı ilaçladım...nafile.evi ilaçlatmaya karar verdik,ama arkadaşın da dediği gibi daha ne olduğunu bilmiyorlar.ilaçlama da fayda etmedi.(bu arada ilaçlama şirketi bize bunun bitki biti olduğunu söyledi ama....)tekrar ilaçlattık....yok ,boşuna.bende giymediğim elbiseleri v.s.....poşete sıkıca kapattım..en çok kullanacaklarımı da yıkayabileceğim en yüksek sıcaklıkta yıkayıp kurutucuda kuruttum.yıkadıkça dolaba yerleştirdim.içim bi nebze olsun rahattı artık...ta ki düne kadar....başörtümün üzerinde 1 adet gördüm....ne yapacığımı şaşırdım nerden geldi bu diye????!!!!:KK52:1,5 yıldır bu işi çözemeyen arkadaşı görünce de mahvoldum..:KK53:bu nasıl bişey yaaa ...nasıl kurtulcaz:97:

bildiğim kadarıyla elbiselerin dikiş yerlerine yumurtalarını bırakıyorlarmış...gerçi sizin de elbiselerde var mı bilemiyorum?

Kızlar selam ben bu böcüklerin tek çaresinin sürekli evin havalandırılması ve günde iki kez toz almakla buldum.Kesinlikle yok oldular bunları ilaççılar asla tanımıyor toz alırken klorak kullandım ve sürekli detan sıkıp iki üç saat kapatıp on saat havalandırma yaptım.

kıyafetlerinde de var mıydı canım senin???şu an tamamen bittiler mi?çok sevindim öyleyse.klorak dediğin şeyi nerden buluyoruz????

Arkadaşlar bayram telaşı evin temizliği iş başı derken siteye hiç bakamadım şu an benim evde görünmüyor ama onun bende bıraktığı etkiden kurtulmam çok zor olacak gözüm sürekli eşyalarda heryeri inceler oldum sürekli yediğim yemeği kıyafetimi masyı şişeyi üzerinde gördüğüm en ufak tozu onlar sanıyor panikliyorum okumadığım şey kalmadı akardan bitki bitine halı böceğine larvalara kadar herşeyi okudum ama sebep neydi asıl olarak tabi bilmiyorum ev daha yeni toparlanıyor yıkanmayan silinmeyen şey kalmadı kendim yaptım yetmedi şimdi ben işteyim annem eve kadın alıyor temizliğe çünkü herşey elden geçti bunca uğraştan sonra tekrar yaşamam umarım sizleri o kadar iyi anlıyorum ki yaşayan biri olarak başına gelmedne kimse bilemez benim evimde çok havadar bir ev değil aslında zaten mutfak camınıda açmıyorum artık iyi havalanmayan evlerde mi oluşuyor acaba

hanımlar evime kışa girerken taşındım ben yerleşir yerleşmez tanışdım meşhur böceklerimle.
iki senedir ekim ayından itibaren havalar ılınana kadar çıkıyolar
böceği kime sorduysak tanımıyo
ben sürekli takip ederek onlarla başetmeyi öğrendim
bikere evde küf rutubet varsa çoğalıyolar
küflü yerleri 3\1 sulandırılmış çamaşır suyu sıkıyorum üstüne kendi kendine yoklomasını bekliyorum silmiyorum üstünü
evim kombili mutfak camım hep üstden açık havasız yerde ürüyolar
mobilyalarımı duvarlardan uzaklaştırdım arkaları hava alsın diye
yapı marketlerde nem tutucular var odalara birer tane koydum
her hafta heryeri çamaşır suyuyla temizliyorum
artık gerçektem yok dicek kadar azaldılar
aklıma geldikçe yine yazarım
http://www.kadinlarkulubu.com/sorular-sorunlar-tavsiye-oneriler/273329-imdat-evde-bocek-var.html
bende konu açmıştım buyüzden

X