- 3 Şubat 2010
- 10
- 0
tekrar selam,
türkçe hiç bir kaynak bulamadığım için böceğin özelliklerini ingilizce arattım ve long tailed mealybug adında bitkilerde falan küften oluşan böceklere çok benzediğini buldum.
tinyurl.com/yf7t4kn
çaresinin tarımda kullanılan ilaçlar olduğu yazıyordu fakat evlere uygulanmıyormuş çok çok zehirli ve ağır kokulu.. ilçe tarıma danıştık ve kesinlikle tarım ilacı kullanmamak gerektiğini öğrendik böcekleri incelediler ve gümüş böceği olduğunu söylediler.. fakat nette baktığımda yine de bunlara benzemiyor. gümüş böceği diye aratırsanız siz de görürsünüz. neticede sürekli kullanmakta olduğumuz suyla karışan bayerin K-othrine adlı ilacını önerdiler. eczane veteriner gibi yerlerden bulunabilir. bu ilaç sayesinde yaklaşık bir ay kadar bir süreliğine yok denecek kadar azaltmıştık. ama bir ay sonra yine binlercesiyle karşılaştık.. yani hala bireysel uğraşı yetersiz çünki yumurtalarını nerelere bıraktıklarını bilemiyoruz çok küçükler. 1 dişi 130a yakın yumurta bırakıyor.. şu an 3 günde bir ilaçlama yapacağız.. sonuçları yazarım tekar
sevgiler
gümüş böceği akar dan çok farklıdır...görüntüsünden boyutuna kadar...gümüş böceği genel olarak kağıt vb.şeylerle beslenir ve nemli yerleri sever..akarlar dediğim gibi deri döküntüleri ile beslenir ve astım gibi birçok önemli hastalığa sebep olur...