Evet, sadece temizlik ve ilaçlama yetmiyor. Evin bol bol havalandırılması lazım. Geçen sene o minnak canavarlardan benim evimde de vardı. İlaç ve temizlik tek başına hiçbir işe yaramıyor. Geçen sene evimde sineklik oladığı için camalrı çok fazla açma şansım olmuyordu. Giriş katta oturduğumuz için evde yokken camları çok açamıyorduk kedi falan girmesin diye. Ben ilaçlarla onları halletim sandım, meğer onlar her yerdelermiş.. Yazın gelmesiyle evim rutubet oldu ve minnak canavarlar evde horon tepmeye başladılar. O kadar ki, onların eviymiş de biz istenmeyen misafirmişiz gibi olduk. Sonra Bildiğiniz bahar temizliği yaptım. ama dip köşe.. Dolapta kışlık yazlık ve varsa hepsini yıkayıp kurutup ütüledim 3 hafta boyunca hafta sonları.. Bu arada eşim camlara sineklik taktırdı. O gün bugündür işe giderken bir cepheden bir cam diğer cepheden de bir cam açıyorum, karşılıklı püfür püfür esiyor evim. Eve gittiğimde ev bayağı soğuk oluyor ama gittiğim gibi camları kapatıp kombiyi açıyorum, yemekle uğraşırken ev ısınıyor.
Size tavsiyem, şimdiden evinizi bol bol havalandırın. Çünkü o böcekler nemli yerleri de çok seviyorlar. En azından rutubeti de önlemiş olursunuz. Camlarınız eve gidene kadar açık olsun. Eğer çalışmıyorsanız da, günlük 1 saat en az, haftada 1 2 gün de 3 4 saat açık kalmasını sağlayın. yoksa bahar temizliği yaparken çok ağlarsınız.
Ben sinekliklerin takılıp camalrı uzun uzun açmaya başladığımdan beri görmüyorum evimde onlardan.
Bu arada alerjik bir bünyem ve bronşitim vardı, o böcekler ve rutubet yüzünden bronşitim astıma çevirdi. Yani en çok sağlığınız için dikkat etmeniz lazım.