Evdeki minik toz böcekleri!!!

Ben de aynı derdi paylaşıyorum maalesef.. İlk defa yeni yapılan evimize taşındığımızda onlarla tanıştım. Şimdi ise hiç kurtulamıyorum onlardan. Ama fark ettim ki bir çok kişinin evinde bunlardan var fakat insanlar sanırım fark etmiyorlar.
Aynı sizin gibi çok tiksiniyorum. Ve ne yazık ki yiyeceklerimin içinde de şu yaratıkları görüyorum. Kuru üzüm, hurma, badem... Çok ama çoooook üzülüyorum bu duruma.

Neyse, internete biraz bakındım ve yabancı bir sayfada pireotu'nda bulunan Piretroid maddesi bu tür böceklerde faydalı olduğunu okudum. Piretroid böcekleri felç ediyor sonra öldürüyormuş.
Yapmamız gerekenler:
-Fazla eşyalarımızı ortalıktan toplayalım
-Kıyafetleri vs. 60 derecede yıkayalım
-Yiyeceklerimizde de bulunuyorsa atalım!
-Odalarımızı her gün havalandıralım
-Piretroid içeren böcek ilaçları kullanıp, gücümüz yettiğince silip durmak..
-Ama en önemlisi: evimizde rutubet varsa ondan kurtulalım! Çünkü onlar nemli ortamı sever.
-Nem giderici alet alalım

Hepimize kolay gelsin. Umarım faydasını hep beraber görürüz.
Evet ozellikle yni evlerde var benimde evim yeni ve bina kurumamasindqn
Kaynakli kum islakligindan cikiyolat

Arkadaslar malesef mucadele etmesi cok zor bir bocek hatta cogu ilaclama firması bilmiyor bile. Ben en iyisi oldugunu iddia eden bircok firma ile calistim ama malesef cozum olmuyor. Sadece belli sure gormuyorsunuz ya da azaliyorlar. Isin kotu yani bu bocekler makinede yikaninca da ölmüyor yani cok yüksek isiya dayaniklilar. Az da olsa su ilaç azaltti falan dedigimiz olursa paylasalim en azindan gozum gormez
Kucucuk sey nasil 2 saat 3 saat yikanan birseyde kalabiliyor yani yikayip kullandigim seyleri de icim rahat giymeyeyeyimmi yani peki bunu nasil anladiniz gercekten tecrubeleriniz bizim.icin cok onemli

Ben sisleme de yaptirdim arkadaslar. Fumigasyon ulv akliniza gelen her ilaclamayi denedim. Cok guclu ilaclar da denedim ama illa ki yine cikiyorlar. Yani 1 sene gormezsiniz belki ama sonra yine bir bakmisim cogaliyorlar. Cok uredikleri zaman heryerde yasiyorlar. Yani dolap parke arasi mutfak dolabi giysi yatak farketmez heryerdeler. Ben belli araliklarla cok etkili bir ilaclama ile sadece parke kenarlarini ilaclatiyorum ve inanilmaz faydasini gordum. Kiyafetleri de en az 60
derecede yikamaniz lazim arkadaslar

Ilaclamayi kendinizmi yapiyosunuz sirketmi cagiriyosunuz kendiniz ilacliyosaniz peki hangi ilaci kullaniyosunuz

Sirket cagiriyorum esimin arkadasi ve senelerdir deneme ile en iyi etki edeni bulduk diyebilirim. Normalde daha yogun bir ilaclama ile bukadar etki olmuyordu. Eve girdiğimde hala gezdiklerini goruyordum yogun bir sekilde. Benim dusuncem bu tamamen ama ben parkw aralarindan cikan boceklerin cok ureyip yayildiklarinda dolaplara falan girip orada da cogaldigini dusunuyorum. Yani illa ki bir yerlere gidiyorlar ve mobilyanin ustlerinde gezerken icine giriyorlardir. Bu yuzden parke kenarlarini ilaclatiyorum ve cidden daha rahatim ama yine de kesin cozum degil. Bu ilaclamaci butun evi bu sekilde ilaclayip kıyafetleri de ilaca yatirip tekrar ilacla yikamayi deneyelim dedi cok ugrastirici ama cozum olma ihtinali yuksek dedi. Acikcasi benim umidim kalmadigi ve cok yoruldugum icin sadece belli araliklarla parkeleri ilaclatiyorum

Biz ayni boceklerden bashetmiyorz sanirsamki Nesrin hanim cunku sizdeki ile bizdeki bocek eliniz dedigi an oluyor birakin sicak suyu soguk suyu... bunlarin bir suru turleri oluyor.. bizdekiler sadcee supurgeliklerde ve yerlerde geziyorlar duvarlardada gezenler var onlar hep hep farkli.... Nesrin hanim icinizi karartmayin asla benim evime bugun sisleme ile tarim ilaci kullanildi 1 seneyi gecik cagirmadim ilaclamaci kalmamisti ama bu cok etkili oldu ayrica bu bocekler yazin cikiyorlar ve bu seneler her 10 evden 9 u bocek sorunu oldu... merak etmeyin sizin ilaclama yaptiginiz firma cok sağlamve onlardan gelen bilgi bu sekilde bu bocekler odun bitidir... sadece ahsap supurgelik kapi aralarimda olurlar... en azindan bendeki boyle ama Nesrin hanim sizdekide boyle

Merhabalar yazilari okudumda uzerimizde geziyor ve isiriyor uzerimize geziyor yataklarda geziyor gibi bisey okudum boyle birsey asla soz konusu degil Arkadaslar bu bocekler parke supurgeliklerde yasiyorlar, asla insan vucudunda yasamazlar yataklarda ysamazlar yani bendekiler bu sekilde en azindan... genel olarak arastirma yaptigimda bildigim asla insan vucudunda barinmazlar... ikinci olarak ben evimiz 3. Cuye sisletme yaptrdim ilaclama firmasi isin ehli ve inanilmaz azaldi 2 yaptiginda...bugun3 yapildi artik biter diye dusunuyorum ve benim evim yeni boyandi antibakteriyel boya ile.. asla duvarlara cikamiyolar belli basli yerdeydiler... bu ilaclama firmasiyla cok sukurki azaldi bugun son doz uygulandi ve umarim kurtulurum... arkadaslar gelen ilaclama firmalari genelde suyu basiyolar ama bu arkadas oyle degildi cok ilgili ve bitirene kadar burdayim dedi..
Ben demiştim saçımda ve üstümü başımı silkelediğimde gördüm diyorum küçücük zaten yürüyor zıplamıyor bu beyaz gibi resmimi çekip yakınlaştırdığımda arkada siyah ufak bir lekesi var peki soruyorum dolapta var giysinde var diyorsunuz çabuk yıkamada bile ölmüyor diyordunuz Evde olan insanın üstüne bulaşır giysi yada vs..ile ama çıkarsan giderse gider

Ben demiştim saçımda ve üstümü başımı silkelediğimde gördüm diyorum küçücük zaten yürüyor zıplamıyor bu beyaz gibi resmimi çekip yakınlaştırdığımda arkada siyah ufak bir lekesi var peki soruyorum dolapta var giysinde var diyorsunuz çabuk yıkamada bile ölmüyor diyordunuz Evde olan insanın üstüne bulaşır giysi yada vs..ile ama çıkarsan giderse gider
Yanlislik oldu sanirsamki o soylediklerinizi ben yazmadim birden fazla kisi yaziyo dikkat ederseniz kullanici isimlerinden

Sirket cagiriyorum esimin arkadasi ve senelerdir deneme ile en iyi etki edeni bulduk diyebilirim. Normalde daha yogun bir ilaclama ile bukadar etki olmuyordu. Eve girdiğimde hala gezdiklerini goruyordum yogun bir sekilde. Benim dusuncem bu tamamen ama ben parkw aralarindan cikan boceklerin cok ureyip yayildiklarinda dolaplara falan girip orada da cogaldigini dusunuyorum. Yani illa ki bir yerlere gidiyorlar ve mobilyanin ustlerinde gezerken icine giriyorlardir. Bu yuzden parke kenarlarini ilaclatiyorum ve cidden daha rahatim ama yine de kesin cozum degil. Bu ilaclamaci butun evi bu sekilde ilaclayip kıyafetleri de ilaca yatirip tekrar ilacla yikamayi deneyelim dedi cok ugrastirici ama cozum olma ihtinali yuksek dedi. Acikcasi benim umidim kalmadigi ve cok yoruldugum icin sadece belli araliklarla parkeleri ilaclatiyorum
Bende parke aralarindan cikip dolaplarfa cogaldiklarini dusunuyorum olabilir cunku ilaclamadan sonra dolaplarda olmuyor cok fazla ilac denedim diyemem gecen sene ben keothrine ile kendim ilaclama yapmistim bu sene sirket cagirip daha fazla alani ilaclattim simdilik ortalikta degiller kış döneminde hic karsilasmadim umarim tasindigim zaman bunlardan kurtulmus olurum size bir kac soru sorsam acaba siz hangi donemde tasindini ve hangi esyalari yeniledini hangilerini yenilemediniz genel yazmistiniz akliniza gelebilecek herseyi yeniledim diye size zahmet olmazsa daha detayli yazsaniz olur mu dedigim gibi tecrubelerinize cok ihtiyacimiz var

Bende parke aralarindan cikip dolaplarfa cogaldiklarini dusunuyorum olabilir cunku ilaclamadan sonra dolaplarda olmuyor cok fazla ilac denedim diyemem gecen sene ben keothrine ile kendim ilaclama yapmistim bu sene sirket cagirip daha fazla alani ilaclattim simdilik ortalikta degiller kış döneminde hic karsilasmadim umarim tasindigim zaman bunlardan kurtulmus olurum size bir kac soru sorsam acaba siz hangi donemde tasindini ve hangi esyalari yeniledini hangilerini yenilemediniz genel yazmistiniz akliniza gelebilecek herseyi yeniledim diye size zahmet olmazsa daha detayli yazsaniz olur mu dedigim gibi tecrubelerinize cok ihtiyacimiz var
Nesrin Hnma merhabalar naptınız taşımdınızmı yada bu böcekler ne alemde zıplayan ve diğeri ve kış dönemi dediğiniz mesela bu ay lar oluyor mu

Evi bolca havalandirin,kuflu ve nemli yerkeri seven bir bocek turu..icon cs ilaci kullandim sulandirip sıktım olan yerlere...ama etkili bi ilac elinize yuzunuze degerse yakiyor..cabuk cogalan bir bocek...onemli olan cogaldigi yerleri farkedip oralari ilaclamak...kitafetleri en az 60 derecede yikayin

Merhaba Denizsuyu,

Yazını okuyunca benimle aynı derdi paylaştığını gördüm. 1,5 sene önce ilk kez evimde rastlayınca daha doğrusu bu minicik hareket eden beyaz şeyleri görünce çıldırmıştım! Hemen böcek ilaçlama çağırdım. Fakat ilaçlama şirketide ne olduğunu bilmiyordu... yani kimse bu böcek için evini ilaçlatmadı yada o kadar küçük ki kimse farketmedide ilaçlatmadı.

Sanıyorum sende benim gibi dikkatlisin ve gözüne çarpıyor. Acaba başka evlerde de var mı? Koyu zemin mobilya üzerinde görmek daha kolay, fakat gerçekten çok dikkatli bakmak lazım. Çok ağır yürüyen ve uçamayan bu şeyler bazen o kadar çok olabiliyor ki!

Geçen sene ilk kez banyomda hasır sepetimde farkettim... sonra yatak odama gardrobuma yayıldılar.. elbiselerimin üzerinde dolaşıyorlardı.. Çıldırmıştım.

Gerçekten bu toz böceği mi, rutubet, küf böceği mi, kış böceği mi ben hangi isim vereceğimi bilemiyorum??? Mite desem mite gözle görülmüyor ki!!! Anlamış değilim...

Lütfen kızlar sizde evinizde bir inceleme yapın, var mı yok mu, bu böceği bilen gören, nasıl kökü kururtulur anlayan var mı?
:gitme:
Merhaba bende de aynı problem şuan var. Çözüm bulabildiniz mi acaba?

benim evimde de bu böcekler her yeri kaplamıştı dolap içlerine eşyalarımıza kadar.. 3 farklı ilaçlama yapıldı hala varlar. en son kokulu bir ilaç sıkıldı ilacın değdiği böcekler öldü ancak değmeyenler tekrar çoğaldı ve yayıldı. son çare ev değiştirmek oldu. taşındık ve bu evde de var duvarda yerde tavanda.. artık ilaç sıkmak da istemiyorum kimyasal ve zararlı şeyler sonuçta. ben mersin de yaşıyorum acaba her evde var mı neden bi çözümü yok anlamış değilim. sadece yaz aylarında mı var yoksa kışın da var mı sürekli bizle mi yaşayacak bunlar

Merhabalar yazilari okudumda uzerimizde geziyor ve isiriyor uzerimize geziyor yataklarda geziyor gibi bisey okudum boyle birsey asla soz konusu degil Arkadaslar bu bocekler parke supurgeliklerde yasiyorlar, asla insan vucudunda yasamazlar yataklarda ysamazlar yani bendekiler bu sekilde en azindan... genel olarak arastirma yaptigimda bildigim asla insan vucudunda barinmazlar... ikinci olarak ben evimiz 3. Cuye sisletme yaptrdim ilaclama firmasi isin ehli ve inanilmaz azaldi 2 yaptiginda...bugun3 yapildi artik biter diye dusunuyorum ve benim evim yeni boyandi antibakteriyel boya ile.. asla duvarlara cikamiyolar belli basli yerdeydiler... bu ilaclama firmasiyla cok sukurki azaldi bugun son doz uygulandi ve umarim kurtulurum... arkadaslar gelen ilaclama firmalari genelde suyu basiyolar ama bu arkadas oyle degildi cok ilgili ve bitirene kadar burdayim dedi..
nerde ikamet ediyorsunuz ve şuan böcekler ne durumda caba öğrenebilir miyim? mersin de sisleme yöntemi uygulayan firma yok yapamıyoruz yasak diyorlar..

Merhaba bende yaklasik 2 sen once savastim bu minik yaratiklarla. Hasir sepet kuflendiyse cikis noktasi kesinlikle orasi cunku kuflu yerlerde olusup yayiliyorlar. Size tavsiyem acil olarak evinizi komple ilaclatin. Cunku bu yaratiklar tavanda yerde duvarda heryerde cok hizli birsekilde yuruyerek yayiliyorlar. Yatak koltuk kiyafet ve beyazesyalara gecerse kurtulmak cok zor olabiliyormus. Ve o detan vb ilaclar sadece bayiltiyor. Cok sikintili bir donem ama ben allaha cok sukur kurtuldum allah birdaha karsilastirmasin. Tum ev dumanlama sistemiyle ilaclandi ve ilaclama yapan kisi gercekten cok ozenerek yapti. Isterseniz ozeldn firma adini yazabilirim. Ama tavsiyem 1gun bile beklemeden destek alin. Ben gece uyku uyumadan elimde fenerle aglaya aglaya g3ziyordum cok kotu bir piskoloji allah yardimciniz olsun
merhaba ilaç adını ben de alabilir miyim

benim evimde de bu böcekler her yeri kaplamıştı dolap içlerine eşyalarımıza kadar.. 3 farklı ilaçlama yapıldı hala varlar. en son kokulu bir ilaç sıkıldı ilacın değdiği böcekler öldü ancak değmeyenler tekrar çoğaldı ve yayıldı. son çare ev değiştirmek oldu. taşındık ve bu evde de var duvarda yerde tavanda.. artık ilaç sıkmak da istemiyorum kimyasal ve zararlı şeyler sonuçta. ben mersin de yaşıyorum acaba her evde var mı neden bi çözümü yok anlamış değilim. sadece yaz aylarında mı var yoksa kışın da var mı sürekli bizle mi yaşayacak bunlar
Acaba tasindiginiz eve esyalarla gelmis olabilirlermi

Acaba tasindiginiz eve esyalarla gelmis olabilirlermi
olabilir ancak mobilyalarım ilaçlandı üzerleri silinip süpürülüp o şekilde eve getirildi. daha taşınalı 3 4 gün oldu her odaya bu kadar hızlı yayılıyorsa zaten bu böceğe çözüm bulamayız.. balkonumda yerde çok fazlalar. evin kendisinde de olma ihtimali yüksek gibi o yüzden ama bilemiyorum. sizin ilaçlama yaptığınız firma hangisi bi de nerde yaşıyoesunuz kuru bir bölge mi?

olabilir ancak mobilyalarım ilaçlandı üzerleri silinip süpürülüp o şekilde eve getirildi. daha taşınalı 3 4 gün oldu her odaya bu kadar hızlı yayılıyorsa zaten bu böceğe çözüm bulamayız.. balkonumda yerde çok fazlalar. evin kendisinde de olma ihtimali yüksek gibi o yüzden ama bilemiyorum. sizin ilaçlama yaptığınız firma hangisi bi de nerde yaşıyoesunuz kuru bir bölge mi?
Bende de bu sene 3. Sene tekrarladi su anda benim evde de var ilaclama yapiyoruz gozukmuyorlar ama yaz donemi yine karsilasiyoruz dediginiz gibi dolaplara esyalarin icine giriyorlar ben istanbulda yasiyorum eger o kadar coklarsa dediginiz gibi belki evin kendisinde de vardir

farklı bir forum sitesinde diatomik toprak yani pire toprağının bu böcekleri öldürdüğü yazılmış internetten satın alıp ben de evime uyguladım bugün.. 2 3 gün sonra evi temizlemeye gelicem inşallah hepsi ölmüş olur da kurtulurum..

farklı bir forum sitesinde diatomik toprak yani pire toprağının bu böcekleri öldürdüğü yazılmış internetten satın alıp ben de evime uyguladım bugün.. 2 3 gün sonra evi temizlemeye gelicem inşallah hepsi ölmüş olur da kurtulurum..
Zeynep hanim bizi bilgilendirirseniz cok cok sevinirim inşallah ise yararsa hemen uygularim bende

X