- 2 Eylül 2019
- 5.390
- 15.347
bizde tadilat yapildi sonra çıktı bunlar..insAllah hepimiz kurtuluruz..Yeni binada oturuyorum biraz rutubet oldu kışın ama yeni binalarda çok oluyormuş İstanbulda oturuyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bizde tadilat yapildi sonra çıktı bunlar..insAllah hepimiz kurtuluruz..Yeni binada oturuyorum biraz rutubet oldu kışın ama yeni binalarda çok oluyormuş İstanbulda oturuyorum
bizde tadilat yapildi sonra çıktı bunlar..insAllah hepimiz kurtuluruz..
Sizdeki de bundan mı normalde çok küçükler ama büyüttüm fotoyu bide bu büyümüş hali küçük lerinin rengi daha açık
Peki çözüm buldunuz muMerhaba Denizsuyu,
Yazını okuyunca benimle aynı derdi paylaştığını gördüm. 1,5 sene önce ilk kez evimde rastlayınca daha doğrusu bu minicik hareket eden beyaz şeyleri görünce çıldırmıştım! Hemen böcek ilaçlama çağırdım. Fakat ilaçlama şirketide ne olduğunu bilmiyordu... yani kimse bu böcek için evini ilaçlatmadı yada o kadar küçük ki kimse farketmedide ilaçlatmadı.
Sanıyorum sende benim gibi dikkatlisin ve gözüne çarpıyor. Acaba başka evlerde de var mı? Koyu zemin mobilya üzerinde görmek daha kolay, fakat gerçekten çok dikkatli bakmak lazım. Çok ağır yürüyen ve uçamayan bu şeyler bazen o kadar çok olabiliyor ki!
Geçen sene ilk kez banyomda hasır sepetimde farkettim... sonra yatak odama gardrobuma yayıldılar.. elbiselerimin üzerinde dolaşıyorlardı.. Çıldırmıştım.
Gerçekten bu toz böceği mi, rutubet, küf böceği mi, kış böceği mi ben hangi isim vereceğimi bilemiyorum??? Mite desem mite gözle görülmüyor ki!!! Anlamış değilim...
Lütfen kızlar sizde evinizde bir inceleme yapın, var mı yok mu, bu böceği bilen gören, nasıl kökü kururtulur anlayan var mı?
:gitme:
Geçmiş olsun. Yıllar geçmiş ama kızınız nasıl. İyimi. Alerji testi sonuçları nasıl çıkmştıbenimde evimde bu böceklerden çıktı .ben mite olduğunu düşünüyorum. sizlerde sorun devam ediyormu. nasıl kurtulunuz mu. bende sadece ben gördüm zannetmiştim.ne yapcağımı şaşırdım.benim kızımda astım başladı .doktorlar ev akarı yapabilir dedi .yardımcı olursanız sevinirim
Zeynep hanim merhaba, bu sene de tekrar cikti mi bocekler? Bir de diatomik topragin duvarlarda aabit kalmasini nasil sagladiniz acaba? Toz halinde oldugu icin sursem bile yere dusuyorlar duvarlarin heryerine surup orda sabit kalmasini basaramadim?Tekrar merhaba evet yazın temmuz ayında taşındım. Kışın yoklar dediğiniz gibi yine yaz geliyor büyük ihtimal çıkacaklar yine. Diatomlu toprağı tekrar deneyeceğim.
Merhaba Hanımlar,
söz konusu minik yaratıklarla neredeyse1 yıl önce tanıştım. Toz akarına karşı 8 de 7 alerjim var ve buna bağlı astımım var. İlk bu böcekleri yatak odamdaki çalışma masamda bilgisayarımın ekranında fark ettim. Daha sonra incelemeler sonucu duvarlarda tek tük bulunduğunu, ama çok küçük ve neredeyse duvarın renginde oldukları için görünmediklerini fark ettim. Özellikle toz birikmiş köşelerde, gardırop arkasında çok dikkat edildiğinde oldukça fazla oldukları fark ediliyordu. Hemen interneti açarak böcekle ilgili araştırma yapmaya başladım ve yazın ilk bulduğun site burasıydı ama herhangi bir çözüme ulaşılamamıştı. Yabancı siteler dahil bir çok sitede araştırma yaptım. Bu konu altında yazan bazı arkadaşlar mite olarak bahsetmişler ancak alerjik astımımdan dolayı mitelar hakkında daha öncesinde ayrıntılı bir araştırma yapmıştım mitelar gözle görülemeyecek kadar küçüktür ve yaşam döngüleri daha farklıdır. Bir arkadaşımız bunların kuş biti olduğunu yazmış, yaklaşık 10 yıl kuşlarla yakından ilgilendim ve ortalama 20 tane kuş besledim. uzun süre yuvaya yatma sonucu oluşan parazitleri bitleri neredeyse hepsini gördüm. Bir kuş bitine büyüteçle baktığınızda ve bu bahsettiğimiz toz böceklerine büyüteçle baktığınızda hiç alakaları olmadığını fark edebilirsiniz. Yabancı bir sitede bunların bed bugs denilen daha büyük bir böceğin bir türü olduğundan bahsediyor ama bed bugslar aynı zamanda tahta kurusu familyasından oldukları için kanda emerler ama bu toz böcekleri ısırmıyor. Yazın gidip bir kaç tür ilaç aldım ve yatak odamı ilaçladım ancak herhangi bir etkisi olmadı. Son bulduğum kaynakta ise hangi maddelerin daha etkili olduğunu nerelerde çoğaldıklarını ve özelliklerini öğrendim. Kısaca bu yaratıklardan bahsedelim.
Bu yaratıklar karanlıkta çıkıyorlar ve gün ışıklı ortamda tekrar kamufle olmaya kenar köşelere yöneliyorlar. Bunların oluşması için evinizde illaki rutubet yada nem oranında dengesizlik olması gerekiyor. Yatak odamda bi kenarda küflenme vardır ve o kısımda çoğunlukta olduklarını gördüm. Diğer odada ise rutubet olmamasına rağmen daha çoktu. Bu oda banyo yanında bulunuyordu ve banyo tarafındaki başta olmak üzere parke ile duvarın kesişim noktalarındaki tüm süpürgelikleri bir spatula yardımı ile zarar vermeden söktüm ve bu kesişim noktalarında özellikle parke altında bulunan straforun alt kısımlarında aşırı derece küf olduğunu ve bu böceklerden olduğunu gördüm. Kaynaklarını bulmuştum sıra geldi yok etmeye. not: sürekli çoğalan bu canlıları tamamen kazımak istiyorsanız süpürgeliklerinizi sökün parkelerin alt kısımına kadar ilaçlayın.
İlk olarak 3 farklı marka böcek ilacı aldım ve böcekleri kursun kalemle duvarda yuvarlak içine alarak denemeler yapmaya başladım. Özellikle böceklerin üstlerine değilde bir iki karış uzaklarına ilaç sıkarak sıçratmadan dedim. Aldığım ilaçlardan raid marka olan çok yakın sıkıldığı takdirde böceğin geri geri gitmesine sebep oluyor ama böceklerin büyükleri ölmüyor küçüklerinden bir kaçı öldü. En etkili bulduğum ilaç ise BAYGON bir eczaneden temin ettiğim bu ilaç diğerlerine göre daha pis kokuyor dolayısı ile odanızı havalandırmanız gerekebilir. Yatak odama çıkardığım süpürgeliklerin altına duvalara köşelere, kiriş kenarlarına, pencere altların, kalorifer peteği yakınlarına sıktım ve odayı 1 saat kapattım. Daha sonra ise 1 gün boyunca havalandırdım. ABC nin sıvı arap sabununu alıp duvarları sildim(bu benim kuruntumdu). Ve sonuç galibiyet. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen ve sürekli bakmama rağmen yaşayan bir canlı yok. Anlattıklarım inandırıcı gelmedi ise deneme amaçlı baygon alıp duvarda veya kenar köşelerde gördüğünüz böcekleri işaretleyin 1-2 karış uzaklarına sıkın. Büyüklerin yere düştüklerini küçüklerin oldukları yerde düşmeden öldüklerini göreceksiniz. Duvarımda yuvarlak içine aldığım düşmeyen böceklere 1-2 gün boyunca baktım canlanmadı.
Konuya uzun süre sonra baktığımda çözüm olmadığını görünce bu yazıyı yazmak için üye oldum. Normal şartlarda forum kurallarına uymuyorum tek amacım bu yazıyı yazıp ben gibi çıldırmış arkadaşlara biraz olsun yardımcı olmaktı. İlaçlama şirketlerine büyük paralar ödemeyin kendiniz bu sorunu çözebilirsiniz. Sorusu olanlar olursa bu hafta boyunca cevaplarım.
Umarım sizde kurtulursunuz. İnsana zararı yok ama mide bulandırıyorlar :)
Merhaba bu toprağı sulandırarak da kullanmak mümkünmüş bunu da söyledimi acaba firma97832, member: 952359"]
kusura bakmayın dönüş yapmamışım hatırlattığınız için teşekkür ederim. diatomik toprağı tuzluğa doldurup evimde dökebildiğim heryere döktüm özellikle süpürgeliklere zeminlere üzerinde toz böceği gördüğüm mobilyalara ve hatta elime eldiven takip duvarlara sürdüm. toprağı satan firmadaki bayan toprağa değen böceği 24 saat içinde böceğin nemini emerek öldürdüğünü söyledi. ben toprağı uyguladıktan snra 2 gün evi kapattım eve girdiğimde hala duvarda tavanda yaşayan böcek vardı. bu toprakla da ölmeyeceklerini düşündüm, duvarlar ve süpürgelikler hariç heryeri temizledim. sonra ilginç bi şekilde 2-3 gün içinde yavaş yavaş azaldılar. şuan özellikle fenerle aramama rağmen çok çok az görüyorum günde en fazla 2 3 tane. değmeyen böcek illaki oluyordur çünkü duvarşarda her yere süremedim ondan tek tük oluyor galiba. dılardan da eve giriypr olabilirler çünkü apartman içi ve dam katında da bu böceklerden var. sonuç olarak azalmanın nedeninin toprağın etkisi olduğunu düşünüyorum. hala duvarşarımı temizlemedim ki değen olursa ölür diye.. denemeniz de fayda var eğer kurtulamıyorsanız.. çok şükür ben o kötü durumdan kurtuldum
BEnde de bu böcekten var ve çok umutsuz hissediyorum kendimi. Bir firma eğer evde rutubet varsa Asla bitmez bu böcek dedi Benim de banyo da var rutubet ilaç sıkınca ölüler aşağı düşüyorbendeki resim bu.buyuyunce ucuyorlar bir de
BEnde de bu böcekten var ve çok umutsuz hissediyorum kendimi. Bir firma eğer evde rutubet varsa Asla bitmez bu böcek dedi Benim de banyo da var rutubet ilaç sıkınca ölüler aşağı düşüyor
Merhaba. Taşındınız mı,taşınınca kurtuldunuz mu acaba?Neler yaptınız taşınırken kurtulduysanız?Maalesef aynı şekilde ama Bn taşınıyorum bütün herşeyi yıkayıp dikkatli bir şekilde yeni eve göndericem mobilyalar eşyalar da 2.3 defa ilaçlanıp götürülecek orda da çamaşır suyuyla silecem ama yeni fark ettiğim bişey oldu ne yaparsak geri çıkıyorlarmış yaa hani yumurtalarından dolayı Bn çamaşır suyunu camsil kutusuna koydum ama sulandırmadm üstlerine sıkınca olduğu yerde kalıyor o yüzden bütün mobilyalarımı saf çamaşır suyuyla silecem mutlaka maske tak cam eldiven takcam yapcam mutlaka bunu elimden ne gelirse deniycem artk bitmezsede yapacak bişy yok
Lütfen yardım edin,minik bebeğim varMaalesef aynı şekilde ama Bn taşınıyorum bütün herşeyi yıkayıp dikkatli bir şekilde yeni eve göndericem mobilyalar eşyalar da 2.3 defa ilaçlanıp götürülecek orda da çamaşır suyuyla silecem ama yeni fark ettiğim bişey oldu ne yaparsak geri çıkıyorlarmış yaa hani yumurtalarından dolayı Bn çamaşır suyunu camsil kutusuna koydum ama sulandırmadm üstlerine sıkınca olduğu yerde kalıyor o yüzden bütün mobilyalarımı saf çamaşır suyuyla silecem mutlaka maske tak cam eldiven takcam yapcam mutlaka bunu elimden ne gelirse deniycem artk bitmezsede yapacak bişy yok
Maalesef bnm de küçük bebeğim var ve hamileyim artk çıldıracak gibi oldum ama bitmiyorlar alışmaya çalışıyorum üzgünümLütfen yardım edin,minik bebeğim var
Taşındım ve ne zahmetlerle ne emeklerle herşeyi iğneden ipliğe yıkadım poşetledim memlekete gittim ben oradayken yine ilaçlamış eşim evi geldim düzenlemeye başldm elbise poşetlerinden yavru olanlardan gördüm tabi o sırada sinir krizi geçirdim ağldm zırldm ama ne fyda artk tkmmya çalışıyorum yoksa zarar görüyormMerhaba. Taşındınız mı,taşınınca kurtuldunuz mu acaba?Neler yaptınız taşınırken kurtulduysanız?
Taşınmanıza rağmen bitmedi miMaalesef bnm de küçük bebeğim var ve hamileyim artk çıldıracak gibi oldum ama bitmiyorlar alışmaya çalışıyorum üzgünüm