Evdeki minik toz böcekleri!!!

Evet yeni gidilen eve tasiyani bi kac yerde daha okudum :KK43: kac gundur ilaclama sisleme aldigim ilaclar cabasi gercekten.. artik ilaclamaya verilen parayi gectim sonuc hep husran.. sisleme dediler onuda yaptirdik kac kez ilaclama ikinciye geldi yine yok cikiyorlar ve tasinilan eve gidildignde devam edenleri bilmek daha kotu napicaz bilmiyorum artik.. nasil lanet bocekler cogaldikca coglaiuorlar

7 yil falan oldu. En etkili ilaclari, ust uste 3 4 gun evi acmadan ilaclatmayi, bu konuda en iyi olduklarini soyleyen sirketleri cagirmayi hep denedik ama sonuc husran. Hatta en son evde akliniza gelebilecek herseyi birakip yeni bir eve dahi ciktik sadece hatiralari aldik ve 1 sene sonra yeni evimde de varlardi keske hatiralarimida biraksaydim ki hocbirseyi ilacmadan almadik. Hatta tasinmadan yeni evi de ilaclattik. Ben pes ettim artik ama moralim cok bozuluyor. Arada azalmalarini saglayarak kafayi yememeye çalışıyorum
.
Offfffgercrkten insan kafayi yer

Merhaba sizdeki böcekler Nasıl acaba bi de siz de taşındınız ve böcekler geldimi Kime sorsak olmaz gelmez deselerde napcaz bilemedim.Kışın gider mi acaba biz şimdi hep bunlarla mı yaşıcaz off ne dertmiş yav bıktık

Evet yeni gidilen eve tasiyani bi kac yerde daha okudum :KK43: kac gundur ilaclama sisleme aldigim ilaclar cabasi gercekten.. artik ilaclamaya verilen parayi gectim sonuc hep husran.. sisleme dediler onuda yaptirdik kac kez ilaclama ikinciye geldi yine yok cikiyorlar ve tasinilan eve gidildignde devam edenleri bilmek daha kotu napicaz bilmiyorum artik.. nasil lanet bocekler cogaldikca coglaiuorlar
Yeni taşındığınız evdekiler Nasıl acaba bu konu beni çok üzdü

Arkadaslar malesef mucadele etmesi cok zor bir bocek hatta cogu ilaclama firması bilmiyor bile. Ben en iyisi oldugunu iddia eden bircok firma ile calistim ama malesef cozum olmuyor. Sadece belli sure gormuyorsunuz ya da azaliyorlar. Isin kotu yani bu bocekler makinede yikaninca da ölmüyor yani cok yüksek isiya dayaniklilar. Az da olsa su ilaç azaltti falan dedigimiz olursa paylasalim en azindan gozum gormez

Bocekler cok küçük her yere giriyor. En kucuklerini gozunuz gormuyordur bile. Yeni eve bir tane bile tasisaniz malesef tekrar üreyip ayni hale geliyor.

Bu böcekler farkına varmadan üstümüzde de var Çırpınsak üstümüzden düşüyor eee evde yemek yeniyor uyuyoruz vs.. Sonuçta evimiz napcaz yaaaa Nasıl suya dayanıklı o Zaman onlar yaşasın biz ölelim kulağımıza burnumuza girer Allah korusun napcaz Çoçuklarımızı koru Rabbim umudumuz taşınmaktı oda hüsransa yandık

Arkadaslar malesef mucadele etmesi cok zor bir bocek hatta cogu ilaclama firması bilmiyor bile. Ben en iyisi oldugunu iddia eden bircok firma ile calistim ama malesef cozum olmuyor. Sadece belli sure gormuyorsunuz ya da azaliyorlar. Isin kotu yani bu bocekler makinede yikaninca da ölmüyor yani cok yüksek isiya dayaniklilar. Az da olsa su ilaç azaltti falan dedigimiz olursa paylasalim en azindan gozum gormez
Nasıl bu süre anlamadım o kısa sürede hiç gözükmüyorlar mı kışın var mı peki

Bu böcekler farkına varmadan üstümüzde de var Çırpınsak üstümüzden düşüyor eee evde yemek yeniyor uyuyoruz vs.. Sonuçta evimiz napcaz yaaaa Nasıl suya dayanıklı o Zaman onlar yaşasın biz ölelim kulağımıza burnumuza girer Allah korusun napcaz Çoçuklarımızı koru rabnim , umudumuz taşınmaktı oda hüsransa yandık

Bocekler cok küçük her yere giriyor. En kucuklerini gozunuz gormuyordur bile. Yeni eve bir tane bile tasisaniz malesef tekrar üreyip ayni hale geliyor.
Böceğin görüntüsü var mı sizde suya dayanıklı dediniz tamam küçük falan elle ezince ölüyor hemen resmini çekmiştim bir kere üstümden düşmüştü evet çok küçük hızlınyürüdü krem yani beyaz gibi arka kısmında siyah benek gibi dikkatli bakınca iz var

Ayni bocekten bahsediyoruz bence. Cok kucuk dikkatli bakildiginda yurudugu anlasiliyor toz gibi. Cok yuksek isida yikamak gerekiyor. Yoksa camasirlardakiler ölmüyor yine ordan uremeye devam ediyor. Ozellikle yataklarda cok olur demisti ilaclamaci bana. Yatak carsaflariniz koyu renkse arada takip edebilirsiniz. Yazin da kisin da goruyorum ben. Ilacma yaptiriyorum belli periyotlarla ve ayrintili temizlik sonra belli bor süre gormuyorum
Böyle bir kisir dongu yani keske kesin cozum bulabilmis olsaydim

İnanın çok kötü bir durum bıktık yani bide ben üstümü çırpınca görmüştüm küçüçük sinir bozucu psikolojimiz mahvoldu çocuklara bile oyun oynamaktan sıkıldım sürekli üstünü başını çırpıyorum napcaz bize zararları olursa

Valla ben fenerle evi geziyorum. Durup durup esylari kontrol ediyorum inanin psikolojim kaldir.iyor artik. Cok yipratici birde gormeye basladiktan sonra cok hizlo uruyorlar. Parke kenarlarinda falan cok oluyor genelde. Ben isin kolayini belli araliklarla sadece duvar diplerini ilaclatmakta buldum. Boylelikle gorme sıkligim cok azaldi. Parke aralarinda ureyenler dolaplara girip esyalara yayiliuorlardi belki. Artik diyorum ya denemedigim sey kalmadi. Size alerjini varsa alerjik reaksiyon yapmasi disinda bir zarari yok aslinda. Ama goydiginiz gezdiginiz yattiginiz yerlerde olmasi zaten yeterince sinir bozucu

Ben de aynı derdi paylaşıyorum maalesef.. İlk defa yeni yapılan evimize taşındığımızda onlarla tanıştım. Şimdi ise hiç kurtulamıyorum onlardan. Ama fark ettim ki bir çok kişinin evinde bunlardan var fakat insanlar sanırım fark etmiyorlar.
Aynı sizin gibi çok tiksiniyorum. Ve ne yazık ki yiyeceklerimin içinde de şu yaratıkları görüyorum. Kuru üzüm, hurma, badem... Çok ama çoooook üzülüyorum bu duruma.

Neyse, internete biraz bakındım ve yabancı bir sayfada pireotu'nda bulunan Piretroid maddesi bu tür böceklerde faydalı olduğunu okudum. Piretroid böcekleri felç ediyor sonra öldürüyormuş.
Yapmamız gerekenler:
-Fazla eşyalarımızı ortalıktan toplayalım
-Kıyafetleri vs. 60 derecede yıkayalım
-Yiyeceklerimizde de bulunuyorsa atalım!
-Odalarımızı her gün havalandıralım
-Piretroid içeren böcek ilaçları kullanıp, gücümüz yettiğince silip durmak..
-Ama en önemlisi: evimizde rutubet varsa ondan kurtulalım! Çünkü onlar nemli ortamı sever.
-Nem giderici alet alalım

Hepimize kolay gelsin. Umarım faydasını hep beraber görürüz.

Merhabalar yazilari okudumda uzerimizde geziyor ve isiriyor uzerimize geziyor yataklarda geziyor gibi bisey okudum boyle birsey asla soz konusu degil Arkadaslar bu bocekler parke supurgeliklerde yasiyorlar, asla insan vucudunda yasamazlar yataklarda ysamazlar yani bendekiler bu sekilde en azindan... genel olarak arastirma yaptigimda bildigim asla insan vucudunda barinmazlar... ikinci olarak ben evimiz 3. Cuye sisletme yaptrdim ilaclama firmasi isin ehli ve inanilmaz azaldi 2 yaptiginda...bugun3 yapildi artik biter diye dusunuyorum ve benim evim yeni boyandi antibakteriyel boya ile.. asla duvarlara cikamiyolar belli basli yerdeydiler... bu ilaclama firmasiyla cok sukurki azaldi bugun son doz uygulandi ve umarim kurtulurum... arkadaslar gelen ilaclama firmalari genelde suyu basiyolar ama bu arkadas oyle degildi cok ilgili ve bitirene kadar burdayim dedi..

X