Evdeki koku

Mimoza08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2021
466
597
Selamlaaar,
ben 3 ay önce bi studio daireye taşındım. Evde ilk başta da boğuk bi koku vardı, rutubet mi desem havasız kalmış tozlu ev kokusu mu desem, nasıl tarif edilir bilmiyorum. Sonraları havalandırdıkça temizledikçe gider diye düşünmüştüm ama gitmiyor. Duvarlarda yada parkelerde yada herhangi bir yerde ıslaklık ya da bozulma yok. O yüzden tespit edemiyorum. Evi eşyalı tutmamıştım, sıfır bir yatak ve iki kişilik kanepe aldım sonradan sadece, koku onlardan değil. Çok eşya da yok evde.

İki taralı pencere açıp havalandırıyorum, hergün kokulu kokulu siliyorum yerleri. Ama koku gitmiyor bir türlü

Ne olabilir ya? Nasıl giderebilirim kokuyu?

o kokuyu ben genelde eski evlerde veya otellerde aliyorum ama ben de cozemiyorum tam olarak nerden geldigini. mekanin ta kendisi kokuyo sanki
Sigara içilmiş olmasından kaynaklanıyor bence. O yüzden konu sahibine boyayın dedim ama boyatılmış sanırım zaten.

Giderlerden geliyor olabilir koku. Bazı evlerin koku problemi oluyor. Bu kendi kendine sprey sıkan air wickler en düzgün çözüm oluyor.
Ya banyo ve mutfak tek kokmayan yer. O yüzden ordan gelmiyor sanırım koku. Aslında oturma alanında bir dolap var onun içinde gazı açtığımız şey, kazan gibi (neydi onun adı unuttum), ve çamaşır makinesi ve biraz daha boşluk var temizlik eşyalarını koyuyorum. O tarafa yaklaşında ağırlaşıyor koku. ama o dolabın içinde de görünürde bir ıslaklık yok, ne duvarında ne yerinde ne dolap kapaklarında. O gaz şeysi yapıyor olabilir mi?

Ya benim 40m2 tek oda olduğu için, o fısfıslı koku uyuduğum mekanda çok rahatsız ediyor. Kullanamıyorum pek

o kokuyu ben genelde eski evlerde veya otellerde aliyorum ama ben de cozemiyorum tam olarak nerden geldigini. mekanin ta kendisi kokuyo sanki
Hah aynen o koku. Rutubet desen değil, toz desen değil, çünkü temiz.
Ama bina 5 yıllık taze bir bina, ve evim çok taze parkeler duvarlar tertemiz taze taze. Öyle eski bina yada ev de değilki. Anlamadım niye gideremiyorum.

Sigara içilmiş olmasından kaynaklanıyor bence. O yüzden konu sahibine boyayın dedim ama boyatılmış sanırım zaten.
yok oyle bir koku da degil. boyle yasli insan kokusu gibi. oyle bi sinmis ki nereye sindigini bile bulamiyosun tam olarak ve hep orada. sanki komple yerleri duvarlari yikip kirip doksen ve yeniden yaptirsan gidecek gibi

komsulara sorsana onlarda var mi oyle bise

Evet gazdan da olabilir. Özellikle yerden ısıtma ise bu tarz kokular gözlemlediğim kadarıyla daha çok oluyor. Ev sahibinize yasa apartman görevlinize bi sorun.

Evet gazdan da olabilir. Özellikle yerden ısıtma ise bu tarz kokular gözlemlediğim kadarıyla daha çok oluyor. Ev sahibinize yasa apartman görevlinize bi sorun.
Gaz sıcak su için sadece, evde ısıtma yok. Görevli yok, yurtdışında yaşıyorumda, ev sahibine sorayım bir, ne dicem bilmiyorumda, bu ev niye kokuyo mu desem

Koku sigara kokusu gibi değil. Sonradan böyle kalıcılık mı gösterir sigara kokusu? Ama o da o kadar havalandırmaya temizlemeye gitmezmiydi?
Sürekli sigara içilen eve kokusu siner. Duvarlara falan da. Ki yurt dışında genelde tütün içiliyor diye biliyorum o daha beter siner. Ama tarif ettiğiniz kokuyu hayal edemedim, sanırım bilmiyorum. Bir arkadaş yaşlı insan kokusu gibi demiş ama yaşlı insan kokusu da bilmiyorum. Bilemedim sigara sinmisligi mi değil mi.

Çamaşır makinesinin gider borusuna baktınızmı orada conta olması lazım eğer yoksa koku oradan geliyor olabilir.. Bizzat kendim yaşadım sorunu çözdüm belki faydası olabilir size..
Baktım şimdi ona, borunun duvarla birleştiği yerde cunta var bide üstüne bant sarılmış.
Bi de aşağıda o dolabın içinin fotografı var. Sağda ki mavili gaz şeysi. Soldaki siyahlının ne olduğunu bilmiyorum, sizin bi fikriniz var mı? acaba onda bişeyler açmam kapamam mı lazım

Eklentiler

• WhatsApp Image 2021-11-28 at 14.06.09.jpeg
    85,7 KB · Görüntüleme: 240
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…