• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdeki fazlaliklar

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.620
2.537
133
Iyi akşamlar. Ben evde fazlalık hic sevmiyorum. Azaltmaya çalışıyorum. Ama pek başarılı değilim sanırım. Mesela çekmecemde 3 saat kutusu var baska kutu vs de var içlerinde iğne düğme vs ıvır zıvır var.
Tahlil sonuçlarım vs olduğu kâğıtlar var zten sistemde de var bunlar gerçi.
Tesetturluyum ama evde 3 4 tarak var kullanmıyorum da..hediye gelmiş vs. Fazla kıyafeti veriyorum ama yeni olan kiyamadigim şeyler var zayıflayınca giyerim dediğim. Duruyor onlarda.
Taşınacağım için eşyaları topladık. Yine yatak odasında bazanin altindan dünya kadsr eşya çıktı. Mesela eşim kutu oyunları almıştı duruyor kullanmıyoruz da satranç jenga koridor dart tahtası vs.
Ben sevmesem de ismimizin yazılı olduğu bardaklar fln var mutfakta. Kullanılmıyor onlar da. Eşimin annesi cam kase vs vermişti bikac kutu kutusunda duruyor kullanmadim olanlar yetiyor. Kar küreleri süs eşyaları vs.
Siz naoiyorsunuz fazla eşyaları
Bir de ben kemdi eşyalarımdan veriyorum ama eşimin ıvır zıvır çok var vermiyor başkasına da. Onu napıcaz bilemiyirum

Son düzenleme:
Atiyorum, veriyorum. Zor olsa da almamaya calisiyorum.
Mesele 2 tane yapilmamis 1000'lik puzzle var evde.. Denedim sinirim bozuldu yapamadim 🤣 Onlar beni tirmaliyor suan, her dolabi actigimda sinir oluyorum. Birine vericem kurtulmak icin.

İğne iplik gibi şeylerin hepsini bı dikiş kutusunda toplayın böylece tek bir yerde ve daha düzenli olurlar kıyafetlerinizi de ihtiyaç sahibi birine verin zayıflayınca daha güzellerini alırsınız soyledikleriniz bence fazlalık değil siz doğru yerleştirebilirsiniz

İhtiyacı olanlara veriyorum en çok .Arkadaş gruplarıma da yazıyorum bazen böyle bir urunum var isteyen var mı diye ? Evdeki herşeyi kullanmaya çalışıyorum çoğu zaman annemin ceyiz diye aldığı gümüş kadehleri bile 🙈

Bende fazla eşya hiç sevmiyorum sürekli sadelemeye çalışıyorum evi. Kotu durumdakileri hep atarım aman dursun lazım olurculardan değilim. Uzun süre durmuş lazım olmamışsa bitmiştir benim için 😄 alışverişlerimi kontrol altına aldım uzun süre dusunmeden bir şeyi almıyorum gerçekten yararlı olduğuna inandığım zaman alıyorum. Bence burda kilit nokta almayı azaltmak

Iyi akşamlar. Ben evde fazlalık hic sevmiyorum. Azaltmaya çalışıyorum. Ama pek başarılı değilim sanırım. Mesela çekmecemde 3 saat kutusu var baska kutu vs de var içlerinde iğne düğme vs ıvır zıvır var.
Tesetturluyum ama evde 3 4 tarak var kullanmıyorum da..hediye gelmiş vs. Fazla kıyafeti veriyorum ama yeni olan kiyamadigim şeyler var zayıflayınca giyerim dediğim. Duruyor onlarda.
Taşınacağım için eşyaları topladık. Yine yatak odasında bazanin altindan dünya kadsr eşya çıktı. Mesela eşim kutu oyunları almıştı duruyor kullanmıyoruz da satranç jenga koridor dart tahtası vs.
Ben sevmesem de ismimizin yazılı olduğu bardaklar fln var mutfakta. Kullanılmıyor onlar da. Eşimin annesi cam kase vs vermişti bikac kutu kutusunda duruyor kullanmadim olanlar yetiyor. Kar küreleri süs eşyaları vs.
Bir de ben kemdi eşyalarımdan veriyorum ama eşimin ıvır zıvır çok var vermiyor başkasına da. Onu napıcaz bilemiyirum
Cok sevdigim bir yontem var. Sorun yasadigim esyayi elime aliyorum. 30 saniye düşünüyorum. Ben bunu ne kadar seviyorum, ne kadar sıklıkta kullaniyorum, en son ne zaman kullandim, kullanirken zevk aliyor muyum, bunun yerine gecebilecek bir esyam daha var mi, bana mutluluk veriyor mu gibi sorularla düşünüyorum. Aldigim cevaplara gore esyayi disariya çöpün yanina görünür bir sekilde koyuyorum. Kiyafetse kiyafet kumbarasina atiyorum. Valla siz bana hiç de atiyorsunuz gibi gelmedi😆 4 tarak nedir? Benim 2 taragim var birini saçıma yag sürünce kullaniyorum. Banyoya girmeden dolasik sacla girmeyeyim diye. Digeri de temiz saçıma. Baska yok😄

Ben annem babam 3 kişilik aileyiz...yaşları ilerledikçe eşyaya bağları artıyor galiba
Bide zamanın da zorluk çekmişler o yüzden herşey kıymetli bir türlü bazı şeyleri atmıyorlar mesela babam çok aşırı titizdir düzenlidir hicbir şeyi ortada bırakmaz ama gerekli gereksiz her şeyi lazım olur diye saklar özel kutularda bide

Atacak olsam o kadar cok sey varki
Allahtan bahçe var oraya taşıyorum bir sürü şey diyor bana ne yapayım yapacak bir şey yok..

Benim eşimde hiç bir eşyasını vermek istemez isterse hiç kullanmasın. Ben de ona diyorum ki sen bunu veremiyon canını nasıl vereceksin diyorum 🤣🤣korkutuyorum işe yarıyor.

Genelde veriyorum, hatta daha dün yine verilecekler listesi yaptim 🤩 ne ara evimiz bu kadar boş eşyalarla doluyor anlamıyorum ya.

dolap uygulamasından sat canım

Bende sevmiyorum fazlalık.

Kar kureleri bilmem ne hepsini annemlerde biraktim.

Elbiselerimi hep iki ayda bı bir orta boy çöp poşeti dolusunca birilerine veririm giysi toplama kutusuna bırakıyorum yani sokakta.

Tabak çanak fazla gelirse hatta toz bezi bile... Çöpe atiyorum

Tam bir düzen delisiyim
Ivır zıvırdan nefret ederim
Evde dolapta kalabalık bişey görünce başıma ağrılar girer öyle söyleyeyim
Bi süre attım, çöpün yanına kutulara koydum birisi alsın diye ama bazı şeylere de kıyamıyordum özellikle sıfırsa
Sonra çözümü ikinci el sitelerde buldum
Mesela düğün zamanı Uğur böcekli tuzluk gelmiş aman allahım çocuğum da evcilik oynuyorum sanki öyle komik bişey. Koydum siteye 20 lira 30 lira her neyse sattım. Çeyizin bi kısmını sattım. Takımı bozulmuş fincanlar vardı onları da sattım. Hatta eşimin bekarlık çaydanlığı tenceresi vardı leş gibiler erimiş yanmış yüzüne bakılmaz. Valla onu bile kampa giden biri geldi aldı. Bozuk elektronik eşyaları da sattım, parçasını kullanacaklarmış. üstelik gelip evimden aldılar. Hem birilerinin işine yarıyor hem ev ferahlıyor. tavsiye ederim

Benki istifçi olduğumu düşünürdüm, 2 kere taşındıktan sonra minimalist oldum resmen. Hemen yaptıklarımı yazayım:

Çalışmayan, bozuk, artık kullanılmayan elektronik aletleri tegeve bağışlıyorum. Tegev atma bağışla kampanyası var. Kargo falan ödemeden gönderiyorsunuz onlar geri dönüştürüp yada kullanıp çocukların eğitimini destekliyorlar.

Sevmediğim, rahat olmayan, bir gün tutarım dediğim , bana olmayan, kötü anısı olan kıyafetlerin hepsini bağışladım. Bir kısmını kıyafet kutularına attım. Yırtık, eski, çamaşır sulu olanları attım. Toz bezi bile yapmadım , attım, negatif enerjilerine ihtiyaç yok evde. Temel parçalar belirledim ve ne giyeceğime çok daha kolay karar veriyorum.

Güzel olan ,atmaya vermeye kıyamadığım ve çok iyi durumda olan herşeyi dolap'a koydum. Bir kısmını sattım, bir kısmı hala orada. Bebek eşyası, ayakkabı, abiye, mutfak eşyası. Düzgünse , güzel resim çekersen , mutlaka satılıyor.

Mutfak malzemelerinden anneme , teyzeme, çiftliğe götürdüm. Kenarı kırık , çatlak olanları attım. Fazlaları bir kutuya kaldırdım. 2 ay sonra birine ihtiyaç oldu verdim.

Elişlerinde bir yıldır yapmadıysam ben bunu yapmıyorum diye atıyorum. Kutu vs güzel görünce ben birşey yaparım diye saklardım eskiden, şimdi geri dönüşüm çöpü yapıp ,çöp konteynerının kenarına asıyorum. Çöp toplayıp geçinen insanlara 20-30 kuruş katkım oluyor.

Şöyle düşünmek çok etken; iyilik yap iyilik bulasın, bağışla. Çok eşya çok hizmet, az ve öz eşya ferahlık. Ve en büyük kıstas 1 yıldır ihtiyaç olmadıysa olmayacak. Bunları takip edersen kolay olur bence.

Kullanilabilir olanlari veriyorum.
Kalanlari atıyorum. Evimde cam silmeye bez desen yok. Hic sevmem ekstra esya

Back
X