evde yemek yapmak

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
Merhaba,bir çoğunuz eminimki cok güzel yemekler yapıyorsunuzdur.2 yıllık evliyim mutfaga evlendikten sonra girmeye başladım.Ilk basta yaptığım hic bir yemek olmuyordu şimdi de bazen güzel oluyor bazen olmuyor mesela ya cok tuzlu oluyor yada tatsız tutsuz bir şey oluyor hamur işleri ve tatlıları hic yapamıyorum eşim de kolay kolay birşey beğenmez kendimi cok beceriksiz hissediyorum sizin bu konuda tavsiyeleriniz veya önerevileceginiz birşey ler var mi galiba benim elimin ayari yok

Tam tarifleri uygulayın sıkıntı olacagını sanmıyorum...sadece çok farklılıklara girmeyin 40 yıllık hanımlar bile değişik bişey yapsa bi burun bükülüyor..sıradan klasik şeyler deneyin..

Nefis yemek tarifleri de bazı kullanıcılar ve yemek. Com un çoğu tarifi güzel oluyor.
Her malzeme aynı sonucu vermez biraz yapa yapa onları da anlarsınız diye tahmin ediyorum

Ben dr 2 yıllık evliyim. Mutfağa evlendikten sonra girdim. İnternetten ve instagramdan bakarak yapıyorum çoğu şeyi tarifi birebir uyguluyorum. Sonrasında deftere not almaya çalışıyorum ve ney eksik ne fazla geldiyse damak tadıma ona göre tarifte değişiklik yapıyorum. 1. De 2. Kötüyse 3. De güzel oluyor mutlaka.

Tuz,baharat ekleyince tadina bakıp,ne gerekiyorsa azar azar ekleyip tadına bakarak bulursunuz ayarını zaten.
Tatsız tuzsuzsa ya suyu fazla geliyor,ya baharatı az,o dengeyi de zamanla sağlarsınız.
Ama pratik tarif olarak ,tavuk,patates doğrayıp icine,tuz,kararbiber,rendelenmiş sarmısak,kekik,pul biber ,biraz da zeytinyağı ekleyip,atın fırın poşetine,üzerine de minik bir kac delik atın poşetin,pişirin,gayet basit ve pratik oluyor,poşette olduğu için pişmeme şansı da olmuyor.
Tencere yemeklerinde suyunu çok koymayin pişirirken,baktinız azaldı,kaynamış su azar azar eklersiniz pişene kadar,tuzu fazla kacan yemege 1 patates ekleyip pisirmeye devam ederseniz azalır tuzu.
Birde ne pişirecekseniz tariflere bakin netten,kafaniza yatanı birebir uygulayın,sonuç genelde iyi olur.
Zamanla zaten,oturtursunuz herşeyi.

Tarif küpü uygulaması da güzel (reklam gibi görünmesin kendimde kullanıyorum :))

Şu "eşim kolay kolay beğenmiyor" olayına bende gıcık oluyorum. Kendisi daha güzel yapıyorsa buyursun paşa efendi

canım baharatları hep 1 çay kaşığı atmayı dene tuzsuz yemeğe çare vardı tuzluya yok malesef bide sürekli tariflerde verilen ölçülere göre yap o zaman tutar

ben de evlendikten sonra yemek yapmaya başladım. ondan önce makarna, kızartma filan anca. benim de elimin pek lezzeti yok yani pilav vs hala beceremiyorum tam. olduğu kadar yiyoruz. genelde eşim yapıyor zaten.

ben genelde tuzu ve baharatı az atarım çünkü üzerine ekleme şansı oluyor sonuçta. sana da onu tavsiye ederim.
nefisyemektarifleri uygulamasını kullanıyorum.

youtube'ta birçok içerik var.. mesela atıyorum kuru fasülye tarifi arıyorsunuz ama birçok içerik çıkıyor.. denemeden önce bi kaç video izleyin hangisi sizin için daha açıklayıcı ise ona karar verin ve o tarife göre ilerleyin. ayrıca yemek konusu her damağa göre değişir. bir tarifi sorunsuz yaptınız ama yedikten sonra atıyorum salçası az yada çok olmuşsa kendinize küçük bir defter edinin tarifi o deftere yazın size eksik veyahut fazla gelen malzemeyi ona göre not edin. bir kaç denemeden sonra harikalar yaratırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…