Yorumların hepsini okumadım ama kendi yaptığım şeyleri söylemek istiyorum benim yemeklerimi çok beğenirler.
Öncelikle soğanı küçük doğrayıp zeytinyağı ve tereyağında kısık ateşte uzun uzun kavururum iyice karamelize olur. Bu çok önemli. İyice küçülür. Sonra biber salçası kullanırım onu da iyice kavurmak lazım kokusu çıkacak. Daha sonra ne yemeğiyse onu koyarım onu da kısıkta bayağı kavururum. Sonra çok az su koyarım.
Suyu çektikten sonra biraz daha su koyarım. Tuzunu eklerim. Suyu azalınca yine su eklerim. Suyunu birden koymam annem öyle öğretmişti. Ve yemeklerin suyunu çok koymayın lezzeti azalır.
Yemeklere bol baharat kullanırım özellikle karabiber pulbiber. Trendyolda yeni baharatlar çıktı ondan aldım geçen gün o kadar güzel ki. İsmi 5. Element baharat. Her şeye koyabilirsiniz. Yemeğe en çok baharat lezzet verir. Ve etli tavuklu yemeklere bütün defne yaprağını mutlaka atarım. Sotelere vs. Çok yakışıyor. Bir tencere yemeğe 4-5 tane atarım. Yemek piştikten sonra yemeğin içinden alırım. Fırında tavuk balık gibi şeylere de çok yakışıyor.