• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok beceriksizim

Et yemeklerini yaparken ki sıralamanızı yazar mısınız?
Eti kavuruyorsunuz diyelim su koyuyor musunuz ?
Tencereyi kızdırırım. Eti mühürlerim. Altlı üstlü. Sonra haşlama ise sıcak su veririm. Yemek ise, önce suyunu salar çeker kısık ateşte. Sonra soğan salça vb kavururum.

Tencereyi kızdırırım. Eti mühürlerim. Altlı üstlü. Sonra haşlama ise sıcak su veririm. Yemek ise, önce suyunu salar çeker kısık ateşte. Sonra soğan salça vb kavururum.
Anladım, o zaman pişirme sürenizde ve ocağın harlı yanmasıyla alakalı bir sorun olabilir. Kırmızı etin pişme süresi 1,5 saattir, öncesinde ocaktan alırsanız hem kayış gibi olur hem de lezzetini suyuna salmaz ve tuzsuz pişirme yapmak gerekir, her şeyi olması gerektiği gibi yapmanıza rağmen yemek lezzetli olmuyorsa kullandığınız etin lezzeti yoktur, ki bazı etler cidden lezzetsiz olabiliyor.

Ben ikizler burcuyum. Size saçma gelir ama. Çok sabırsız biriyim. Sanırım yemeği sakin değil hızlı yapıyorum. Arkadaş da yazmış üstte. Kavurma aşaması vb acele ediyorum. Ocak başında yarım saat dikilmek sıkıyor galiba.

Daha sakin pişirmeliyim :) sağolun.
Dikilmenize gerek yok zaten mesela önce soğan kavruluyor diyelim.
O yavaş yavaş kavrulurken diğer işleri halledin sizde.
Arkada sevdiğiniz bir müzik veya podcast olsun daha eğlenceli olur.
Soğan ve salça iyi kavrulmali yoksa yalapsap olur yemek.
Birde salça da önemli hazır salça mı alıyorsunuz ev salçası mi?
Mesela ben yemeklere yazdan domates sosu ekliyorum çok artırıyor lezzetini.
Birde suyu eklemekte çok önemli çok az su koymak lazım yemeklere ve kısık ateşte pişirmek lazım daha lezzetli oluyor o şekilde.

Back