• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Söz - Nişan ve Takı Meselesi

toprakyagiznehirim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
401
292
53
31
Merhaba sevgili üyeler :) daha öncede isteme söz konusuyla ilgili sizlere danışmıştım fakat bazı aile sorunları yüzünden ertelemek zorunda kaldık. Çok şükür ailelerimiz tanıştı isteme oldu. Şimdi sıra söz ve nişan kısmında biz ayni akşam yapmaya karar verdik çünkü yaza düğünümüz olucak kısmetse:) 17 Kasım olarak tarih belirledik ve söz nişanda takı yapılması zorunlu bir durum mu? Ben ve erkek arkadaşım yüzükler takılsın birde kendisi hediye yapacak ama ailemden bazıları takı yap diyor bazıları yapma diyor arkadaşlarım nişan yapmayacaksın zaten takını yap eline para geçer diyor çok karıştım sizlerin başından da geçtiyse eğer nasıl ilerlediyseniz benimle paylaşırmısınız:) biraz uzun oldu ama hepinizi çok seviyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Merhaba sevgili üyeler :) daha öncede isteme söz konusuyla ilgili sizlere danışmıştım fakat bazı aile sorunları yüzünden ertelemek zorunda kaldık. Çok şükür ailelerimiz tanıştı isteme oldu. Şimdi sıra söz ve nişan kısmında biz ayni akşam yapmaya karar verdik çünkü yaza düğünümüz olucak kısmetse:) 17 Kasım olarak tarih belirledik ve söz nişanda takı yapılması zorunlu bir durum mu? Ben ve erkek arkadaşım yüzükler takılsın birde kendisi hediye yapacak ama ailemden bazıları takı yap diyor bazıları yapma diyor arkadaşlarım nişan yapmayacaksın zaten takını yap eline para geçer diyor çok karıştım sizlerin başından da geçtiyse eğer nasıl ilerlediyseniz benimle paylaşırmısınız:) biraz uzun oldu ama hepinizi çok seviyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

ben isteme söz aynı, nişanı dışarıda yaptım
istemede onlar kelepce getirmişti, tektaşı geri verdim onu takmışlardı
nişanda dışarıda yemekli yapmama rağmen takı beklentım olmadı en azından bu kadarını beklememiştim, ama kurdele almıştım, ben tedbirliyim, anneme kv komşusu sormuş, elbisesi batmasın biz takı takmak istedik demiş, onlar çok takınca herkes kalkmıştı. Ben dokunmadım, 1000 tl kadar parayı o anki bir ihtiyacı görmek için kullandım, takılan altınları eşimle gidip 40 gr bilezik yapmıştık o zamanlar altından anlamıyordum ama kazıklandık ama kazıklanmadık bilmiyorum , kv bilezikleri almayacağını düğünde tekrar takacaklarını söyledi ve hepsi salona girerken kolumdaydı. Benim tüm süreci kv ve erkek tarafı yönetti asla lafını yapmadım.

yüzükler takılıp pasta kesıldıkten sonra gelin damat masa önune gelıyor takmak ısteyen takıyor ..
2 kuzenınde böyle oldu .
Söz nişan ayrı yaptıkları işçin nişanda sadece takı takıldı .

hımmmmm yani nişanda ayrı takı merasimi düğünde ayrı oluyor
Kar'lı işmiş :halay:

Eşim bana beş taş takmıştı evde yaptım bu arada ikisi bir. Kayınvaldem de takı seti almıştı ne çok ağır nede çok sade orta halli. Tabi bizden takı konusunda istek olmadı. Düğünde de ayrı takıldı. Gelenler bişey takmadı ama bizde sadece düğünde takılır

Canım takmak isteyene yok istemiyorum diyemezsin,takmayana neden takmadin diyemezsin.Hazirlikli gelen,arzu eden takar zaten
Eşim bana beş taş takmıştı evde yaptım bu arada ikisi bir. Kayınvaldem de takı seti almıştı ne çok ağır nede çok sade orta halli. Tabi bizden takı konusunda istek olmadı. Düğünde de ayrı takıldı.
Bizde de öyle sen ne istersen öyle yapsın dediler ben alyans ve beştaş aldım birde ya bilezik yada set alıcam digerleri düğüne kalıcak.

Bende yalnis hatırlamıyorsan eşim bir set ve annesi bir bilezik takmıştı nişanda. Ben birsey beklemiyordum bile:D Bence eş adayınıza sorun onlarda öyle birşey var mi yok mu. Bence nisanda takılmak zorunda değil

ben de nişan aşamasındayım.

her yerin adeti farklı ama bizdeki durumu açıklayayım.

annem istemediği için söz ve nişanı ayrı yapmak durumunda kaldık. yani önce isteme ve söz oldu. nişan da önümüzdeki hafta olacak. sözde takı vs olmaz doğal olarak sadece zaten bana evlilik teklif ederken vermiş olduğu tek taşı taktı.

nişanda da normalde bizde takı olmaz. para takılır. gelen akrabalar ufaktan para takar, nişan masrafına karşılık gibi düşünebiliriz. erkek tarafı da içinden ne gelirse artık.
ama erkek arkadaşımda nişanda para takılması gibi bi adet yokmuş. kendisi içinden geldiği için bi tam altın takıyor bana. onun dışında takı vs olmayacak. belki bizim akrabalar para takabilir. erkek tarafından başka bişey geleceğini sanmam.

takı yapıp yapmamak çok da senin elinde değil. ben şimdi erkek arkadaşıma veya aileme illa takı olacak desem akrabalara haber salıp takı getirin diyecek halleri yok.

Ben evde yuzuk takmadim. Disarida nisan yaptik istemeden sonra, iki kez alyans takmayalim diye.
Kayinvalidemler istemeye pirlanta set ve 2 bilezik getirmislerdi. Anneme de pirlanta kolye almislardi.
Nisanda 7 bilezik erkek tarafi takti, bir set daha aldilar. 10-12 tane de ceyrek takilmisti teyzeler-amcalar tarafindan.
Ben istemede hicbir sey beklemiyordum. Tamamen surpriz oldu. Olmasaydi da karismazdim.
Nisan icin bu kadar taki fazlaydi bile bana gore.

Bende evde soz nisan yaptim. Esimin ailesi ne istersiniz diye sordu. Bizde size kalmis dedik. Yuzuklerimizi ve 1 tane bilezik aldılar. Dugune dogru da taki sordular tekrar biz yine bir sey soylemedik. Kendileri ne takmak istiyorsa takti.
Ben bir olcu verilmesini dogru bulmuyorum acikcasi.

Vur yüzüme vurrrr beleşe giden salak ben :kızgın:

Yok bak hakkımı yedirmem burda en çok ben beleşe gittim.. nişanda kp bir çeyrek taktı :KK70: düğün vakti altın alınırken kuyumcuya diyo ki tart iki tane. bende hiç anlamam sessiz sessiz duruyorum eşim bak sorun olacaksa şimdi söyle sonra benimle kavga etme dedi anlamadım ki ne sorun olacak diyorum :KK70: sonra görümcem devreye girdi kv devreye girdi 7 bilezik aldılar. ( biz istememiştik siz bilirsiniz dedi annem kv kendisi 100 gr takarız dedi) ne bir set ne bir küpe ne bir saat hiç hiç hiç bir şey görmedim.

Back
X