benimde 1haftadır husky sibirya kurdum var hediye geldi köpek süper egitimli çişini pisliğini hiçbiyereyapmıo dışardan başka ama evde bakamıom kızım var minik
arkadaslar suan korktugum bırsey war tüyleri çok zararlı ve kist olusabılır vücünda diorlar buda ilerde cocuk olmasını falan engellıyormus böle birşey varmı hem böle bırsey varsa neden herkes köpek besliyor bu yuzden uykum bile kaçıyor bana yardımcı olurmusunuz birde evde köpek beslıyorsanız melek girmez falan diolar ne alaka onuda anlamadım dört dörtluk bakıyoruz sonucta dısarıda rezıl olmaları daha kötü bana yardımcı olurmusunuz
arkadaslar suan korktugum bırsey war tüyleri çok zararlı ve kist olusabılır vücünda diorlar buda ilerde cocuk olmasını falan engellıyormus böle birşey varmı hem böle bırsey varsa neden herkes köpek besliyor bu yuzden uykum bile kaçıyor bana yardımcı olurmusunuz birde evde köpek beslıyorsanız melek girmez falan diolar ne alaka onuda anlamadım dört dörtluk bakıyoruz sonucta dısarıda rezıl olmaları daha kötü bana yardımcı olurmusunuz
arkadaşım,azelya çok güzel yanıtlamış sorunu,tamamen katılıyorum ona..
evine köpişini almadan önce kafandaki bu soru işaretlerinden tamamen kurtulmuş olmalıydın ve öyle basmalıydın bağrına o miniği..
lütfen yanlış inanışların yada konudaki bilgisizliğinin,miniğinle seni ayırmasına izin verme olur mu,bu onun için çok yıkıcı olur..
araştır sen de ve düzenli uygulanacak olan kist iğnesi ve diğer aşılamalarla,evinde sana ve ailene bir zararı olamayacağını gör köpişinin..
için rahat olsun canım,güle güle büyüt miniğini..
İç ve dış parazit aşılarını yaptırdığın sürece korkmana gerek yok..İleri de çocuk olmasını engelleyen şey kist değil, tokxoplazmadır ve ayrıca toxzoplazma sadece hayvanlardan değil, yıkamadan yenilen sebzelerden de bulaşır..Yani korkmana gerek yok.
Ayrıca şu "eve melek girmez" olayı tamamen hurafe...Allah'ın yarattığı bir canı alıp evde bakmanın nesi günah olsun değil mi ama? Sana öyle diyenlere "azrail de bir melek, iyi o zaman o da girmicek" de bakalım çıtları çıkıyor mu sempatiksalakcinni
Terrier besliyorum..Evde yalnız kaldığında dişleri de kaşındığından bulduğu şeyleri kemirebilir, dikkatli ol derim ben.Bir de ağlar ya benneyaptımkiOyalanabileceği bir kemik al, petshoplarda satılıyor, hem onla dişlerini kaşır, hem de oynar.azelya cok tesekkur ederım sen hangı cins beslıyorsun?
arkadaslar köpeğimde bugun pire buldum birtnanesini öldürdüm fakat kçük yawrularda gordum koltugunun altında neyapmam lazım bana yada evdekılere bulasırmı bana yardım edın arkadaslar bu problemı yasayan varmı sımdı mınıgı tutarken huylanıyorum
canım panik yapma..
dış parazit uygulaması yapılmamış mıydı miniğine??
dış parazit uygulaması genellikle,enseye damlatılan bir ilaç şeklinde olur..
bir tane pirenin ölmesi çözüm olmaz,bu damlanın ya da sprey şeklindeki uygulamanın yapılması gerek miniğe.. yarın yada en kısa zamanda vete götürmelisin..(aslında damlayı vetten alıp,kendin de ensesine damlatabilirsin arkadaşım.)
hayvanlardaki pireler,onların vücut ısılarında yaşayabilirler (onların vücut ısıları bizlerinkinden yüksektir)
dolayısıyla,ondan sana yada evine pire sıçrasa bile,uzun süre yaşayamaz sende yada evde bi yerde,ölmeye mahkumdur o pire yani..
bu sebeple panik olmana gerek yok..
ama pire damlasını ya da spreyini en kısa zamanda yapmalısın canım..
kolay gelsin arkadaşım..
canım,
iç parazit uygulaması iğne ya da hap şeklinde oluyor..
dış parazit uygulaması da enseye damla ya da tüylere sprey sıkma şeklinde oluyor..
kolay gelsin,sağlıklar arkadaşım..
merhaba
bugun 2 ası yapıldı bırısı vucudunda bulunan pireler ıcın danla damlattılar sımdı evdeyız ve uzerınden dokuluor ama ben hala panıgım acaba odaya dokulunce bızede bulasacakmı dıe annemıde benıde kasıntı tuttubilmiyorumkismile ya neden varkı bu pireler ya
Hayvanların beslenmesinde yetersizlik,fazlalık,dengesizlik olduğunda beslenmeden kaynaklanan hastalıklara görülebilir. Örneğin;ekzema,dermatit gibi deri hastalıklarına hazırlayıcı rol oynar.Beslenmedeki dengesizlik strese sebeb olacağından hayvan her türlü hastalığa karşı karşıya kalabilmektedir.Aşırı karbonhitralı-yağlı beslenen köpek-kedilerde karaciğer yağlanması,kısırlık,güç doğum,obezite , dolayısıyla kalp yetmezliğine ve gut gibi hastalıklar görülebilir.Beslenmedeki yetersizlikte ise,gelişme geriliği,raşitizm-osteomalazi gibi kemik hastalıklarına,pika(zevk sapıklığı.toprak,kemik yeme)ve kansızlık gibi hastalıklara sebeb olur ya da hastalığı hazırlar.Hayvanın dengesiz beslenmesi yani,sürekli aynı şeyleri yedirmek zararlıdır.Köpeğin severek tükettiği tavuk eti-köpek tavuk etini yemez adeta YUTAR.-devamlı verildiğinde karşımıza deri hastalıklarıyla ilgili problemleri oluşturur.Yaygın olarak şikayet edilen KIL DÖKÜLMESİ,deride kepeklenme,gıdaya bağlı ekzama ve ürtikere kadar varan dermatitler görülür.Kedilerin sevdiği tavuk ciğeri de sıklıkla verildiğinde benzer rahatsızlıkları oluşturur.Tavuğun 45 gün gibi kısa sürede maruz kaldığı ilaç, aşılar,antibiyotiklerin tavuk eti ve ciğerindeki etkisinin olumlu olmadığı ortadadır.Köpeklerin KEMİK yemesiyle ilgili yanlış bir bilgilenmeyede değinmek lazım.'KÖPEĞİN NEFESİ KEMİĞİ ERİTİR' yok öyle birşey.Kemik köpek beslemede zararlıdır.Bu zarar kırılan kemik parçalarının köpeğin mide,bağırsak gibi sindirim sistemindeki organlarını yaralaması,delmesi,batması şeklindedir.
Köpeklere kemik,balık(kılçıkdan dolayı) verilmemelidir.
Kedi-köpeklerin beslenmesi ana karnında başlar.Gebe hayvanın beslenmesi özel bir durumdur.Gebe olmayan bir hayvanınkiyle aynı değildir.Gebe hayvan hem kendini hem de yavrularını ana karnında besleme durumundadır.Bu sebebden annenin protein-vitamin-mineral olarak desteklenmesi gerekir.Özellikle calsiyum gereksinimi çok artmıştır.Anneye verilen kuru mamanın yanı sıra veteriner hekiminizin önereceği katkı maddelerini de kullanmanız gerekecektir.Doğumdan sonra da bu uygulama sürdürülecektir.Anneye süt(sulandırarak)-yoğurt takviyesi yararlı olacaktır.
Köpeğinize kesinlikle tavuk kemiği vermeyiniz….
Köpekler genellikle et obur hayvanlardır. Tavuk etini de çok severek yerler. Fakat tavuk kemiği içi boş bir kanatlı kemiğidir. Dolayısı ile ağzında bir- iki geveleyip, kemiği kıran köpek bunu çok çiğnemeden yutacaktır. Köpek, kemiği enlemesine kırmaya çalışsa da , tavuk kemiği çoğunlukla boylamasına kırılır. Yani oblik ve sivri kırılır.
Tavuk kemiğinin özelliğinden dolayı da, mide de tam olarak hazmedilemez.
Hazmedilemeyen ve sivri kalan kemik, mide ve barsak peristaltizminin ( hareketinin) etkisi ile yolculuğuna başlar, Mideyi genellikle çizerek çıkar ( Gastrit belirtileri bu zamanda oluşur), Barsak kıvrımı boyunca genellikle bata bata çize çize yolculuğuna devam eder. Yani barsak mukozalarını çizer, kanatabilir.( Enteritis belirtileri burada görülür).
Eğer köpek kabız ise veya, peristaltizm şiddetli olursa, kemik bir kıvrım noktasında barsak yüzeyine diklemesine batar kalır. Bu sefer, barsak hareketleri durur ve arkadan gelen dışkı parçaları gittikçe birikir. Ve bir müddet sonra barsak tıkanıklığı meydana gelir. Bu da kendini iştahsızlık, kusma ve ilerleyen bir zayıflama şeklinde ilk hastalık belirtileri başlar.
Ciddiye alınmaz ise sonu ölümdür.
Çikolata: Köpekler için tehlikeli iki madde içerir. Biri theobromin, diğeri kafein. Köpekler için son derece tehlikeli olan bu maddeler, insan için üretilmiş tüm çikolata çeşitlerinde bulunur. Bitter ve koyu kıvamlı çikolatalarda daha da fazla miktarda var. Yaklaşık 60 gram kadar bir bitter çikolata, 10 kilogramlık bir köpeği zehirleyecek miktarda teobromin içerir. Bu maddelerin tüketilmesi ishale, kusmaya, titremelere, sinir sistemi problemlerine, nöbetlere, kalp rahatsızlıklarına ve hatta ölümle sonuçlanabilen sorunlara yol açabilir. Genel prensip olarak köpekler için özel hazırlanmış ve teobromin içermeyen ödül çikolataları dışındaki tatlıları köpeklerinize yedirmemelisiniz.
Soğan ve Sarımsak: Çok miktarda tüketildiğinde hemolitik anemi olarak adlandırılan türde bir kansızlığa yol açar. Çok çok az miktarda sarımsak zararsız, hatta bazen köpeklerde iştahı açma açısından faydalı olarak kabul edilebilir. Soğan ise sarımsağa göre köpekler için daha da tehlikelidir. Bu nedenle köpekleri az miktarda bile olsa soğan ve soğanla pişirilmiş yiyeceklerden uzak tutmak gerekir.
Yaş ve kuru üzüm: Sebebi henüz tam olarak bilinmemekle birlikte, üzüm hem yaş hem de kuru olarak yedirildiğinde köpeklerde zehirli olabilmekte. Üzümden kaynaklanan zehirlenmelerde köpeklerde uyuşukluk, kusma, ishal ve böbrek yetmezliği belirtileri gözlenmekte. Kuru üzüm ise bu açıdan daha büyük bir potansiyel zehirlenme riski.
Alkol ve alkollü yiyecek-içecekler: Köpeklerde alkolün emilimi çok hızlı olur. Bu nedenle alkol ve alkol içeren içecek ve yiyecekler ciddi zehirlenmelere, kalp problemlerine, nöbetlere, vücut ısısının düşmesine, böbrek tahribatına, bazen de koma ve ölüme yol açabilmekte.
Sığır, koyun ve tavuk kemikleri ve balık kılçıkları: Yutulduğu taktirde köpeklerde sindirim sisteminde ciddi tahribatlara ve bağırsaklarda yırtılmalara neden olabilir. Bu nedenle tüm kemik türlerini evcil hayvanlarınızdan uzak tutmalısınız.
Çiğ balık: İçerdiği tiaminaz enzimi nedeniyle köpeklerde B1 vitamini (tiamin) eksikliğine bağlı sorunlara yol açabilmekte. Özellikle düzenli ve uzun süreli olarak çiğ balık yiyen köpeklerde sinir sistemi ile ilgili ciddi hastalık tabloları karşımıza çıkabilmekte ve tiaminaz enzimi çok miktarda tüketildiğinde ölüme yol açabilmekte. Pişmiş balık bu tarz bir tehlike içermemekte.
Çiğ yumurta: Çiğ yumurta akının içinde bulunan avidin maddesi, vücutta B7 vitamininin (biotin) emilimini azaltmakta ve yetersizliğine neden olmakta. Bu durum ciddi deri ve tüy problemlerine yol açabilmekte. Bir diğer nokta, çiğ yumurtada salmonella olarak adlandırılan mikro organizmaların da enfeksiyon etkeni olarak bulunabileceği ve köpekleri hasta edebileceği.
Patates ve domates: Fazla miktarda tüketildiğinde içerdiği oksalatlardan dolayı sindirim sistemi, sinir sistemi ve idrar yollarında sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Domatesin yaprakları, dalları ve kökleri sadece köpekler için değil insanlar için de zehirli olabilir. Yeşil ve ham domatesler ile patates kabukları da köpeklere yedirilmemeli.
Çay, kahve ve kakao: Ksantin, kafein ve teheofilin gibi sinir sisteminde, idrar yollarında ve kalp kasında problemlere yol açan maddeler içerirler.
Ksilitol: İnsanlar için hazırlanan diyet ürünlerde bulunan bir madde olan ksilitol, köpeklerde kan şeker düzeyinin ani olarak düşmesine, depresyon ve koordinasyon bozukluğu gibi sinirsel belirtilere yol açabilir. Hızla tedavi edilmezse ölüme neden olabilir.
Ceviz ve makadamia fındığı: Zehirlenmelere yol açabilmekte.
Meyve çekirdekleri: Zehirli maddeler içerebilmekte. Ayrıca erik ve şeftali çekirdekleri gibi büyük çekirdekler, sindirim sistemi problemlerine ve özellikle tıkanmalara yol açabilir.
Mantar türleri: Köpeklerde özellikle yabani mantar türleri karın ağrısı, böbrek ve karaciğer harabiyetleri, kusma, ishal, kasılma, koma ve ölümle sonuçlanan zehirlenmelere neden olabilmekte.
Kedi maması: Çok fazla protein ve yağ içerdiği için uzun süre tüketildiğinde köpeklerde beslenme hastalıklarına yol açabilir.
Sucuk, salam, sosis, pastırma: Fazla miktarda baharat, sodyum, protein ve yağ içerdiği için çok miktarda tüketildiğinde köpeklerde ani sağlık sorunlarına yol açabilir.
Süt ve sütlü besinler: Çoğu kez laktozu tolere edemeyen köpeklerde sindirim sistemi problemlerine ve ishale yol açarlar. Sütü sulandırmak bu sorunu ortadan kaldırmaz. Köpeğinize sütlü bir şeyler vermek isterseniz az miktarda yağsız ve kaymaksız düz yoğurt verebilirsiniz.
Bebek mamaları: Özellikle yavru köpeklerin beslenmesinde kullanılması ciddi sağlık sorunlarına ve yetersizliklere yol açabilmekte.
Trabzon hurması: Bağırsak tıkanmalarına ve ishale neden olabilmekte.
Küçük Hindistan Cevizi (muskat - hintcevizi): Zehirlenmelere ve ölüme neden olabilmekte. Bunlara ilave olarak fazla tuzlu yiyecekler vücuttaki elektrolit dengeyi bozarken, şekerli gıdalar köpeklerde şeker hastalığına, diş problemlerine ve kilo almaya neden olabilmekte.
Karaciğer: Fazla miktarda karaciğer yedirilmesi A vitamini zehirlenmesi yapabilir.
Küflü, bayat gıda: Komaya sokabilir, ölümüne sebep olabilir.
Sofra artıkları: Uzun vadede ciddi beslenme yetersizliklerine ve metabolizma hastalıklara neden olabilmekte.